Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Electrolux alul fagyasztós hűtőgép jobb oldalán, állandó tenyérnyi pára lecsapódást. Mi okozza, javítható? Már 15 éves, de még tökéletesen működik, ezért gondoltam javításra ha van rá mód.
Ne reménykedj , a szigetelés van átnedvesedve . Ezt ki kell kaparni és újra kell önteni ,ma már nem hiszem hogy találsz valakit aki vállalja . 10 éve még nagyon sokan javíttatták a gorenje ládákat (ott tipushiba volt ez ) de ma már nem éri meg ilyet javíttatni . Használd amíg megy ha csak tenyérnyi a párásodás akkor nagy gondot nem okoz (picit több a fogyasztása de ez elhanyagolható)
Köszi a választ, a hűtő még így is jól működik, csak a mellette lévő fal penészedik az állandó pára miatt. (Soha rosszabb gépet, 2001-be rádugtam a hálózatra és megy hiba nélkül)
Üdv. Kérdezni szeretném. Van 1 Electrolux ER7326c kis fagyasztós hűtöm ,hőkapcsolót cseréltek benne 1,5 éve,nevenincs kapcsoló ment bele. Most újra ki kellet cserélni Kapott 1 Ranco nevűt. Ez milyen minőség? És van-e jelentősége a kapcsoló számozásának ? Amit beleraktak K59-L1268.
A ranco jó minőségű , a számozása azt mutatja mibe való (2 csillagos-3csillagoshűtő-fagyasztó-borhűtő) és mekkora a kapilláriscsöve
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2016
Gondoltam leírom a hűtőm hibáját, hátha segít másokon. Miután vásároltam egy új hűtőt (Samsung RB30J3230SA) és szembesültem azzal, hogy milyen gyenge a minősége inkább megjavíttattam a régit az újat pedig vissza vittem. A leolvasztó fűtés volt megszakadva. Győrből jött a szervizes 40km-ről, így került az egész 31000 magyar forintba.És újra boldog a család.
Még egyszer köszönöm a segítséget mindenkinek.
[quote]a fűtőszálat mérte, jó.[quote] Ezt te írtad ... azért próbáltuk másfelé keresni a hibát !
Sziasztok. Újból irok hátha van ötletetek. Van egy ariston hotpoint mba 3841 cl bs eredeti hibája az volt hogy a kompresszorba vissza térő cső lyukas volt és hütöközeg szivárgás történt. Ez orvosolva lett és fel is lett töltve. Na most viszomt a hütő rész ugyan ugy müködik a fagyasztó viszont nem akarja az igaságot.
Én felfigyeltem arra hogy az érzékelő ami a fahyasztó teret méri az bele volt dugva az a hütő bordái közé ekkor -3 foknál lejebb semmi kép nem akarta levinni. Ezután én azt akis fehér érzékelőt ki vettem és csak a fagyasztó tér hársó részébe logattam ekor már egyszer elérte a -18 fokot de kéőbb néztem nem ment többé adig le max -15 ig azt is elég ritkán. Kérdésem az lenne hogy lehetséges e az mivel eddig a bordák között mérte a hőt meg bolondulhatott és a -15 és -10 közötti hőmérségletett érzi -18 foknak ? Vagy be döglött az érzékelő ? Netán egy teljes ki olvasztás és újra inditás helyre hozhatja? veszérlő lehet a hibás vagy a váltó szelep nem teszi a dolgát rendesen ? Remélem van valakinek ötlete
Sziasztok!
Segítséget kérnék: Whilpool wv1800 A+B Fagyasztóláda csak 5cels. -ig hűt. volt a szerelő, (szakszerviz) szerinte porális probléma van, be kell szállítani, kb 40e Ft. Mi az hogy poláris probléma?????? Mi lehet a baj valójában? Köszönettel várom hozzászólásotokat. Tisztelettel Horváth Csaba Idézet: 20 éve dolgozom hűtőszervízben de ezt a kifejezést nem hallottam még, szerintem * nincs a szerelőnek mi a hiba ezért akarja műhelybe szállíttatni és azért mondta ezt hogy szakembernek tűnjön ! De megjegyzem! Néha jól jöhet egy olyan szakszó amit senki nem ismer ... „Mi az hogy poláris probléma??????” A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2016
"sarki, szélsőséges, sarkalatos, szöges, végletes ellentét,tud. "Megtaláltam ......
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2016
Sziasztok!
Adott egy igen korosnak mondható Lehel automatic hűtőgép. A normál hűtőtér eddig tökéletesen működött, azonban tegnap kitakarítottam. Mivel csak a hűtő egy részének takarítására volt szükség nem áramtalanítottam a készüléket, ellenben a művelet elvégzéséhez jó ideig nyitva volt az ajtó, így a hűtő belső hőmérséklete igencsak felmelegedett. A probléma, hogy mióta végeztem a takarítással, a hűtő nem hűl le ismét. Eddig a hőfokszabályzó maximális, 5 állásban volt, most átraktam a legalacsonyabb, 1-es állásba kb. fél órával ezelőtt, de továbbra sem érzékelek változást. Mi lehet a probléma? A válaszokat előre is köszönöm.
Sziasztok!
Van egy 6 éves Whirlpool ARC4170/2IX no frost kombinált hűtőm, már korábban írtam, hogy pár hónapja megbolondult: időnként lefagy, napokig folyamatosan megy a kompresszor, néha 10 fok van a hűtőtérben, néha meg -2 még a zöldséges rekeszben is. Ezt úgy egy-két hetes ciklusokban produkálja. Most éppen rendben van. A fagyasztó rész -18 C, szóval az jó. Írtátok, hogy kalorimetrikusan rendben, meg hogy a leolvasztási ciklussal van baj. Felmerült hibalehetőségként: - érzékelő hiba - termo lapka - kifolyócső/visszacsapó szelep eldugult/vízköves Elhúztam, hogy megnézzem a kifolyócsövet. A kompresszor felett egy 3 centis, lapított cső nyúlik ki. A hátlapot nem lehet leszerelni, hogy lássam a visszacsapó szelepet. A hűtő oldalfalának lemeze hátul rá van hajlítva a hőleadó bordákra. Kihajlítsam? Nem fog maradandóan eldeformálódni? Felhívtam egy szerelőt (egyéni vállalkozó). Br. 4000-ért kijönne és megállapítaná a hibát. Látatlanban azt mondta, elektronika, az alkatrész max. 40e. Hát lehidaltam, mert az már gazdasági totálkár, hiszen így, használtan 80e-nél nem ér többet. Arra gondoltam, mivel két ugyanilyen hűtőm van, veszek egy ugyanilyet használtan - van is 52e-ért 6 havi garival - és kiszedem belőle az alkatrészt. A többi megmarad tartaléknak. Jó ötlet? Mert mi van, ha a szerelő félrediagnosztizál? Kicseréli, amit hibásnak gondol, aztán mégsem volt hibás? Vagy több alkatrész is meghibásodott, de ez később derül ki, addigra meg egy vagyont költöttem rá? Vagy használtra, esetleg olcsó után gyártottra cseréli? A gyári alkatrészek aranyárban vannak. Egy üvegpolc 12e, kompresszor 60e. Vagy megjavíttatom, fél év múlva meg más megy tönkre. Szóval nagyon bizonytalan vagyok. Azért nagyon gáz, hogy 6 évesen bemondja az unalmasat, amikor 180e volt anno, így 30e/év, ami sok. A 40 éves orosz csoda még mindig megy. Segítsetek, kérlek! Ha tudtok BP-en jó szerelőt, az is segít... A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2016
Szevasz!
Nem "kapilláris" az a probléma? Mert annak van (hűtő) értelme.. Üdv: StMilos
Szia! Hát 40 ezer egy kapcső átmosásért és újra töltésért kissé soknak tűnik....
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2016
Pedig igaza lehet a mesternek! Csak elfelejtette hozzátenni, hogy nem a gépnek, hanem neki van ilyen problémája.. "A bipoláris zavar a köznyelvben a "mániás depresszió""
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2016
Szevasz!
Azt elfogadom, de tudok olyan vad dolgokról is, hogy ezen már nem is csodálkozom. Más: mosógép, javítási ajánlat 45e, megmérgedtem, találtam 2 leégett ellenállást, kicseréltem, azóta megy. Üdv: StMiklos
Bővebben: Link Hátha valakit érdekel… Szóval a hiba oka a „termo lapka” volt, más néven reteszelő, termosztát (566 0 4812 282 38122 Thermostat), ami a fagyasztóból átengedi, vagy nem engedi át a hideg levegőt. Persze biztosan csak pár hét után mondhatom, mert elég hektikusan jelentkezett a hiba. Nem is kellett cserélni, mivel csak vizet kapott, elég volt kiszárítani. Bár hogy miért kapott vizet, az számomra nem tiszta, ahogyan az sem, hogy ha vizet kap, akkor miért nem működik. Mivel hiba megállapítást kértem, a szerelő majdnem lelépett. Azt mondta, a reteszelő okozza a hibát. Erre mondom neki: most nem tudja megjavítani? Erre ő: dehogynem, van is nála bontott. Hát fél óráig sem tartott, nem is kellett a bontott. Mindenestől br. 7000 volt a végösszeg, kiszállással és munkadíjjal, számlával. Bár ha javítást is kérek, nincs kiszállási- és hiba megállapítási díj, szóval a fél órás munkadíj volt 7e. Ráírattam a számlára a hiba okát. Kérdeztem, hogyha bejön az 1% (mivel ő azt mondta, hogy 99% ez a baja), akkor mi van? Asszongya: jön megint. Én: mennyiért? Ő: akkor lejön a 4e kiszállás. (Hogy miért nem a 7e, azt nem tudom) Na mindegy, szóval relatíve korrektnek tűnt, úgyhogy közzéteszem: Kiss László. Tel: privátban. Ezúton köszönöm Mate Tarnok és Joe_001 segítségét! A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2016
Azért van megoldás az átnedvesedésre. Kívülről ragasszál rá egy 5 cm nikkecel táblát ami eltarja. Nem szép de jó megoldás. Ezt már én is alkalmaztam és bevált.
"porális probléma" sarkított problémát jelent. Az amit megadtál működési jelenséget az kevés. +5c.fok vagy -5c.fok van a fagyasztóba? A kompresszor működik folyamatosan vagy le is áll? Ha működik folyamatosan gáz hiány ha ki-be kapcsol akkor szabályzó probléma.
Ez olyan kevés információ mint mackósajban a brummogás. Milyen tipusú hűtő? Kombi vagy normál.No-frost vagy hagyományos? Miért volt majd nem csutkára csavarva a szabályzó? 1/2 óra kevés intenzív hűtéshez. Miért vetted vissza 1 fokozatra?
Üdv mindenkinek.
Van egy Zanussi fagyasztó szekrény( 2002-ben vettük tipus:ZLFF 230) nem fagyaszt. A kompreszór megy de fórró,de ha be van kapcsólva olyan mint ha egy csobogó lenne a készülékbe építve. A probléma ugy kezdődöt,hogy leolvadt és egy jó ideig nem is kapcsolt be. Mi lehet a baja? Mire készüljek fel anyagilag és ..............
Zanussi lehel ZFC 255-es hűtőm van és szeretnék tanácsot kérni mi lehet a hibája. Ha megütögetem a hőfokszabályzó egységet elindul és hűt, pár perc elteltével leáll.
Köszönettel: István
Fogadjunk 3 csillagos és hideg helyen van .
Amíg meleg (szobahőmérsékletű) helyre nem kerül ezt fogja csinálni...
Sziasztok,
van egy Samsung RL33SBSW tipusu ~10 eves no frost-os hutonk. Azt vettem eszre, hogy fel orankent kb. 10-15 percre bekapcsol. A melyhutojet mertem, ott -17,3 fok van, -16,7-nel kapcsol be es hut 17,3-ig. Normalis az, minden fel oraban megy 10-15 percet? A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2016
+5 fok van. Folyamatosan megy. De mitől megy el a gáz? lyukas?
A gázhiány nem 100% lehet még a kompresszor hibája is (szállító teljesítmény csökkenés) kevesbb gázt tud szállítani vagy kisseb a szállítási végnyomás . Ez a dugattyú kopásából vagy a szelepek sérüléséből -fáradásából adódhat
Üdvözlet!
2 napja vettünk egy használt Fagor Tropic tipusú hűtőgépet. Azóta folyamatosan dolgozik, pedig gondolom ennyi idő alatt vissza kellett volna hűtenie magát és néha ki kiéne kapcsolnia.. Mediumon van levettem minimumra kihúztam, akkor leállt kb 2 percre de megint beindult a kompresszor és mellette ilyen vízkeringetős bugyborékolós hangot is hallok. Lehet hogy befürödtünk vele? Köszönöm előre is a segítséget... A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |