Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor ha ez igaz-2808 vagy 2840 tipusszámú termosztátot keress és vásárolj az elvileg jó a régi helyett .
Vígasztaljatok (vagy ijesszetek) meg !
Új gazdára talált régi hűtőszekrényem ( 1 kompresszor, alul 90l fagyasztó, fent 200l normál). Kb két hónap állás után bekapcsoltam ( lássa az új gazdi, hogy üzemel ). - "Bedugás" után azonnal elindult - gondolom ez jó . - 15-20 perc üzem után az egész hátsó hőcserélő egyenletesen meleg (kézzel elviselhető nem forró) - A fagyasztó 3 rácsa közül az alsó és felső hideg, a középső hűvös. -- ? - A normál térben még semmi hűtés nem tapasztalható. -- ? Nem sokkal ez után kikapcsoltuk, és elvitték ... Idézet: Ne búsúlj ! Jó helye lesz ott is ..„Vígasztaljatok” ![]() ![]() Köszi ! Rámhoztad a mosolygást !! Komolyra fordítva: hosszú állás után normális, hogy az egyes hűtőfelületek nem egyszerre, hanem jelentős késéssel hűlnek le ?
Az 1 kompresszoros kombihűtőknél ez természetes , a fagyasztó hűl le előszőr majd a normáltér
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2016
Helló, Sziasztok!
Az elmúlt kb. 1 hónapban igen sok hozzászólást elolvastam itt. Ami miatt: Kb. egy hónapja úgy alakult, hogy a régi kis hűtőnket lecseréltük egy Electrolux ERB 3445 Type: CB 640 1C hűtőre. Ez egy igen nagydarab, magas hűtő. Mivel eltérő véleményeket olvastam, de többnyire inkább az állítva szállítás mellett állóakat, ezért igyekeztük ezt megoldani. Egy barátunk segítségével szállítottuk ide. Sajnos csak ketten voltunk hozzá, ezért nem volt egyszerű. 90%-ban a hátsó görgőn gurítva mozgattuk. Leginkább az vehette igénybe, amikor a mi tömbünk előtt hoztuk a betonon. Ez amolyan rücskös beton. A lényeg, felkerült a lakásba, nem volt fektetve, max. 30-40 fokba dönthettük meg.. Vártunk vele vagy 3-4 órát, csak utána lett beüzemelve. A hőfokszabályzót középső állásba raktam, mint ahogy a használatiban is ajánlották. Másnap fura volt, hogy nem hallottam leállni.. elkezdtem figyelni.. és tényleg nem állt le.. Majd másnap se.. ezért kicsit eltekertem min. állás irányába. Majdnem minimumig tekertem, mire leállt. Ebbe az állásba hagytam.. így kb. 4-5 órát üzemelt, mire leállt.. Beraktam egy hőmérőt.. a fagyasztóban -25 fok körül, a normál részben pedig olyan 5-6 fok körül volt, amikor leállt. Ekkor kezdtem itt olvasgatni.. A kondenzátor felület majdnem teljes felülete egyformán langyos volt, lefelé haladva kicsit hűvösebb..(elvileg logikus is lenne..) A normál hűtő belső hátfala jegesedett. Nem az egész de egy jól körbehatárolható négyzet. (feltételezem, csak azon a területen van az elpárologtató) Arra gondoltam, hogy szállítás közben megsérült valahol, és engedi a gázt. Eltelt 1-2 hét, kb. ugyan így üzemelt, de mintha kicsit mindig megnyúlt volna az üzemidő. Észre vettem, hogy a belső műanyag burkolat el van válva a mögötte lévő valamitől. Ha neki nyomtam, max. 3-4 mm távról beszélünk, akkor mintha oda ragadt volna egy kicsit, majd elengedte... nem tudom, hogy fagyás, vagy valami elfáradt ragasztó.. Aztán az egyik éjjel, ahogy elindult, pattogó hangokat hallottam.. ahogy beindult a kompresszor, rá max. 10 másodperccel, és kb. 10-15 másodpercig sűrűn, majd még kb. fél percig egy egy roppanás.. Lehetne akár hőtágulás hangja is, de félek, nem az.. bár szemmel nem látszik se a belső, se a külső hátfal elmozdulása.. Létezik, hogy ha mondjuk lukas az elpárologtató, akkor ilyen lassan menjen csak el belőle a gáz, illetve hogy a burkolatok felfogják, fel tudja fújni? Ezt azóta is csinálja minden indulásnál, viszont sajnos ma már reggel óta ment, nemrég állt csak le.. (sacc. 8 óra üzemelés) Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy a felső hűtő jobban lehűl, már 3 fokra is lemegy, a fagyasztó viszont kicsit kevésbé, 23-24 fokra megy le, nagy nehezen. Illetve lehet csak bebeszélem, de mintha a kompresszor is olyasmi hangot adna, mintha könnyebben menne.. "üresben".. Jól sejtem, érzem, hogy a gáz megy el belőle? Sajnos nem tudom, hogy a szállítás előtt is ilyen volt-e, vagy szállítás közben adta meg magát valami? Elképzelhető, hogy a rázkódástól sérült valami? A fő kérdésem, tudtok esetleg Budapesten ajánlott szerelőt? Olyan valaki kellene nekem, aki nem szakbarbár, tényleg érti a szakmát, tényleg meg akarja csinálni a hűtőt, és nem csak rátölt, 'oszt jóvan, vagy ránéz, sok minden lehet a hiba, és inkább javíthatatlannak titulálja a gépet. Jó lenne ha meg lehetne javítani a berendezést, egyrészt, mert szép állapotban van, kár lenne érte, no meg persze az új hűtő ára se lenne gond, ha a zsebünkben maradna.. De leginkább érzelmi oka van.. párom nagymamájától van a hűtő, aki év elején "ment el" és így kötődik a hűtőhöz.. "mamika egy darabja..." ![]() Előre is köszi a válaszokat! (vannak képeim is, de sok minden nem látszik rajtuk, ha lesz időm, lehet feldobom majd valahova őket..) Köszi: Laci ui: egy kompresszoros, alul fagyasztós hűtő A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2016
Szasztok. Van egy ariston kombi egy kompreszor R600 hütőm. Ami teszi már a dolgát rendesen mióta a fagyasztó téri érzékelő cserélve volt.
Viszont enek a hütőnek az éves fogyasztása kéne 306 kWh nak lennie de ez 1000 kwh-t küldött az órába. Ara is figyelmes lettem hogy szegénykém 30 percet megy kb és cak nagyából 15 percet pihen és ismét indul. Mi lehet a baja? Gáz most volt bele tőltve ha hogyom felmelegedni(kihuzom a konektorbol.) mimdig addig megy mig vissza nem hüti a beálitott hőfokra. +5/ -18 és ez mindig ugyan anyi idő kb 3 óra. Mi lehet a baja? Idézet: „Akkor ha ez igaz-2808 vagy 2840 tipusszámú termosztátot keress és vásárolj az elvileg jó a régi helyett .” Kedves Kaqkk!!! Kiszedtem, ami bent volt, a típusszáma K59-L2696 Tehát akkor elvileg jó az a típus is, amit írtál?
Sziasztok!!
Exquisite gs 12 a++ 4 fiókos fagyasztó szekrényem tavaly nyáron átesett egy gáz újratöltésen!!! A probléma most az, hogy hangosan zúg és nem fagyaszt! Valamennyire hűt, de fagyasztani nem fagyaszt! Valaki esetleg így látatlanba v.mi megoldás????
Sziasztok!
Egy Samsung RS20 önleolvasztójával küzdök. A hiba az, hogy a hűtő kb. 2 hetente elfelejt hűteni. A fagyasztó hátfala mögötti elpárologtató teljesen eljegesedik. A jég leolvasztása után kb. két hétig működik rendesen. Az önleolvasztó fűtőszál nem szakadt. Tudja-e valaki, hogy mi indítja a fűtőszálat. Van- e valamilyen jegesedést érzékelő jeladó, vagy simán egy időkapcsoló indítja. Ha tud valaki segíteni, előre is köszönöm.
Ha a fűtőszál biztosan jó mérd ki a "termofuse" nevű alkatrészt ez egy kis dobozka a fűtőszál kivezetésén , ha ez szakadt akkor meg van a bűnös ..
Köszi!
Szerintem az jó, mert a fűtőszálat a csatlakozó vezetékkel együtt mértem ki. (tehát a betét, a hőkioldó és a teljes vezeték, a csatlakozóval együtt benne volt). Azt lenne jó tudni, hogy mi indítja a leolvasztást. Van e valamilyen érzékelő (jegesedésre), vagy csak egy időkapcsoló időnként elindítja (és mennyi ideig kell, hogy fűtsön). köszi:
A legtöbb ilyen hűtőnél hátul a kompresszor mellett-mögött található egy műanyag dobozkában az "olvasztó óra" ez is okozhatja az olvasztás kimaradását .
Sziasztok! Van egy három éves zanussi CB3601C kombi hűtőnk. A hűtő kismértékben jegesedik a felső részben (új kora óta). 1,5°C van a hűtő részében, a mélyhűtőben pedig -39,5°C-ot tudok mérni (infrás hőmérővel). A hűtő folyamatosan megy (új kora óta), nagyon halkan, de dolgozik, még soha nem sikerült elcsípnünk úgy, hogy ne ment volna. A szabályzót hiába tekerem a fokozatok között, nem reagál csak arra, ha teljesen lekapcsolom. Újraindítás után nagyjából fél óra elteltével indul újra. Milyen irányba érdemes elindulni, mi lehet a hiba? Előre is köszönöm a segítséget. Gábor
Szerintem a "gyorsfagyasztó kapcsoló " a bűnös . A sárga lámpa világít ? Ha igen akkor kapcsold ki ,és rendeltetésszerűen fog működni .
Hol keressem a "sárga lámpát". Mi az a "gyorsfagyasztó kapcsoló"?
A kezelőfelüleleten kell lennie , csinálj pár képet légyszíves a gépről . Ha jól sejtem a bal felső sarokban van 3 lámpa , piros -sárga- zöld ezek közül ha a sárga világít egy kicsi tolattyút kell jobbról balra rátolni (éppen csak a körmöddel tudod megoldani olyan picike a kilógó fül)
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2016
Ilyesmi szerintem nincs benne. A jobb oldalon található egy tekerhető kapcsoló, mást nem találtam.
Ha ez a gep uj koratol ilyen akkor vissza kellett volna voni garba. Probaltad letekerni a hofokszabit?
Ebbe a keszulekbe nincs gyorsfagyi kapcsolo. Ez egy egy kompresszoros keszulek amint a felso resz elerte a hofokot akkor a melyhutobe mar elegendo a hofok es ki kene hogy kapcsoljon ha nem tesszi velemenyem szerint vsgy nincs jol felfogatva az erzekelo vagy rossz a hofokszabi. De 3 evig nem igazan megy egy huto le allas nelkul. A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2016
Szevasz!
"ha teljesen lekapcsolom. Újraindítás után nagyjából fél óra elteltével indul újra." Ha egy ilyen hűtőt kikapcsoltál, kihúztál, 10-15 percen belül ne kapcsold, ne dugd vissza. Nem fog tudni elindulni, "szenved".. Egy tipp: az, hogy 1,5 fok van normáltérben (hol?) az egy kicsit alacsony, főleg, hogy a mélyhűtőben -30 van, bár az infrahőmérő nem mér pontosan. Úgy tűnik, a hűtőrésze talán rendben van (bár a normáltéri hűtő leválhatott a hátlapról), megkockáztatnék egy termosztát cserét. Bár, ha újkorától rossz, akkor ez ügyben kérdőjel. Még az is lehet, hogy az érzékelő nincs a helyén (ilyenkor tipikus a hibajelenség), ameddig lehet (tövig) be kell dugva lennie. Dehát megint ott van, hogy újkorától. Ezt mindenesetre költségmentesen ellenőrizném. Üdv: StMiklos
A neten kerestem rá, de úgy látszik nem "az ő képét "dobta a gugli StMiklós hozzászólását vedd alapul , talán próbáld minimumra tekerni a hőfokszabályzót, ha ez nem segít akkor nézesd meg szerelővel ..
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2016
Köszönöm a segítséget mindenkinek! Megpróbálkozok egy termosztát cserével és meglátjuk.
Szevasz!
Mielőtt kihúzod az érzékelőjét (kapillárcső) a helyéről jelöld meg mennyire volt benn, legalább addig be kell dugni az újat is. Mielőtt húzod kifelé, "nézd meg" menne-e beljebb. Ha igen, (ami nem mehetne beljebb), akkor figyelmetlenül szerelték össze, akkor járasd így megfigyelés gyanánt. De vélhetően termosztát csere lesz 4-6e-ért kapsz bele. Üdv: StMiklos
Rendben, köszönöm! Ha sikerült kicserélni jelentkezni fogok a fejleményekkel.
Sziasztok,
Kombinált, alul-fagyasztós hűtővel kapcsolatos kérdésem lenne. Alaphelyzetben hűt rendesen de elég sokat kapcsolgat ki-be. 6 perc üzemet 15 perc szünet követ miközben a hőmérséklet -19 és -12 fok között változik. A normál térben eközben +2 +6 fok van. Mindkét ajtó tömitése szerintem rendben van, belül erős fénnyel világítva sehol se látni rést, a leolvasztó fűtés nincs beragadva. Létezik, hogy a hőszigetelése elöregszik? (15 éves) Régebben mintha nem kapcsolgatott volna ennyire gyakran. Egy esetleges áramszünet esetén így elég hamar kiolvad a benne lévő étel. Lehet ezzel valamit kezdeni vagy meg kell barátkozzak az állapotával? A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2016
Üdv!
Gyanúsan palást hiba. Mindenesetre a mélyhűtő -26, -28 °C körül kéne menjen. az a 10°C hiány , meg a palást hibája miatt enged ki a mélyhűtött kaja. Érdemes körbenézni egy hőmérővel, hogy hol engedi át a meleget. Nem tudom palástot ki javít, ha az a gond. A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2016
Körbemértem ezzel az ajtókereteket, hátlapot, sehol se volt 18 fok alatt. (kamrahőmérséklet)
Ezek szerint látványos szökést nem találtam.
Erre gondoltam én is, tele is pakoltam próbaképp m.a.-vödrökben vízzel. Nem változtat a helyzeten. A ki-be kapcsolgatáson kívül semmi rendellenes dolog nem tapasztalható.
Ha vizet-jeget nem találtál a gép körül-alatt akkor nincs semmi probléma ..
Tulajdonképp rendben megy minden, csak így elég sokat fogyaszt, meg félek, hogy hamarabb amortizálódik a kompresszor.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |