Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Van egy Bosch kombi hűtőgépem, és az a probléma, ha a mélyhűtő ajtajának a mikrókapcsolóját benyomom, mintha zárva lenne az ajtó, a mélyhűtőben lévő motor, ami a hideget a rendes hűtőbe nyomja, rendesen elindul, de ha a kompresszor megy és úgy nyomom be a gombot, 3 másodperc elteltével az egész hűtő elkezd ki-be kapcsolgatni, a ledek is villognak rajta kb.: 1 másodperces intervallummal. Ez az elkektrónika hibája lehet?
Ha be van csukva az ajtó, akkor is csinálja ? Vagy csak ha nyitott ajtó mellett nyomod a kapcsolót akkor ?
Is-is.
Akkor nagy valószínűséggel elektronika hiba , tipusszámra rákeresve (hibakód) dob valamit a gugli?
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2014
Sziasztok egy infora lenne szükségem van egy samsung hütöm és kattogást hellok de nem indul el csak melegszik a motor de nem hüt kuka vagyok hozzá ha valaki tud bármi infot azt megköszönöm
Két eset lehetséges 1:a kompresszor indítóreléje ment tönkre
2: maga a kompresszor döglött meg Az indítórelé cseréje 3-5 ezer körül , míg a kompcsere minimum 30
honnan jövök rá hogy mi a baj? van valami teszt féle?
Kihívsz egy szerelőt , ha megállapítja a hibát akkor kéred vagy nem kéred a javítást....
Volt mostanában rövid áramszünet nálatok ? Ha igen akkor húzd ki a hűtőt hagyd pihenni egy fél órát majd kapcsold be , ha szerencséd van akkor megjavul....
Ha szerelöt szeretnék hivni nem itt irogatnék Itt anyiba kerül mint egy uj gép Van valami trükköd a tesztre?
Lehet,hogy csak az üzemi kondenzátor adta fel.Nekem is ez volt.(Majd tovább romlott... ).
Ezek az uj hütök olyan bonyolultak nem lehet valahogy letestelni a motort? vagy a rellét?
Ezzel a hibával kapcsolatban:Volt egy szakember,megnézte a hűtőt,akkor épp nem indult fél nap állás után sem.Tett bele egy másik üzemi kondit,meg indítórelét,és elindult a gép,teszteljük...!Ma végeztem egy mérést: Külső hőmérséklet: Kb 30 fok,2 nap kikapcsolt állás után bekapcsoltam a gépet.
10 óra folyamatos üzem után a következőket mértem: Normáltér csak 9,7 fokig ment le,a fagyasztó pedig -9,8 fok volt.A kompresszor zakatoló hangot ad ki magából. Csere? Vagy új hűtő? István
Hogy tudom letesztelni hogy a kompresszor vagy az inditó rellé ment e tönkre?
A kompresszornak van 3 kivezetése.Kettőre megy közvetlen egy-egy vezeték,a harmadikra pedig egy kis dobozka,vele párhuzamosan pedig egy kondenzátor.Először ezt a kondit kellene letesztelni.Kiszeded,és sorba kötsz vele egy 40-60W-os izzót.Hálózatra kötve,ha világít,de nem teljes fénnyel,akkor valószínűleg jó,ha nagyon világít,akkor zárlatos(ritka),ha pedig nem világít,akkor szakadt(valószínűleg ez van).Az indítórelé igazából egy PTC,ami hidegen kicsi,melegen nagy ellenállással bír.Ezt meg tudod mérni(már ha van megfelelő multimétered).
Pár kép,mit is keress
Sziasztok!
Szeretnék kérdezni Adott egy Zanussi ZT160 típusú kis hűtőszekrény. Vettem bele egy Ranco K60-P1014 -es termosztátot, de azt csinálja hogy nem kapcsol ki, egyfolytában működik, még le is fagyaszt... Próbálkoztam hogy a kap. csövet beteszem a fagyasztó részébe, de semmi. Ötlet?
Nem a fagyasztó részbe kell tenni a kapillárcsövet hanem az elpárologtatólapon van kiképzett helye ha 2 csillagos akkor egy fémlapocska segítségével kell rögzíteni a mélyhűtő alján kialakított nútba , ha 3 csillagos akkor egy műanyag "karika" rögzíti a hátlaphoz...
Igen, van az a rész a méylhűtő alján, és a kis műa. lapka. Először oda (is) tettem, de nem áll le .
Akkor tedd vissza az alá (hozzáérjen az elpárologtatóhoz) és nézd meg hogy jó e a termosztát bekötése
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2014
Sziasztok ! Vásároltam egy új ariston kombinált hűtőt,érték csökkentett,garancia nélkül,alul fagyasztós. A fagyasztó hűt ,a hűtő rész nem. Egy kompresszoros mind a két rész külön szabályozható,mágnes szelepes, a normál hűtőrésze kikapcsolható. Ha a normál hűtőrészt kikapcsolom a fagyasztó tökéletesen működik az beállított hőfoknál kikapcsol.Ha a felső hűtőt is bekapcsolom a mágnesszelep kattan , a normál hűtő részben felül egy keskeny sávban deresedik,a készülék hátulján a rács elkezd vissza hűlni,nem hallani, hogy normálisan keringene benne a gáz,a mágnes szelep utáni kapilláris csövek is elkezdenek hűlni,hidegek lesznek. Mi lehet a hibája ?
Tippem szerint vagy a mágnesszelep rossz, vagy a hűtő rész kapillár csöve dugult .?
Sziasztok!
Van egy régi Lehel HB200-as hűtőnk, sör és dinnye hűtésére használjuk, csak nyáron. Tavaly tökéletesen működött. Idén amikor be akartam kapcsolni nem ment a kompresszora. Rövid méregetéssel kiderült, hogy a hőfokszabályozó termosztát megadta magát ,és sohasem ad kontaktust, mindig szakadásban van. (Nem értem, hogy az állásban mitől ment tönkre?) Kiszereltem, elmentem az ORCZY- és vettem egy újat. (eredetileg Danfoss volt benne, de Ranco helyettesítőt adtak ami elvileg teljesen kompatibilis). Beszereltem, motor megy, hűl a sör, boldogság.... De csak egy napig tartott, mikor is rájöttem hogy sohasem áll le a kompresszor. a fagyasztóban -36fok van! Most tanácstalan vagyok, hogy rossz az új termosztát? vagy valami más hibája van a gépnek? A termosztát vékony csövét elvileg ugyanúgy odaszorítottam a normál hűtőtérben lévő lemezhez mint ahogy eredetileg volt.
Most vagy mégsem pont odakerült a vékony cső ahol volt, vagy valóban rossz a termosztát.
Vagy gázhiányos, és a termosztátnál már épp nem éri el a kikapcsolási pontot.
Ezek az öszvér hűtők úgy vannak kitalálva,hogy felváltva működik a normál rész, és a fagyasztó(az egyik mindig előny élvez). Tehát ha az egyik tökéletes akkor valószínű jó a gázmennyiség.
Vagy rosszul van bekötve , és a világításkapcsoló szálon van a kompresszor , a világítás működik amikor lehűlt a hűtő ???
Sziasztok,
Vettünk egy amerikai típusú hűtőt aminek a gyári fogyasztása 0.98 kwh/nap ( 358 kwh/év). Rátettem egy fogyasztásmérőt, teljesen normális használat mellett ( kb. 40%-os telítettség, kevés ajtónyitás) fixen napi 2 kwh felett fogyaszt (2,1-2,3 kwh/nap). A szervizes azt mondta telefonban, hogy örüljek hogy csak ennyit fogyaszt,és nézzem meg ha csak 10 fok lesz. Én ennek nem örülök ennyire, van valakinek valami tippje ötlete meglátása ? Tényleg ennyi a fogyasztása ? Laci |
Bejelentkezés
Hirdetés |