Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális forrasztóállomás
Lapozás: OK   27 / 96
(#) kirally válasza mate_x hozzászólására (») Dec 19, 2012 /

Hát az a helyzet, hogy a visszaolvasás valószínűleg nem pontos, mert mindig máshol talál hibát. Egyszer kétszer rendesen visszaellenőrzött.
(#) mate_x válasza kirally hozzászólására (») Dec 19, 2012 / 1

Az ICSP csatlakozón a gnd nem is csatlakozik a PIC gnd lábára... Ezért világít a háttér is csak akkor ha a hőelem van bedugva. Egy kis vezeték darabbal kösd össze a PIC 5-ös lábát és a icsp csatlakozó gnd lábát. Most programozd újból.

Ááááá
El sem hiszem! Működik!

Köszönöm a segítséget!
Ezer hála!
(#) mate_x válasza kirally hozzászólására (») Dec 19, 2012 /

Szuper! Jó forrasztgatást

Köszönöm, de még be kell kalibrálni...
És a gombokkal is gond van.
Ha a 200 as gombot megnyomom, akkor a 400C helyett 752 F lesz a kívánt, ha pedig a 300-as gombot akkor a mértékegység Kelvin lesz.
Ha a 400-ast akkor az egész újraindul...
A fel-le gombok nem reagál, csak a 400C fok utolsó nulláját mintha át akarna váltani, de visszamegy egyből.

A valós érték pedig ugrál össze-vissza.
(#) kirally válasza kirally hozzászólására (») Dec 19, 2012 /

Viszont a hőfokot tartja a saját méréséhez képest, szóval tartja a szerinte 400C fokos hőmérsékletet.

Megoldottam.
Újra kellett programozni.
Most szupi.

Ha szépen megkérnélek segítenél a kalibrálásban?

Először hagyjál mindent kihűlni, és a fűtést csatlakoztasd le, hogy biztosan ne melegedjen. A P3-as trimmerrel állítsd be a szobahőmérsékletet. Ezután visszatehet a fűtést és egy hőmérőfejet tegyél a páka hegyére. Állíts be a kívánt helyén mondjuk 300 celsius fokot és figyeld a csatlakoztatott hőmérőn, hogy mennyire fog fűteni, várd meg amíg nagyjából stabilizálódik. Ekkor a P2 trimmerrel addig állítgasd, amíg a műszered által mutatott érték is 300 fok nem lesz.

Tudom, hogy ez így nagyon egyszerű lenne, de sajna nem tud mérni hőmérsékletet a multiméterem.

Viszont van egy táblázatom a hőelemhez.

Még régebben az analóg szabályzós pákámhoz találtam a jlt-s fórumon.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2012

El tudnám végezni a kalibrációs mérések c. fejezetben leírtakat, csak azt a programot nem tudom használni...

Akkor kipróbálhatod vízzel. Amikor elkezd forrni akkor a páka hegye 100 C fok körül van. Vagy a táblázatod alapján is megpróbálhatod. A feszültség értékét átváltod hőmérsékletre.

Köszönöm szépen segítségedet!
Majd holnap megnézem.
Azzal a programmal, a MikroBasic-kal hogy lehet lementeni .hex-be?
Mert az induló hőmérsékletet át akarom állítani kb 220C fokra.
(#) mate_x válasza kirally hozzászólására (») Dec 20, 2012 /

Rákattintasz a Build Projektre(két fogaskerék a jele).
(#) kirally válasza mate_x hozzászólására (») Dec 20, 2012 /

És az hova rakja a .hex fájlt?
Az baj, hogy írja ott lent a hibákat?
Pl. "Linker error: Demo limit"
Warning: Implicit typecast performed from real to word
Warning: Implicit typecast performed from word to real
Meg stb.
(#) mate_x válasza kirally hozzászólására (») Dec 20, 2012 /

Azért mert demo programot használsz...
(#) t0bi hozzászólása Dec 24, 2012 /

Idézet:
„Van nekem egy: SS.hex 22.730Kb 2011.06.11 -es file-om, ez a legutolsó végleges file a cucchoz amit be kell raknom a PIC-be?
Meg az .asm -ot eltudnád küldeni ha valamiért valami gubanc lenne.
Köszi!
EveRY”

Sajnos nem tudom, milyen fájlra godoltál,(hátha valaki tudja) de az ASM itt van:

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2012
(#) every hozzászólása Dec 30, 2012 /

Vicsys: Kérlek írd már le, ha nem nagy kérés, hogyan szoktad csinálni a dobozaidat, pl. a DSS -ét meg a kijelzőnek, hogy -mivel szokat ki vágni a nyillását. Vagy mások is segíthetnének, hogy ti hogy szoktátok. Köszi!
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2012
(#) vicsys válasza every hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

A dobozos topicban írtam, hogy dremel gyémántos koronggal vágok feljelölés után, aztán aprólékosan, lassan, méretre reszelem tűreszelővel. Furatoknál meg fúrót használok.
Bővebben: Link
(#) Jáger László válasza vzoole hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Üdv! Érdeklődöm,lett e valami fejlesztés az áramkörön, vagy maradt így. Szeretnék egy digitális forrasztóállomást építeni, de LED kijelzővel. Nagyon megtetszett ez a megoldás.
Szerintem az LCD egy ilyen pákához,felesleges és drága. Ha esetleg elkerüle a figyelmemet elnézést.
(#) vzoole válasza Jáger László hozzászólására (») Dec 30, 2012 /

Szia!

Egyenlőre nincs változás. Egy új digitális vezérlőn dolgozok, ami univerzális lesz.
üdv.:Zoli
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2013
(#) gubikand hozzászólása Jan 8, 2013 /

Sziasztok!
Valaki véletlenül nem építette meg ezt az áramkört. Bővebben: Link Vagy egyáltalán mit szóltok hozzá?
(#) kila válasza gubikand hozzászólására (») Jan 8, 2013 /

Szia!
Köszi a linket, még nem találkoztam vele, de nagyon tetszik.
A baj vele csak az hogy a WPS80-több mint 50-ezer, olcsóbb pákához biztosan módosítani kell a programot, jó lenne tudni milyen PTC van a Wellerben.
üdv.kila
(#) kila válasza kila hozzászólására (») Jan 8, 2013 /

-Helyesebben WSP80, és a hőszenzor EC2000D/E, de többet nem találok ennél.
(#) Gabó válasza gubikand hozzászólására (») Jan 8, 2013 /

Ha WSP80hoz akarsz vezérlőt? Mert van analóg rajzom.
(#) vzoole válasza kila hozzászólására (») Jan 8, 2013 /

Használtan kell venni WSP80-at, 15000Ft-ért már vannak.
A PTC szobahőmérsékleten 20 Ohm-os, 450 fokon 50 Ohm.
(#) eSDi válasza vzoole hozzászólására (») Jan 9, 2013 /

Üdv!

Azért ez egy igen erős túlzás, illetve körülbelüli érték! A Weller-ben lévő PTC 0°C-on 20.9 Ohm. Szobahőmérsékleten, inkább olyan 24-25 Ohm körül van. De itt a képlet, amivel könnyek ki lehet számolni: R= R0 + T X R0 X 0,00385

ahol

R a hőérzékelő ellenálása
R0 ugyan ez csak nulla °C-on (20.9 Ω)
T a kivánt hőmérséklet

A fenti kapcsolással kapcsolatban nekem csak egy kérdésem lenne. Mégpedig, hogy a PTC árama miért éppen 26.6mA? Tudtommal nem illik 1mA-nél többet adni egy PTC-nek...
(#) proli007 válasza eSDi hozzászólására (») Jan 9, 2013 /

Hello!
Ha belegondolsz, nem az áram értéke a lényeg, hanem hogy a mérőáram által létrehozott teljesítmény, mennyire fűti az érzékelőt. Mivel itt az érzékelő ellenállása meglehetősen alacsony az áram is lehet magasabb értékű. Ha a hővezetés a mérőeszköz és a mért pont között ideális lenne, akkor nem számítana mekkora a mérőáram, de nem az. Végül is ezeket kell összevetni és a pontossági igényünket, mikor az áramot meghatározzuk.
Hogy miért éppen 26,6mA, annak gondolom az a magyarázata, hogy ennyi jön ki a választott ellenállással.
üdv! proli007
(#) vzoole válasza eSDi hozzászólására (») Jan 9, 2013 /

Szia!

Azt elfelejtettem oda írni, hogy ezek csak körülbelüli értékek. Azért írtam, hogy be tudja lőni milyen fajta PTC ez.

Azért van "nagy" áram, mert így kihagyható az erősítés rész.
Hidegen (20 Ohm-on) 0,532 V, melegen (50 Ohm-on) 1,33 V megy az ADC-re.
Ez már értékelhető felbontást ad. Ebben az esetben még jobb lenne, ha nagyobb árammal hajtaná, mert akkor nőne a kimeneti feszültség tartomány, de gondolom ő sem akarta tovább növelni.
(#) kila válasza vzoole hozzászólására (») Jan 9, 2013 /

Köszi Zoli, belőttem!
Közben utána olvastam én is -hát valamit-valamiért, nagyon komoly pákák.
Nekem még nem volt, de 16-e.-ért már találni felújítottat.
Üdv.
(#) Gabó válasza kila hozzászólására (») Jan 9, 2013 /

Ha szerencséd van nagyon jókat ki lehet fogni. Én 10ért vettem teljesen új wsp80at kábel nélkül. Meg 20ért egy másikat, amibe csak a nyél és a kábel volt használt. A 20ba benne volt a tartó, szivacs és 2plusz hegy is. Tehát csak szerencse kérdése.
Következő: »»   27 / 96
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem