Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   152 / 292
(#) laccika77 válasza Geza46 hozzászólására (») Jan 13, 2015 /
 
Hb 230ra nem jellemző az átázás, az szerintem egy jól bevált konstrukció. Sőt az privileg néven is árulták!! Hátulján made in hungary felìrattal! Ha végig hűt az elpár akkor valószinű a kompresszor szállítòteljesítménye csökkent. Egyébként fojamatos üzemben -30C ra is le kellene hűtenie. Ha jó a kaszni,megér egy új kompresszort. A ládához kell egy multiméter, és némi villanyszerelő tudás, de ha vissza olvasol minden le van irva.
(#) Geza46 válasza laccika77 hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Esetleg a hőfokszabályzót nem lehet valahogy tesztelni, hogy működik-e?
Van itthon másik hőfokszabályzóm ami tuti jó, csak nem tudom mennyire kompatibilisek ezek egymással? Van valami, amit figyelni kell bekötésnél?
(#) laccika77 válasza Geza46 hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Fagyastóból kiszerelt termosztát, elképzelhető, hogy jó bele, de nem az a baja. A bekötés egyszerű 3 saru3,4,6-os jelöléssel, az érzékelőt ugyanodakell fogatni ahol az eredetivolt. Mégegyszer mondom ha a szabályzó hiba miatt nem kapcsolna ki(az egyébként jókészülék) akkor sokkal hidegebb lenne benne!
(#) laccika77 válasza lefituta hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Ha viszza olvasol kicsit látod,hogy kell kimérni a kompresszort ha minden jónak tűnik még akkor sem biztos,hogy jó. Mert ha villamos szempontból jó az csak fél siker lehet mechanikai hiba is ami miatt nem birja a motor tekerni a kompresszor részt. Ha beindul és jónak tünik még akkor sem tuti a dolog ha nem szállít, vagy nem eleget. Tehát nem lehet egyszerűen a-t vagy b-t mondani főleg nem látatlanban.
(#) lefituta válasza laccika77 hozzászólására (») Jan 14, 2015 /
 
Köszönöm, visszaolvasok, hogy kell kimérni. Köszi a segítséget mindenkinek.
(#) kodoki hozzászólása Jan 14, 2015 /
 
Segítséget kérek.Whirlpool 4190/2/IX 6.érzék kombinált hűtőnél az alábbi probléma lépett fel:
az alsó-norm.hűtő-ajtó nyitásakor a belső világítás hirtelen elmegy,ugyanakkor a kijelzőn a fagyasztó hőmérséklet kijelzőjén elmegy a hőfok kijelzés,helyette 3 vizszinte csik látszik,ajtó bezárva néhány másodperc után visszajön,hallatszik egy kattanás, mintha valami relé kattanna.
Többször is előfordul,van amikor csak ütögetésre jön vissza . A reed lelé az ajtók között jó,mi lehet a baj?Szerelőt nem kapok,vidékre 25 km-ről nem jönnek ki .
(#) Mate Tarnok válasza kodoki hozzászólására (») Jan 14, 2015 1 /
 
Szia a te problémád valószínűleg kabeltores lesz mivel az irányító panel együtt nyílik az ajtóval azért is halhatsz rele kattanas hangot mivel megtörik a kabeled és utánna hirtelen visszakapcsol vagy csak utogetesre ahogy emlitetted.
(#) Geza46 válasza laccika77 hozzászólására (») Jan 15, 2015 /
 
Beletettem a másik hőfokszabályzót. 1-es fokozatra állítottam, kikapcsolja -10-nél(sztem ez már egy normálisabb érték 1-es fokozaton) és vissza is kapcsolja. Most már tényleg nem tudom eldönteni, akkor mi a baja.
Amúgy ilyen kapcsoló volt benne: Danfoss EN 60730-2-1 25T65, nem tudom, hogy ilyet vagy ehhez hasonlót hol és mennyiért lehetne kb. beszerezni.?
(#) kodoki válasza Mate Tarnok hozzászólására (») Jan 15, 2015 /
 
Hol törhet el a kábel?Az alsó ajtó nyitásakor elmegy a fagyasztó kijelzése,bezárom az ajtót,pár s.mulva visszajön a hőfok kijelző,akoor kattan a relé valószínüleg.
Felül van két oldalonkét csatlakozó,ott lehet a baj?azt kibontottam ,mozgatom ,de akkor nem változik semmmi.
(#) Mate Tarnok válasza kodoki hozzászólására (») Jan 15, 2015 /
 
Valószínűleg a hűtő részét amikor kinyitod ott is kéne lenni egy magneskapcsolonak amely a lampat kapcsolja vagy egy mechanikus kapcsolonak amely a ventillatort illetve a lámpát kapcsolja.Ha nincs ventillator akkor azt nem. Lehet az a kapcsolo ha bekapcsolja a lampat viszafele zarlatot illetve zavaro jeleket csinall!!!!!!!
(#) laccika77 válasza Geza46 hozzászólására (») Jan 15, 2015 /
 
A-10 nem normális érték, az új szabályzó valószinű más értékre van kalibrálva.
(#) toxics hozzászólása Jan 18, 2015 /
 
Sziasztok,

Először is ne haragudjatok a leírásért de nem vagyok szakember:

Van egy Bosch KSU32600IE (no frost) hűtőm. a hibajelenség a következő: néhány hónappal ezelőtt leállt a hűtő, és elkezdett villogni a hőfokjelző sávon (ledekből áll) a fagyasztó és a normál rész visszajelzője is és egy piros led is. olyan volt, mintha nem tudna elindulni. áramtalanítottuk és néhány nap múlva ismét megpróbáltam újraindítani és tette a dolgát szépen. Utána ismét előfordult ez, kihívtam a márkaszervizt, aki azt mondta, hogy panelcsere (mondjuk szerintem mindenre azt mondta volna....) a hűtő aznap estétől ismét ment tovább (biztos segített, hogy emlegettem a szüleit ) ..néhány nappal ezelőtt ismét megállt, utána olvastam és áthelyeztem egy melegebb helyre (kamrában volt). itt ismét tökéletes volt (fagyaszt, hűt normál módon), de megint elkezdett meg-meg állni (mondjuk most elindul legalább magától utána). Néha csak úgy indult el, ha kinyitom a nem fagyasztó rész ajtaját, várok néhány másodpercet kattan benne valami és megy utána (ventilátor része is és a kompresszor is).

Tényleg lehet panel vagy csak kevés lenne benne a gáz?
(#) laccika77 válasza toxics hozzászólására (») Jan 18, 2015 /
 
Ha egyébként normálisan hűt akkor nem gáz hiány , elektronika vagy a kompresszor döglődik...
(#) toxics hozzászólása Jan 18, 2015 /
 
értem..és ezt, hogy tudom "kiszűrni" laikusként?
(#) gabocza76 hozzászólása Jan 18, 2015 /
 
Üdv. Fórumozók! Whirlpool ART 666/G kombi hűtőnk termosztát cserére szorul. A borítása pattintós? Netes service manualból nem derül ki. Csak a világítás fedele csavarozható le, de ez különálló egység. Nem szívesen törném le a borítást Köszi a segítséget előre is!

CAM00249.jpg
    
(#) gabocza76 hozzászólása Jan 18, 2015 /
 
Illetve megerősítést kérnék a hibát illetően. A hűtő megfelelően hűt,ha elindul, de ez csak akkor történik meg, ha a termosztát potméterét "0"- ba, majd bekapcsolom. A kellő hőfok elérése után kikapcsol.
(#) kaqkk válasza gabocza76 hozzászólására (») Jan 18, 2015 /
 
Elégvalószínű hogy termosztát csere lesz, de mennyi ideig vártál leállás után ? Milyen hőfokon van a hűtő? Ha hideg helyen van ritkán vagy egyáltalán nem indul (ezek 20-25 fokos külső hőmérsékletre vannak tervezve) De ha tényleg cserés a termosztát akkor először a tekerőgombot húzd le alatta valószínűleg találsz egy csavart , ha nem az alatt akkor a lámpabúrát vedd le és az izzó búrája alatt van a rögzítő csavar , ha a csavart kihajtod akkor a szabályzó házát a hátlap felé megtolva kiakadnak a rögzítőfülek .
(#) gabocza76 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 18, 2015 /
 
20 fok körüli hőmérsékleten van a helyiség. Kipróbáltam 2 -es, ill 7-es (max.) fokozaton, mindkétszer a normál hűtőrész 10 C-ra, a mélyhűtő -15C-ra hűl csak le, majd leáll a hűtés. A kikapcsolás után kb. 4-5 C fokos emelkedést követően újra bekapcsolható a már említett módszerrel. A rögzítőfüles tanácsot köszönöm szépen!
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2015
(#) laccika77 válasza toxics hozzászólására (») Jan 18, 2015 /
 
Ez annyira nem egszerű hiba, még szerelőnek sem.
(#) dejodio hozzászólása Jan 24, 2015 /
 
Na erre varrjatok gombot..... lásd mellékletet képet. 20000 FT egy üreg Lehel 160-as hűtő szabályzócseréért.... tegnap történt apósomnál. Nem akart szólmni nekem mert azt gondolta-jól- csak ma azaz 24-én teszem bele a szabályztót. ui tudjay hogy van alkatrrész mindíg nálunk ilyesmi.
Ez az eredmény nyugdíjas kedvezménnyel anélkül 26000 FT lett volna.
Kiszedtem a személyes adatokat.

9000 ft nettó munkadíj, 5000 FT anyagbeszerzési díj!!!!!

khm....
(#) dejodio válasza gabocza76 hozzászólására (») Jan 24, 2015 /
 
valamerrew ki kell csúsztatni. Ne vegyél hozzá drága whirlpool szabályzót, van univerzális is kb 1500 ft-ért ami jó bele. pl Ranco VT9
(#) dejodio válasza dejodio hozzászólására (») Jan 24, 2015 /
 
Ja és ne azzal cseréltesd aki az apósomnál volt mert rögtön 26000 ft lesz,.
(#) Syra hozzászólása Jan 26, 2015 /
 
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni, nemrég vettem teljesen új Whirlpool WBE33252 NF TS típusú kombi hűtőt.

Megfelelően működik ugyan de időnként meglehetősen hangosan csattan/koppan egyet-egyet, ügyfélszolgálatot felhívtam, szerintük csak hőtágulás miatt van és ez természetes.

Olyan hangos hogy éjszakánként felébredünk rá, mintha egy tollal erősen rávágnának egy asztalra (ez a legjobb hasonlat amit mondani tudok) és a gép hátlapja alól jön. Érdemes megnézetnem szerintetek vagy bele kell nyugodnom hogy ez ilyen, amit nehezen tudok elhinni egy ilyen hűtőtől. A 10 éves korábbi hűtönk nem produkált ilyet...

Természetesen garanciás még.

Nagyon köszönöm a tanácsokat előre is!
(#) Albertt hozzászólása Jan 26, 2015 /
 
Sziasztok.
Kérdésem egy helkama HPK 175 fagyasztó szekrény miatt van, tapasztalt hiba, halk zörgéssel a kompresszor elindul és pár másodperc után egy kattanás és leáll az egész,és ez ismétlődik.
Erre a hibára szeretnék segitséget kérni.
(#) Mate Tarnok válasza Syra hozzászólására (») Jan 26, 2015 /
 
Szia!
Ne aggódj!!
Az csak a kopresszor amikor megáll!
Amikor megáll a közepe hozzáütődik a széléhez, semmi gond maximum kivannak lazulva a kopresszorbann a rugók egy kicsit. De azzal semmit sem tudsz kezdeni!
(#) Mate Tarnok válasza Albertt hozzászólására (») Jan 26, 2015 /
 
Szia.
Ha szerencséd van csak a relé illetve a PTC tag ment tönkre benne, ha nem akkor kompresszor csere sajnos!!!!!
(#) proli007 válasza Syra hozzászólására (») Jan 27, 2015 /
 
Hello! Hogy megnyugtassalak, vagy elkeserítselek, enyém is csattan, és nem is Whirlpool, hanem Zanussi. Először azt hittem, hogy a hátsó hőleadó tágulása okozza és meglazítottam a rögzítő csavarokat. De semmi. Nekem is az a gyanúm, hogy a hátlap alatt van valami kehe.
Minden esetre tele van a hócipőm, ezzel a "freon mentes állvilággal". Csörög a gáz, nyöszörgő olykor. A teraszon meg már van egy Siemens amiből elment a gáz a nyöszörgések után. Pedig a gép "szalonállapotban van". Szép új korszerű világ. Nem a freon megy ki belőle 23 év alatt mint a Lehel-ből , hanem 4-5 évente kell kidobni egy kádméretű szemetet? Ez lenne ma a környezetvédelem?
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2015
(#) warga75 hozzászólása Feb 6, 2015 /
 
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni,van egy Indesit baan 13 no frost hűtőm kb 2 hónapja a fagyasztója rendesen hűtött de a felső részében kb 10-14 fok volt.Gondoltam szétszedem rá is jöttem hogy a ventilátor a fagyasztó hátlapja mögött ami nyomja fel a levegőt eljegesedett kicsit,kitisztítottam nem lett jó.Aztán kiderült a csatorna amiben levegő megy a felső részbe az is jeges volt.Kiolvasztottam,újraindítottam,működött,örültem!
Most megint ugyanaz a jelenség.Most olvasztom de le adnátok tanácsot,mi lehet a baja.Valami érzékelőre gondolok ami néha leolvasztaná hogy ne fagyjon be de sajnos ehhez nem értek.
Köszi előre is ha valaki segítene.
Zoli
(#) warga75 hozzászólása Feb 6, 2015 /
 
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni,van egy Indesit baan 13 no frost hűtőm kb 2 hónapja a fagyasztója rendesen hűtött de a felső részében kb 10-14 fok volt.Gondoltam szétszedem rá is jöttem hogy a ventilátor a fagyasztó hátlapja mögött ami nyomja fel a levegőt eljegesedett kicsit,kitisztítottam nem lett jó.Aztán kiderült a csatorna amiben levegő megy a felső részbe az is jeges volt.Kiolvasztottam,újraindítottam,működött,örültem!
Most megint ugyanaz a jelenség.Most olvasztom de le adnátok tanácsot,mi lehet a baja.Valami érzékelőre gondolok ami néha leolvasztaná hogy ne fagyjon be de sajnos ehhez nem értek.
Köszi előre is ha valaki segítene.
Zoli
(#) kaqkk válasza warga75 hozzászólására (») Feb 6, 2015 /
 
A leolvasztó betét vezetékében van egy hőbiztosítrék azt mérd meg ha szakadt cseréld ki.
Következő: »»   152 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem