Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Többek állítása szerint brutális ívet csinál!-én nem próbáltam.
T. erdgab !
Neked van ,ha jólemlékszem LCM3 müszered ami iduktivitást mér - a nagy kérdés,hogy a mellékelt képen levő multiméter /elérhető mikrohenris méréshatárú is!/ menyire megbízható-gondolom van öszehasonkításod ? Köszi,ha megtisztelsz a válasszal! :smoke:
Szia András!
Van LCM3 műszerem és kifogástalanul működik,még az első verziósból,használom is sokat,de sajnos induktivitás mérésben összehasonlítási alapom nincs,mert nincs hasonló műszerem mint amit mellékeltél.Olyan van amivel kondenzátort tudok mérni,az sem márkás (DT2905A),nála jobb az LCM3.Sajnos konkrét,határozott véleményt nem tudok mondani,bocs a csalódásért.
Köszi Gábor - nem vártam konkrétumot csak "mondom" hátha egy ilyen LCM3 megyire fáj? :guluszem1:
Az LCM3 mérési pontosságára vonatkozó adatokat nem találtam, de az MX25-304 adatait beírom, mivel feltenni nem tudtam a magyar nyelvű könyvét a mérete miatt.
Tehát: DC V:0,5% ;AC V 1-1,5% méréshatártól függően, R:1-5% méréshatártól függően; C: 2,5-5% méréshatártól függően; L:2,5-5% méréshatártól függően;f: 0,5% Amint látszik,igazából az alapfunkciókat tudja csak kielégítő pontossággal. Az alkatrész vizsgálatokat csak tájékoztató jelleggel lehet elvégezni vele. Na de ezért a pénzért nem várhatunk el egy hitelesítő etalont.
Bocsi, mellément. Az Andrásnak szántam, talán nem haragszol,ha neked válaszoltam. :hide:
Köszi István! Igazából ezek az adatok megvoltak a föltett müszer az egyém és a papírja kivételesen mevan-de menyire lehet hinni annak is?Te sem tudod-csak nagyságrendileg menyi egy olyan kombinált műszer-nem labor célú hanem az itteni és egyébb/egyre kizárólagossá váló/kacsoló üzemű berendezések alkatrészeinek méréséhez.
Sziasztok Segítséget kérnék Van egy MMA110 es inverteres hegesztő,aminek kiégett 2db NTC .Ez a 220v os bemenet után lévő relé érintkezőin van párhuzamosan.Sajnos az értéke nem látható,ha valakinek van ilyen gépe és megnézné az értékét az NTC nek vagy rajz esetleg hozzá köszönöm szepi003
Szia.Rakhatsz helyette egy 10-20ohm 10W ellenállást,de nézd meg a relé záróérintkezőjét hogy zár-e,meg az egyenirányítót hogy jó-e.Már találkoztam ilyen hibával az egyen híd volt rossz.
Szia köszönöm hogy válaszoltál. A relé oldala kiégett valószínű,hogy kontaktus nem volt jó ezért a PTC -én keresztül kapta a gréc a 220v ot. Megmérem a grécet is,hogy jó e.Üdv szepi003
Az LCM3 műszer kapcsolását itt a HE. oldalon a kapcsolások között megtalálod,megnézheted mid van hozzá és mit kell megvenni,aztán máris kaptál egy "számértéket" az árról.Nekem még a régi verziójú van meg,nem a legújabb,de nagyon meg vagyok vele elégedve.Szerintem a szerző páros biztosan segít,ha kell,de Pudics István fórumtárs itt "nálunk" is szokott írni,Ő bővebben tudna adatokat mondani az LCM3 műszerről.
Kedves mpisti barátomnak üzenem,hogy rettenetesen nem haragszom,nincs miért.
Köszönöm Gábor!
Utánanézek a dolognak.
Erre sajnos nem tudok válaszolni. Én hajdanán egy 3,5 digites RLC mérőt vettem (ezelőtt kb.13-14évvel)32000Ft-ért ma is ezt használom.
MINDENKINEK !
A HQ-nál kedvezményes IGBT akció van!
Üdv.
Én annó ,ezt a" fapadost "építettem meg,egy -két ellenállás módosításával dolgozik rendesen.
Köszi!
Ha ez segít valamit nekem van egy PIC-es (nem az LCM) és egy MX 25-304 is. A PIC-es általában 3-4%-nál többet még nem tévedett (van egy két etalon tekercsem), az MX viszont kisebb induktivitások mérésére alkalmatlan. Nem emlékszem pontosan, de talán már a 10uH körüli PC fojtót sem tudja megmérni, összevissza jelez a mH-s tartományban. Induktivitás mérésre egyáltalán nem is használom mert nincs értelme.
Köszönöm - fölvettem a kapcsolatot az itteni LCM3 illetékessel KIT ügyben-referálok mad!
Egy apró kérdésem lenne.
A macit szeretném használni awi hegesztéshez is a közeljövőben. Viszont jó lenne, ha működne, hogy csak akkor van a kimeneten fesz, ha az awi markolaton nyomom a mikrokapcsolót. Tehát le kellene tiltani néha a vezérlést. Úgy gondolom, hogy az UC3845-ön az 1-es lábat kellene birizgálnom, hogy letiltsam a vezérlést, ugye? Nem lesz gond belőle, hogy ki-be lesz kapcsolgatva a vezérlés? Még annyit, hogy ezt a lábat testre kell húzni a tiltáshoz?
Köszönöm Gábor!
Fölvettem a kapcsolatot az LCM 3 illetékes fórumtásal-megis kötöttük a boltot - egyáltalán nem vészes az ár ahhoz képest amit a készülék tud és menyire megkönyíti az építést,mérést - manapság minden kapcs. üzemü tápos készülékkel megy tisztelet a KEVÉS kivételnek. :smoke:
Itt a zsibvásáros szigetelőagyag 18mm.33m 260C , 3,2 USD. :smoke:
Deal-en én is láttam, és tervbe vettem, hogy egy valamikori rendelésnél én is beszerzem pár méretben. Most perpill. az egyenáramú lakatfogót várom tőlük. Jó lenne, ha már ideérne, mert addig nincs semmi motivációm a gyors befejezésre. (mindig mást veszek előbbe.. )
Megjöttek az alkatrészek az LCM3-hoz rövidesen referálok
Hajrá,fogyjon az ón,éljen a műszer!
HQ-nál aciós FET-ek vannak!
Sziasztok!
Segítsetek kérlek! Megégett az Einhell ISG 1000/1 inv. trafóm nyákja. Megcsinálnám,de az egyik pici alkatrészt nem tudom beazonosítani. Hátha valaki fénykép alapján tudna segíteni.. Az alsó RHR 660-as mellett balról van két db ellenállás,amik elégtek. ezeket kéne beazonosítani. Előre is köszönöm.
Szia
Tudnál föntről csinálni egy képet.Van jobbra is egy ugyan olyan RHR660-as dióda, ha jól gondolom annak a lábán nem ugyan olyan ellenállás van?
Nemrég javítottam éppen ilyent. Mpistitől kaptam kondiadatokat, sajnos nem találom az üzenetét. Úgy emlékszek, 2,2 nF-os kondenzátorok. 4,7 nF, 1000 V-osat forrasztottam be. Vigyázz, mert a fólia alulemezen van, nem üvegszálas alapon! Felemeltem a csíkokat, kivakartam az égett anyagot, majd vékony polikarbonát darabokat szabtam alá (kondenzátorfólia) és az egészet leragasztottam. Utána forrasztgattam vissza.
Szerintem is inkább kondinak néz ki mint ellenállásnak.
A mellette lévő másik diódán nem ugyan olyan kondi van?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |