Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszórójavítás (otthon)
 
Témaindító: weasels, idő: Márc 18, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   58 / 120
(#) Levi Jr. hozzászólása Júl 10, 2013 /
 
Első videónk, ...amin egy szél-és központosítás utáni tesztet, mutat be, és magyarázza el, hogyan kell Youtube videókkal besegíteni a hangszórójavítási és teszthelyzetekbe. Ébredés utáni torzonborzságom netovábbja.

http://www.youtube.com/watch?v=jXA_ojvBEI4&feature=em-upload_ow...friday:
(#) Levi Jr. válasza Levi Jr. hozzászólására (») Júl 10, 2013 /
 
Persze,...ha kész lesz a háromszög-négyszög-szinusz hanggenerátorom,...azért azt nehezen pótolhatja digitális anyag, de szintetikus tesztnek bőven megfelelhet.
(#) kistehenke válasza Hangszoro2000 hozzászólására (») Júl 11, 2013 / 1
 
Szia!

Természetesen VT hangszórókhoz vásároltam alkatrészeket ,hol máshol mit a gyártótól érdemes.De többet igérem nem teszem!
Egy részét kapásbol ki kellett dobnom. Még a 25éves anyagok is jobb minőségüek.
(#) Hangszoro2000 válasza kistehenke hozzászólására (») Júl 12, 2013 / 1
 
Sajnos otthoni körülmények között valóban nehézkes, esetleg néha nem is lehet ugyanolyan jól felhasználni néhány alkatrészt, mint ahogy az eredeti gyártástechnológiával. De ez nem feltétlenül jelent egyértelműen hibát, csak a hangszórógyáron kívül többnyire nincsenek meg az összerakáshoz szükséges információk, módszerek, alapanyagok.

Más, egyszerűbben használható alkatrészekkel is biztosan fog szólni-működni a hangszóró, de nem úgy, ahogy kell, ahogy erdetileg szólt. Videoton javításnál, olcsón, jobb alternatíva biztosan nincs.

Örülni kell, amíg egyáltalán ez is elérhető. Egy nagyon bonyolult rendszert működtetnek Székesfehérváron, kis létszámmal, az eredeti 1-2 milliós darabszámok helyett töredék, 10 000 db /év mennyiség mellett, nagyon nehéz gazdasági körülmények között, elhanyagolható haszonnal, majdhogynem "jószolgálati" alapon. Az idézőjeles "kisemberek" kedvéért, akik drágább megoldásokat nem engedhetnek meg maguknak. Ezért természetesen - mint mindenütt - itt is lehetnek kisebb-nagyobb problémák, amiknek a többsége 20-25 éve is ugyanúgy előfordult. De a másik oldalt is látni kell, olyan dolgok, anyagok, megoldások is vannak amik ma jobbak mint a korábban Videoton néven gyártott hangszóróknál.

És természetesen mindig lehetőség van egy személyes látogatásra is, válogatásra, úgy könnyebben teljesíthetők az egyedi igények is, megbeszélhetők a félreértések.
(#) tapir hozzászólása Júl 26, 2013 /
 
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy hol lehet 38 cm-es (15”) hangszóróhoz habszivacs peremet venni?
Köszi!
(#) andras99 válasza tapir hozzászólására (») Júl 27, 2013 /
 
Milyen hangszóróhoz kell? Külföldi oldalakon láttam ilyen méretben piros Cerwin-Vega! széleket.
(#) tapir hozzászólása Júl 27, 2013 /
 
Infinity studio monitor 150-hez kellene.
(#) andras99 válasza tapir hozzászólására (») Júl 27, 2013 /
 
(#) tapir válasza andras99 hozzászólására (») Júl 27, 2013 /
 
Magyarországon a legnagyobb kapható méret 30 cm, felette nem gyártanak valamiért.
A német Ebay-ről szerintem lehet rendelni.
Mindenesetre köszi, hogy te is utánanéztél!
Üdv.
(#) Levi Jr. válasza tapir hozzászólására (») Júl 28, 2013 /
 
Mi gyártunk 38-as széleket is, mind 2 hullámos, impregnált szövet, és mind habszél kivitelben, de a méretre való tekintettel ezt csak általunk javításban tudjuk adni, mert könnyen el lehet szúrni a felrakást.
(#) Hangszoro2000 válasza tapir hozzászólására (») Júl 29, 2013 /
 
Sajnos elfogadható minőségű habszéleket, valóban csak 300mm-es méretig készítenek itthon, a többi kínai import, az e-bayen kaphatókat is beleértve.

Dolgoztam már hasonló hangszóróval SM255-ben, nem egy egyszerű mutatvány rendesen megcsinálni.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2013
(#) artiny hozzászólása Aug 5, 2013 /
 
Mitől van az,hogy...
lett egy cat http://www.ebay.co.uk/itm/CAT-AVS-2017-5-1-Audio-Video-Receiver-RDS...471824 erossitom amire rákotottem egy subwoofert (logitech x-530 passziv (aktiv volt csak kilett belole belezve az erosito))..
Rákapcsolom de nem szol vagy csak nagyon halkan,de ha kap valami impulz akkor elkezd szólni (egyszer attol kezdett el szólni amikor hozzáért a mikrafon bemenethez a jack vége, vagy attol kezdett el szolni ha az erősítőn a config 2 re kapcsoltam) Miután elkezd szólni a Subwoofer búgo hangot ad folyamatossan...Nem paszolna a SW az erositohoz? vagy az erositonek van baja? A SW egy kis 2.1 erositon tisztán és jol szolt.
(#) docybacsi hozzászólása Aug 20, 2013 /
 
Sziasztok!
Segítsetek nekem kérlek. Kaptam két eminence kappa 15lf-et. Az egyik halott. Égett szaga igaz nincs, de a tekercsen szakadást mérek. A másik szól szépen, csak csúnya a papírja, így mind a kettőn cserélni kellene. És most jön a kérés/kérdés. Tudtok ajánlani valakit Komárom-Esztergom megyében, aki normális áron, igényesen fel tudja ezeket újítani, hogy újra a régi legyen?
(#) fery45 válasza docybacsi hozzászólására (») Aug 21, 2013 /
 
A hangszóró bevezető sodronyát ellenőrizted? Sok esetben ez szakadt. Mivel ezek pamutfonatok fém szállal, előfordul, hogy a pamut ép, de a fémszál szakadt. Ohm mérő műszerrel ellenőrizd. Új sodrony beforrasztásával javítható.
(#) Something hozzászólása Szept 1, 2013 /
 
Sziasztok,
Hozzám jutott két darab ˝Nem nyert hangszórót!˝ gömbhangláda(túlzás a hangláda, de jobb mint a hangfal kifejezés). Gondolom van másnak is otthon ebből a fajtából. Nos hozzájuk szólnék: Mit tud a kicsike? Nem karom legyilkolni, inkább kérdezek.
(#) Something válasza Something hozzászólására (») Szept 1, 2013 /
 
Már tárgytalan, szétkaptam inkább
2VA 13-7000Hz-es Videoton sugárzó van benne. Méretéhez képest jó kis cucc.
(#) Gafly válasza Something hozzászólására (») Szept 1, 2013 / 1
 
Személy szerint nem vagyok egy nagy Vidi rajongó, de még emlékszem annó amikor bejött a kereskedelmi forgalomba. Szerintem símán lealáz egy mobil hangfalat.
Diszkózni azért nem javaslom
(#) Something válasza Gafly hozzászólására (») Szept 1, 2013 /
 
Tök meglepődtem amikor kipróbáltam egy mini erősítőmmel, kb 1 W teljesítményű a kicsike, azért csináltam hogy ha gitárt cipelek és játszani kéne rajta, akkor ne a kombómmal a hátamon közlekedjek, hanem olyan kellett ami belefér egy táskába. Kipróbáltam gitárral ezt a gömböt, és szépen dolgozik, bár 7KHz-ig működik elvileg, de jobb volt azoknál amiket próbálgattam.
(#) Hangszoro2000 hozzászólása Szept 1, 2013 / 1
 
Az úgynevezett "Zsiguli" hangszóró, HC12,5 egyik legolcsóbb változata volt ezekben is, ha minden igaz. Egyszerű szélessávú, semmi különös, a 13-7000Hz-ből a 13 biztos nem stimmel. A gyári adatlapok 80-17000-et írnak. Kb. igaz is, -10dB-es pontokra értelmezve.
(#) telnagyapo válasza Hangszoro2000 hozzászólására (») Szept 1, 2013 /
 
Zeszészektől hallottam: gitárhang erősen a középfreki orientált, ezért elvileg bármilyen középsugárzó megteszi. De itt is igaz, egy jobb minőségűn, szebben szól.
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2013
(#) Something válasza Hangszoro2000 hozzászólására (») Szept 1, 2013 /
 
Valóban nem stimmel a 13, egy nulla lemaradt: 130-7000Hz 6Ohm 2VA és HA10/10 a típus. Jó üzlet volt a bolhapiacon, 2 ilyen gömb csoda meg 2 szögletes mini hangfal(hasonló taljesítménnyel) 300Jó Magyar Forint volt.
(#) Hangszoro2000 válasza Something hozzászólására (») Szept 3, 2013 /
 
Hjaa, az akkor más. Kb. erről van szó: Bővebben: Link
(#) geri12 hozzászólása Szept 7, 2013 /
 
Sziasztok!

Tanácsot tudtok adni hogy Heybrook HB1-es hang(fal)sugárzó Wifa mélyeit hová lenne érdemes elvinni javítani? (pesten belül) Arról van szó hogy szereztem két hang(falat)sugárzót az előző gazdija állítólag elvitte peremeztetni, és az egyik mélyet nem jól csinálták meg. Gondolom nem lett rendesen központosítva a perem, mert csak akkor ad mélyet ha a membránt óvatosan picit megnyomom. Olyan magánembert vagy céget keresek, akire rá lehet bizni ezeket a wifa hangszorókat. Azaz nem csak SAL hangszorókkal játszadozik. Több címet is mondhatok, ha tudtok. Köszi!

Ne falazz, nem vagy te kőműves.mod
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2013
(#) GARFIELD13 válasza geri12 hozzászólására (») Szept 7, 2013 /
 
Szia!
Ha jót akarsz a Vifa hangszóróidnak, akkor az előtted hozzászólónál jelentkezel.
Nem Budapest, de szükség esetén az eljuttatásban segíthetek, ha türelemmel vagy.
Üdv.
(#) geri12 válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Szept 8, 2013 /
 
Köszi, de pesti megoldáson gondolkodom, valaki már írt is prívátban. Lényegében nem akarok sokat várni, 1-1,5 hét alatt túl akarok esni a dolgon. Utána pár órás tesztelgetés, majd a "hangsugárzók" eladásra kerülnének, mert véleményem szerint már idejét múlt a HB1, ezért nem magamnak tartogatnám.
(#) Hangszoro2000 hozzászólása Szept 8, 2013 /
 
Milyen érdekes felfogás. Biztosan ebből lesznek a hónapokig árult vterás hangsugárzók. GARFIELD13 már láttunk néhány hasonlót, ugye?
(#) bolero hozzászólása Szept 13, 2013 /
 
30 cm átmérőjü Mély sugárzó hangszóróim gumipereme szétmálot lehet e javítani.
(#) Gabó válasza bolero hozzászólására (») Szept 13, 2013 /
 
Persze. Elviszed olyanhoz, aki ezzel foglalkozik, és megcsinálja. Otthoni javítás, tapasztalat nélkül nehézkes.
(#) sean hozzászólása Szept 14, 2013 /
 
Sziasztok! Van egy 30 centis mélyhangszóróm aminek a ragasztásai 'megfolytak' sok helyen. A membrán szélénél vissza tudtam ragasztani, figyeltem arra is hogy központos legyen a membrán, de ahogy kezdem ráadni a hangerőt úgy elkezd recsegni-kattogni (ládába persze vissza van rakva mikor próbálom). A pillénél nem engedte el a ragasztás, de ahol a kosár rá van ragasztva a vasmag fedőlapjára ott kifolyt a ragasztó és kicsit mocorog az egész kosár. Ezt lehet valahogyan javítani-ragasztani? Elég kicsi a hely ahhoz hogy bejuttassam a ragasztót. A hangszóró egy autós mélyládában volt, valószínűleg az autó sokat állt a napon és a melegtől olvadt meg a ragasztás a hangszórón. Szerintetek hogy lehetne megoldani?
(#) fery45 hozzászólása Szept 27, 2013 /
 
Leégett hangszóró tekercsek a névleges teljesítmény felett üzemeltetve.
Következő: »»   58 / 120
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem