Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Lapozás: OK   13 / 193
(#) Janaboy válasza Norberto hozzászólására (») Jan 18, 2009 /
 
Használok szivacsot, amit forrasztáshoz árultak, illetve ilyet adtak a pákához is.
Igen, de nem terül szét rajta az ón szépen, hanem felhalmozódik rajta, de lehet, h nem használtam még eleget a hegyet.
Amúgy az ón fajtájára már én is gondoltam, lehet egy másikat kellene kipróbálni?

Köszi a válaszokat!
üdv
Jana
(#) fox11 válasza Janaboy hozzászólására (») Jan 21, 2009 /
 
Szia!

Nálam már frankón működik a dolog,remélem nálad is ok.A hőfokkal próbálj meg játszani.Valaki írta,hogy 270-300 között működnie kell.Milyen hegy van a pákában??Valahol itt a fórumon olvastam,hogy a nagyon vékony hegynél több a hőveszteség,hamarabb kihűl.Én 0,8-ast használok.

Üdv Fox11
(#) krisztian98 hozzászólása Jan 23, 2009 /
 
Sziasztok,

Lenne egy olyan kérdésem, hogy kalibráltatni szeretnék a munkahelyemen egy pálkahőmérséklet kalibrálót. Tipusa: ERSA DTM100-as. Valakinek lenne ötlete, hogy milyen céggel tudnám megcsináltatni?

Krisztián
(#) SzervízMacska válasza krisztian98 hozzászólására (») Jan 23, 2009 /
 
Szia! Próbáld meg itt, vagy itt. Sok sikert!
(#) Janaboy válasza fox11 hozzászólására (») Jan 27, 2009 /
 
Szia!

Úgyfest, hogy az ón lehet a hiba oka, amióta használok ónfolyasztón frankón műxik minden 305 fokon vált be tökéletesen!
Most azt hiszem 0,4-es hegyet raktam bele. Hát igen a hegye néha nehezen olvaszt fel egyes helyeken, de johl műxik már!

szal köszönöm!
üdv
Jana
(#) fox11 válasza Janaboy hozzászólására (») Jan 27, 2009 /
 
Szia!

Örülök,hogy megoldódni látszik a problémád.Én sem vagyok profi a szakmában,igaz régóta forrasztgatok de csak komplett kész cuccok megtekintése,lemásolása után.A solomon állomásom előtt egy sima 220 V-os pákám volt,aminek a hegye tönkre is ment elég hamar.Szinte elfogyott.Visszatérve az "esetedre" próbáld meg a 0,8-as hegyet és kisebb(mint már írtam 270-300) hőfokon is gyönyörűen fog működni.Könnyebben olvasztja az ónt és szerintem egyenlőre nincs szükséged a nagyon vékony hegyre.(kivéve smd cuccok).Olyan ónt próbálj vásárolni aminek a belsejében benne van a folyatószer is.További sok sikert!!

Üdv Fox11
(#) makai1 hozzászólása Feb 1, 2009 /
 
http://www.hestore.hu/termek_10026462.html
errol mi a velemeny? hasznalja koztetek valaki? tapasztalatok?
kulon kompreszor kell hozzá vagy van benne?
koszi
(#) (Felhasználó 12183) hozzászólása Feb 11, 2009 /
 
Sziasztok!
Van egy weller ws-50-es forrasztóm. Nekem tul profi cucc, érdemes lecserélni valami olcsóbbra? Farenheitre vagy ilyesmire? Ezek mennyire jók? Olcsóbb márkából is van ónszippantós? Szeretnék egy olyat, de a weller nagyon drága.
(#) SzervízMacska válasza (Felhasználó 12183) hozzászólására (») Feb 12, 2009 /
 
Szia! Vicces a problémád. Azt mondod, a Weller túl profi, de ónszívós állomást szeretnél... Ám legyen. Ezt ajánlom figyelmedbe. Persze, ezzel nem tudod kiváltani a WS-51-et, mivel a hegy belsejében furat van, ezért szűk helyre elég bumfordi. Ár-érték aránya viszont kiváló. Egyébként túl jó áron nem hiszem, hogy eladnál egy használt állomást, utána vennél egy szutykot és még pénzed se sok maradna - szerintem.
(#) vzoole hozzászólása Feb 12, 2009 /
 
Én most ezzel szemezek:

CT-858
(#) Frankye válasza (Felhasználó 12183) hozzászólására (») Feb 12, 2009 /
 
Nekem Fahrenheit állomásom van. Analóg, kb. 15.000,- Ft-ért vettem, néhány évvel ezelőtt, és nagyon meg vagyok vele elégedve. A furatszerelt alkatrészeket minden gond nélkül ki-be forrasztom, de az SMD-k (a nagyobbak, amikkel eddig dolgom volt) sem okoztak különösebb nehézséget.
De persze a döntést Neked kell meghoznod.
(#) besi99 hozzászólása Feb 12, 2009 /
 
Nem hiszem, hogy sűrűn láttatok miniforr pákát, de a vikendházban megfizethetetlen!!! Tudniillik neki 12 V-os betétje is van, nekem meg nincs másom, mint az autóakksi! A sürgős forrasztanivalók úgyis akkor jutnak eszembe, bütykölni kell a riasztón, gyorsan gyártani kell egy detektoros rádiót, mert szép az idő
Az arhivnak számító Campinghoz is pont akkor jut eszembe-ásás helyett-hogy egy SO42-vel már igazán lehetne CCIR bár úgyse hallgatja senki, a madarak szebbek.
Ennél jobb páka nincs
(igaz otthon van 7 féle, de az mindegy
(#) besi99 válasza besi99 hozzászólására (») Feb 12, 2009 /
 
De ez hagyján. 1951-ben(ilyen korán 10éves korban )
bizony már forraszthatnékom támadt, villanymotor, detektoros rádió, a legszolídabb pákaár apám keresetének egyhatoda, nekem zsebpénz semmi, akeresetem amit rokoni römipartikon nyertem, na meg amit ünnepnapokon ajándék gyanánt kaptam (10-20Ft) mivel az Erzsébet , pardon akkor Lenin körúton laktam a hálózat 110V egyenáram, hogy könnyebb legyen a dolgom, A konstrukció: 600 óhmos huzalellenállás 8wattos(ez hengeres lukasközepű volt )Keményfa resszelőnyél amibe egy sárgaréz (ez volt )kb 6mm-es pálcavolt befúrkálva, a rúd túlvégére az ellenállás , a vezeték tömör pvc szigetelésű, az ellenállás lapos kivezetésére rátekerve, és légvezetékként a reszelőnyélhez szigetelőszalagozva.
A bádogosoktol kértem egy darab ónt, amit laposra kalapáltam, és apám rossz szabászollójával felszeleteltem csíkokra. Gyantát a Rákoczi úti hangszerboltban vettem
Hát kellőképpen életveszélyes volt szóse róla! Havi egy ellenállást fogyasztott, és kitünően működött, márcsak azért is mert a következő karácsonyra kaptam egy igazi 50W-os pákát!!
(#) Frankye válasza besi99 hozzászólására (») Feb 12, 2009 /
 
Istenem, de szép idők voltak (lehettek)...
(#) SzervízMacska válasza besi99 hozzászólására (») Feb 12, 2009 /
 
Ez lenne az esetleg? Nem biztos, hogy pont ilyenem volt, de ez a lukacsos fém szára nagyon ismerős. Egy biztos, hogy az enyém is 12 Voltos volt, és 15W-os. A táplálásával bajban voltam. Próbáltam az MK21-es magnó trafójával, meg mindennel, ami a kezem ügyébe került, végül a modellvasutam tápjával sikerült életre kelteni. Most autós környezetben is Wellert használok. Annyi a hátránya a 24V-oshoz képest, hogy csak 35W a teljesítménye. Viszont jó hosszú szilikonkábellel adták, a végén remek Hirschmann csipeszekkel. Csináltam hozzá csatlakozókészletet ( szivargyújtó vagy a gyári csipesz, + hosszabbító ) és AC12-es tápot otthonra. Itt a leírása.
(#) (Felhasználó 12183) válasza SzervízMacska hozzászólására (») Feb 12, 2009 /
 
Csak arra voltam kiváncsi, hogy megéri e lecserélni olcsóbbra ("szutyokra" ). De akkor szerintem marad. Ónszippantósban is azért gondolkoztam, mert azzal azért könnnyebb kivenni pár alkatrészt...
köszi a válaszokat!
(#) SzervízMacska válasza (Felhasználó 12183) hozzászólására (») Feb 12, 2009 /
 
Szerintem ahhoz a pár alkatrészhez vegyél inkább egy kézi ónszippantót, vagy ónszívó harisnyát, esetleg mindkettőt. Max. 2-3 ezerből megúszod komplett. Ezek a vákumos állomások annak valók, aki rendszeresen javít.
(#) (Felhasználó 12183) válasza SzervízMacska hozzászólására (») Feb 12, 2009 /
 
Igazad van, az lesz. köszi a segitséget.
SMD-s topicba is pls.
(#) SzervízMacska válasza (Felhasználó 12183) hozzászólására (») Feb 13, 2009 /
 
Már írtam. Nem mondod komolyan, hogy azokhoz a "soklábú" ledekhez akartál kiforrasztó állomást venni?! :no:
(#) atis88 hozzászólása Feb 13, 2009 /
 
Sziasztok!
Mostanában kezdtem el hobbiszinten foglalkozni az elektronikával. Olyan pákára lenne szükségem, ami 230Vról működtethető, szóval nem kell hozzá állomás, és ha kell hegyet is tudjak benne cserélni. Persze később, ha már jártasabb leszek az elektronikában, akkor majd szeretnék egy komolyabb cuccot is, de így a kezdetekhez ilyen egyszerűbbre gondoltam.
Mivel nem ismerem a pákatípusokat meg h melyik a jófajta, ezért kérlek titeket, h adjatok tippet, h szerintetek milyet vegyek? Előre is köszi a választ.
(#) Frankye válasza atis88 hozzászólására (») Feb 13, 2009 /
 
Nem javaslom, hogy valami "bádogos" pákával kísérletezz. Ezek a 230V-os pákák nem szabályozható hőhokúak, és a hyegyük nem nagyon cserélhető. (Ha mégis, akkor a csere hegy rendszerint nem melegszik át kellően...) Inkább ruházz be egy normális, nem csúcsminőségű, de jó állomásra, ami évekig használható, és nem teszi tönkre az érzékenyebb alkatrészeket.
(#) SzervízMacska válasza atis88 hozzászólására (») Feb 13, 2009 /
 
Üdvözlünk a csapatban! Azt tanácsolom, ennél lejjebb ne tedd a mércét! Belerokkanni nem fogsz és hegyválaszték is van hozzá. Az elektronikában fontos a hőfokszabályzós, de legalább korlátozott hőfokú páka ( pl. Weller TCP sorozat, én ilyeneket használok ). A páka 24V-os legyen, hogy még jó sokáig örülhessünk a társaságodnak. A 230 Volt itt felejtős - szerintem.
(#) atis88 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Feb 13, 2009 /
 
Köszi a válaszokat akkor asszem mindenképp állomás kell. Forrasztottam már életemben egy párszor, csak nem tudtam, hogy az ilyen kisebb mütyür dolgokhoz milyen cucc való.
Még egy kérdés: Pisztolypákám van otthon, azzal össze lehet rakni egy egyszerűbb forrasztóállomást(pl. ezt)?
Amit lehet azt szeretem magam megcsinálni.
(#) icserny válasza atis88 hozzászólására (») Feb 13, 2009 /
 
A (Solomon?) pákát így is, úgy is megveszed. Dobj össze neki egy kézzel szabályozható 24 V-os tápegységet (vagy ha van kéznál egy induktív terhelésre köthető dimmerer, akkor kösd rá a pákatrafót).
Így az új pákával megcsinálhatod az automata fűtésszabályozót, nem kell a pisztolypákával dikicselni...
(#) atis88 válasza icserny hozzászólására (») Feb 13, 2009 /
 
Hm erre nem is gondoltam. Köszi szépen a segítséget, amint lesz rá időm neki is kezdek majd.
(#) karpi válasza Janaboy hozzászólására (») Feb 14, 2009 /
 
hogy hasznalod a szivacsot ? mindenesetre en bevizezem es a keletkezo goz le"fujja" a mocskot .
Na meg van egy kis dobozom egy feher anyagal nem tudom mi de ilyesmit hasznaltak a badogosok is ez segit ha nagyon "koszos" a hegy aztan bele a vizes szivacsba es ok

Ha a vasreteg megserul vagy lekopik akkor tobbet kell "pucolni" es ideje lecserelni uj hegyre .
A homersekletet is helyessen kell beallitani , mert erre valo az allithatosaga .A tulhevitett forraszto on nem terul mer szet mert tonkremegy a belso anyagszerkezete ,mindegyik tipusu on-nak megvan a sajat forrasztasi homerseklete.
(#) djgombi hozzászólása Márc 6, 2009 /
 
Most rendeltem egy ILYEN állomást. Akinek esetleg van az elmondaná róla a véleményét?
Köszi szépen
(#) smirdex hozzászólása Márc 13, 2009 /
 
Sziasztok!
Vásároltam egy Fahrenheit 28001 típusú pákát használtan aminek a hegye cserére szorul, illetve szertnék több típusú hegyet vásárolni hozzá. Az ehhez való hegyek pl
itt közel 800ft-ba kerülnek. Kicserélhető-e a páka pl [shttp://www.schshop.eu/?p=productsMore&iProduct=704]erre[/url] vagy más típusra(javaslatokat szívesen fogadom), hogy kevesebbe kerüljön a hegy hozzá? Ehhez a típushoz pl. lényegesen kevesebb(150-200), igaz lehet közötte minőségbeli különbség is....Köszönöm!
(#) MPedro válasza smirdex hozzászólására (») Márc 13, 2009 /
 
Szia !

Ha hétfő reggelig nem kapsz valakitől megoldást, dobj priviben egy email-t, rákérdezek a nagykernél, mi lenne jó a pákádba.

Pedro
(#) bgsf válasza karpi hozzászólására (») Márc 13, 2009 /
 
A szivacsot vizesen kell használni. A "fehér valami" az borax ami egy reagens szer, eltávolítja az oxidréteget a felületről, DE CSAK MELEGEN (230 fokon)!
Másik oxid eltávolító szer a fenyőgyanta. Ez megtalálható a legtöbb forrasztóónban. A legjobb a MULTICOR mert abban 5 eres gyanta található. A magyarban átlag 3 ér van.
Következő: »»   13 / 193
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem