Fórum témák
» Több friss téma |
Tegnap nem maradt időm, de íme:
Idézet: „File name: D:\(...)H_10_1_8_1.c Title: Description: Generated by: Flowcode v5.1.0.0 Date: Friday, February 28, 2014 14:26:46 Licence: Professional Registered to: (...) Licence key: (...) http://www.matrixmultimedia.com Fordító indítása... C:\Program Files\Flowcode\v5\Tools\boostc\boostc_pic16_flowcode.exe -v -t PIC12F617 "Havaria_10_1_8_1.c" BoostC Optimizing C Compiler Version 7.04 (for PIC16 architecture) http://www.sourceboost.com Copyright(C) 2004-2011 Pavel Baranov Copyright(C) 2004-2011 David Hobday Compiler can not be started without a host program (code 120) Visszatérési érték = d A Flowcode nem tudja lefordítani C kódra a folyamatábrát, a következő hibák miatt: Ha a folyamatábra tartalmaz C kódot, kérem vizsgálja át alaposan. Ha a folyamatábra nem tartalmaz C kódot, vagy nem talált benne hibát, kérjen technikai támogatást VÉGE ” A (...) részek természetesen "értelmes" tartalommal bírnak. A csatolásban az fcf fájl.
Nekem minden gond nélkül megcsinálta:
Lehet láma a kérdés, de miért || ezt használod és nem az OR -t ?
Köszi, nekem valamiért mindig ezzel a hibával áll le.
Letöltöttem a Flowcode 6-os beta verzióját, de valamiért nem engedi regisztrálni...
Végül is nincs igazán nagy jelentőséges, nekem ez esik kézre. Hatásában ugyan az.
Elég lenne szerintem az 5.5.2.1 -re frissítened.
Másrészt a mostani 5.1-nek is le kellene fordítania szerintem.
Nem csodálom. Kipróbáltam, 30 percig erőszakoltam magam vele, majd aludtam rá egyet, ismét 30 perc próba, majd törlés. Elszomorítóak a mai trendek. Miért kell elrontani azt, ami jól működik?
Igen, szerintem is le kellene fordítania. Korábban gond nélkül lefordította, azután, amikor frekivalto kolléga belefutott az ominózus hibaüzenetbe, akkor nálam is gond lett vele. Ez azért talán nem véletlen, hogy ugyan azzal a hibával találkozunk mindketten, kb. egy időben! Remélem, nem a Matrix Multimedia keze van benne, a háttérben, mert akkor nagyon morcos leszek.
Ismerkednék, ha hagyná! Olyan, mint az első bálozó kislány: Kéreti magát, aztán nem hagyja...
Üdv!
Attól, ogy SPI-t használok, a C4 portot (SDI) használhatom közben más célra, kimenetként? Természetesen adatot nem akarok fogadni rajta.
A "D:\(...)H_10_1_8_1.c" alatt ugye nincs ékezet? Mert nekem ez probléma volt...
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy PIC16F690 csip. A portB lábakon hol lehet programon belül, vagy hogy lehet bekapcsolni a belső felhúzó ellenállásokat? Alapból lehet, hogy be van kapcsolva? Hol tudnám ellenőrizni, Csatolom az adatlap idevonatkozó részét. Lehet, hogy "C" kódot kell beillesztenem? Köszönöm. Üdv. Péter
chip konfigban nem tudod beállitani wpub regisztert?
Csak C-ben
--- option_reg = option_reg & 0x7F; wpub = 0x03; // ez itt a port ---
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget. Chip configban nincs ilyen opció, legalábbis én nem találtam. A port beállításnál szintúgy nincs yen opció, ezèrt gondoltam,h C ben kell. Ahhoz meg nem értek
Tegyél le egy C blokkot, aztán tedd bele
option_reg = option_reg & 0x7F; wpub = 0x02; vagy ezt ahogy szimpatikusabb wpub = 0b1110000; nyilván látod a kettő ugyan azt teszi, csak az egyik bináris felírásban a másik hexa-ban. Ha rákeresel a topikban simpi is tett fel pár variációt erre.
Rendben így fogom megcsinálni.
Mivel az adatlapon binearisan van, ezert nekem az szimpatikusabb. A masodikbol nem hiányzik egy bit? 0-3 bit 4-7 bit az kell most nekem. Ez igy lenne 8 bit, azaz 1 Byte. Az option_reg mire kell?
Sziasztok
Flowcode 5.5.2.1 verziót használok, a pic 16F886, 20MHz-es kristály. Az ADC-hez szeretnék külső referencia feszültséget használni. Az ADC AN0 portot olvasná be, az RA1, RA4- RA5 ös lábak kimenetként lennének használva. A tápfeszültséget referenciának használva jól működik, külső referencia feszültséget beállítva és a vref+ra azt rákötve (vref- ra testet kötöttem, de nélküle is ugyan ez a helyzet) mintha nem lenne referencia feszültség, a mért érték ugrál össze vissza. Tudom ilyen módon használni az ADC-t külső referencia feszültséggel? Vagy csak a tápfeszültséget használva? Előre is köszönöm a választ. Bari
Szia
Köszönöm a tippet Az adott fájlban ilyet találtam: (kicsit fura így kódként beillesztve)
Itt a st_bit(adcon0, VCFG0); sort átírtam st_bit(adcon1, VCFG0); -re. Sajnos kipróbálni csak este tudom. Remélem megoldja ezt a problémát. Az eredménnyel jelentkezem. A negatív vref-et nem akartam/akarom használni, elég lenne a vref+os csak kísérlet volt hátha az a gondja. Bari
Sziasztok
Jelentem az ominózus PIC_CAL_ADC.c fájl 16f886-ra vonatkozó st_bit(adcon0, VCFG0) sor javítása st_bit(adcon1, VCFG0)-ra megoldotta a külső referencia feszültség problémát. simpi köszönöm a segítséget Bari
Üdv.
egy 2x16 os lcdvel birkózom. A bajom hogy csak kockákat látok. A pic 18f4550 10mhz program mellékelve. lcd lábainak bekötése a panelon: 1. gdn 2. 5Volt 3. 10k poti (460mV ra állitva) 4. rd2 (21) 5. gnd Ez pl jó helyen van? 6. rd3 (22) 7-10. gnd 11. rd4 (27) 12. rd5 (28) 13. rd6 (29) 14. rd7(30) 15 rc2 (17) 16 gnd Mi lehet a baj?
Szia!Szegény lcd mire kiírna valamit máris új utasítást kap.. rakj be egy késleltetést a kiíratás után.
Tettem most akkor a ciklusba 1s késleltetést de nem segített!
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2014
ha igy kell :
akkor megcsináltam kipróbáltam nem segíttet A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2014
MCLR láb fel van húzva 5V-ra ?
LCD RW láb GND ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |