Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Futurelight DJ SCAN 200
Lapozás: OK   1 / 1
(#) DJ_Tacee hozzászólása Feb 10, 2008 /

Üdv!

A fenti scanner-nek keresem a kapcsrajzát, illetve bármi ötletet mi lehet a baja. Az izzó világít, a vezérlő kijelzői sötétek, semmi reakció. Egyik napról a másikra
(#) valve válasza DJ_Tacee hozzászólására (») Feb 11, 2008 /

Szia,
Ez egy scanner vagy egy diszkófény?
(#) DJ_Tacee válasza valve hozzászólására (») Feb 11, 2008 /

Szia!

Erről lenne szó: DJ SCAN 200 at Conrad
(#) DJ_Tacee hozzászólása Feb 11, 2008 /

Beszéltem a szervízzel, elég szép összegeket mondanak a javításra. Arra gondoltam ma kicsit belenézek ilyen alapszinten, hogy: a logikai panel megkapja-e a tápot, nincs-e valami csati lecsúszva etc, de ha ezek rendben lesznek szükségem lesz kapcsrajzra. Ha meg túl összetett és bonyolult (egyedileg programozott cuccok, ami majd 100%), akkor meg tuti szervízben köt ki... De ha egyszerűbb baja van, szerencsésebb lenne "házon belül" megoldani.
(#) valve válasza DJ_Tacee hozzászólására (») Feb 11, 2008 /

Nemhiném, hogy kapsz ehhez kapcsrajzot, ami majd a fejedből lejön a belsejét látván, azzal maradsz.
Az elején írtad, hogy az izzó világít benne, és semmi fény nemjön ki belőle (az optikán?). Probáltad valami DMX -el használni vagy csak a benne levő effectet/mikrofont használtad,..
(kapjad szét, s dobjad a képeket, így nem-fog megjavulni magától, ha a polcon porosodik)
(#) Androla hozzászólása Márc 10, 2008 /

Az izzo világít mert semmi köze nincs a vezérléshez elektronikusan, egy fémhalogén van benne egy ballasztal meg egy gyújtóval.

Ha nem jön ki belőle fény elképzelhető, hogy jó benne az elektronika csak a Black-Out rajtamaradt
vagy a strob efekt hagyta zárva a cuccot
(de megmondom őszintén kevés esélyt látok rá)
amit eddig javítottam abban mindig a vezérlés szállt el

Szoktam javítani Futurelight scannereket és tényleg hororr drága hozzá az alkatrész.
Valszeg azért, hogy akinek megfordul az agyában, hogy házilag csináljon scannert Futurelight vezérléssel annak elmenjen tőle a kedve.
(#) Androla hozzászólása Márc 10, 2008 /

Amit javasolni tudok azok alapdolgok:

Szedd szét ! Mérd ki a tápfeszeket !

Ha azok megvannak !
Akkor nézd meg, hogy a fényt neme takarja ki a Gobo vagy a Strobe tárcsa vagy valamelyik, és amelyik kitakarja annak húzd le a motor csatlakozóját és mérj rá, hogy megy e a léptetőmotornak vezérlés.
Nagyon ritka az, hogy a léptetőmotor hal meg.

(#) DJ_Tacee válasza Androla hozzászólására (») Márc 10, 2008 /

A vezérlő kijelzői is sötétek, az alappanel a tápot megkapja.

Tuti vezérlés ááá nem merem piszkálni :S
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem