Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » HESTORE.hu
HESTORE elektronikai alkatrész kis- és nagykereskedelem - Elérhetőségek
Ez a fórum a HESTORE.hu alkatrész áruház műszaki, webes és beszerzési kérdéseire jött létre, nem hivatalos kapcsolatfelvételi lehetőségként kötetlen formában. HESTORE-os ügyintézők fel-fel néznek ide szabadidejükben is, de hivatalos ügyfélszolgálati és rendelésekkel kapcsolatos kérdésekkel továbbra is ügyfélszolgálat keresendő. Ügyfélszolgálat: info@hestore.hu (+36 1 783 3436)
Akkor leírom kicsit másképp, hátha lesz valaki aki megérti a problémámat.
3 féle smd kondenzátort vettem. 2.2 mikro/50V 4,7mikro/35V és 10mikro/16V Érdekes módon a 4.7 mikro-s értékeivel nem volt semmi gond. A 2.2mikro-s 4ohm helyett 10.5ohm volt. A 10mikro-s 2 ohm helyett 12.5ohm volt. Kíváncs lennék a Nippur-os kolléga véleményére, hogy ennyire használhatatlan a műszere ? Ezek után elővettem a fiókból 2.2 és 10 mikro-s nem smd elkókat és érdekes módon azok értékei is az adattáblán megfelelő értékűek voltak. Majd megkérdeztem a Chatgpt-t : Egy 2.2 µF, 50V-os SMD kondenzátor ESR értéke attól függ, hogy milyen típusú: Kerámia (MLCC, pl. X7R, X5R): Nagyon alacsony ESR (< 0.01 Ω) Tantál SMD: 0.5 – 3 Ω Polimer tantál vagy alumínium polimer: 0.01 – 0.2 Ω Hagyományos alumínium elektrolit (SMD verzió): 0.5 – 5 Ω Egy 10 µF, 16V-os SMD kondenzátor ESR értéke attól függ, hogy milyen típusú: Kerámia (MLCC, pl. X7R, X5R) → Nagyon alacsony ESR (< 0.01 Ω) Tantál SMD → 0.5 – 3 Ω Polimer tantál vagy alumínium polimer → 0.01 – 0.2 Ω Hagyományos alumínium elektrolit (SMD verzió) → 0.5 – 5 Ω Biztos, hogy a 10 és 12,5 ohm az megfelelő egy új smd kondenzátornak ? Ilyen alapon akkor 100 ohm is lehet és fogjam be a pofám.
Megtudhatjuk milyen szuper szerkezet lesz az a cuccos amibe e kondikat vetted ? Egyáltalán miért olyan fontos az esr értéke ? Kb 45 éve éve építek elektronikákat de még egyszer sem használtam az általad említett műszert (nem volt rá szükségem )
Idézet: igen ő is csak azt mondja amit megtanítottak neki (és azért még mindíg sok butaságot is ) „Majd megkérdeztem a Chatgpt-t :” A hozzászólás módosítva: Hé, 19:23
Magam részéről én jobban hiszek kaqkk kollégában, mint nippur-ban.
Az elsővel már többször találkoztam, meg kis szerencsével fogok is Békéscsabán hamarosan. ![]() Második, ha eljön, rázok vele is kezet. Szerintem azonban kevéssé valószínű.
Itt erről van szó: nippur ESR mérő
Egyébként egy hazai gyártású műszer. Biztos sokan használnak ESR mérőt kondenzátorok méréséhez. A hozzászólás módosítva: Hé, 20:30
Senki nem akadályozza meg, hogy eljöjjön Békéscsabára. Mi több örömmel látjuk.
![]()
Akkor keress hozzá egy másik fiktív táblázatot, és hasonlítsd ahhoz: Bővebben: Link
Vagy itt: Bővebben: Link De nemár chatgpt legyen a referenciád.
Vonat, busz kis sétával elérhető, parkolás ingyenes.
Kaja is megoldható (hamburgertől étteremig). Bár nem ingyenes... Ha egyszer betérsz, törzsvendég leszel. Fiatalok negykézláb rohangálnak, diploma nem elvárt. ![]() Idézet: „Megtudhatjuk milyen szuper szerkezet lesz az a cuccos amibe e kondikat vetted ?” Régi Philips kis tv javítás volt, de már megoldottam. Idézet: „Akkor keress hozzá egy másik fiktív táblázatot, és hasonlítsd ahhoz: Bővebben: Link Vagy itt: Bővebben: Link” Ezen táblázatok értékei köszönő viszonyban sincs a valós értékekkel. Megszoktam méregetni az elkókat mielőtt beforrasztom, pont azért mert találkoztam már olyan új kondikkal amik már *** (rosszak) voltak. Elnézést kérek, ha felkavartam valamit. Kaptam más jellegű üzeneteket privátban, amiből levontam a konzekvenciákat. Szép estét mindenkinek ! A hozzászólás módosítva: Kedd, 5:37
Moderátor által szerkesztve
|
Bejelentkezés
Hirdetés |