Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi a választ! Ezzel a panellel párhuzamosan vagy egy másik panel is amit most leforrasztottam róla. Azon van a LED vezérlés és az akkufesz mérés mert ezek műküdnek. Kivéve a töltést, aminek az állapotát a panelon lévő 2-2 különböző színű led jelezne, de sajna nem teszi. Ezen az IC-n látszik felpuposodás, ebből gondolom, hogy töltésvezérlő, vagy túltöltés védő elektronika lehet. Sajnalnám eldobni, mert egyébként a lámpa majdnem 900 lument tol ki
Így van! Én úgy látom mintha X*3311 lenne ott, ahol a * az ismeretlen, de nem vagyok benne biztos.
Hol van itt kamera?
Bocsi,közben leszedtem mert vacakolt a telefon a feltöltésnél.
Már is felrakom! Ha netán valaki tudna róla többet mi lehet szívesen olvasom! A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2016
Üdv!
Van egy ilyen légtisztító Bővebben: Link, van benne egy ilyen Bővebben: Link negatív ion generátor. hogy tudnám megnézni hogy az ion generátor működik e?
Hello! Építesz hozzá egy kis egyszerű tesztelőt. Beírod a kugliba, hogy "ion detector schematic"..
Szervusztok!
Kaptam egy elektronika belet (CardMan 3121 nevű nyákocska), rajta egy Atmel Omnikey-UM/ 83C23OK 203 / 0836 H0241 feliratú, 32 lábú, 7×7 mm-es IC, és egy 8.0000H8K kvarc, meg néhány SMD alkatrész (majd küldök képet is). Kérdésem: tudnám-e ezt a 32 lábút használni a Nixie-s, vagy Vfd-s órához? Köszönöm: Kálmán A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2016
A számokból, és a kvarc frekvenciájából ítélve valami célprocesszor lehet. A panel neve után, valami kártyaolvasó, v. billentyűzet kezelő. Ebből nem hiszem, hogy bármit is tudnál faragni, az eredeti feladatán kívül.
Ha ilyenre adod a fejed, vegyél inkább egy üres procit (nem olyan drágák) a kvarc már meg van hozzá, és kedvedre programozhatod. A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2016
Köszönöm. Eszerint ez egy egyszer írható processzor? Azt gondoltam, lehet esetleg beleírni más programot. 2 üres PIC-em lóg egy ideje, még nem volt érkezésem hozzájuk. Ez kártyaolvasó lehetett; a másik felén négy érintkező csík van, és egy ütközés érzékelő.
Biztosan többször is felprogramozható, de a programot speciálisan erre a mikrovezérlőre kellene megírni, ismerve a belső felépítését. Tehát neked kell megmézned az adatlapját, hogy mit tud egyáltalán, mennyi/milyen timer van benne, és erre tudsz írni programot. A neten talált programokat nem fogod tudni belegyömöszölni, csak azt, ami pont erre a procira készült. De akkor is még hiányozik a körítés, melyik láb hova van kötve, stb.
Máshol írtam: Nem értek hozzá. Nem én leszek, aki ezt kideríti; talán sikerül valami lelkes amatőrt rávenni, hogy alakítson vele-bele valamit (vagy nem).
Köszönöm. Ezt megtaláltam, megnéztem, de okosabb nem lettem (lásd alább ). Nekem számlálóhoz is jó lenne, ha lehetne. Vagy esetleg valami okosat kitalálni vele? Amire alkalmas.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2016
Sziasztok,
Pár éve meghalt egy 2 DINes GPS-DVD-WIN CE-s autós készülékem és most a kezembe került. Az egyik képen piros kőrrel jelölt részen robbant le egy alkatrész (feltehetően FET) fóliával együtt. Bekapcsoló gomb nyomásra megjelennek a különböző tápfeszek a panelokon, ventillátor indul ( 12V, 9V, 8V, 5V, 3.3V) de képet nem ad, hang nem jön belőle. Se rajz se infó nincs hozzá (kicsi kínai). Amit tudni szeretnék: hogyan lehetne felhasználni belőle részeket (pl.:WiFi panel, display 800x480, esetleg a processzor-rész)? A végfok (4x45W) és meghajtója biztos menthető.
Szia Mindenki,
Van egy ILYEN 6 digites LCD kijelzőm. Mivel lehet/kell ezt meghajtani? Óra kijelzőként szeretném használni a monitor tetején.
A teljes adatlapot megnézve sem találsz róla infót?
István
Azt látom, hogy a szegmenseket melyik láb vezérli de az a 1/4 duty 1/3 bias nem világos nekem. Hogy nem sima ON/OFF kell neki azt sejtem.
Multiplex vezérlés kell neki, 4 közös (COM) és 12 szegmens lába van, amin az "világít" amelyik közössel vezérelve van. Legegyszerűbb valami mikrovezérlővel (pl. 16F1936) megoldani, akkor az órát is bele lehet programozni.
Köszönöm a választ. Annyi lenne még a kérdés, hogy a COM-hoz képest a szegmenseknek + - kell vagy lehet a COM negatív és a szegmensekre kapcsolgatom a pluszt? (de mi az a 1/4 duty 1/3 bias)
A dolog bonyolultabb, mivel az LCD-t nem illik olyan feszültséggel hajtani, aminek DC komponense van egy 3 lépcsős váltófeszültséget kell adni a COM-okra, és a szegmensekre, úgy hogy arra jusson nagyobb feszültségkülönbség, amelyiket világítani szeretnénk. Ezt a jelet a PIC/AVR/vezérlő IC állítja elő.
Kössz a magyarázatot, ez a pillanat az amikor feladom mivel bekerült a szövegbe a PIC-AVR szó. Innen kezdve meghaladja a tudásomat/lehetőségeimet.
Azért annyira nem vészes. Vannak CMOS IC-k amik 7 szegmenses LCD-ket hajtanak meg, pl. 74HC4543. Kapható itthon is pár fillérért pl. itt: Bővebben: Link. Bár ez SMD verzió de van DIP-ben is.
Sziasztok
Ma találkoztam egy relével amiről nem tudom megálapítani hogy milyenfunkcióval bír. A relé: LZL-24H TAKAMISAWA Bistabil lehet vagy csak hagyományos?
Bővebben: Link
Ezt találtam róla!
Köszönöm
Ez pont az ami nekem kell.
Úgy látszik, hogy az LZL sorozat bistabil: Bővebben: Link.
Ez egy nagyon jó IC, de csak statikus LCD-hez jó, multiplexhez nem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |