Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » GPS-re USB-s WIFi-t lehet-e kötni?
 
Témaindító: pompidu, idő: Jan 22, 2011
Témakörök:
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1 / 1
(#) pompidu hozzászólása Jan 22, 2011
Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy gps eszközre ami windows op rendszerrel müködik rákotök egy usb-s wifi-t és feltelepítem a megfelelő drivert akkor elméletileg lesz netem a gps en ha van valahol wifi adó?
És ha megoldható csak nem ilyen egyszerüen akkor kérlek titeket segítsetek. Válaszokat előre is köszönöm! Peace!
(#) Dániel X válasza pompidu hozzászólására (») Jan 22, 2011
Üdv!

Elméletileg igen. Ha a gps eszköz mindenfajta olyan programot támogat illetve olyan beállításokat tesz lehetővé mint a számítógépen akkor nem látom akadályát.
(#) pompidu válasza Dániel X hozzászólására (») Jan 22, 2011
CPU SiRF Atlas V Dual Core ARM11 CPU sebesség 500MHz Operációs rendszer Win CE 6.0 RAM 128MB Bővíthető memória MicroSD/MicroSDHC ROM 4GB TMC Opcionális Kijelző méret 4,3" Bluetooth Nincs Szélesség (mm) 119 Magasság (mm) 76 Vastagság (mm) 13,5 Súly N/A Térkép szoftver Nincs

WayteQ x850 es gps készülékről van szó ezek a adatai.
(#) Dániel X válasza pompidu hozzászólására (») Jan 23, 2011
Hát ennyire pró nem vagyok hogy ezek alapján megmondjam de ha tud olyan programokat futtatni ami megy számítógépen is akkor simán mehet. A stick kb 3-4 ezer Ft ha olyan helyen veszed akkor visszaveszik és csak 1-2 ezer ft ot buktál. Vegyél egyet próbáld ki.
(#) Ricsi89 válasza pompidu hozzászólására (») Jan 23, 2011
Egyszerűen nem fog menni. Az az usb port az nem olyan usb port, mint a gépeken van. Ennyi erővel pendriveot is lehetne rá dugni. Meg honnan szereznél drivert az usb-s wifi kártyához? talán te írnád meg? ezeken a gépeken nem fug a sima windows-os program, de a driver nem jó hozzá. Ez teljesen más rendszer.
(#) pompidu válasza Dániel X hozzászólására (») Jan 23, 2011
Köszönöm a segítséged!
(#) Dániel X válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 23, 2011
Üdv!

Lehetséges. Saját szemmel láttam osztálytársam PDA-n. Ráadásul simán futottak rajta a windows programok mint pl. Total Comamnder ebből kiindulva írtam amit írtam.
(#) Ricsi89 válasza Dániel X hozzászólására (») Jan 23, 2011
Az nem sima TC volt, hanem WM-re írt TC. Teljesen más a kettő. Nekem is Windows Mobile-os telefonom van és nem futnak rajta a sima számítógépes programok, csak amit erre a rendszerre írtak. Mivel ezekben ARM processzor van, ezért nem is tudnák futtatni a sima Win-es programokat az eltérő utasításkészletük miatt. Amit te láttál TC-t az csak külsőleg hasonlított a "nagy" társára, de belül teljesen más.
(#) pompidu válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 23, 2011
pendrive ot lehet rá dugni nekem most pl azon vannak a filmek és müködik tökéletesen.
(#) Dániel X válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 23, 2011
Akkor elnézést. akkor valami hasonló dolog kellene.
(#) Dániel X válasza pompidu hozzászólására (») Jan 23, 2011
Akkor lehet nekem van igazam? Vegyél egy stikket még mindig olcsóbb mint a modul azt ha nem működik eladod.
(#) Ricsi89 válasza Dániel X hozzászólására (») Jan 23, 2011
Hát a TMC vevővel sokra nem menne. Mi is az a TMC? Ezek az eszközök előre leprogramozott dolgok, mást nem tudnak kezelni. Ha vagy olyan ügyes, hogy egy komplett drivert le tudsz programozni Win CE-re, akkor talán lenne esély, de hogy kész drivert találj ilyen dolgokhoz az szinte kizárt dolog. No meg akkor már kell hozzá valami kezelő szoftver is, amivel kezelni tudod a wifi vevőt. Azt is neked kellene saját magadnak megírni. Tehát nem is olyan egyszerű. Lehet érdemesebb lenne picit drágább wifis gps-t venni. Sokszor többe kerülne megoldani ezt, mint venni egy normális gps-t. Használtan egy ilyen gps nem kerül sokba.
(#) baloghzoli1 válasza pompidu hozzászólására (») Jan 23, 2011
Szia
Ezekhez van Windows CE támogatás ,és már müködik is a wifid minden trükközés nélkül mert ilyen ketyerékre találták kiBővebben: Link
(#) Ricsi89 válasza baloghzoli1 hozzászólására (») Jan 23, 2011
Ez annyiba kerül, mint újonnan az említett PDA.
(#) SzervízMacska hozzászólása Jan 23, 2011
Jó reggelt kívánok. Látom, újabb értelmiségi téma nyílott itt az éj leple alatt. Mint látszik, az elektronikához semmi köze az ég egy adta világon, sokkal inkább a számítástechnikához... Az itt a probléma, hogy az alapokkal sincsenek többen tisztában. Itt a kérdés konkrétan egy PNA készülékről szól, nem pedig PDA-ról. A kettő közötti legnagyobb - talán mostanában már egyetlen - különbség az operációs rendszer. Közös a fantázianév, ám a Windows CE egy végletekig lebutított rendszer. Gyárilag még kezelő felület sem jár hozzá, amit minden gyártó magának ír meg több-kevesebb sikerrel.

Tehát: szükség lenne egy USB HOST funkciójú csatolóra, ami nincsen. Ezután drivert kellene írni az wifi adapterhez, amit a gyártó tudna abszolválni. Ezt a drivert valahogyan fel is kéne telepíteni - file kezelő nélkül nehézkes vállalkozás.

A baloghzoli1 által javallott megoldás sem jó, mert azokhoz az eszközökhöz hardveres SDIO támogatás szükséges, a befogadó készülék részéről. A driverük sem valószínű, hogy működne a mai rendszereken és végül, de nem utolsó sorban a méret sem stimmel; tudtommal MicroSD foglalattal nem készítettek SDIO perifériát - márpedig az X850 ilyen kártyafoglalattal rendelkezik.

És itt jön a még nagyobb uff. Ilyet még nem láttam ezen a fórumon, hogy bármi nemű szakmai tartalmat nélkülöző hozzászólást megoldásként elfogadjanak.

Fent leírt okokból javaslom a téma bezárását és az értelmetlenül kiosztott pontok érvénytelenítését.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem