Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! A válaszokat részben megkaptad. Nekem is volt (talán még van is pár darab). AM: astabil multivibrátor, BM: bistabil multivibrátor, EK: emitterkövető erősítő - elég beszédes magyar neveik voltak. Én úgy emlékszem 12V-ról működtek jellemzően. Most így kezd rémleni, hogy láttam már valahol ilyen katalógust - sőt nekem is volt, de annak több évtizede. Lehet, hogy valamelyik padláson még megvan, ha szét nem rágták a rágcsálók.
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni a képen látható trafó mindkét oldalán egyforma ér pár van és így nem tudom melyik a primer vagy a szekunder oldal. Érdekes ,hogy rá van írva sec 12 v egyen áram. legyen szives valaki írja meg a helyes választ. űdv :ara
Szia! Két lehetőség van. Vagy 1:1-es trafó és mindkét oldala 12V, vagy rá kell mérni. A primer általában nagyobb ellenállású, mint a szekunder, mivel vékonyabb huzalból tekerik....
Köszi a választ.
Az egyik oldalon 4 ohm körül a másik oldalon csak polaritás helyesen mérhető mert a kék szin a + és így mutat 20 ohm-ot fordítva semmit. Most mondta a haverom ,hogy ez egy medence szivattyú motor trafója volt űdv :ara A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2014
Ha egyenáramú a kimenete, akkor ez nem egy egyszerű trafó, hanem tápegység. Egy képet mutathatnál róla.
Remélem jó lesz így .
A tisztán ohmos, mindkét irányból egyforma értékű ellenállást mutató kivezetések a primer vezetékei. A szekunder egyenirányított, így ott csak egyik irányban tudsz ellenállást mérni, a másik irányból szakadást tapasztalhatsz.
És ha nem igazi, hanem "halogén trafó"?
Még a típusát sem írtad le jól... Bővebben: Link.
Ez így már logikus, azért voltam sokáig dilemmában. köszi
üdv:ara
Elkevertem a dokumentációimat! Kérem segítsen valaki a soros, illetve a fordított soros csatlakozó kábel bekötésében! A kábel két végén 9 lábú apa-anya csatlakozó van! Köszönöm!
Üdv!
Valaki tudja, hogy ilyen potméter forgatógombot hol lehet kapni és mennyiért esetleg árul valaki olcsóbban ? Köszi.
Hali!
Tudja véletlen valaki hogy ezt a csodaszerkezetet hogy kell használni? Kaptam egy ismerőstől de nem tudom használni.Eddig még csak a hőszenzorát tudtam használni.Elvileg kefés kis motort is tud hajtani (8 A-ig és csak 8 voltig),Ceruza akkumulátort tölt és kisüt (beállítható időtartammal).Angol leírást találtam,de én meg az angol az 2 .Ha esetleg valakinek van ilyen és tud magyar leírást küldeni az is jó lenne. Köszi!
Ez a kis kütyü egy kb. 100 doláros ajándék. Nézd meg az Instruction Manualt, nem kell hozzá hatalmas angol tudás, csak egy kis figyelem.
Köszönöm a gyors választ.
Akkor jó üzlet volt mert én csak egy laptopot raktam rendbe és nem kértem fizettséget. Nem ide vágó kérdésem is lenne. Scanner fény (akármilyét) meg lehet valahogy hajtani? Idézet: -szerepel a bemutatkozódban.„Mindent szétszedek ami él és mozog” Ha lehet ez legyen a kivétel! Nem akármi készülék van a birtokodban! :irigységikon:
Még a gondolat is távol áll tőlem ezzel kapcsolatban.
Kapásból látom hogy valami profi cucc,csak még nem ismerem. A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2014
Sajnos nem jutottam sokkal előrébb a leírással.Hasonlót találtam én is a neten amikor megkaptam de az is angol volt.Magyarul semmit nem találok róla.De még youtube videót sem.
Inteligens akkutöltő, kisütő a pici. Az angol fordításban pedig segítség. Ezzel csak ki tudod hámozni.
Azt tudom mert a menüjében láttam a funkciót.De az angolom nagyjából ennyi.Számtech angollal elvagyok,de komplett szöveg az finish.
Többek között az is érdekelne hogy kis motort hogy lehet vele meghajtani és mennyi ideig és hány amperest. A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2014
A linken amit küldtem, egy fordító van. Az egyik ablakba beírod, vagy bemásolod, a másikban magyarul látod. Meglehet nem tökéletes magyarsággal, de azért a lényeget meg lehet érteni.
Mercédesszel is lehet szántani, de . . . A töltőáramot beállíthatod. Ha ez elég a motorodnak akkor jó, de ha terheled, a fordulatszám csökkenni fog, mert a motor felvett áramát nem hagyja nőni. Nem erre való. Mivel a motor induktív terhelést jelent, azt kockáztatod, hogy a töltést szabályzó eszközt tönkre teheted. Akkumlátor töltésére, kisütésére (regenerálására), kapacitásának, belső ellenállásának mérésére használd, ha erre nincs szükséged, akkor inkább add el, cseréld el egy jó labortápra. Modellezők igen örülnének neki.
Üdv mindenkinek.
Tud valaki segíteni abban hogy mi ez az alkatrész és hol lehet kapni vagy mivel helyettesíthető? Piros kb 7x7x3mm 2db lábbal kondinak tűnik de nem találom ezt a típust sehol sem. Ez van rá írva ebben az osztásban és sorrendben ahogyan írom. 0.1 63-B R 2 WIMA Tudom nagyon pancser kérdés de nekem sokat jelentene ha tudnám pótolni. Előre is köszönöm a segítséget. Üdv mindenkinek
Ez vélhetően egy 100nF-os 63V-os fóliakondenzátor. Minden elektronikai alkatrészeket árusító boltban kapható. Vidd magaddal az üzletbe és segítenek.
Ajánlom a Lomexet a Lehel úton, a 14-es villamossal könnyedén el lehet jutni oda(Dévai úti villamosmegálló) oda elviszed segítenek.
Szevasztok!
A csőkérdés sikeres megoldásán felbuzdulva,itt az új tétel: PT1093, és PT2050, TO220 tokozású valamik; mik? E keresésre nem áldoztam csak fél órát, nehogy megint a fejem fájjon csak. Kérem segítségeteket.
Az alábbi képen milyen alkatrész látható??? Legfelülre az van írva hogy WIMA ha valaki nem tudja kiolvasni
|
Bejelentkezés
Hirdetés |