Fórum témák
» Több friss téma |
Üdvözlök mindenkit!
Nagyon nagy kérésem lenne a fórumosokhoz.Tönkre ment a számítógépem és elveszett mindenem.Flowcode v4.3 volt meg nekem.Egy hete füstölt el a gép,azóta próbálok a neten használható programot találni,de nem nagy sikerrel.Az lenne a kérésem,ha valaki tudna küldeni egy használható verziót email-ben,nagyon megköszönném, vagy tudna adni tippet, hogy honnan tölthetnék le működő progit. Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek: Zoli
Köszi szépen megnézem.
További szép estét.
Sziasztok!
A mellékelt programmal prelleg a relém, de csak amikor elérik a programban megadott értékeket. Lehet ezt valahogy prell mentesíteni szoftveresen, mint pl. PLC technikában a "RS" tárolók? Üdv:attis71
Lehet és egyszerűbb mint RS tároló
Köszi, látom rossz helyre tettem egy kikapcsolási számítást.
Remélem ez segít. Mégegyszer köszi.
Szerintem így túl sűrűn fog kapcsolgatni, nem árt bele némi hiszterézis. Pl. 96 - 20 = 76
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni, van a mellékelt programom. Ez léptető motort forgató kis progi lenne. a 3 különböző progi 3 különböző módon forgatná a motort a feladata a 3 gomb váltja a 3 forgatási módot a 4 gomb pedig arra szolgálna hogy mind a 3 változó értékét törli.... Na most ami a bajom az az hogy a 4 gomb lenyomását folyamatosan figyelni kellene mert jelen helyzetben csak a progi lefutásának végén (ami most nincs teljesen belepötyögve) figyeli! HA jól gondolom valami makrót kell írni és behívni hozzá de egyszerűen nem tudok rájönni. Ez az első gondom a másik pedig hogy mivel az ágakban lévő 1 perces forgató progit elvileg addig ismételgeti amig a törlést le nem nyomom lehet hogy az ágakba is kellene ismétlést tenni hogy ha nincs változás akkor ne az egész programon fusson keresztül. Előre is köszönöm a tippeket. A melléklet, felhasználói kérésre törölve! --moderátor A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2013
Jahh persze egyszerre csak az egyik ág fut tehát vagy az első.. vagy a második vagy a harmadik.
tehát az elsőbe lehet rakni egy switch2,switch3 =0 a kettes ágba egy switch, switch3 = 0 a hármas ágba pedig egy switch, switch2 = 0 számlálót de felesleges mert ez csak logikailag szerepel mivel törléskor úgymond alapba áll vissza a progi és utána úgyis csak 1 kapcsoló ad "jelet"... de aki átlátja a progit annak ezt úgyse kell magyaráznom...
Azt hiszem hamarabb járt a szám mint az eszem.
Jól gondolom hogy így kellenen megoldanom? és minden egyes progirészlet után berakni a MAKRO HÍVÁST. ÉS így akkor elvileg "folyamatosan" figyeli a 4-es gombot. Már csak abba segítsetek hogy hogy a jobb ha az első ág verzióját, vagy a második ág verzióját választom? tehát csak az ágat ismételjem vagy az egész progit?
Miért nem csinálsz egy többirányú elágazást , akkor elég lenne egy gomb .
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2013
Minden bizonnyal egy általad korábban feltöltött folyamatábrát módosított, de a szöveget nem törölte ki. A program csak új ábra esetén írja bele a neved, megnyitás esetén a panelt nem módosítja.
Szia simpi!
Úgy ahogy Bakman mondja... 2011 októberében segítettél nekem egy 3 gombos pic progi megvalósításában. Most megint elővettem a Flowcode-ot egy kis progi összeütéséhez, de akár hogy akartam csinálni benne a szimulációt a futtatás közben a változók értékét nem jelenítette meg. végig néztem a régi progikat amik voltak, megtaláltam azt amit te javítottál ki nekem és ahogy azt futtattam azon nem is kellett változó értéket hozzáadni a megjelenítő ablakban hanem szépen ott volt.. ezért azt töröltem nullára csak a változókat hagytam meg meg hozzá raktam plusz 1 gombot és egy változót és abba kezdtem megírni az egészet. De ha elmondod hoyg hogy tudom kivenni a Te "jelzésedet" belőle vagy hogy az általam indított új folyamatába projektnél miért nem jelenik meg a változóérték akkor már írom is újra teljesen újba. Nem a neveddel akartam visszaélni... nem is tudtam hoyg az benne maradt amúgy a javított progi amit tegnap este megszültem, csak elfelejtettem feltölteni.
Kokozo. valami miatt nem tudom megnyitni a fájlodat amit küldtél..
Szia!
Igazság szerint pont az a a lényeg hogy több bemenet legyen és ne pedig egy bemenet lépéseit kelljen számoltatni. Mert a megvalósulásba a gombok helyén egy PIC 16f627 kimenete lesz kötve, tehát nem gomb hanem PIC kimenet kapcsolja majd....
Annyira meg még nem tudok programozni hogy egy bemeneteken tudjam utasítani. pedig olvasgatom és tudom hogy van rá valami lehetőség, de én ahhoz sajnos láma vagyok.. pedig jobb lenne
Akkor az lenne a jó, ha lépésenként haladnál előre.
Szia,
sajnos nem segített a hiba ugyan az maradt.
Itt: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1400182.html#1400182
Hiszterézist kell belevinni.
Szerintem azt teszem..... olyan progit írok amit meg tudok valósítani.. mert végül a makróra is rájöttem, igaz van olyan mechanizmusa amit nem értek de logikailag kezdem felépíteni és példa progikból rájönni...
Szia,
beégettem az általad módosítottat. Eddig remekül működik. Nagyon köszönöm a segítséget. Üdv: attis71
Sziasztok
Naivan vásároltam 18F14K50-et hogy áttérek a 690-röl (ajánlások alapján) de ez nekem magas hogy mit hogyan kell beállitanom. Esetleg valaki el tudná maggyarázni hogy mi mit csinál. Összefoglalom mit is szeretnék, a tudásábol a legkevesebbet szertném kihozni, szertném belsö orajelröl üzemeltettni és 8MHz-en a többi már csak kapcsolgatás egyenlöre, de ezt se tudom beállitani. Tudom a help csodákra képes de az angolnyelvtudásom végetér az igen,nem után.
Az adatlapot muszály lenne megtanulni elolvasni! Angolul nem tudok kenyeret kérni sem, de az adatlapot el tudom olvasni. Ez irányban kell elindulnod, ha haladni akarsz, nem csak egy helyben toporogni.
Ne vedd zaklatásnak, de áruld el, hogy miért foglalkozol egyre bonyolultabb dolgokkal amíg az egyszerűbbekkel is gondod van ? Igy nem fogsz egyről a kettőre lépni, csak szédelegsz a meg nem értett dolgok között.
Igazad van de, ha eszembe jut valami és azt megszeretném csinálni de belefutok valami aproságba pl nemmegfelelő pic akkor igy már van választási lehetöségem. Tudom hogy nem egy csucs a PIC amit most vettem de a 690-esel az is volt a bajom hogy hicsi volt a memoriája, viszont most már van nagyobb, okosabb és 690-es árban van. Igazábol a tervem már most megvan illetve látom hogy van benne böven lehetöség és ki is szeretné aknázni de a lépések számomra mint a lougrás és ez azért is van mert önfejü vagyok. A szerencsétlenkedéseim mellett már elég sokmindent sikerült készitenem amit nem osztottam meg veletek vagy csak részben. Pénteken üzemeltem be egy vezérlést ami igaz hogy csak ki be kapcsol vagy csak késleltet de jó érzés volt hogy én már ilyeneket csinálok elérhetö áron mig a többiek reléznek. De felejtsük ez a dolgot mert totál nem ide tartozik.
A lényeg hogy szeretnék tanulni de a szövegböl nem értek semmit viszont ha elöttem van a cucc akkor van esélyem hogy átlátom a dolgot illetve hogy a segitségetekkel átlátom föleg a hibáimat. A ds is már megy de nem értek még néhány dolgot ezért most küzdök, biztos az olvasással egyszerübb lenne de nem értem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |