Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Lapozás: OK   14 / 193
(#) smirdex válasza MPedro hozzászólására (») Márc 14, 2009 /
 
Köszi Pedro, fogok élni a lehetőséggel!
(#) KRISSTUS hozzászólása Márc 23, 2009 /
 
Üdv. Szeretnék vásárolni egy forrasztóállomást max 30.000Ft, hobbi használat . Lényeg az alkatrész ellátás , megbízhatóság. Kábelek, ledek, smd alkatrészek forrasztására használnám. WELLER WHS 40-est néztem. Persze ez ránézésre egy elég egyszerű készülék (igaz WELLER) ezért inkább nézzek számomra ismeretlen ST80-D, SMA051, ..... típusú digitet mert ezek is elég megbízhatóak ??
(#) SzervízMacska válasza KRISSTUS hozzászólására (») Márc 24, 2009 /
 
Szia! Üdvözlünk a csapatban. A WHS 40-nek valóban csak a márkájában rejlik a varázsa. A 40 Watt könnyen kevésnek bizonyulhat és hegy sem kapható hozzá túl sok féle. A Weller egyébként jó választás, de az ára... Jelenleg náluk a legjobb választás a WS 81T, mely április 30-ig 54+áfáért kapható ( C+F Kft. ). Olcsóbb árfekvésben vannak a Solomon állomások, normális alkatrész ellátással. Például ez remek alternatíva lehet. Hozzátenném, hogy itt a hobbielektronikán az apróhirdetési rovatban elég humánus áron szoktak használt Weller állomásokat árulni.

Üdv: SzervízMacska
(#) KRISSTUS válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 25, 2009 /
 
Köszönöm a segítséget.
(#) csezoli21 hozzászólása Márc 28, 2009 /
 
Heló én is vettem egy olyan forrasztóállomást ami a topic első hozászolásában szerepel! Akinek olyanja van megtudná mondani hogy a poti milyen állásban van kb 250 fokon?
(#) bazs hozzászólása Ápr 16, 2009 /
 
sziasztok egy o˙lykérdésem lenne h mostmár lassan 2éve dolgozom egy egyszerű olcso pákával, és szeretnék váltani vai komolyabra WELLER TCP-24re gondoltam mert ilyet használunk az iskolában is és nagyon bevált. Ezzel semmi gond de a 24voltos tápot hol tudnám beszerezni jah és a tápnak egyen vagy váltakozonak kell lennie (bocs ha amatőr a kérdés de lövésem sincs hozzá:
(#) kiborg válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 16, 2009 /
 
Sőt kifejezettem JOBB neki a váltó, mert a kontakt nem ég be/össze.
Kifejezetten váltóról ajánlatos használni.

Üdv Kiborg
(#) bazs hozzászólása Ápr 16, 2009 /
 
köszönöm a gyors választ
(#) NickE hozzászólása Ápr 25, 2009 /
 
A Somogyi féle SMA051 páka eredeti Solomon páka, csak a Somogyiék kérésére saját márkanevet nyomtattak rá, vagy ez koppintmány?
(#) bazs válasza NickE hozzászólására (») Ápr 26, 2009 /
 
hello azt nem tudom neked megmondani h koppintották-e de azt megmondom h az iskolánk tavaly ilyet vásárolt jopár darabot és kb az egynegyede fél évet sem bírt ki pedig nem voltakkínozva
(#) bazs hozzászólása Ápr 27, 2009 /
 
mi történik akkor ha a tcp-24es weller csak 12voltos traforol megy?? mármint srrol van üzemeltetve
(#) Dudus válasza bazs hozzászólására (») Ápr 27, 2009 /
 
Fele fűtőteljesítmény.
(#) icserny válasza Dudus hozzászólására (») Ápr 27, 2009 /
 
Inkább negyede, nem? (gy.k.: az áram is kisebb lesz, nem csak a feszültség)
(#) Dudus válasza icserny hozzászólására (») Ápr 27, 2009 /
 
De igen, én írtam rosszul !
(#) bazs válasza Dudus hozzászólására (») Ápr 27, 2009 /
 
érdekes pedig teljesen jol lehet vele forrasztani :T
(#) karesz01 válasza bazs hozzászólására (») Ápr 27, 2009 /
 
én meglátásom szerint kevesebb lesz az élettartama,
nekem mivel 24 V-os 220 V-ra van tekerve a trafója , mivel mostanában áttértünk a 230 V-ra ezért kicsivel többecske lett mellákelve a képen!
Az alsó a felvett áramot mikor fűt és mikor nem a felső pedig a feszültséget mutatja.
szerintem ez sem egészséges a fűtőbetétnek
(#) Sanyesz5 hozzászólása Máj 28, 2009 /
 
Sziasztok!
Lenne pár apróbb kérdésem,beruháztam végre egy Fahrenheit 28012 típusú forrasztóállomásra.Milyen gyártmány lehet?Van valakinek ilyen?Mennyit bírnak a páka hegyek általában?És nem utolsó sorban milyen hőfokon célszerű forrasztani,persze nem smd-s alkatrészeket.Azért ezek a sokak számára fura kérdések,mert eddig forrasztópisztolyt használtam.
előre is köszönöm!
(#) olala hozzászólása Máj 31, 2009 /
 
Hello Mindenkinek!

Szeretnék vásárolni egy forrasztóállomást, amely időtálló megoldás lehetne egy hobbi szinten tevékenykedő, kezdő pákásnak.
Konkrétan a Solomon SL10-N-re gondoltam. Ahogy olvasgattam itt a hozzászólásaitokat, nincs vele különösebb probléma, használható a cucc és az alkatrészutánpótlása is megoldható. Ha esetleg valaki tud korrektebb készüléket ajánlani ebben az árkategóriában (max. 15kHuf), azt szívesen várom, de az utánépítés sajnos ki van zárva (a következő sorban ott az oka)
Jelenleg egy forrasztópisztolyom van, ami még a békebeli időbkől maradt rám aputól, de azzal a precíz forrasztásokat nem tudom elvégezni, emiatt kell a tűhegyű páka. Arra lennék kíváncsi, hogy egy hegy mennyi időt bír ki benne, illetve mitől hibásodhat meg úgy, hogy használhatatlan legyen (képes pl megolvadni?)? Ez azért fontos, mert szeretnék az új pákához egy pár tartalékhegyet is beszerezni, és hogy tudjak mihez viszonyítani, mennyi kell kb? Továbbá az is érdekelne, hogy milyen kialakítású heggyel lehet elvégezni a következő műveleteket:
- led-ek, ellenállások és ect nyákra forrasztása
- alkatrészek áramkörből kiforrasztása
- meg más egyéb aljasságok, amiket egy pákával el lehet követni

Köszönöm a segítséget!

Üdv!

(#) SzervízMacska válasza olala hozzászólására (») Jún 1, 2009 /
 
Szia! Megnéztem a hegyválasztékot ugyanott. Amiből 900-nál nagyobb a raktárkészlet, azokból vegyél 1-1 darabot. Gyárilag nem tudom, milyen hegy van a készletben mert én Wellert használok. Amúgy jó hírük van a Solomon állomásoknak annak ellenére is, hogy Kínában gyártják. Legközelebbi állomásom vszg. nekem is ilyen lesz, bár én valamelyik kijelzős tipust választom.
(#) Sanyesz5 hozzászólása Jún 1, 2009 /
 
Sziasztok,az én kérdésemre nem tud senki választ?

Küldök egy linket is azért róla,láthatóak a hozzá kapható hegyek. Bővebben: Link
(#) olala hozzászólása Jún 1, 2009 /
 
Köszönöm a segítséget!
Az lenne még a kérdésem, hogy az van termékinformációba írva a forrasztóállomáshoz, hogy kifejezetten ólommentes forrasztáshoz van kifejlesztve. Ez mit jelent, használhatok hozzá 60% Sn - 40% Pb-s forrasztóónt? (az ára miatt ez kedvezőbb, de ha nem javallott a használata, akkor úgyis az ólommentest veszem meg). Illetve a régi forrasztópisztolyomhoz cinket használtam, az érdekelne, hogy ehhez lehet azt használni? Vagy az ón jobban működik az elektronikai forrasztásokhoz?
(#) slogan hozzászólása Jún 1, 2009 /
 
Sziasztok !

Szerintetek érdemes Wellert használtan venni ?

Lemondanék már a Solomonról ,egyre több a bajom vele.
(#) bazs hozzászólása Jún 1, 2009 /
 
én erre csak annyit mondanék h a tanáromtol vettem egy weller tcp-24es pákát amit 17év es korában vett : és a tanárom mondanom sem kell ne m20éves én nagyon szeretem ezt a pákát nem is vágyom jobbra mondjuk kiváncsi lennék még a weller teknikára épült puskás pákára azt is nagyon dicsérik :d
(#) slogan válasza bazs hozzászólására (») Jún 1, 2009 /
 
Szia !
Nekem van egy puskásom ,ez az ?

Ez tényleg nem rossz !
(#) bankimajki válasza olala hozzászólására (») Jún 1, 2009 /
 
Helló, a bontással vigyázz, mert az ami eszi a pákahegyet, ill. akármilyen hegy is van benne, aktív forrasztásnál 30s-5min. között egy kis vizes szivacson húzd le, és ha gyantamentes ónt használsz, akkor néha a gyanta sem árt a hegynek használat közben. Én ezeket javaslom, és nekem is ilyen pákám van, szerintem egy jó darabig ez is marad
(#) bazs hozzászólása Jún 2, 2009 / 1
 
ez a puskás páka szinte 100%ig megegyezik a tcp-24-esel
(#) Cassone hozzászólása Jún 3, 2009 /
 
Üdv!

Én évek óta használom a Farenheit pákámat, amit 5.000 Ft ért vettem. Lekopogom semmi bajom nem volt eddig még vele, erősen ajánlom mindenkinek. Olcsó de a mellett jó kis páka.



28020_lrg.jpg
    
(#) slogan válasza Cassone hozzászólására (») Jún 3, 2009 /
 
Sziasztok !

Valaki fel homályosítana Weller téren ?

Melyik a "jobb" ,a "kattogós" ,vagy a hőfokszabályzós ?
Melyik miért jó ?
Az LR-21 az most melyik verzió a kettő közül ?

Köszönöm a válaszokat !
(#) NyariG hozzászólása Jún 3, 2009 /
 
Sziasztok,

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy mire jó hogy állítgatom a hőfokot? illetve mért van arra szükség?

A másik hogy a forrasztó állomásokon levő szivacs mire való?

(gondolom nem a homlokomat törölgetni :eek2: )
(#) Hujikolp válasza NyariG hozzászólására (») Jún 3, 2009 / 1
 
Üdv!
A hőfok szabályzás például arra jó, ha csak kisebb alkatrészeket kell forrasztanod, akkor kisebb hőre állítod be, mert amit forrasztasz, hamar felveszi azt a hőt, könnyen be tudod forrasztani az alkatrészt.
Ha viszont nagyobbat kell forrasztani, akkor annak több hő kell, mert azt a darabkát át kell melegítenie, így a páka hőmérsékletét is elviszi, ilyeneknél jobban fel kell fűteni.

A szivacs a révés oxid eltávolításában segít, meg a gyanta ami rajta van ugye, mert ezeket illik letakarítani. Sok ideig rajta vannak, ráégnek, nem fogsz tudni jól forrasztani vele, nem futja be az ón a pákát, lecsöppen, nem tudod felvenni vele stb...
Szoktak még fém szivacsot is használni.
Következő: »»   14 / 193
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem