Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   175 / 316
(#) wtc válasza EcoPityu hozzászólására (») Szept 2, 2011 /

Sziasztok!
Szereztem egy jrc4558 IC-t, és nemtudom milyen torzítót építsek belőle, punkrock/metal-ra akarom használni, talán egy Ibanez Sonic Distortion SD9 -et vagy boss sd 1-et, vagy valami más ami jobb?
köszi!
(#) lacake274 válasza wtc hozzászólására (») Szept 2, 2011 /

Szia!
A Sonic distortiont megépítettem de nem estem hasra tőle.. sőt egyáltalán nem tetszett a hangja. Buzzos - fuzzos, Dzsidzsikre egyálltalán nem használható, persze ez csak az én véleményem. Szerintem az Sd1 jobb választás lesz.
(#) witti válasza wtc hozzászólására (») Szept 2, 2011 /

Szia! Nekem az SD9 nagyon tetszik, érdekes "fém"-es hangja van. Régebben páran teszteltük a dolgokat és arra jutottunk, hogy az egyszerűbb (olcsóbb) MC1458 -as IC-vel szinte egyformán, de mégis mintha egy kicsit jobban szólna. (És a TS9 is..., de ezeknél az IC cserélgetéseknél elég vájt fülűnek kell lenni, hogy az ember halljon valami különbséget.)
(#) karpi válasza wtc hozzászólására (») Szept 3, 2011 /

Ha mar epit az ember akkor miert kotne magat egy egyetlen adott lehetoseghez ?

Torzitas -> felerositik a jelet minnel nagyobra aztan hataroljak -> negyszogjel .

Enyi az egesz.

A kulombozo karakteru hangzas mar csak eloszures es utoszures.
tehat kell egy EQ a torzitas elott es meg egy a torzitas utan.
Aztan lehet jatszadozni .

Persze van meg tobb mas lehetoseg is a valasztek novelesehez .Pld aszimetrikus hatarolas hogy gazdagabb felkharmonikus tartalmat kapjunk.Ezt altalaban kulonbozo nyitofeszultsegu diodakkal erik el.

A hatarolast vegzo diodakat lehet parhuzamossan a felerositett jel utan kotni vagy a visszacsatolasba az erositest beallito lancba helyezni majd kapcsolokkal lehet kivalasztani a megfelelo torzito tipust .

Tettem mar ide a forumra ilyen komplexebb torzitot .

Van komplexebb is de a mai zenehez nem divatos a "konstans" torzitasu kapcsolas.

Ilyen amator torzito /hangformalo tobb gyari cuccot kivalthat mivel rengeteg hangzast lehet megvalositani.

Gyari sokoldalu torzito pld a Marshall JackHammer .
(#) dzsavitcu hozzászólása Szept 3, 2011 /

hello, neten láttam ezt a hírdetést, megtetszett, de nincs ennyi pénzem, ígyhát meg szeretném magamnak otthon csinálni itt a link:http://gitarshop.hu/?tart=hirdetes&id=39404&lang=hu
megrajzoltam, megnézitek, hogy ez így működne?
remélem minden érthető rajta, a középső az egy 9v-os áramforrás akar lenni...
(#) Vinci hozzászólása Szept 3, 2011 /

Sziasztok

Én az alábbi torzítót építettem meg. Mellékeltem a hangját is. Nem vagyok tapasztalt áramkör-építés terén.A felvételen hallatszik egy alap zaj-súgás. Kérdésem az lenne,hogyan lehetne ezt a zajt kiszűrni/eltávolítani? Érdekes még h ha kézzel hozzányúlok gitáron lévő jack fém részéhez,vagy a gitár potijaihoz,a zaj halkabb lesz (elviselhetőbb). Másik gond,hogy az egész kicsit halk, miként tudnám elérni a nagyobb volumét? a választ előre is köszönöm.
(#) witti válasza Vinci hozzászólására (») Szept 5, 2011 / 1

Szia!
Amit írsz az előfordulhat a torzítók esetében, hogy morog vagy sistereg.
A torzító pedál hangja halkabb, mint a sima gitárhang? Mert akkor az probléma. (Lehet, hogy egyetlen alkatrész rossz helyre került vagy nem ad át a forrasztásnál. Esetleg fordítva kerülhetett bele valamelyik tranzisztor.)
Ez egy ismertebb pedál, tudsz róla linket küldeni? Néhány fotó jól jönne a cuccról, úgy jobban láthatnánk mi a bibi.
(#) Massawa válasza Vinci hozzászólására (») Szept 5, 2011 / 1

A zugás a rossz kábelezéstöl meg a pick-uptöl van. (Lehet, hogy a gitárt is szét kell egy kicsit szedni, és megnézni az árnyékolásokat és a testelést. A torzitó a nagy érzékenység miatt mindent nagyon felerösit.). Természetesen a torzitot is fém, testelt házba kell épiteni árnyékolt vezetékekkel stb.

A hangerö meg talán az utolso fokozat rossz bekötése vagy elkötése miatt kicsi.
Azt meg kell vizsgálni - általában mindig nagyobb hangeröt kapsz, mint az eredeti gitár hang.
(#) ZSozsóó válasza Vinci hozzászólására (») Szept 5, 2011 / 1

Szia!

Legegyszerűbben úgy szűrheted ki mi is a felelős ezért, ha elvégzel pár tesztet, feltételezem valami erősítőn, kombón próbálod:
1., kihúzol mindent az erősítőből (ha gyári a kombó/erősítő ,akkor ezzel rövidre is záródik jó eséllyel a bemenete), feltekered az erősítést/hangerőt és hallgatózol. Ha semmi különös, csak egy kis alapzúgás stb, akkro az erősítő rendben van.
2., fogod a kábeled, ami a torzítód kimenetéről jön, bedugod a kombóba/erősítőbe és azt am ia torzító kimenetére jön, egy darab vezetékkel, fogóval bármi fémmel rövidre zárod. 2 dolog lehet: a., semmi különös, az erősítő alapzaja max egy kicsivel több (ez esetben oké a kábel), b., irtózatos búgás (ez azt jelenti, hogy rossz a kábel), ekkor bármennyire is fájó, azt a vezetéket messzire el kell hajtani. Tételezzük fel ez is oké..
3., Rákötöd a torzító kimenetére ezt a kábelt, a torzító bemenetét rövidre zárod a jacken egy darab dróttal(ez lehetőleg a legrövidebb legyen), ha esetleg nem olyan a jack bekötése, hogy kihúzott dugónál földre kapcsol és megint csak feltekered a gaint, tonét, mindent és elkezded tekerni a hangerőt. Itt is 2 dolog lehet: minden oké, esetleg egy kis zizegés, sustorgás, vagy ez az iszonyatos zaj.
- Ha minden oké (ebben az esetben a torzító kb oké), akkor a bemenetre is bedugod azt a kábelt, ami megy a gitárra, annak a gitár felőli végét szintén rövidre zárod, ha megjön a zaj, el kell dobni a kábelt, mert rossz és nem árnyékol rendesen,ha nem, akkor szerintem úgyis kitalálod, a gitár szedi össze jó eséllyel...
- Ha nem oké a torzító bemenetének földeléével és előjön ez a zaj...Nem tudom, adapterről használod-e. 2 dolog lehet, összeszedi valahonnan a torzító (árnyékolatlanság, esetleg hosszú árnyékolatlan poti,jack vezetékek stb) vagy egy esetleg stabilizálatlan dugasztáp (somogyis rettenetek pl...stb). Könnyen lehet ellenőrizni ezt is.
- Bekapcsolod, zúg, majd kihúzod az adaptert. Ekkor már csak a puffere sül ki a tápnak, ha ekkor is brummog, akkor bizony azt a környező elektroszmog (tévé, elektronikus gyújtású fénycső, monitor, mikró, mosógép stb stb) "szórja" meg. Ha nem szűnik meg a brumm és zaj az adapter kihúzásával, akkor árnyékolt vezetékre cseréld le lehetőleg a bemeneti vezetéket, gain poti vezetékeit, ezek is a lehető legrövidebbek legyenek (ha esetleg nem árnyékoltak persze), tone potméterek vezetékei is szerencsés, ha árnyékoltak. A legjobb ,ha minden ér egy árnyékolt vezeték meleg erén halad (a föld is) és az árnyékoló harisnyát minden ér esetében lekötöd az egyik végén a földre(pl a nyák, vagy az áramkör felől, innen könnyű föld pontot találni), esetleg, ha fém házas a poti, akkor az egyik harisnyát a poti felöli oldalon a poti "seggére" is forraszthatod. Persze a poti egyik lába ha föld, úgy is megoldhatod, hogy az árnyékoló harisnyát ide kötöd...Ez esetben az árnyékolás földje és a poti földje is azonos lesz...Ha nincs lehetőséged fém dobozba tenni (mert már beépítetted, nem akarsz/tudsz rajta változtatni), az is segít, ha vágsz egy akkora nyáklapot, mint az áramköröd, és egy szigetelő közbeiktatásával alá teszed az egész áramkörnek és lekötöd földre. Ez minél kiterjedtebb ,annál hatékonyabb, nyilván a doboz lenne a legideálisabb ,az gyakorlatilag egy magába forduló ilyen "nyáklemez", lehet persze alulemez, vagy akármilyen fém is.
-Ha kihúzott adapternél megszűnik a brumm és pengeted a gitárt, pár másodpercig még működik és torz, akkor bizony a tápod a ludas, érdemes beszerelned az ÁRAMKÖRHÖZ egy lmxxxx stabilizátort pl, 3 lábú jószág, nem túl nagy kihívás betenni. A lényeg, hogy pár V-al kisebb legyen a feszültsége az adapter által adott feszültségnél, magyarán, ha kell 9V a torzítónak, akkor olyan 12V ot tudjon az adapter (ami általában teljesül dugasztápoknál 9V os állásban is...).
Kb szerintem így lehet diagnosztizálni, hogy honnan is jön a zaj.
Remélem tudtam kcisit segíteni, Zsolti
(#) Vinci hozzászólása Szept 6, 2011 /

Sziasztok!

Először is köszönöm,mindegyikőtöknek a segítséget.Az egész bekötést még csak egy próbapanelen raktam össze,ahogy a képeken is látszik. A kimenetet a képen látható kis hangfalra vezetem egyből erősítő nélkül. 9V-al kéne az áramkört táplálni,de mivel nem volt itthon semmilyen elemem,és máshogy sem tudtam előállítani 9V-ot,egy Nokiás töltőről táplálom amit lemerve terhelés nélkul olyan 7V-ot ad. Jobb nem jutott eszembe,lehet valami gond az ilyen fajta táplálásból?
witti:sajnos linket nem tudok küldeni,a bekötést egy könyvben találtam,amely még csak nem is magyar nyelvű.Pár fotót mellékeltem a bekötött cuccról. Nem nem halkabb a torzított hang,mint a sima gitár hangja,csak nekem volt kicsit halk.Valószínű azért van,mert egyből a hangfalra kötöttem a kimenetet,nem erősítőre.Mindenképp szükség van erősítőre,ha pl. csak egy otthoni használatra tervezett torzítót szeretnék,tehát semmi nagy dübörgős zúzós cuccot?Nem lehet ilyen esetben megoldani pl. egy nagyobb potmeterrel? Pl.: a 50kohmos helyett 200kohmosat berakni a hangerőt állító poti helyére?
Massawa:igazad lehet ebben is,valószínűnek tartom h a gitárral sincs minden a legnagyobb rendben,mivelhogy egy őskövületről ,egy Jolana gitárról beszélünk Ahogy a képek is mutatják semmilyen árnyékolást nem használtam,sem árnyékolt vezetékeket.Azt mondod mindenképpen zárjam majd be egy fém dobozba és az összes vezeték legyen árnyékolt?
ZSozsóó:mivel abszolút nincs semmilyen árnyékolásom,talán az lehet a ludas. Sajna erősítőm se kombóm nincs,egy hangfalra kötöttem simán a torzító kimenetét.Amint időm engedi elvégzem az általad írt teszteket.Remélem utánuk majd okosabb leszek.Ja igen amint már írtam táplálásnak egy Nokiás töltőt használok, én úgy gondolnám,hogy annak elég stabil feszültséget kéne adnia,de majd tényleg mindent elarulnak a tesztek.
Még egyszer köszönöm .
(#) bodnar00 válasza Vinci hozzászólására (») Szept 6, 2011 / 1

Szia! Azért valami kisebb erősítőt illene a végére kötni, akár valami 1-2 wattos kis IC-set.
(#) witti válasza Vinci hozzászólására (») Szept 6, 2011 /

Szia!
Nemcsak illene erősítőt kötni rá, de anélkül már érthető, hogy szinte "nem hallani semmit".
Az asztalon látható dolgok alapján azt gondoltam jobban otthon vagy a témában. Úgy értem ott hever a megoldás a képen! A PC hangszórópár tökéletes cucc jelen esetben.
Az alapzaj simán lehet az árnyékolatlanság miatt, és a régi gitár hangszedői miatt is. / Nekem is volt ilyen korabeli hangszer és bizony nagy jelet nem ad, de "alap percegést" annál inkább. /
Ezen az áramkörön (vagyis akármelyik pedálon) bármit alakítasz, attól lényegesen hangosabb nem lesz.
Így "kényszerhelyzetben" tudok adni ötleteket, hogy miket használhatsz erősítőként. PC hangszórópár, Hi-Fi torony, lemezjátszó, rádiós magnó, akár egy régi rádió. (Bármilyen cucc aminek hangszórója vagy köthető rá... Nézz körbe a házba!)
Ui.: Azt még most sem teljesen értem, hogy erősítő nélkül hogyan hallhattad a sima gitárhang és a torzított közti hangerő különbséget..., mert elvileg csupán a gitár nem szólal meg végfok nélkül a hangszórón.
Üdv.: WiTTi
(#) Massawa válasza Vinci hozzászólására (») Szept 6, 2011 /

egy Jolana gitárról beszélünk

Ha ezzel kezdted volna, akkor egyböl mondhattam volna, hogy szedd szét, földelj le mindent a hurok mechanikáját is. Cseréld ki a potikat fémházasra és földeld le. A kapcsolokat árnyékold le - a gitártestbe legalább alufolia -mágneses jobb lenne, kábellel a jack földelésére). Minden árnyékolást csillagba kell kötni, azaz a földelö huzalok az alkatrésztöl egyenesen a jackhez menjenek. Az árnyékolt kábeleket cseréld ki ujra jo minöségöre, és a pickupokra is (ha még eredetik alulról mágnesen árnyékolás kell - ha más nincs a bádogostól kérj kis lemezdarabokat amit ráhajtva a pickupra és leföldelve (külön huzallal a jackhez) elég sokat segit.
Teljesen le lehet halkitani, csak némi türelem kell hozzá meg jo jack foglalat.
(Ma már a legocskábbak is jobbak, mint az eredeti - ha még ki nem cserélték).

Sok sikert, több mint 40 éve igy raktam rendbe sok akkori Jolanát, egyik másik egészen jó hangu gitár lett. A maradék meg sajnos, nem az én hibámból, nem).
(#) Massawa válasza Vinci hozzászólására (») Szept 6, 2011 /

Még valamit, egy igy felépitett torzitó csak bughat. Mondtuk, hogy árnyékolt dobozba kell tenni még ilyen kisérleti formában is.....
(#) Vinci válasza witti hozzászólására (») Szept 9, 2011 /

Szia!

Félreértettem a dolgot, én arra a hangra gondoltam,mikor a gaint teljesen letekerem. Bocsesz! Kösz az ötletet,már rá is kötöttem a PC hangszórókra,így már a hangerővel semmi probléma, viszont a búgás még mindig megvan...leteszteltem ZSozsóó hozzászólása szerint, torzító, kábelek, erősítő rendben, a baj tényleg az árnyékolatlanság és a környező elektronika lesz. Tudnál tippet adni, honnan tudnék árnyékolt kábelt szerezni? Az STP kábel jó lenne? Köszönöm!
(#) ZSozsóó válasza Vinci hozzászólására (») Szept 9, 2011 /

Szia!

Igaz,nem engem kérdeztél, de jó bizony az az STP kábel. Csavart érpár plussz árnyékolás, nem kell ennél jobb pár cm hosszon. Törekedj arra, hogy a nagy impedanciás dolgok mindig ilyennel legyenek kötve.
Idézet:
„leteszteltem ZSozsóó hozzászólása szerint, torzító, kábelek, erősítő rendben, a baj tényleg az árnyékolatlanság és a környező elektronika lesz.”
Na most, ha a torzító rendben, magyarán rövidre zárt bemenetnél csöndben van, akkor a konklúzió hogy lehet az árnyékolatlanság és a környező tér? Mert ,ha a bemenet rövidre is van zárva, az árnyékolatlan áramkörödet a környezet ugyanúgy megszórja és akkor búgnia kéne, akkor meg nem lehet rendben...Valami még mindig nem oké. Ha minden rendben van a tesztek alapján, akkor a gitároddal lesz a baj, ahogy azt Massawa kolléga ecsetelte, érdemes megfogadni a tanácsait! Ugyanilyen próbapanellel dolgozok én is, fúrj rá egy lukat (én 3mm-s fúrtam) csiszold meg kicsit a furatnál a festéket, csavar, recés alátét,anya meg egy vezeték és kösd rá a negatív pontodra. Már sokat tettél!
Zs. :yes:
(#) Vinci válasza ZSozsóó hozzászólására (») Szept 10, 2011 /

Szia!

Oké megfogadom,átfúrom,kösz a tippet. Igen akkor tényleg a gitárral lesz a gond,de lehet olyan h a bekötésben nem használok semilyen árnyékolást,dobozban sincs,egy tv van mellette kozvetlenul meg egy hifi torony és nem zavar be? Másik kérdésem,hogy STP kábelt nem,de FTP-t sikerult szereznem, az árnyékoló alufóliát hogyan tudom majd leföldelni?Előre is köszi a választ.
(#) wtc hozzászólása Szept 12, 2011 /

Sziasztok!
Elkezdtem építeni az Ibanez Sonic Distortion SD9 -et, és jelenleg van a beültetési rajzon, vagyis az összerakási rajzon egy jumer ellenállás, ami véleményem szerint a torzítás mértékéében játszik közre, ugyanis a drive potival van sorosan kötve, szóval kérdésem az lenne hogy oda tegyek valami ellenállást vagy zárjam rövidre?
Köszi előre is!
(#) vikipapa válasza wtc hozzászólására (») Szept 12, 2011 / 1

Helló. Az csak egy szimpla átkötés, nem kell semmilyen ellenállás. Sima rövidzár.
(#) witti válasza wtc hozzászólására (») Szept 12, 2011 / 1

Szia!
A "jumper" az egy "áthidalás, átkötés", ott egy levágott alkatrészlábbal kösd át azt a két pontot. A lényege, hogy tovább vezeti az áramkört két alkatrész között a panel felső részén. Mivel néhány esetben paneltervezéskor alul a réz felőli oldalon bonyolult vagy képtelenség lenne megoldani az alkatrészek megfelelő elhelyezkedését, így egyszerűbb őket felül átkötni.
Amúgy általában csak egy csíkkal jelölik. / Erre a helyre nem ellenállás való. /
(#) Massawa válasza witti hozzászólására (») Szept 12, 2011 / 1

Söt a nagyérdemü megtévesztésére gyártanak 0 ohmos ellenállást is!

(Csupán ezért, hogy a beültetögépek a jumpert is kezelni tudják )
(#) ZSozsóó válasza Vinci hozzászólására (») Szept 12, 2011 / 1

Szia!

Forrasztópáka, egy vezeték + zsugorcső lenne a legízlésesebb megoldás.
Le blankolod a vezetéket, kiteríted a harisnyát is azon a hosszon, visszavágod kb a blankolásig, hogy egy vezetéket rá tudj forrasztani (ügyelve, hogy ne sérüljenek a "meleg" erek), majd erre az egészre tőbe húzol egy zsugorcsövet, rámelegíted és kész. Atombiztos!
(#) Something hozzászólása Szept 14, 2011 /

Sziasztok!
Egy mindig halogatott projektem problémája már megérett arra, hogy itt kérjek tanácsot: régebben megépítettem a Boss mt2-t. Egy darabig működött rendesen, de egyszer csak bedöglött: egyszerre szólt a torzított hang halkan meg a tiszta is, mivel a nyák igen leharcolt volt már átépítettem egy újra, minden kábelt kicseréltem, az ic-k et külön kis nyákra szereltem(eredetileg a 4 műveleti erősítő állítva kiegyenesített lábakkal ment bele, kábeles légszereléssel, mert a nyákot nem akartam átrajzolni). Most egyáltalán nem szól a torzítva, csak tiszta hang jön ki belőle. A műveleti erősítők kimenetén tudtom szerint a tápfesz felét illik mérni, itt 2 ic rendben is van, de az egyik ic-n(IC2 1es,7es láb) 2 volt körüli értékek vannak, egy másikon (IC1) meg az egyik kimeneten csaknem a tápfesz teljesen. Már próbáltam mindenfélét amire gondoltam, de semmi javulás, és hogy kivágjam ahhoz már elég sokat dolgoztam rajta. A kapcsolási rajzot linkelem.(ha kel be tudom linkelni a többi adatot is: beültetési rajz, potik bekötése) http://www.hobby-hour.com/electronics/s/boss-mt2-metal-zone.php
(#) wtc válasza witti hozzászólására (») Szept 14, 2011 /

Sziasztok!
Köszi a válaszotokat!
Most megépítettem, és szép dobozt is készítettem neki, erre tökéletesen működött, mire beletettem a dobozba, feszesen szorult a sok vezeték miatt, és egyszercsak valahogy tönkrement
Úgy építettem meg mint ahogy az itt található pdf-es potik bekötése meg ilyesmi van róla, konkrétan az a hiba, hogy a kapcsoló, szimpla állásában, a bemeneten, és a kimeneten is GND van, illetve a kapcsoló torzított állásában csak a bemeneten van GND.
Mi lehet a hiba, Valami vezetékekkel, vagy az IC-vel?
köszi előre is!
(#) ZSozsóó válasza Something hozzászólására (») Szept 15, 2011 /

Szia!

Ellenőrizd az invertáló és a nem invertáló lábakat is feszültségileg, ahol meg van a tápfesz fele, a kimenet viszont nem oké, ott ellenőrizd a visszacsatolást (forrasztás, elkötés stb), ha az is jó, akkor IC csere lesz a dologból szerintem,bár nem hinném, hogy tönkrementek volna.Az adapter paneled valószínűleg jó, hiszen van IC, ami beáll rendesen...Valami triviális probléma lesz. Invertáló, nem invertáló láb mérés, fél táp végigkergetése az összes alkatrészen, ami az osztóba megy...Ennyi az ötletem!
Zs.
(#) bodnar00 válasza Something hozzászólására (») Szept 15, 2011 /

Nekem is volt hasonló problémám csak nekem a tiszta hang nem jött ki, a 122. oldalon beszéltünk róla. Meg kéne nézni meddig jut el a torzított jel, ha egyáltalán kialakul. Nekem a Q003-nál volt problémám az nem kapcsolt át rendesen, de lehet hogy már a Q009-nél sem jut be a jel nálad.
(#) Something hozzászólása Szept 15, 2011 /

Köszi a válaszokat, ma nekiesek méregetni, aztán lesz ami lesz. Az ic-k teljesen újak(már vagy a 3. garnitúra, mert a gyári nyákon kicsit furcsán van megoldva, vagyis más tokozású ic-k nek van hely)
(#) ZSozsóó válasza Something hozzászólására (») Szept 15, 2011 /

Van egy mondás, miszerint a feltételezés a kudarc szülőanyja....mivel új az IC, még nem jelenti azt feltétlenül, hogy jó is, a boltban is ki lehet kapni hibásat akár...kicsi a valószínűsége, de méréssel kiderül minden. A következő tippem ez után nekem is a kapcsoló fetek lettek volna, de mivel itt konkrét és fennálló valós hibáról van szó, ami gyakorlatilag kizárja a rendes működést (tápfesz a kimeneten) ezért első körben ezt kell orvosolni! Kereszt próbát is lehetne csinálni, azt az IC-t, ami jól működik, betenni abba a pozícióba, ahol nem működik jól. Ha megjavul, akkor tuti(nem feltétlenül tuti, mert akár az is lehet, hogy egy kis kontakt jelenség szűnt meg az átforrasztgatásokkal...) IC hiba, ha nem és a hiba is reprodukálódik, akkor valami más. Ugyanígy a jelenleg "rossz" beállítású IC-t is be lehet próbálni a jó helyére, ha ott jól viselkedik ,akkor tuti az összes IC jó(csak így lehet tutira menni)...ilyesmi...csak ötletelek!
Zs.
(#) vikipapa válasza ZSozsóó hozzászólására (») Szept 19, 2011 /

Helló. Átfirkáltam az SD1-et, és csatoltam a végeredményt. A hangszínszabályzónál így gondoltad a két kondi közti ellenállást?
(#) ZSozsóó válasza vikipapa hozzászólására (») Szept 19, 2011 /

Szia!

A kondis dolog stimmel, de a kimeneten az az 1Mohm nem nagyon tetszik, szerintem még egy impedancia illesztés elmenne ott is, így szerintem túl nagy impedanciás a kimeneted, bár az esetleges magas vesztésen segíthet a bright kondenzátor...
Kíváncsi leszek a hangjára
Következő: »»   175 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem