Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Nekem ez hobbi. Ha tudnád mennyibe volt, elsírnád magad( bagó+ hobbi maszek, élveztem minden percét)... Én is sajnállak.
![]() "amilyen az adjon isten ..." A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2016
Nem is neked lett címezve, veled nincs is akkora gond, kollégád verte ki a biztosítékot...
Teljes komolysággal mondom: elnézést kérek, félreértettem a működését. Amikor 1 percig néztem a 300 akárhány fokot, az a téves képzet alakult ki bennem, hogy azért mutatod, mert a szabályozás ezt milyen pontosan tartja, de most már értem, hogy ez a beállított hőmérséklet volt. És teljesen helyesen ennek nem szabad változnia bármit is csinálsz a pákával. Mivel eközben a valós hőmérsékletet a jótékony homály fedi, abban is teljesen igazad van, hogy semmilyen alapunk nincs megítélni a szabályozás minőségét (se pro, se kontra).
Na itt fejeztem be a HE-re történő megosztásaimat a kapcs. témában is, ezt elértétek! Gratulálok nem toporzékolok!
Nincs itt semmi hiba. Aki csinálta, 20 éve foglalkozik forrasztástechnikával. Üdv! A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2016
Nem kritizál senki. Azokra a hibákra hívjuk fel a figyelmed, amiket nem veszel észre és teljesen normálisnak hiszel. A kapcsolóüzemes téma detto. Ha ezekből nem tanulsz és csak egy helyben toporzékolsz akkor sajnállak.
A kedvedért még egy utolsó videó a készenlét és alvó üzemmód programjáról.
Ezt is megkritizálhatod valahogy, pl. adok egy tippet - de ezt lelövöm: "miért csapkodom a pákát az asztalhoz". Íme: HAKKO T12-T15 controller program demo standby and sleep mode A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2016
Á, értem! Akkor valamit félreértettem, azt hittem azért van a kijelző, hogy a páka hőmérsékletét mutassa. Akkor tökéletesen működik!
Nem irigykedem, az én smd állomásomon kijelző sincs csak egy beskálázott poti. A kijelzőset csak bontásra, vagy ónozásra használom ![]()
Sajnálom, ha nem győzött meg.
Ez nem mutatja az aktuális hőfokot, hanem a beállított értéket. Csak a LED jelez a befűtés után...(de ez már le lett írva egyszer) Látom kritikából van elég itt(is). Kiröhögni meg lehet, csak az is előfordulhat, hogy irigykedsz. ![]() Mindegy én kiszálltam, nem vitatkozok, használom. Mindenkinek jó forrasztgatást kívánok! Üdv!
Engem nem győzött meg. A gyanúm lassan meggyőződéssé válik: a szabályozás hiszterézise be van építve a kijelzésbe, tehát a kijelző gyorsan és stabilan a beállított értéket mutatja
![]() Jelenleg azt látom, hogy a kijelző 15mp alatt eléri az 500 fokot, de a LED alapján még fűt pár másodpercig ![]()
Még egy videó a végére és befejeztem a "blogolást": hogy mennyi idő alatt fűt fel 20-ról 500-ra.
Íme: HAKKO T12-T15 warm up test 20 to 500C
A páka, meg az állomás, kiválóan működik szerintem. Gondolom, mikor csippant, akkor éri el a beállított hőfokot.
Jobb ötletem van;
Ma viszem be a pákát, eszembe jutott, hogy van 24V/4,5A labortápom már. ![]() 19-kor kezdek, de lehet előbb és mérek. ![]()
Csak azért gondoltam, mert a videón amikor standby-ba megy 358-tól szépen lassan hűl a páka, ahogyan kell, amikor meg átállítod 260-ra azonnal ott is van.
Tuti, 260-on olvaszt szépen kb ahogy kell, de éjszakás leszek, hazahozom az MY-64-et már csak azért is.
![]()
Természetesen a forrasztó állomásról, nem a forrasztásomról, végképp nem az angolomról.
Biztos hogy a mért értéket mutatja? Én Tamás vagyok, a hitetlen
![]()
A forrasztásról, vagy az Angolról?
![]()
Elővettem professzionális angol tudásomat is!
![]() Íme még egy teszt: HAKKO T12T15 test with 350C and 260C Vélemények jöhetnek...
Mi lenne ha letesztelnéd? Kihagyod a laptop tápot, és egy rendes trafós táppal próbálod meghajtani!
Szépen haladok a páka állomással, a FET szépen kapcsolgatja a feszültséget, illetve a hőmérséklet mérés is szépen alakul a MAX31855-el, egészen addig, amíg nem kapcsol a FET és el nem kezd fűteni a páka. (A táp egy kapcsolóüzemű laptop táp). Amint a páka elkezd fűteni, a hőmérséklet mérés vagy kinullázódik vagy egy adott hőmérsékletre beáll és nem mozdul, ez általában 100 fok.
Olvastam, hogy szűrő kondenzátorok használata erősen ajánlott ennél az IC-nél, viszont nem tudom elképzelni, hogy egy sima szűrő kondenzátor megoldaná ezt a problémát. Feszültséget mértem a páka hőelemén, a feszültség szépen növekszik a hőmérséklet emelkedésével. Mi a véleményetek, tényleg a kapcsolóüzemű táp zavarja ennyire az IC-t?
Sziasztok!
Most meg valami HAKKO csodát szereztem, íme egy 3,5 és egy fél perces videó: HAKKO T12T15 heating 0 to 350C and stanby test HAKKO T12T15 standby 200 to 300 test Kicsit jobb és modernebb, mint a 40 éves Weller. ![]()
Az ma már tulzás - volt egy ilyen korszak, de rájöttek a csalásra. Ma inkább az a baj, hogy akkora az akkuk gyártási minöségi szorása, hogy örülnek a felhasználok (készülékgyártok), hogy annyit kibirnak mint ami rájuk van irva...
De ez a téma már nem ide tartozik.
100 éveset nem tudnak, de 10 éveset simán. Hardveres eszközöket is bevetnek, hogy az akkut öregnek lássa a laptop.
Na jo, akkukbol nem tudnak nagyon jobbat csinálni. Izzobol talán igen, de már nem aktuális.
![]()
Ez sajnos a mai fogyasztói társadalom alappillére, nem csak az izzógyártók alkalmazzák.
Lásd laptop akkuk. ![]()
Igy van csak Edison izzoja alig világitott (a mérce egy gyertya volt amit le kellett gyözni), elmentem megnézni azt a 100 éves izzot.
Az Edison féle izzók olyanok voltak! Volt, hogy 100- éveset találtak, amit sohasem oltottak le. Azután az izzógyártók egyesülete rájött, egy így nem bznic nekik, s 2000, majd 1500 órában maximálták az élettartamukat. A valóságban, jó ha az 1000-et kibírja.
Pont ezt mondtam én is
![]()
Fuss neki mégegyszer annak a diagramnak. 1 fok túllövése van. Bár ez a diagramból nem látszik, de az igen, hogy nagyon kicsi a túllövése. A szabályozás sebességét nem csökkenti... a felfűtés sebességét és a maximális hőmérsékletet csökkenti.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |