Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   941 / 1176
(#) Remci válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 6, 2020 /

Nem akku pakkban van, hanem magában a gépben. Erre a panelre csatlakozik az akku. Ami 16v-os. Van még a panelen egy 16 lábú SMD IC is, de a felirata alapján erről sem találok adatlapot. Pedig jó lenne tudni a lábkiosztását. LGT8P22A B-1639 van rá írva.
(#) Xatras hozzászólása Feb 7, 2020 /

Üdv Mindenkinek!

Új vagyok a fórumon, ha esetleg rossz helyre írok, bocsesz! A képen egy led fényfüzér elektronikája látható. A kérdésem az lenne, hogy mi lehet a fehér kemény "izé" alatt, ami a be-/kikapcsolást/villogást vezérli. Szeretnék ilyen valamit venni mert van olyan fényfüzérem amin nincs ilyen vezérlés/kapcsoló csak nem tudom hogy mit kérjek a boltban. A villogâs nem szükséges csak a ki/be kapcsolás. Tudom hogy hasznâlhatnék normál kapcsolót is de, semmilyen szokványos kapcsoló nem fér el a beépítési helyen. A működése: megnyomjuk a gombot villog, megnyomjuk mégegyszer máshogy villog, megnyomjuk megint vilâgít folyamatosan, majd újra megnyomjuk és kikapcsol.
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) pisti89 válasza Remci hozzászólására (») Feb 7, 2020 /

(CMs BSS82C Sie N SOT23 pnp 60V 0.8A hfe 100 min )
Ez is lehet egy kiindulási alap.
Vedd ki és mérj rá
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2020
(#) Bakman válasza Xatras hozzászólására (») Feb 7, 2020 /

Az egy lapra szerelt IC, nagy valószínűséggel egy egyszerű mikrokontroller. COB (Chip On Board) technika. Kb. lehetetlen megondani, hogy mi van benne, ponit ilyet szerezni kb. képtelenség, hacsak nem a teljes füzért meg nem veszed újra.

Én még nem láttam egyszer sem, hogy csak és kizárólag a vezérlőt árulnák de néha a kapanél is elsül, nem lehet tudni.
(#) Xatras válasza Bakman hozzászólására (») Feb 7, 2020 /

Köszönöm szépen a gyors választ! Akkor meg kell oldanom máshogy
(#) nedudgi válasza Xatras hozzászólására (») Feb 7, 2020 /

Ha folyamatos viágítást akarsz ezekkel a LEDsorokkal, akkor vigyázz, a dolog nem olyan egyszerű, hogy rövidrezárod a tirisztort/triakot. Nincs türelmem ilyen kapcsolást végigkövetni, de legalább 1N4007 diódával kösd át. A siker, és túlélés így sem garantált.
A szaktopikban emlékeim szerint begyűjthető némi információ.
(#) Xatras válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 7, 2020 /

Ok. Köszi az infót!
(#) szs hozzászólása Feb 7, 2020 /

Mentettem meg ilyen készülékeket, de egyre inkább úgy látom, én semmire nem tudnám használni. Annyit tudtam meg utólag, hogy vonalvizsgáló. Felvilágosítanátok, lehet-e használni szakértetlennek, vagy inkább ajánljam fel azcelvihetőbe?
(#) Remci válasza szs hozzászólására (») Feb 7, 2020 /

Szia!

Szerintem sok mindenre nem tudnád használni, de majd a többiek is írnak valamit,hátha. Viszont ha mégis felajánlod, akkor mint volt telefonost,engem érdekelne. De persze nem akarlak rábeszélni,majd ahogy látod.
(#) szs válasza Remci hozzászólására (») Feb 7, 2020 /

Na, ezt gondolom én is, hogy semmire sem tudom használni.
De pont erre gendoltam még, hogy aki foglalkozott ilyennel, az (ha másra nem is) a gyűjteményébe betenné.
Nézd meg a privátod.
(#) Gafly válasza szs hozzászólására (») Feb 7, 2020 /

Lejmoltam volna, de ez van.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2020
(#) latyakosa hozzászólása Feb 8, 2020 /

Sziasztok, PFC árammérő ellenállása, csak a színek alapján nem jön össze mi lehetett eredeti értéke. Lehet, hogy 4 csíkosként nézve kapok jó értéket?
(#) vargaf válasza latyakosa hozzászólására (») Feb 8, 2020 / 1

0,18 Ω 5 %
(#) latyakosa válasza vargaf hozzászólására (») Feb 8, 2020 /

Köszönöm, Igen ez 4 csíkkal nekem is kijött . Azt azt az utolsó feketét nem tudom értelmezni ...
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2020
(#) Remci válasza Gafly hozzászólására (») Feb 8, 2020 /

Egyikről lemondok a javadra
(#) kalmi.kalmi hozzászólása Feb 8, 2020 /

Ennek a csatinak mi a neve ? Kellene egy dugó-rész de sehol nem lelek. Lehet ilyet rendelni ?
(#) samtron77 hozzászólása Feb 9, 2020 /

Sziasztok!

Ma ezt a készüléket újítottam. Már csak azt kellene tudnom. hogy mi is ez?
A net elvérzett...(odborné uciliŠté tesla n. p. pŘelouc)
(#) kalmi.kalmi válasza samtron77 hozzászólására (») Feb 9, 2020 /

Szerintem valamilyen audio célműszer az 50-es évekből.
(#) samtron77 válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Feb 9, 2020 /

Aha de mit számol. A szövegből annyi derült ki, hogy szakiskoláknak készült...
(#) samtron77 válasza samtron77 hozzászólására (») Feb 9, 2020 /

Ha abban tudnátok segíeni, hogy a piktogrammok mit takarnak azzal is előrébb lennék.
(#) elektroncso válasza samtron77 hozzászólására (») Feb 9, 2020 /

Ha jól értelmezem a látottakat akkor egy primitív GM csöves részecskeszámláló. Iskolai bemutatóeszköz sorozat része, volt belőle oszcilloszkóp is. A "prelouc" felirat fölötti csatlakozó fölötti jel egy GM cső jele, ebből gondolom. A hangszóróból gondolom a kattogást lehetett hallani.

U.i.: A GM cső nincs benne, azt kívülről kellett hozzácsatlakoztatni a fentebb jelzett bemeneten.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2020
(#) samtron77 válasza elektroncso hozzászólására (») Feb 9, 2020 /

Köszi! Valószínűleg igazad van! A GM csőből érkező jelet felerősíti. Érhet ez így valamit? Az erősítő része alkalmas lehet hangfrekvenciás erősítésre? Tudom ez monó.
(#) elektroncso válasza samtron77 hozzászólására (») Feb 9, 2020 /

Szerintem biztos nem alkalmas. Impulzusüzemre van kitalálva, nem hiszem, hogy széles sávban működne. Ha viszont a bemenetére van kapcsolva egy SBM-20 cső akkor szépen kattogna a háttérsugárzás hatására.
Hogy mennyit ér az attól függ, hogy kinek. Engem pl. érdekel mert gyűjtöm a sugárzásméréssel kapcsolatos műszereket. Ha esetleg megválnál tőle, vagy elcserélnéd valami hasznosabbra akkor írj privátot.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2020
(#) Rosszmáj válasza samtron77 hozzászólására (») Feb 9, 2020 /

Megkésve, de belehozzászólok.
1. kép jobb alul kapcsolóval indítható/leállítható a mérési ciklus,
Középen a nullázható mechanikus számláló.
Csak egy stopper kell és már is cps-ben mérhetünk.
(#) tomsek68 hozzászólása Feb 10, 2020 /

Sziasztok!
Szerintetek ez milyen kiszerelés lehet? Illetve milyen komponens? Nagyjából 1.5*2mm. A rajta levő felirattól sajnos nem lettem okosabb (SN1 739)... A nagyobb középső pad és a mellette levő 2-2 pin 15v tápot kap, a vékony center pad és az egyik pin szintén össze van kötve (15v kimenetet mértem a működőkön), illetve a maradék pin az alaplap alapján kapcsoló jelnek tűnik. Esetleg mosfet?
(#) kadarist válasza tomsek68 hozzászólására (») Feb 10, 2020 /

Szia! Talán optocsatoló?
(#) tomsek68 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 10, 2020 /

Egy töltést szabályozó áramkörben van, szóval még az is meglehet.
Mondjuk gyakorlatilag 3 pin van bekötve, szóval nem hiszem hogy célszerű ide ezt használni. Közben egy donorból belepróbáltam egy másikat, szóval biztosan ez a hiba. Annyi a baj, hogy egy ilyen szerencsétlen lap (Nintendo Switch dokkoló) 26 ezer ft...
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2020
(#) kadarist válasza tomsek68 hozzászólására (») Feb 10, 2020 /

Akkor meg MOSFET SMD tokban.
(#) majkimester hozzászólása Feb 10, 2020 /

Sziasztok,

Keresem a képeken látható toroid adatait. Ha valakinek van ugyanilyen, kérem fényképezze az erről a példányról elveszett cimkét.

átmérő 80mm
magasság 48mm (csak a tekercs, áramszedő nélkül)

1cm-en kb. 12 menet van, ebből adódik is, hogy nem 230V-os
(#) pipi válasza majkimester hozzászólására (») Feb 10, 2020 / 1

Hali!
Ez inkább teljesítmény huzalpoti, mérd csak meg ellenállásmérővel
Következő: »»   941 / 1176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem