Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Szia!
Köszi a linket, még nem találkoztam vele, de nagyon tetszik. A baj vele csak az hogy a WPS80-több mint 50-ezer, olcsóbb pákához biztosan módosítani kell a programot, jó lenne tudni milyen PTC van a Wellerben. üdv.kila
Sziasztok!
Valaki véletlenül nem építette meg ezt az áramkört. Bővebben: Link Vagy egyáltalán mit szóltok hozzá?
Szia!
Egyenlőre nincs változás. Egy új digitális vezérlőn dolgozok, ami univerzális lesz. üdv.:Zoli A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2013
Üdv! Érdeklődöm,lett e valami fejlesztés az áramkörön, vagy maradt így. Szeretnék egy digitális forrasztóállomást építeni, de LED kijelzővel. Nagyon megtetszett ez a megoldás.
Szerintem az LCD egy ilyen pákához,felesleges és drága. Ha esetleg elkerüle a figyelmemet elnézést.
A dobozos topicban írtam, hogy dremel gyémántos koronggal vágok feljelölés után, aztán aprólékosan, lassan, méretre reszelem tűreszelővel. Furatoknál meg fúrót használok.
Bővebben: Link
Vicsys: Kérlek írd már le, ha nem nagy kérés, hogyan szoktad csinálni a dobozaidat, pl. a DSS -ét meg a kijelzőnek, hogy -mivel szokat ki vágni a nyillását. Vagy mások is segíthetnének, hogy ti hogy szoktátok. Köszi!
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
Idézet: „Van nekem egy: SS.hex 22.730Kb 2011.06.11 -es file-om, ez a legutolsó végleges file a cucchoz amit be kell raknom a PIC-be? Meg az .asm -ot eltudnád küldeni ha valamiért valami gubanc lenne. Köszi! EveRY” Sajnos nem tudom, milyen fájlra godoltál,(hátha valaki tudja) de az ASM itt van: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2012
És az hova rakja a .hex fájlt?
Az baj, hogy írja ott lent a hibákat? Pl. "Linker error: Demo limit" Warning: Implicit typecast performed from real to word Warning: Implicit typecast performed from word to real Meg stb.
Rákattintasz a Build Projektre(két fogaskerék a jele).
Köszönöm szépen segítségedet!
Majd holnap megnézem. Azzal a programmal, a MikroBasic-kal hogy lehet lementeni .hex-be? Mert az induló hőmérsékletet át akarom állítani kb 220C fokra.
Akkor kipróbálhatod vízzel. Amikor elkezd forrni akkor a páka hegye 100 C fok körül van. Vagy a táblázatod alapján is megpróbálhatod. A feszültség értékét átváltod hőmérsékletre.
El tudnám végezni a kalibrációs mérések c. fejezetben leírtakat, csak azt a programot nem tudom használni...
Tudom, hogy ez így nagyon egyszerű lenne, de sajna nem tud mérni hőmérsékletet a multiméterem.
Viszont van egy táblázatom a hőelemhez. Még régebben az analóg szabályzós pákámhoz találtam a jlt-s fórumon. A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2012
Először hagyjál mindent kihűlni, és a fűtést csatlakoztasd le, hogy biztosan ne melegedjen. A P3-as trimmerrel állítsd be a szobahőmérsékletet. Ezután visszatehet a fűtést és egy hőmérőfejet tegyél a páka hegyére. Állíts be a kívánt helyén mondjuk 300 celsius fokot és figyeld a csatlakoztatott hőmérőn, hogy mennyire fog fűteni, várd meg amíg nagyjából stabilizálódik. Ekkor a P2 trimmerrel addig állítgasd, amíg a műszered által mutatott érték is 300 fok nem lesz.
Megoldottam.
Újra kellett programozni. Most szupi. Ha szépen megkérnélek segítenél a kalibrálásban?
Viszont a hőfokot tartja a saját méréséhez képest, szóval tartja a szerinte 400C fokos hőmérsékletet.
Köszönöm, de még be kell kalibrálni...
És a gombokkal is gond van. Ha a 200 as gombot megnyomom, akkor a 400C helyett 752 F lesz a kívánt, ha pedig a 300-as gombot akkor a mértékegység Kelvin lesz. Ha a 400-ast akkor az egész újraindul... A fel-le gombok nem reagál, csak a 400C fok utolsó nulláját mintha át akarna váltani, de visszamegy egyből. A valós érték pedig ugrál össze-vissza.
Ááááá
El sem hiszem! Működik! Köszönöm a segítséget! Ezer hála!
Az ICSP csatlakozón a gnd nem is csatlakozik a PIC gnd lábára... Ezért világít a háttér is csak akkor ha a hőelem van bedugva. Egy kis vezeték darabbal kösd össze a PIC 5-ös lábát és a icsp csatlakozó gnd lábát. Most programozd újból.
Hát az a helyzet, hogy a visszaolvasás valószínűleg nem pontos, mert mindig máshol talál hibát. Egyszer kétszer rendesen visszaellenőrzött.
Felraknád a lay fájlt is? Azon kicsit könnyebb kiigazodni.. De szerintem a programozásnál is elronthattál valamit, ha nem ír ki semmit a kijelző. A Pickit2 Verify-je nem jelez hibát?
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2012
Kicsit változtattam a nyákterven, ahogy előző hozzászólásokban volt, a lábak közötti vékony sávokat átraktam átkötéssé, meg azt hittem úgy meg tudom oldani 2x12v-os trafóval, hogy a közös pontról és az egyik kivezetés lenne a 12v a másik -24v- pedig a pákára. hát ez nem jött össze, ezért máshogy oldottam meg... mindent kimértem, nincs szakadás, se átkötés.
Akkor ott valamit nagyon elkötöttél, ha a hőelemre kapcsol be a háttér. A háttérvilágításnak semmi közé sincs a PIC-hez. Feltehetnél egy fényképet, hogy mit csináltál.
Ha a kontrasztot állítgatom, akkor először a második sor tűnik el, utána pedig az első. De semmi olvasható szöveg/szám nem látszik... De egy észrevétel: csak akkor kapcsol be a háttérvilágítás, ha a hőelem be van kötve...
A kontrasztot nem felejtetted el beállítani?
Egy PicKit 2 klónnal, amit még én csináltam.
Szia!
A kapcsolási rajz alapján ellenőrizd le egy multiméterrel, hogy biztos jól csatlakozik-e az LCD összes kivezetése. Mivel programoztad fel a PIC-et? Lehet, hogy ez nem sikerült. Üdv, mate_x A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2012
Sziasztok!
Megépítettem az oldalon szereplő forrasztóállomás II.-t A PIC-et felprogramoztam a utolsó résznél lévő .zip fájlban levő Digitalis_forrasztoallomas.hex -el. A gombok, stb. működnek, szóval fűt, gombnyomásra lehet állítani a hőmérsékletet, viszont a kijelzője, valamiért nem működik. Háttérvilágítás oké, minden csatlakozik, de valamiért minden pixel világít. Lehet, hogy az a gond, hogy nem végeztem el, a kalibrációs mérésekben c. résznél leírtakat? Az a gond, hogy nem tudom, hogy álljak neki... Köszönöm előre is válaszaitokat! Bence |
Bejelentkezés
Hirdetés |