Fórum témák
» Több friss téma |
Nem akku pakkban van, hanem magában a gépben. Erre a panelre csatlakozik az akku. Ami 16v-os. Van még a panelen egy 16 lábú SMD IC is, de a felirata alapján erről sem találok adatlapot. Pedig jó lenne tudni a lábkiosztását. LGT8P22A B-1639 van rá írva.
Üdv Mindenkinek!
Új vagyok a fórumon, ha esetleg rossz helyre írok, bocsesz! A képen egy led fényfüzér elektronikája látható. A kérdésem az lenne, hogy mi lehet a fehér kemény "izé" alatt, ami a be-/kikapcsolást/villogást vezérli. Szeretnék ilyen valamit venni mert van olyan fényfüzérem amin nincs ilyen vezérlés/kapcsoló csak nem tudom hogy mit kérjek a boltban. A villogâs nem szükséges csak a ki/be kapcsolás. Tudom hogy hasznâlhatnék normál kapcsolót is de, semmilyen szokványos kapcsoló nem fér el a beépítési helyen. A működése: megnyomjuk a gombot villog, megnyomjuk mégegyszer máshogy villog, megnyomjuk megint vilâgít folyamatosan, majd újra megnyomjuk és kikapcsol. A válaszokat előre is köszönöm!
(CMs BSS82C Sie N SOT23 pnp 60V 0.8A hfe 100 min )
Ez is lehet egy kiindulási alap. Vedd ki és mérj rá A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2020
Az egy lapra szerelt IC, nagy valószínűséggel egy egyszerű mikrokontroller. COB (Chip On Board) technika. Kb. lehetetlen megondani, hogy mi van benne, ponit ilyet szerezni kb. képtelenség, hacsak nem a teljes füzért meg nem veszed újra.
Én még nem láttam egyszer sem, hogy csak és kizárólag a vezérlőt árulnák de néha a kapanél is elsül, nem lehet tudni.
Köszönöm szépen a gyors választ! Akkor meg kell oldanom máshogy
Ha folyamatos viágítást akarsz ezekkel a LEDsorokkal, akkor vigyázz, a dolog nem olyan egyszerű, hogy rövidrezárod a tirisztort/triakot. Nincs türelmem ilyen kapcsolást végigkövetni, de legalább 1N4007 diódával kösd át. A siker, és túlélés így sem garantált.
A szaktopikban emlékeim szerint begyűjthető némi információ.
Mentettem meg ilyen készülékeket, de egyre inkább úgy látom, én semmire nem tudnám használni. Annyit tudtam meg utólag, hogy vonalvizsgáló. Felvilágosítanátok, lehet-e használni szakértetlennek, vagy inkább ajánljam fel azcelvihetőbe?
Szia!
Szerintem sok mindenre nem tudnád használni, de majd a többiek is írnak valamit,hátha. Viszont ha mégis felajánlod, akkor mint volt telefonost,engem érdekelne. De persze nem akarlak rábeszélni,majd ahogy látod.
Na, ezt gondolom én is, hogy semmire sem tudom használni.
De pont erre gendoltam még, hogy aki foglalkozott ilyennel, az (ha másra nem is) a gyűjteményébe betenné. Nézd meg a privátod.
Lejmoltam volna, de ez van.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2020
Sziasztok, PFC árammérő ellenállása, csak a színek alapján nem jön össze mi lehetett eredeti értéke. Lehet, hogy 4 csíkosként nézve kapok jó értéket?
Köszönöm, Igen ez 4 csíkkal nekem is kijött . Azt azt az utolsó feketét nem tudom értelmezni ...
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2020
Ennek a csatinak mi a neve ? Kellene egy dugó-rész de sehol nem lelek. Lehet ilyet rendelni ?
Sziasztok!
Ma ezt a készüléket újítottam. Már csak azt kellene tudnom. hogy mi is ez? A net elvérzett...(odborné uciliŠté tesla n. p. pŘelouc)
Szerintem valamilyen audio célműszer az 50-es évekből.
Aha de mit számol. A szövegből annyi derült ki, hogy szakiskoláknak készült...
Ha abban tudnátok segíeni, hogy a piktogrammok mit takarnak azzal is előrébb lennék.
Ha jól értelmezem a látottakat akkor egy primitív GM csöves részecskeszámláló. Iskolai bemutatóeszköz sorozat része, volt belőle oszcilloszkóp is. A "prelouc" felirat fölötti csatlakozó fölötti jel egy GM cső jele, ebből gondolom. A hangszóróból gondolom a kattogást lehetett hallani.
U.i.: A GM cső nincs benne, azt kívülről kellett hozzácsatlakoztatni a fentebb jelzett bemeneten. A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2020
Köszi! Valószínűleg igazad van! A GM csőből érkező jelet felerősíti. Érhet ez így valamit? Az erősítő része alkalmas lehet hangfrekvenciás erősítésre? Tudom ez monó.
Szerintem biztos nem alkalmas. Impulzusüzemre van kitalálva, nem hiszem, hogy széles sávban működne. Ha viszont a bemenetére van kapcsolva egy SBM-20 cső akkor szépen kattogna a háttérsugárzás hatására.
Hogy mennyit ér az attól függ, hogy kinek. Engem pl. érdekel mert gyűjtöm a sugárzásméréssel kapcsolatos műszereket. Ha esetleg megválnál tőle, vagy elcserélnéd valami hasznosabbra akkor írj privátot. A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2020
Megkésve, de belehozzászólok.
1. kép jobb alul kapcsolóval indítható/leállítható a mérési ciklus, Középen a nullázható mechanikus számláló. Csak egy stopper kell és már is cps-ben mérhetünk.
Sziasztok!
Szerintetek ez milyen kiszerelés lehet? Illetve milyen komponens? Nagyjából 1.5*2mm. A rajta levő felirattól sajnos nem lettem okosabb (SN1 739)... A nagyobb középső pad és a mellette levő 2-2 pin 15v tápot kap, a vékony center pad és az egyik pin szintén össze van kötve (15v kimenetet mértem a működőkön), illetve a maradék pin az alaplap alapján kapcsoló jelnek tűnik. Esetleg mosfet?
Egy töltést szabályozó áramkörben van, szóval még az is meglehet.
Mondjuk gyakorlatilag 3 pin van bekötve, szóval nem hiszem hogy célszerű ide ezt használni. Közben egy donorból belepróbáltam egy másikat, szóval biztosan ez a hiba. Annyi a baj, hogy egy ilyen szerencsétlen lap (Nintendo Switch dokkoló) 26 ezer ft... A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2020
Sziasztok,
Keresem a képeken látható toroid adatait. Ha valakinek van ugyanilyen, kérem fényképezze az erről a példányról elveszett cimkét. átmérő 80mm magasság 48mm (csak a tekercs, áramszedő nélkül) 1cm-en kb. 12 menet van, ebből adódik is, hogy nem 230V-os
Hali!
Ez inkább teljesítmény huzalpoti, mérd csak meg ellenállásmérővel |
Bejelentkezés
Hirdetés |