Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   54 / 294
(#) Haszuboy válasza szakács judit hozzászólására (») Nov 15, 2011 / 1
 
kémény rendben? Valami füstgáz visszaáramlás érzékelő? Szerintem azokat az NTC-ket is meg kellene nézni, korábban írták. Az, hogyha lehúzod róla a sarut, leáll, és ha visszadugod, indul, az nem feltétlen jelenti azt, hogy helyesen működik.
(#) Haszuboy válasza toro hozzászólására (») Nov 15, 2011 /
 
gyanítom, hogy nincsenek szűrők, Magyarországon elég ritka sajnos. Én nem is tudtam, hogy léteznek, míg itt fórumon nem olvastam, hogy van ilyen.
(#) szakács judit válasza Haszuboy hozzászólására (») Nov 16, 2011 /
 
Helló! Nem bírok nyugodni. Szűrőt még csak meg sem említette a kutya sem a beüzemeléskor, tehát nincs. Beüzemeléskor felrakta a dugvillát és annyi, 25 -ér. Amikor az első váltószelep cseréhez kijött a csávó elkezdte mondani az áldást, hogy nincs rendesen beállítva, pl. nincs komfortra állítva, meg a franc tudja miket morgott. Mondtam neki, hogy mi nem nyúltunk semmihez, de a csávó is csak a dugvillát szerelte fel, kb. 10 percet volt itt/ jó órabér/. Amokir előszedtem a papírokat kiderült, hogy ő üzemelte be, csak hebegett. Már az alkatrésszel nem is ő jött vissza.nem volt nagy veszteség!!! Egyébként leszedtem az NTC-t, az előremenetinek az érintkezője fekete volt, polírpapírral megtisztítottam, de semmi. Lehet, hogy még is rossz? I gaz a szervizes azt mondta kizárt, hogy az rossz legyen. Majd beméretem, mert nincs kütyüm hozzá. Hétvégén jön egy műszerész, adjátok a tippeket mit nézessek meg vele. Mert olyat nem játszok még egyszer, hogy nem nézem végig amit csinál.
(#) Haszuboy válasza szakács judit hozzászólására (») Nov 16, 2011 /
 
Szerintem több lehetőség is van, az a baj, hogy szerintem abból indultunk ki, hogy jó a panel, de mi van, ha mégsem? Elég, ha egy alkatrész megmakacsolja magát, és pl hol működik, hol nem. Ezen kívül, ha a kazánnak magának fizikailag nincs baja (én a gáz részéhez nem értek) akkor elképzelhető, hogy valamelyik érzékelő a hibás, ha minden más működik (pl ventillátor, keringető, szelepek, védelem, stb.) Szerintem át kellene vizsgálni az NTC-ket, a panelt (a műszerésznek ki kell tudnia mérni a panel nagyrészét). Én szívesen segítenék, de pesti vagyok. Amit a leírtak alapján én el tudok képzelni: vagy panelhiba, vagy csatlakozási/érintkezési hiba, vagy valamelyik érzékelő rossz, vagy valami hasonló. Szakik? Vélemény? Rosszul gondolkodom?
(#) szakács judit hozzászólása Nov 16, 2011 /
 
A gázszelephez nem nyúltam, lehet dugulás? Vagy az nem szokott lenni? Érdemes lenne átfújatni?
(#) Haszuboy válasza szakács judit hozzászólására (») Nov 16, 2011 /
 
én nem értek hozzá, de szerintem nem dugul az el. Szerintem ne nyúlj hozzá.

Meg kellene nézni azokat amiket írtam, a hibakód alapján. Ha minden oké, akkor valahol ott kell legyen a baj.
(#) szakács judit válasza Haszuboy hozzászólására (») Nov 16, 2011 /
 
Igen a szervíz is egyből panel hibát mondott,azért mondta vegyek másik kazánt. Ennek egy hónapja. Csak amikor kint volt a szervíz másnap magától elindult a fűtés, és meleg víz is volt. Azóta hol működik hol nem. Most 3 napja semmi. Szombaton délelőtt minden működött, délutántól semmi. Akkor kezdtem a neten kereskedni a kazánról és a kazán nevét ahogy beírtam itt kötöttem ki. Azt sem tudtam létezik ilyen fórum, nem vagyok egy gép előtt ülő tipus. Hidd el a 6 és 9 éves csemetém többet ért géphez mint én.
(#) Haszuboy válasza szakács judit hozzászólására (») Nov 16, 2011 /
 
Ha penelhiba, és kisebb dolog ment tönkre, akkor valószínű javítható, a műszerész által. Én már szereltem meg 85ezer Ft-os Whirlpool mosogatógépet, kb 20Ft volt bele az alkatrész. Mosógépet is, ott egy 200Ft-os alkatrészt kellett kicserélni. De ha az IC vagy mikrokontroller megy tönkre, az baj.
(#) szakács judit válasza Haszuboy hozzászólására (») Nov 16, 2011 /
 
Hétvégén okosabb leszek. Mindenképp tudatni fogom veletek a végkifejletet. Az előbb megint beindult a fűtés, de csak néhány másodpercig, ezért gondolom, hogy nem olyan nagy a baj, orvosolható. Nem rögtön kazán cserére gondolnék. Ha mégsem akkor tévedtem.
(#) toro válasza Haszuboy hozzászólására (») Nov 16, 2011 /
 
Szerintem lehet kontakt hiba (is)!
Ez egy bonyolult hiba, mert elmegy vele 2-3 óra, s még mindig egy helyben topogás van.
Lehet egy hibás forrasztás is.
(#) toro válasza Haszuboy hozzászólására (») Nov 16, 2011 /
 
Mo.-on minden kazángyártó előírja a a szűtő felszerelését!
(#) szakács judit válasza toro hozzászólására (») Nov 16, 2011 /
 
Csak akkor mond meg mért nem szól a szervíz a beüzemeléskor. Mi építkeztünk, mindent akkor vettünk amikor költöztünk. Egy új háznál nem hinném, hogy egy szűrő verné ki a biztosítékot. Egyébként anyuéknál is gáz van, term. szűrő nélkül sac/kb. 25 éve ugyan az a kazán. Egyszer csinálták mert kilyukadt, de azóta is jó. Senkit nem ismerek akinek lenne szűrő. Egyébként a nyáron a tűzhely ment ki. mint kiderült a hőrelén nem megfelelő saru volt, ez kontakt hibát okozott és össze égett az egész. Hol működött a sütő hol nem. Már ehhez a bújócskához kezdek hozzászokni.
(#) toro válasza szakács judit hozzászólására (») Nov 17, 2011 /
 
Vannak kollégák, akinek csak a pénz fontos!
Szerencsére még többen akiknek a kuncsaft is fontos!
Nap mint nap találkozni olyan készülékekkel, melyeket nem lett volna szabad üzembe helyezni!
Az elektromos vezetékek és a víz-fűtés-gáz bekötések különféle variációitól nem is beszélve.
(#) sarbun hozzászólása Nov 17, 2011 /
 
Van egy Junkers ZWR 24-3 készülékem és sajnos panelhibás valószínű, mivel szoba termosztátot cseréltünk és nem hozzávaló volt. Mit nézek meg a panelon.Működik csak ha eléri a beállított hőfokot akkor sem kapcsol ki, csak ha én kikapcsolom.
Kérem ha tud valaki segítsen, előre is köszi.
(#) Haszuboy válasza sarbun hozzászólására (») Nov 17, 2011 /
 
Szerintem valami el lett kötve. A szobatermosztátban csak egy relé van, ami van rövidre zár, vagy nem. De próbáld ki, szedd le a termosztátot, és tegyél a helyére egy sima villanykapcsolót. Ekkor ha felkapcsolod a kapcsolót, a fűtésnek be kell indulni, ha le, akkor le kell állni.
(#) önkosenior válasza szakács judit hozzászólására (») Nov 17, 2011 /
 
Valószínűleg érintkezési hiba lesz, érzékelő, vagy beavatkozóelem csatlakozójánál. Ezekből több is van egy kazánban. Kontakthiba lehet még a nyomtatott áramköri panelen is, elsősorban a beültetett testesebb alkatrészek környékén, vagy a relék érintkezőinél. Bekapcsolt állapotban, üzemelő helyzetben egy szigetelő anyagból lévő rúddal (pl. fakanál nyele) óvatosan végigkopogtatni ezeket a helyeket, lehet, hogy valahol reagálni fog. Áramütésre nagyon vigyázni, csak egy kézzel belenyúlni, és arra is gumikesztyűt húzni! (ha már a háziasszonyok is kazánt akarnak javítani...)
(#) sarbun válasza Haszuboy hozzászólására (») Nov 17, 2011 /
 
Köszi a segítséget, de lehet,hogy rosszul írtam le, a probléma csak speciális 24voltost junkerst szabad lett volna bekötnöm. Én meg egy mezeit kötöttem be, ezért ment tönkre a panelon valami, de nem tudom mi és hol keresem a panelon a hibát. Most nincs rajta termosztát, a hiba, hogy a kazán belső hőfokszabályzója sem működik azóta,ha bekapcsolom felmegy a hő, majd figyelni kell mert nem kapcsol ki, hiába érte el a beállított hőt.Ennyit találtam róla a neten.
(#) Haszuboy válasza sarbun hozzászólására (») Nov 17, 2011 /
 
sajna szlovákul nem tudok, google fordítás után nem nagyon tudom értelmezni a pdf-et. Láma kérdés, de miért lett lecserélve a termosztát? Ha ez vm spéci, és 24VDC helyett beleküldted a kazánba a 230VAC-t, akkor sztem egy pár dolog tönkremehetett benne :/
(#) sarbun válasza Haszuboy hozzászólására (») Nov 17, 2011 /
 
Mert a régi termosztát kipurcant, de nem küldtem be a 220-at mert csak záro-nyito érintkezőset próbáltam, ez tette tökre valamit a panelon.
(#) szakács judit válasza önkosenior hozzászólására (») Nov 17, 2011 /
 
CSÁ! És hol az egyenjogúság??? Magad uram ha szolgád nincsen!!! Miért férfi nincs szakács, fodrász...., csak azon senki nem botránkozik meg. Engem minden érdekel, igazi kis "kontár" vagyok, de kárt nem szoktam csinálni. Köszi a tippet, de már túl vagyok rajta, csak a kesztyű lemaradt.
(#) toro válasza szakács judit hozzászólására (») Nov 17, 2011 /
 
Ismét gratula Szakács Juditnak, aki nő létére becsülettel kipucolt és karbantartott egy UNO kazánt!
(#) Haszuboy válasza toro hozzászólására (») Nov 17, 2011 /
 
Ja. Minden elismerésünk az övé, de sajna a kazánja még mindig nem jó
(#) szakács judit válasza Haszuboy hozzászólására (») Nov 17, 2011 /
 
Köszke! Ezért ha erre jártok vendégeim vagytok egy jó házi paraszt kajára, pl. disznótoros. Bár ki aki segített.
(#) oldman válasza szakács judit hozzászólására (») Nov 17, 2011 /
 
Kedves Judit!
Az áram előtt mindenki egyenjogú == minendenkit megráz/agyonüt nemtől - bőrszintől - vallástól +stb. függetlenüll!
Ha valaki figyelmeztet a veszélyekre, nem férfi sovinizmusból tesszi, hanem azért hogy óvja az életed! (Még ha humorosan a fakanalat említi is.)
Kérlek ne sértődj meg de egy uP-s vezérlő doksik mélküli táv diagnosztizálása/ javítása még profiknak is komoly kihívás!Tapasztalatom szerint ezen az oldalon mindeni önzetlenül próbál segiteni.
Bocs hogy szóltam!
(#) gazszeres válasza szakács judit hozzászólására (») Nov 17, 2011 /
 
Szia Judit!
Sajnálom, hogy nem jutsz tovább a hiba javításban, de sajnos azt kell mondanom, hiába a sok jóakarat, ha rossz helyen keressük a megoldást. A te unód nem bitermikus hőcserélővel készült. A fűtés és HMV közti váltást egy motoros váltószelep végzi. Attól tartok az rosszalkodik.
Bár meglepő, de ezek a motorok ritkán adják fel végleg, többnyire megrekednek az utoljára érzékelt funkciónál és ezt teszik azért, mert a végállás kapcsolók valamelyike nem végzi dolgát, azaz nem kapcsol. A váltó szelep motorja egyszerűen kiszerelhető, óvatosan szétkel szedni, már csak azért, hogy megjegyezhesd az alkatrészek elhelyezkedését.
Tisztítás általában elég. Stb. Ha kell folytatom, de bízom benne ennyi elég.
Jó munkát.
(#) alek válasza szakács judit hozzászólására (») Nov 17, 2011 /
 
Judit, ha piros és sárga lámpa együtt villog tutti NTC hiba. Nincs több idöm, de hétvégén tudok segiteni.
(#) Haszuboy válasza alek hozzászólására (») Nov 17, 2011 /
 
Hibakód szerint elvileg ezt jelenti: Leállás túlmelegedés miatt, vagy nem megfelelő vízkeringés miatt, a kazán újraindítása szükséges.
(#) szakács judit válasza oldman hozzászólására (») Nov 18, 2011 /
 
Jó reggelt mindenkinek! Eszem ágában sem volt megsértődni. Nagyon tetszik nekem ez a fórum,és köszönöm a segítségeket. Ha egyszer jó lesz a kazánom utána is foglak titeket olvasni,mert ritka az ennyi segítőkész ember.Manapság az írigy , rosszindulatú " állat fajjal" vagyunk körbevéve.
(#) Haszuboy válasza szakács judit hozzászólására (») Nov 18, 2011 /
 
Mikor megy a műszerész?
(#) szakács judit válasza gazszeres hozzászólására (») Nov 18, 2011 /
 
Szia! Nekünk a váltószelep már kétszer kiment, annak most semmi baja. Hallani amikor vált. Lámpa meg nem gyullad ki semmi , a zöld villog és annyi. Ezért gondolok most már én is panelhibára. Sőt kíváncsiságból elzártam a gázcsonkot is miközben forgatta a rendszert és akkor sem jelzett ki semmit.
Következő: »»   54 / 294
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem