Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   82 / 96
(#) Brown válasza icserny hozzászólására (») Jan 28, 2012
A képek gondolom nem tegnap készültek és lehet, hogy az egyiket még a sárga nyelűvel árulják, de maga az állomás a neven kívül nagyon nagy hasonlóságot mutat, gondolom nem csak maga a műanyag házat rendelték egy gyártótól hanem a belseje is egyforma lehet, két cég vagy esetleg 3-ik SMA 051 rendel és saját márkanév alatt árulja.
(#) icserny válasza Brown hozzászólására (») Jan 28, 2012
A sárga és a kék páka nem teljesen ugyanaz. A kék nyelű az újabb változat, ólommentes forrasztáshoz való.
(#) eSDi válasza Brown hozzászólására (») Jan 28, 2012
Üdv!

Szerintem ugyan az lehet a kettő, csak más márkanév alatt. Inkább a Solomon legyen szerintem, mert ha mégsem ugyan az, akkor a pákahegy beszerzéssel lehetnek gondok. Solomon-hoz pákahegyet szinte bárhol lehet venni.
(#) Brown hozzászólása Jan 28, 2012
Sziasztok! Valaki ismeri esetleg ezeket a pákákat, mert nekem a képek alapján egyformának tűnek a márka neven kívül. Az egyik versenyző Solomon SL30-N a másik HQ-Solder/30viszont jelentős az árkülönbség. Ajándékba lenne egy kezdőnek, döntés előtt várom a segítő hozzászólásokat.
(#) bankimajki válasza pucuka hozzászólására (») Jan 6, 2012
Köszönöm. Ez okos dolog.
(#) AMD válasza El_Pinyo hozzászólására (») Jan 6, 2012
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget. Még egy folytótekercsel sikerült zavarmentesítenem a tápegységet így tökéletesen működik. De mivel a panelen semmi hely nincs így a fólia oldalra forrasztottam egy SMD elkót. Bekapcsolást követően szétrobbant. A fólia oldalon a szétrepülő darabok zárlatot okoztak így az egyik FET is eldurrant. Jelenleg itt tartok.
(#) joetaylor válasza Swedhart hozzászólására (») Jan 6, 2012
Nekem megvan az egész DSX széria /22,80 és a DXV/ még a menetes és a kúpos hegyek alapján is teljes a "kollekció".
A DSX-80 az egyik legjobban használható kiforrasztó páka amivel eddig dolgoztam. Ami még nagyon jó benne, hogy darabonként meg lehet venni az utolsó csavarig ezért nagyon olcsó javítani.
Amit nem szeretek benne az a körülményes tisztítás és a kúpos heggyel szerelt változatnál a hegycsere nehézsége melegen.
A DXV pedig igazából nem az ón eltávolítására lett gyártva hanem vákumos pákaheggyel való alkatrész kiforrasztásra.
(#) pucuka válasza bankimajki hozzászólására (») Jan 6, 2012
Az a kis "palack", az az ónfogó. Mikor a vákumot ráengeded a forrasztó fejre, akkor a hirtelen beáramló levegő magával viszi a folyékony ónt, abban a palackban lecsökken a levegő sebessége, és az ónt már nem szállítja tovább. Mire oda érkezik, már többé kevésbé dermedt állapotban van, és ha tovább is tudna menni, dugulást okozna.
(#) bankimajki válasza Swedhart hozzászólására (») Jan 6, 2012
Nekem lenne egy elég buta és tudatlan kérdésem. Miért kell az a kis palack a pákára. (Mi a szerepe és mi van benne.)

Üdv.: Miki
(#) Swedhart hozzászólása Jan 6, 2012
Sziasztok úgy gondolom ez is megér egy fórum témát mivel sok kérdést kaptam evvel a kiforrasztóval kapcsolatban. Akinek kérdése van ide írja és válaszolni fogok, akinek van hasolló az is írja meg mik a tapasztalatai.
Bízom benne nem lesz le offolva ez a téma.

8.jpg

(#) El_Pinyo válasza AMD hozzászólására (») Jan 2, 2012
Létezni létezik, de felesleges a kábel cseréje. Egész egyszerűen a mintavételezés idejére ki kell kapcsolni a fűtést. Ez orvosolja a problémát. Mondjuk egy kapcsoló üzemű táp 20-30 (vagy még nagyobb) kHz frekvenciáját megfelelő hardverrel nem művészet kiszűrni.
(#) AMD válasza AMD hozzászólására (») Jan 2, 2012
Rájöttem a jelenség okára. A kapcsolóüzemű táp zaját összeszedi a hőelem vezetéke. A csatlakozó és a nyák között árnyékolt vezeték van, de a páka kábele nem árnyékolt. Nem tudom létezik-e olyan amiben minden szál külön árnyékolva van.
(#) emmzolee válasza AMD hozzászólására (») Jan 1, 2012
Teljesen jó ez a jelalak.
(#) AMD válasza emmzolee hozzászólására (») Dec 31, 2011
Én a sima 20A-es tápegységet építettem hozzá.
(#) AMD hozzászólása Dec 30, 2011
Sziasztok!
Soros induktivitással jónak tűnik. Csak néha nem kapcsol fűtést. A baj az, hogy 250°C beállított hőmérsékletnél amint bekapcsol a fűtés leesik a valós kijelzett érték 244°C-ra. Amint eléri a beállított hőmérsékletet 5°C-al többet mutat. Így kapcsolóüzemű tápról 244 - 265°C míg labortápról 248 - 258°C között tartja. Ha csak a vezérlés megy a kapcs. tápról de a fűtéshez szükséges delejt más forrásból kapja akkor nincs ilyen probléma. Mi zavarhat be neki?
(#) emmzolee válasza vicsys hozzászólására (») Dec 24, 2011
A Skory tápja rezonáns táp. Fölösleges a kimenetre egy LC szűrő. A tápot kell rendesen beállítani, hogy rezonáns legyen tényleg, és az áram szép szinuszos legyen. Akkor zavarmentes lesz a táp. Dobok be egy képet az enyém áramáról. 100W körül volt a terhelés, ha jól emlékszek.
(#) AMD válasza vicsys hozzászólására (») Dec 23, 2011
Gondoltam rá, holnap ki is próbálom. Lehet, hogy nem a tápágon kapja a zavart hanem közvetlen szórja meg a trafó.
(#) vicsys válasza AMD hozzászólására (») Dec 23, 2011
Mielőtt feladnád azért próbáld ki, hogy soros induktivitást/kondit pakolsz rá.
(#) AMD válasza mate_x hozzászólására (») Dec 23, 2011
Még kisérletezgetek vele, beszámolok ha előrébb jutok. Köszönöm a segítséget!
Viszont kívánok boldog Karácsonyt!
(#) mate_x válasza AMD hozzászólására (») Dec 23, 2011
Olyat én még nem csináltam, úgyhogy abban nem tudok segíteni.
Boldog Karácsonyt neked!

Üdv, mate_x
Már csak az a kérdés, hogy fog kapcsolóüzemű táppal menni.
Én mondtam
További jó forrasztgatást vele!

Üdv, Máté
Labortápról megy. Nem tetszik neki a kapcsoló üzem.
Ha nem jó így sem, akkor töltsd a PIC-be ezt a programot. Így az mclr lábra nem kell kötni semmit.
Van elötte és utána is elkó meg két 100nF kondi. Rámérek szkóppal és kiderül.
Jó bele az lt1013. Próbáld ki még azt, hogy a 7805 elé teszel egy 1000 µF-os kondit. Lehet ez is megoldaná a problémát.
Még LM324 műveleti erősítő van benne ami magyarázhatja az ugrálást. De hogy be se kapcsol. LT1013 IC jó bele? Jó lenne egy helyről rendelni.
Szerintem próbáld ki rendes 24 V-os trafóval, és nagy pufferkondenzátorral, azzal mennie kell. Az értékek is azért ugrálhatnak annyira, mert a műveleti erősítő sem kap stabil feszültséget. Az egy dolog, hogy ott van a 7805, attól még pár tizedvoltot ugrálhat a feszültség, esetleg a kapcsolóüzemű táp miatt, olyan gyorsan, hogy nem is látod.
Igen az első verziót. Tápon van egy 7805 IC. Stabil 5 voltot kap. A páka 24V-ot kap ami nem stabilizált és független az 5V-tól. A vezérlő nyákon kapott helyet a FET amivel kapcsolom a fűtést. Ott találkozik a két szekunder GND-je. Próbáltam közvetlen a trafón összekötni de akkor ugrál a kijelzés és ki-be kapcsol a fűtés. Érdekes. Még esetleg arra gondolok, hogy a táp szórja meg a pic-et. Ha bekapcsolom a műhelyben nem szinkronizál a DCF órám. Mintha nem is lenne jel.
Szia!

Az első változatot építetted meg? A második változat tökéletesebb, de annak is működnie kell.
Lefogadom, hogy az a hiba, hogy a kapcsoló üzemű táp nem ad ki stabil feszültséget. Mérj rá a pic táplábaira, szinte biztos, hogy nem egyenletes 5 V lesz.
Gondolom a páka fűtését is egyenáramról hajtod, de ez esetben a triakos részt fetessel kell helyettesíteni.

Üdv, mate_x
Következő: »»   82 / 96
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem