Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   733 / 1176
(#) szepnorbee válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 4, 2016 /

Köszi a választ! Ezzel a panellel párhuzamosan vagy egy másik panel is amit most leforrasztottam róla. Azon van a LED vezérlés és az akkufesz mérés mert ezek műküdnek. Kivéve a töltést, aminek az állapotát a panelon lévő 2-2 különböző színű led jelezne, de sajna nem teszi. Ezen az IC-n látszik felpuposodás, ebből gondolom, hogy töltésvezérlő, vagy túltöltés védő elektronika lehet. Sajnalnám eldobni, mert egyébként a lámpa majdnem 900 lument tol ki
(#) szepnorbee válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 4, 2016 /

Így van! Én úgy látom mintha X*3311 lenne ott, ahol a * az ismeretlen, de nem vagyok benne biztos.
(#) jethro válasza Töröcsik Tibor hozzászólására (») Ápr 5, 2016 /

Hol van itt kamera?
(#) Töröcsik Tibor válasza jethro hozzászólására (») Ápr 5, 2016 /

Bocsi,közben leszedtem mert vacakolt a telefon a feltöltésnél.
Már is felrakom!
Ha netán valaki tudna róla többet mi lehet szívesen olvasom!
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2016
(#) elactrofan hozzászólása Ápr 6, 2016 /

Üdv!

Van egy ilyen légtisztító Bővebben: Link, van benne egy ilyen Bővebben: Link negatív ion generátor. hogy tudnám megnézni hogy az ion generátor működik e?
(#) proli007 válasza elactrofan hozzászólására (») Ápr 6, 2016 /

Hello! Építesz hozzá egy kis egyszerű tesztelőt. Beírod a kugliba, hogy "ion detector schematic"..
(#) granpa hozzászólása Ápr 7, 2016 /

Szervusztok!
Kaptam egy elektronika belet (CardMan 3121 nevű nyákocska), rajta egy Atmel Omnikey-UM/ 83C23OK 203 / 0836 H0241 feliratú, 32 lábú, 7×7 mm-es IC, és egy 8.0000H8K kvarc, meg néhány SMD alkatrész (majd küldök képet is).
Kérdésem: tudnám-e ezt a 32 lábút használni a Nixie-s, vagy Vfd-s órához?
Köszönöm: Kálmán
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2016
(#) pucuka válasza granpa hozzászólására (») Ápr 7, 2016 /

A számokból, és a kvarc frekvenciájából ítélve valami célprocesszor lehet. A panel neve után, valami kártyaolvasó, v. billentyűzet kezelő. Ebből nem hiszem, hogy bármit is tudnál faragni, az eredeti feladatán kívül.
Ha ilyenre adod a fejed, vegyél inkább egy üres procit (nem olyan drágák) a kvarc már meg van hozzá, és kedvedre programozhatod.
(#) granpa válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 7, 2016 /

Köszönöm. Eszerint ez egy egyszer írható processzor? Azt gondoltam, lehet esetleg beleírni más programot. 2 üres PIC-em lóg egy ideje, még nem volt érkezésem hozzájuk. Ez kártyaolvasó lehetett; a másik felén négy érintkező csík van, és egy ütközés érzékelő.
(#) Kovidivi válasza granpa hozzászólására (») Ápr 7, 2016 /

Biztosan többször is felprogramozható, de a programot speciálisan erre a mikrovezérlőre kellene megírni, ismerve a belső felépítését. Tehát neked kell megmézned az adatlapját, hogy mit tud egyáltalán, mennyi/milyen timer van benne, és erre tudsz írni programot. A neten talált programokat nem fogod tudni belegyömöszölni, csak azt, ami pont erre a procira készült. De akkor is még hiányozik a körítés, melyik láb hova van kötve, stb.
(#) vargaf válasza granpa hozzászólására (») Ápr 7, 2016 /

Itt az adatlapja:
AT83C230K203
Nem igazán órához való.
(#) granpa válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 7, 2016 /

Máshol írtam: Nem értek hozzá. Nem én leszek, aki ezt kideríti; talán sikerül valami lelkes amatőrt rávenni, hogy alakítson vele-bele valamit (vagy nem).
(#) granpa válasza vargaf hozzászólására (») Ápr 7, 2016 /

Köszönöm. Ezt megtaláltam, megnéztem, de okosabb nem lettem (lásd alább ). Nekem számlálóhoz is jó lenne, ha lehetne. Vagy esetleg valami okosat kitalálni vele? Amire alkalmas.
(#) vargaf válasza granpa hozzászólására (») Ápr 7, 2016 /

Kártyaolvasónak készült, azt tudja.
(#) sunside hozzászólása Ápr 7, 2016 /

Sziasztok,
Pár éve meghalt egy 2 DINes GPS-DVD-WIN CE-s autós készülékem és most a kezembe került. Az egyik képen piros kőrrel jelölt részen robbant le egy alkatrész (feltehetően FET) fóliával együtt. Bekapcsoló gomb nyomásra megjelennek a különböző tápfeszek a panelokon, ventillátor indul ( 12V, 9V, 8V, 5V, 3.3V) de képet nem ad, hang nem jön belőle.
Se rajz se infó nincs hozzá (kicsi kínai).
Amit tudni szeretnék: hogyan lehetne felhasználni belőle részeket (pl.:WiFi panel, display 800x480, esetleg a processzor-rész)?
A végfok (4x45W) és meghajtója biztos menthető.
(#) granpa válasza vargaf hozzászólására (») Ápr 7, 2016 /

Ez rossz hír.
(#) sunside hozzászólása Ápr 10, 2016 /

Szia Mindenki,
Van egy ILYEN 6 digites LCD kijelzőm.
Mivel lehet/kell ezt meghajtani? Óra kijelzőként szeretném használni a monitor tetején.
(#) BarnaPili válasza sunside hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /

A teljes adatlapot megnézve sem találsz róla infót?
István
(#) sunside válasza BarnaPili hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /

Azt látom, hogy a szegmenseket melyik láb vezérli de az a 1/4 duty 1/3 bias nem világos nekem. Hogy nem sima ON/OFF kell neki azt sejtem.
(#) ktamas66 válasza sunside hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /

Multiplex vezérlés kell neki, 4 közös (COM) és 12 szegmens lába van, amin az "világít" amelyik közössel vezérelve van. Legegyszerűbb valami mikrovezérlővel (pl. 16F1936) megoldani, akkor az órát is bele lehet programozni.
(#) sunside válasza ktamas66 hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /

Köszönöm a választ. Annyi lenne még a kérdés, hogy a COM-hoz képest a szegmenseknek + - kell vagy lehet a COM negatív és a szegmensekre kapcsolgatom a pluszt? (de mi az a 1/4 duty 1/3 bias)
(#) ktamas66 válasza sunside hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /

A dolog bonyolultabb, mivel az LCD-t nem illik olyan feszültséggel hajtani, aminek DC komponense van egy 3 lépcsős váltófeszültséget kell adni a COM-okra, és a szegmensekre, úgy hogy arra jusson nagyobb feszültségkülönbség, amelyiket világítani szeretnénk. Ezt a jelet a PIC/AVR/vezérlő IC állítja elő.
(#) sunside válasza ktamas66 hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /

Kössz a magyarázatot, ez a pillanat az amikor feladom mivel bekerült a szövegbe a PIC-AVR szó. Innen kezdve meghaladja a tudásomat/lehetőségeimet.
(#) vizor válasza sunside hozzászólására (») Ápr 11, 2016 /

Azért annyira nem vészes. Vannak CMOS IC-k amik 7 szegmenses LCD-ket hajtanak meg, pl. 74HC4543. Kapható itthon is pár fillérért pl. itt: Bővebben: Link. Bár ez SMD verzió de van DIP-ben is.
(#) Kovabe hozzászólása Ápr 12, 2016 /

Sziasztok
Ma találkoztam egy relével amiről nem tudom megálapítani hogy milyenfunkcióval bír.
A relé: LZL-24H TAKAMISAWA
Bistabil lehet vagy csak hagyományos?
(#) villanyipi válasza Kovabe hozzászólására (») Ápr 12, 2016 / 1

Bővebben: Link
Ezt találtam róla!
(#) Kovabe válasza villanyipi hozzászólására (») Ápr 12, 2016 /

Köszönöm
Ez pont az ami nekem kell.
(#) kadarist válasza Kovabe hozzászólására (») Ápr 12, 2016 /

Úgy látszik, hogy az LZL sorozat bistabil: Bővebben: Link.
(#) ktamas66 válasza vizor hozzászólására (») Ápr 12, 2016 /

Ez egy nagyon jó IC, de csak statikus LCD-hez jó, multiplexhez nem.
(#) sunside válasza ktamas66 hozzászólására (») Ápr 12, 2016 /

Én is úgy látom, hogy nem használható. Viszont tudsz valamit multiplex LCD-hez? Jó lenne felhasználni a kijelzőt ha már van.
Következő: »»   733 / 1176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem