Fórum témák
» Több friss téma |
Hb 230ra nem jellemző az átázás, az szerintem egy jól bevált konstrukció. Sőt az privileg néven is árulták!! Hátulján made in hungary felìrattal! Ha végig hűt az elpár akkor valószinű a kompresszor szállítòteljesítménye csökkent. Egyébként fojamatos üzemben -30C ra is le kellene hűtenie. Ha jó a kaszni,megér egy új kompresszort. A ládához kell egy multiméter, és némi villanyszerelő tudás, de ha vissza olvasol minden le van irva.
Esetleg a hőfokszabályzót nem lehet valahogy tesztelni, hogy működik-e?
Van itthon másik hőfokszabályzóm ami tuti jó, csak nem tudom mennyire kompatibilisek ezek egymással? Van valami, amit figyelni kell bekötésnél?
Fagyastóból kiszerelt termosztát, elképzelhető, hogy jó bele, de nem az a baja. A bekötés egyszerű 3 saru3,4,6-os jelöléssel, az érzékelőt ugyanodakell fogatni ahol az eredetivolt. Mégegyszer mondom ha a szabályzó hiba miatt nem kapcsolna ki(az egyébként jókészülék) akkor sokkal hidegebb lenne benne!
Ha viszza olvasol kicsit látod,hogy kell kimérni a kompresszort ha minden jónak tűnik még akkor sem biztos,hogy jó. Mert ha villamos szempontból jó az csak fél siker lehet mechanikai hiba is ami miatt nem birja a motor tekerni a kompresszor részt. Ha beindul és jónak tünik még akkor sem tuti a dolog ha nem szállít, vagy nem eleget. Tehát nem lehet egyszerűen a-t vagy b-t mondani főleg nem látatlanban.
Köszönöm, visszaolvasok, hogy kell kimérni. Köszi a segítséget mindenkinek.
Segítséget kérek.Whirlpool 4190/2/IX 6.érzék kombinált hűtőnél az alábbi probléma lépett fel:
az alsó-norm.hűtő-ajtó nyitásakor a belső világítás hirtelen elmegy,ugyanakkor a kijelzőn a fagyasztó hőmérséklet kijelzőjén elmegy a hőfok kijelzés,helyette 3 vizszinte csik látszik,ajtó bezárva néhány másodperc után visszajön,hallatszik egy kattanás, mintha valami relé kattanna. Többször is előfordul,van amikor csak ütögetésre jön vissza . A reed lelé az ajtók között jó,mi lehet a baj?Szerelőt nem kapok,vidékre 25 km-ről nem jönnek ki .
Szia a te problémád valószínűleg kabeltores lesz mivel az irányító panel együtt nyílik az ajtóval azért is halhatsz rele kattanas hangot mivel megtörik a kabeled és utánna hirtelen visszakapcsol vagy csak utogetesre ahogy emlitetted.
Beletettem a másik hőfokszabályzót. 1-es fokozatra állítottam, kikapcsolja -10-nél(sztem ez már egy normálisabb érték 1-es fokozaton) és vissza is kapcsolja. Most már tényleg nem tudom eldönteni, akkor mi a baja.
Amúgy ilyen kapcsoló volt benne: Danfoss EN 60730-2-1 25T65, nem tudom, hogy ilyet vagy ehhez hasonlót hol és mennyiért lehetne kb. beszerezni.?
Hol törhet el a kábel?Az alsó ajtó nyitásakor elmegy a fagyasztó kijelzése,bezárom az ajtót,pár s.mulva visszajön a hőfok kijelző,akoor kattan a relé valószínüleg.
Felül van két oldalonkét csatlakozó,ott lehet a baj?azt kibontottam ,mozgatom ,de akkor nem változik semmmi.
Valószínűleg a hűtő részét amikor kinyitod ott is kéne lenni egy magneskapcsolonak amely a lampat kapcsolja vagy egy mechanikus kapcsolonak amely a ventillatort illetve a lámpát kapcsolja.Ha nincs ventillator akkor azt nem. Lehet az a kapcsolo ha bekapcsolja a lampat viszafele zarlatot illetve zavaro jeleket csinall!!!!!!!
A-10 nem normális érték, az új szabályzó valószinű más értékre van kalibrálva.
Sziasztok,
Először is ne haragudjatok a leírásért de nem vagyok szakember: Van egy Bosch KSU32600IE (no frost) hűtőm. a hibajelenség a következő: néhány hónappal ezelőtt leállt a hűtő, és elkezdett villogni a hőfokjelző sávon (ledekből áll) a fagyasztó és a normál rész visszajelzője is és egy piros led is. olyan volt, mintha nem tudna elindulni. áramtalanítottuk és néhány nap múlva ismét megpróbáltam újraindítani és tette a dolgát szépen. Utána ismét előfordult ez, kihívtam a márkaszervizt, aki azt mondta, hogy panelcsere (mondjuk szerintem mindenre azt mondta volna....) a hűtő aznap estétől ismét ment tovább (biztos segített, hogy emlegettem a szüleit ) ..néhány nappal ezelőtt ismét megállt, utána olvastam és áthelyeztem egy melegebb helyre (kamrában volt). itt ismét tökéletes volt (fagyaszt, hűt normál módon), de megint elkezdett meg-meg állni (mondjuk most elindul legalább magától utána). Néha csak úgy indult el, ha kinyitom a nem fagyasztó rész ajtaját, várok néhány másodpercet kattan benne valami és megy utána (ventilátor része is és a kompresszor is). Tényleg lehet panel vagy csak kevés lenne benne a gáz?
Ha egyébként normálisan hűt akkor nem gáz hiány , elektronika vagy a kompresszor döglődik...
Üdv. Fórumozók! Whirlpool ART 666/G kombi hűtőnk termosztát cserére szorul. A borítása pattintós? Netes service manualból nem derül ki. Csak a világítás fedele csavarozható le, de ez különálló egység. Nem szívesen törném le a borítást Köszi a segítséget előre is!
Illetve megerősítést kérnék a hibát illetően. A hűtő megfelelően hűt,ha elindul, de ez csak akkor történik meg, ha a termosztát potméterét "0"- ba, majd bekapcsolom. A kellő hőfok elérése után kikapcsol.
Elégvalószínű hogy termosztát csere lesz, de mennyi ideig vártál leállás után ? Milyen hőfokon van a hűtő? Ha hideg helyen van ritkán vagy egyáltalán nem indul (ezek 20-25 fokos külső hőmérsékletre vannak tervezve) De ha tényleg cserés a termosztát akkor először a tekerőgombot húzd le alatta valószínűleg találsz egy csavart , ha nem az alatt akkor a lámpabúrát vedd le és az izzó búrája alatt van a rögzítő csavar , ha a csavart kihajtod akkor a szabályzó házát a hátlap felé megtolva kiakadnak a rögzítőfülek .
20 fok körüli hőmérsékleten van a helyiség. Kipróbáltam 2 -es, ill 7-es (max.) fokozaton, mindkétszer a normál hűtőrész 10 C-ra, a mélyhűtő -15C-ra hűl csak le, majd leáll a hűtés. A kikapcsolás után kb. 4-5 C fokos emelkedést követően újra bekapcsolható a már említett módszerrel. A rögzítőfüles tanácsot köszönöm szépen!
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2015
Ez annyira nem egszerű hiba, még szerelőnek sem.
Na erre varrjatok gombot..... lásd mellékletet képet. 20000 FT egy üreg Lehel 160-as hűtő szabályzócseréért.... tegnap történt apósomnál. Nem akart szólmni nekem mert azt gondolta-jól- csak ma azaz 24-én teszem bele a szabályztót. ui tudjay hogy van alkatrrész mindíg nálunk ilyesmi.
Ez az eredmény nyugdíjas kedvezménnyel anélkül 26000 FT lett volna. Kiszedtem a személyes adatokat. 9000 ft nettó munkadíj, 5000 FT anyagbeszerzési díj!!!!! khm....
valamerrew ki kell csúsztatni. Ne vegyél hozzá drága whirlpool szabályzót, van univerzális is kb 1500 ft-ért ami jó bele. pl Ranco VT9
Ja és ne azzal cseréltesd aki az apósomnál volt mert rögtön 26000 ft lesz,.
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, nemrég vettem teljesen új Whirlpool WBE33252 NF TS típusú kombi hűtőt. Megfelelően működik ugyan de időnként meglehetősen hangosan csattan/koppan egyet-egyet, ügyfélszolgálatot felhívtam, szerintük csak hőtágulás miatt van és ez természetes. Olyan hangos hogy éjszakánként felébredünk rá, mintha egy tollal erősen rávágnának egy asztalra (ez a legjobb hasonlat amit mondani tudok) és a gép hátlapja alól jön. Érdemes megnézetnem szerintetek vagy bele kell nyugodnom hogy ez ilyen, amit nehezen tudok elhinni egy ilyen hűtőtől. A 10 éves korábbi hűtönk nem produkált ilyet... Természetesen garanciás még. Nagyon köszönöm a tanácsokat előre is!
Sziasztok.
Kérdésem egy helkama HPK 175 fagyasztó szekrény miatt van, tapasztalt hiba, halk zörgéssel a kompresszor elindul és pár másodperc után egy kattanás és leáll az egész,és ez ismétlődik. Erre a hibára szeretnék segitséget kérni.
Szia!
Ne aggódj!! Az csak a kopresszor amikor megáll! Amikor megáll a közepe hozzáütődik a széléhez, semmi gond maximum kivannak lazulva a kopresszorbann a rugók egy kicsit. De azzal semmit sem tudsz kezdeni!
Szia.
Ha szerencséd van csak a relé illetve a PTC tag ment tönkre benne, ha nem akkor kompresszor csere sajnos!!!!!
Hello! Hogy megnyugtassalak, vagy elkeserítselek, enyém is csattan, és nem is Whirlpool, hanem Zanussi. Először azt hittem, hogy a hátsó hőleadó tágulása okozza és meglazítottam a rögzítő csavarokat. De semmi. Nekem is az a gyanúm, hogy a hátlap alatt van valami kehe.
Minden esetre tele van a hócipőm, ezzel a "freon mentes állvilággal". Csörög a gáz, nyöszörgő olykor. A teraszon meg már van egy Siemens amiből elment a gáz a nyöszörgések után. Pedig a gép "szalonállapotban van". Szép új korszerű világ. Nem a freon megy ki belőle 23 év alatt mint a Lehel-ből , hanem 4-5 évente kell kidobni egy kádméretű szemetet? Ez lenne ma a környezetvédelem? A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2015
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni,van egy Indesit baan 13 no frost hűtőm kb 2 hónapja a fagyasztója rendesen hűtött de a felső részében kb 10-14 fok volt.Gondoltam szétszedem rá is jöttem hogy a ventilátor a fagyasztó hátlapja mögött ami nyomja fel a levegőt eljegesedett kicsit,kitisztítottam nem lett jó.Aztán kiderült a csatorna amiben levegő megy a felső részbe az is jeges volt.Kiolvasztottam,újraindítottam,működött,örültem! Most megint ugyanaz a jelenség.Most olvasztom de le adnátok tanácsot,mi lehet a baja.Valami érzékelőre gondolok ami néha leolvasztaná hogy ne fagyjon be de sajnos ehhez nem értek. Köszi előre is ha valaki segítene. Zoli
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni,van egy Indesit baan 13 no frost hűtőm kb 2 hónapja a fagyasztója rendesen hűtött de a felső részében kb 10-14 fok volt.Gondoltam szétszedem rá is jöttem hogy a ventilátor a fagyasztó hátlapja mögött ami nyomja fel a levegőt eljegesedett kicsit,kitisztítottam nem lett jó.Aztán kiderült a csatorna amiben levegő megy a felső részbe az is jeges volt.Kiolvasztottam,újraindítottam,működött,örültem! Most megint ugyanaz a jelenség.Most olvasztom de le adnátok tanácsot,mi lehet a baja.Valami érzékelőre gondolok ami néha leolvasztaná hogy ne fagyjon be de sajnos ehhez nem értek. Köszi előre is ha valaki segítene. Zoli |
Bejelentkezés
Hirdetés |