Fórum témák
» Több friss téma |
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy gps eszközre ami windows op rendszerrel müködik rákotök egy usb-s wifi-t és feltelepítem a megfelelő drivert akkor elméletileg lesz netem a gps en ha van valahol wifi adó? És ha megoldható csak nem ilyen egyszerüen akkor kérlek titeket segítsetek. ![]()
Üdv!
Elméletileg igen. Ha a gps eszköz mindenfajta olyan programot támogat illetve olyan beállításokat tesz lehetővé mint a számítógépen akkor nem látom akadályát.
CPU SiRF Atlas V Dual Core ARM11 CPU sebesség 500MHz Operációs rendszer Win CE 6.0 RAM 128MB Bővíthető memória MicroSD/MicroSDHC ROM 4GB TMC Opcionális Kijelző méret 4,3" Bluetooth Nincs Szélesség (mm) 119 Magasság (mm) 76 Vastagság (mm) 13,5 Súly N/A Térkép szoftver Nincs
WayteQ x850 es gps készülékről van szó ezek a adatai.
Hát ennyire pró nem vagyok hogy ezek alapján megmondjam de ha tud olyan programokat futtatni ami megy számítógépen is akkor simán mehet. A stick kb 3-4 ezer Ft ha olyan helyen veszed akkor visszaveszik és csak 1-2 ezer ft ot buktál. Vegyél egyet próbáld ki.
Egyszerűen nem fog menni. Az az usb port az nem olyan usb port, mint a gépeken van. Ennyi erővel pendriveot is lehetne rá dugni. Meg honnan szereznél drivert az usb-s wifi kártyához? talán te írnád meg? ezeken a gépeken nem fug a sima windows-os program, de a driver nem jó hozzá. Ez teljesen más rendszer.
Üdv!
Lehetséges. Saját szemmel láttam osztálytársam PDA-n. Ráadásul simán futottak rajta a windows programok mint pl. Total Comamnder ebből kiindulva írtam amit írtam.
Az nem sima TC volt, hanem WM-re írt TC. Teljesen más a kettő. Nekem is Windows Mobile-os telefonom van és nem futnak rajta a sima számítógépes programok, csak amit erre a rendszerre írtak. Mivel ezekben ARM processzor van, ezért nem is tudnák futtatni a sima Win-es programokat az eltérő utasításkészletük miatt. Amit te láttál TC-t az csak külsőleg hasonlított a "nagy" társára, de belül teljesen más.
pendrive ot lehet rá dugni nekem most pl azon vannak a filmek és müködik tökéletesen.
Akkor elnézést. akkor valami hasonló dolog kellene.
Akkor lehet nekem van igazam? Vegyél egy stikket még mindig olcsóbb mint a modul azt ha nem működik eladod.
Hát a TMC vevővel sokra nem menne. Mi is az a TMC? Ezek az eszközök előre leprogramozott dolgok, mást nem tudnak kezelni. Ha vagy olyan ügyes, hogy egy komplett drivert le tudsz programozni Win CE-re, akkor talán lenne esély, de hogy kész drivert találj ilyen dolgokhoz az szinte kizárt dolog. No meg akkor már kell hozzá valami kezelő szoftver is, amivel kezelni tudod a wifi vevőt. Azt is neked kellene saját magadnak megírni. Tehát nem is olyan egyszerű. Lehet érdemesebb lenne picit drágább wifis gps-t venni. Sokszor többe kerülne megoldani ezt, mint venni egy normális gps-t. Használtan egy ilyen gps nem kerül sokba.
Szia
Ezekhez van Windows CE támogatás ,és már müködik is a wifid minden trükközés nélkül mert ilyen ketyerékre találták kiBővebben: Link
Ez annyiba kerül, mint újonnan az említett PDA.
![]()
Jó reggelt kívánok. Látom, újabb értelmiségi téma nyílott itt az éj leple alatt. Mint látszik, az elektronikához semmi köze az ég egy adta világon, sokkal inkább a számítástechnikához... Az itt a probléma, hogy az alapokkal sincsenek többen tisztában. Itt a kérdés konkrétan egy PNA készülékről szól, nem pedig PDA-ról. A kettő közötti legnagyobb - talán mostanában már egyetlen - különbség az operációs rendszer. Közös a fantázianév, ám a Windows CE egy végletekig lebutított rendszer. Gyárilag még kezelő felület sem jár hozzá, amit minden gyártó magának ír meg több-kevesebb sikerrel.
Tehát: szükség lenne egy USB HOST funkciójú csatolóra, ami nincsen. Ezután drivert kellene írni az wifi adapterhez, amit a gyártó tudna abszolválni. Ezt a drivert valahogyan fel is kéne telepíteni - file kezelő nélkül nehézkes vállalkozás. A baloghzoli1 által javallott megoldás sem jó, mert azokhoz az eszközökhöz hardveres SDIO támogatás szükséges, a befogadó készülék részéről. A driverük sem valószínű, hogy működne a mai rendszereken és végül, de nem utolsó sorban a méret sem stimmel; tudtommal MicroSD foglalattal nem készítettek SDIO perifériát - márpedig az X850 ilyen kártyafoglalattal rendelkezik. ![]() És itt jön a még nagyobb uff. Ilyet még nem láttam ezen a fórumon, hogy bármi nemű szakmai tartalmat nélkülöző hozzászólást megoldásként elfogadjanak. ![]() Fent leírt okokból javaslom a téma bezárását és az értelmetlenül kiosztott pontok érvénytelenítését. |
Bejelentkezés
Hirdetés |