Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kábeli zűrzavar, avagy a drótok, alkatrészek hatása a hangra
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   25 / 79
(#) kameleon2 válasza Aldure hozzászólására (») Okt 8, 2013
A furutech-nek van pár hasonló eszköze. Tulajdonképpen elektronikus szenteltvizet árulnak.
(#) zolika60 válasza Aldure hozzászólására (») Okt 8, 2013
Szerintem ez már a hit birodalmába tartozik. Kíváncsi lennék, hányan hallanák meg egy vakteszten.
(#) kameleon2 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 8, 2013
Nem feltétlenül csak hit. Csak az a kérdés, amikor valaki ennyire ad a részletekre - az megéri-e? Nekem volt szerencsém High-End-et látni hallani. Hallottam 50MFt-os hangrendszert, ahol nem igazán volt szűk keresztmetszet - hacsak magát a rögzítést nem vesszük. De kérdem én : Mikor van a mai rohanó világban az embernek akár csak 1 perce leülni és meghallgatni egy ilyet? Vagy ha eltelt az az egy perc - úgy értékeli-e, hogy megért ennyit? Főleg, ha hallott már élő, hangszeres muzsikát: gospellt, orgonát, hárfát?
(#) kameleon2 válasza Aldure hozzászólására (») Okt 8, 2013
Rengeteg megoldás létezik a szűk keresztmetszetek csökkentésére: Hangszórók bejáratása, méregdrága hangszórókábelek, 4-5MFt-os hangsugárzók, különválasztott hangcsatornák, monoblokkok, csöves, tranzisztoros, FET-es megoldások, tápkábel (sőt tápkábel póluscsere!) kismegszakító és betáp csere, speciális audio kábelek, audio konzolok, hangfal tüskék, erősítő demagnetizer, tápkábel, CD, LP demagnetizer, mosó stb. Erről szó a High-End világa és a High-End show-k. Ez épp most aktuális: Házimozi és Hifi show Sok csodát láthattok. Én is voltam páron, azt mindenki döntse el - megérte -e vagy sem? Az biztos - otthon többe kerül ezt összelapátolni.... Ajánlhattam volna a volt cégemet is, mert itt is sokat olvashattok erről a világról: Ez itt a reklám helye lenne ha még ott dolgoznék...
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2013
(#) EcoPityu válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 8, 2013
Szia!
Ez mind igaz, ez létezik, hogy hülyeség-e, azt a fizika elfogadók-nem elfogadók között ugyanúgy nem tudod kiegyensúlyozni, mint a keresztény-(nem keresztény) hívők, és a hit tagadók között!
Aki viszont tanult fizikát, és 100-150 év tudósi felfedezéseit, BIZONYÍTÁSAIT tanait alapul veszi, természetesen csak mókusvakításnak, a pénzes tömegek meghülyítésének, és lehúzásának fogja mindig is tartani, mint ahogy én is...
Nem véletlenül készítettem, az idén meg nem rendezett AAET talira, már a legelején a távirányítós erősítő választót, és a tavalyira, a "hosszabbító választót", hogy igenis vaktesztezni lehessen minden olyan vélt, vagy valós hangzásbeli különbség forrást, amit a High End guruk állítanak... (pólusváltás a konnektorban... hihihi, kapcsolóval átváltható tápbemenet, két hosszabbító különbségének "meghallgathatóságához" ... ilyet tudott!) Na persze az addig mellveregetők nem nagyon jelentkeztek az űberfain hosszabbítójukat összemérni a .ESCO-ssal!
De visszatérve, a még reggel aktív témához, ami várhatóan át lett helyezve ide:
Fizika:
Demagnetizálni, egy nem ferromágneses anyagból készült tárgyat? (budipapírt ne demagnetizáljam, hogy jobban töröljön?)

Mert hát az LP: "A későbbi, elektromos erősítésű lemezjátszók normál, majd mikrobarázdás hanglemezei pedig a hőre lágyuló poli-vinil-klorid és a poli-vinil-acetát kopolimerjéből, acetilcellulóz-polivinilkloridból készültek, aminek a márkaneve Vinyl",( köszi VIKI!)
A CD lemez:
"A CD/DVD-lemezek anyaga polikarbonát (PC) általában víztiszta, jó optikai tulajdonságokkal, hő- és ütésálló-képességgel rendelkező, hőre lágyuló szerves műanyag."(köszi Gépember!)

Ezek a műanyagok, nem tudom, mióta estek át a Ferromágneses anyagok közé, de már én is régen tanultam kémiát... Lehet, hogy azóta újabb felfedezéseket tettek "Angol tudósok"?

Nos, mivel annó a Vezetés-Szervezés tanárom, a reklám résznél elmondta, hogy egy termék eladásához jó külcsíny, és rettentő jó marketing kell, ez ebben az esetben meg is van!
Behülyítjük a sok tudatlant, majd egy jó sok "aranyozott" gombbal, villogó kék leddel, egybeépített, MP3 lejátszóval ellátott vackot eladunk az átlagos CE kategóriánál 10X többért, és szichikailag, azt érjük el, hogy a páciens azt hiszi, hogy egy különlegesség van a kezében... EGÉSZSÉGÉRE!
Egy kicsit a cáfolatról "józan paraszti ésszel!:
A sok parafenomén előtte kipróbálta, például egy walkman kivezetett magnófejét végighúzva a bakeliten, hogy egyáltalán "fel van-e mágneseződve"?(ugyanezt a CD-n?)
Ha most azzal jön valami "Nagytudású", hogy nem annyira van felmágneseződve, hanem csak kicsit, akkor azt kérdezem, hogy ha a tű gyémánt, a mágneses hangszedő (amit talán befolyásolna működés közben), pedig minimum fél centire lebeg a lemez fölött, akkor egy magnófejjel detektálhatatlan mágneseződés, hogy is szól bele a lejátszott hangba?

És akkor még nem is beszéltem, a CD lemez felmágneseződés, optikai sugarakra mért "hatásairól", ami természetesen megváltoztatja a bitösszetételt...Attyaúristen!

A másik, a készülék lemágnesezés!
Szerintetek, és az ebben hívők szerint, miért van a CD lemezjátszó, erősítő, és a nem fadobozos LP játszók, zárt fém dobozban (vas dobozban), pont a mágneses árnyékolás miatt!
Azt beleteszed, a lemágnesezőbe, be sem jut a tér... szameg!
Ha meg, olyan EMI-t zavarsz neki, hogy bejusson, mi lesz a processzorával? (Újrabootol, mint a terminátor, mi?)


Nos, ezt a sületlenséget, csak így kommentálnám, remélem nem írtam hülyeséget, aki cáfolni óhajt, ám tegye, a kész érvek, és egzakt mérési módszerek talaján állok elébe!

Megjegyezném, ha kell a linkelt készüléket kihozom 2000 dolcsiból, és pont ugyanazt fogja tudni, mint a "gyári", garantálom!

Köszi!

Ecopityu
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2013
(#) zolika60 válasza EcoPityu hozzászólására (») Okt 8, 2013
Bizony sok hasznos találmány létezik. De hát aki semmit sem tud, mindent hisz.
(#) sastas01 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 8, 2013
Ez nem a lemez megsemmisítő szerkezet?
(#) EcoPityu válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 8, 2013
Ez kemény!
Egyszer poénból, egy "szőke nő" színvonalú (tisztelet, az éppen jelenlévő kivételeknek) csajtól, egy műsoros kölcsön adott DVD vissza hozatalakor megkérdeztem, hogy visszatekerték-e az elejére?
Egy darabig nézett (reboot), majd rávágta, hogy NEM!
(#) zolika60 válasza sastas01 hozzászólására (») Okt 8, 2013
DVD visszatekerő.
(#) szamóca válasza EcoPityu hozzászólására (») Okt 8, 2013
(#) kameleon2 válasza EcoPityu hozzászólására (») Okt 8, 2013
Ejnye bejnye - nagyon materialista volt a hozzászólásod. El kellene menned egy asramba! Meditálj egy kicsit - éld át a spiritualitást és megérted, hogy te csak a dolgok 3 fizikai dimenzióját látod! Ezért nem keresed magad halálra a High-End cuccok árulásával! Neked magadnak is meg kell tisztulnod, mint győzikének az apeh előtt, ha látni akarod a láthatatlant. Persze az is sokat segít ha az ember a lábára ejt egy Shakti követ.
(#) proba válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 8, 2013
Nem tudom. Aki hinni akar, az hinni is fog. Én ebben nem hiszem hogy gátolni akarom/fogom. Sokan esküdtek a benzin csőre tett mágnesre, az elektromos vízkő mentesítőre... mondjuk egyiket sem próbáltam. A magam részéről azt gondolom a legtöbb ember nem is hallhatja meg a különbséget, mert nem egy felmágnesezett lemez a leggyengébb láncszem a rendszerében.
A tudományról is megvan a magam véleménye. Amióta egy filmben ( Marie Curie -röl szóló dokumentum film) radonnal dúsított szájfény reklámot láttam, minden tudós megelégedésével az eddig elért tudományos eredményekhez sem ragaszkodhatom túlságosan. Ha valaki hall valami különbséget örüljön neki.

Ha valami hatásos lemágnesezőt akarnék építeni, a hegesztő transzformátor kimenetére tett néhány menetes tekerccsel próbálkoznék. Lassan eltávolítva a mágnesessé vált tárgytól, szerintem hatásos lehet. (ahogyan a forrasztópáka is alkalmas kisebb csavarok lemágnesezésére)
(#) kameleon2 válasza proba hozzászólására (») Okt 8, 2013
Szia! Konkrétan a vízkőmentesítővel tripla tapasztalatom van - több mint 20 éves és abszolút pozitív. Először az itthonit mondom: A bojlert 3 év után ripityára kellett szednem, mert annyi vízkő volt benne 2003-tól 2006-ig bírta szegény. Beépítettem a vízkőmentesítőt. Most 2013-at írunk és nincs gond a bojlerrel. 2006-2013-ig az 7 év szemben a 3-al. Ez nem hitvita. Édesapáméknál ugyanígy 3 év után kellett vízkövet takarítani. A vízkőmentesítő használatával kb 1991 óta nem volt erre szükség. Ez 3 évvel szemben 22 év. Ez megint csak tény. Apósoméknál még nincs negatív tapasztalat (igaz negatív nálunk sem volt) - ők kb 3 éve használják. Mindhárom más gyártmány. Az első és a harmadik - Conrados, a masodik Magyar gyári gyártmány. Amúgy az ultra magas hőmérsékletű égetésnél nincs jobb demagnetizáló. Így a lemezek elégetése után garantáltan megszűnnek a zavaró jelenségek .
(#) zolika60 válasza proba hozzászólására (») Okt 8, 2013
Az alap baj az, hogy nem mágnesezhető dolgot akarunk lemágnesezni. Ha valaki műanyagot mágnesesé tudna tenni, na az megérdemelne egy Nobel díjat.
(#) kameleon2 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 8, 2013
Óvatosan a "műanyag" szó használatával. Sok mágnesezhető van már közöttük!... Sőt - sajnos ehető is..
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2013
(#) varttina válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 8, 2013
Még ha a sztatikus töltést szedné le az LP-ről, annak lenne értelme, hiszen nem vonzaná a port.
(#) _BiG_ válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 8, 2013
Basszus, tegnap kellett volna egy ilyen! A hajamat kitéptem a hülye DVD-lejátszó miatt, mert folyton a film közepén kezdett lejátszani, mert ugye megjegyzi, hogy hol is tartottunk?
Egyből eszembe jutott, hogy láttam ilyen ketyerét régebben, de jó is lenne most...

Amúgy a menüben hosszasan kotorva valahogy sikerült végre az elejéről elindítani a lejátszást, utána csak a hang nyelvét kellett még egyszer kiválasztani, meg a feliratozást eltüntetni... Majdnem falhoz vágtam a távirányítót...
Ja, nem az enyém a lejátszó, mielőtt valaki nagyon b...-nak néz
(#) _BiG_ válasza EcoPityu hozzászólására (») Okt 8, 2013
No, hogy nehogy nyugodtan hátradőlj, tudtommal vannak bizonyos, amúgy nem ferromágneses anyagok - műanyagok is -, amik mágneses tér hatására a beeső fény polarizációs síkját elforgatják. A mágneses tér polaritása szerint más-más irányba.
A kérdés az, hogy egy poláros fénnyel - lézerrel - dolgozó CD lejátszónál játszik-e ez?...
(#) zolika60 válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 8, 2013
Rendben, pontosítok. Csak a mágnesezhető bakelit, vagy a polikabonát ér Nobel díjat. Meg azok a mágnesezhető műanyagok amik nem tartalmaznak ferromágneses anyagot. Tehát a magnószalag nem ér.
(#) Aldure válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 8, 2013
Hát ha gondolod és van időd rá,vagy asetleg a többieknek összehozhatunk egy tesztet.És akkor kiderölnek a dolgok.Amúgy Az LP-t ésa CD-t azért tettem zárojelbe mert ezzel a demagnetizálóval amit készítek nem a lemezeket akarom demagnetizálni.Engem az nem érdekel mivel írták is hogy nem mágneses anyagok és ezzel én is tisztában vagyon.Villanyszerelő a szakmám és amióta komolyabban foglalkozom a high end témával és amiket láttam hallottam, sokszor elgondolkozok rajta hogy ezek a dolgok a fizika törvényei alapján nem szólhatnának bele egy rendszer hangjába.(De sajnos így van)És itt vanna természetesen azok is akik csak rá akarják sózni az emberekre a semmit nem érő holmikat drága pénzért.Én csak azt hiszem el amit látok és hallok gondolom ezzel te is így vagy és a többiek is.Én azt mondom ki kell próbálni és akkor lehet véleményt monadni róla.Ez nem hit kérdése, hinni a templomban kell.
(#) proba válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 9, 2013
Sokszor vannak a dolgoknak olyan másodlagos hatása, amire nem gondolsz. A mikrot sem tudnám elképzelni az iskolai tudásom alapján, mégis működik. Ha hallja a különbséget, akkor négy út áll előttünk, vagy neki nem hiszünk, vagy az eddigi általunk gondolt dolgokat kérdőjelezzük meg, esetleg egy új alternatíván gondolkodunk vagy olyan eset történt amire nem is gondoltunk.
Más kérdés, ha sikerül neki megépíteni a lemágnesezőt ( ami mellékesen a tanult, ismert fizika alapján működhet) az mindenkinek jó, Ha sikerül neki előidézni a kívánt hatást örül, mert megoldotta, esetleg a siker egy részében részesülünk, ha nem működik akkor viszont egy újabb szkeptikussal bővül a tábor. Mi meg elmondhatjuk, hogy előre megmondtuk.
Azt egyébként az ismeretek hiányában nem mondanám, hogy a szerkezetekre ez a mágnesezéses dolog nem hathat.
(#) kameleon2 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 9, 2013
A fizikai törvények... hmm . Akkor szeretném látni ezek levezetését is: Dynamo 2013
(#) Ge Lee válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 9, 2013
A fizikához sem sok köze van, az egyszerű trükk. Ettől függetlenül akinek semmilyen tapasztalata sincs az sem gondolhatja komolyan, hogy a fizika annyi, mint amit eddig a tudósaink megismertettek velünk.
Az univerzális energiával történő gyógyítás sem létezik egészen addig, amíg meg nem gyógyítják vele azt akiről az orvosok már lemondtak, vagy el nem kerül a segítségével egy nagyon komoly műtétet. Sokan még eztán sem hiszik el hogy mi történt, nem is kell, a hitet meg kell hagyni a vallásoknak. Ettől még működik, a lényeg ez. De most alaposan eltértem az elektronikától, elnézést is kérek érte.
(#) szamóca válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 9, 2013
Az illuzionisták, vagyis az érzékcsalódást okozók, különleges, megszállott emberek, akik speciálisan ezen trükkök létrehozására teszik fel az életüket, olykor egész seregnyi háttérember, több heti előkészítés, és rengeteg gyakorlás árán érik el ezen hatásokat.
Egyébként akik hisznek benne, azokat nem kell meggyőzni. Tényleg palifogóan szépek, dizájnosak, én is szívesen beletenném az erősítőbe, mert emeli a képi összhatást. Az, hogy nem hallok olyan mérvű változást ami indokolná egy Duelund CAST-Cu Coppe 150 000Ft-os, és egy 1500Ft Wima MKP közötti százszoros különbséget, még jelentheti, hogy van akinek ez az ár/értékarány, igenis megfelelő.
(#) EcoPityu válasza _BiG_ hozzászólására (») Okt 9, 2013
Valószínű, hogy a CD-DVD lemez gyártók, az elmúlt több mint 30 évben kifejlesztették a maguk "anyagát", ami ilyesmik ellen védett, mert hát, ha nem jó, el sem lehetne adni...
Másik, nézd meg az audio CD-ket, míg egy audio track-nél ha bithiba-olvasási hiba van, azt a DAC kijavítja, a hangban átlagolja, természetesen a hangkép veszteségével, amit az embereink, meg is hallanak természetesen...
Viszont, ha ez így lenne, és ennyi hibaforrás lenne, akkor az adat CD-k nem lennének másolhatók, és folyamatos programhibákkal lennénk, olvasási hiba miatt tele... (p.l. a Tomb Raider 2. pályája nem töltődne be...)
(#) EcoPityu válasza proba hozzászólására (») Okt 9, 2013
Szia!
Idézet:
„Ha hallja a különbséget, akkor négy út áll előttünk, vagy neki nem hiszünk, vagy az eddigi általunk gondolt dolgokat kérdőjelezzük meg,”


Ha hallja, és nem csak képzeli, hogy hallja!
Az ilyen hallható dolgokkal kapcsolatban nem képesek, egy olyan vak tesztet végrehajtani a tiszteletbeli HALLÓK, hogy eldugva az erősítőt, meg a csatlakozóját, valaki a háttérben, p.l. össze vissza cserélgeti a kábeleket, dugdossa a falba a polaritást (50Hz váltónál hehe polaritás mi?), azaz a dugó állását a konnektorban. Na, ha ezeket a hallgatóság hiba nélkül megmondaná, fül alapján, hogy merre van bedugva, hogy szól jobban, és sosem tévedne, akkor hinném, hogy HALLÓK!
Az erősítő választómat is azzal a céllal építettem, hogy az erősítők hangja közti különbséget zene közben tudjuk meghatározni, azonnali átváltással! Ugyanis, az egyiket meghallgatod, leáll, átkötöz, újrahallgat, csak hiszed hogy különbséget hallasz, ugyanis annyi idő eltelik közte, hogy azt is elfelejted, milyen hangerőn szólt...

Pityu
(#) Inhouse válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 9, 2013
Zoli!

Idézet:
„A CD lemezre pedig, egy lézer égeti rá a biteket”

Ha már audiofil, akkor ne feltételezzünk ilyet, hogy írható lemezt használnak. A gyárit is nyomják a gyárban, mint a vinilt. A mágnesezés mondjuk ugyanannyira hat rá!
(#) szamóca válasza EcoPityu hozzászólására (») Okt 9, 2013
Tudod, én hallottam beszélgetni néhány"hallót" a kiállításon a váltódról.
"Mit akar ezzel bebizonyítani, hisz a kapcsolók is szedett-vedettek meg a vezetékek is, nem beszélve a készülékekről! Nevetséges"
Én most is azt mondom, ha valaki kiad egy darab WBT-0705AG csatlakozóért 83000Ft-ot, vagy egy Furutec biztosítékért 16 ezret, az hallja is meg a különbséget. Szíve joga, ha ez neki megéri a vélt, vagy valós hangzásjavulást. Őt ez lelkileg megnyugtatja, hogy mindent elkövetett, és az is valami. Az Ő pénze.
(#) Orbán József hozzászólása Okt 9, 2013
Uraim!
Mivel az ezotéria birodalmában barangolunk, had kezdjem az egyik barátom végszavával:
"Ha én ezt most 100 embernek elmondom, 99 nem hiszi el."
Nem a hangról lesz szó, akit nem érdekel, ne olvassa tovább.
Tehát van a tudomány, technika, természeti törvények, azon túl a buták és a hülyék keringenek.
Kezdem a történetet:
Egy ismerősöm - ma már barátom - elirányított egy illetőhöz, a "dokihoz".
Ez az ember ugyanolyan paraszt bácsinak néz ki, mint te, vagy én, szemüveges, 1000-el dohányzik, káromkodik és egy keveset iszik is.
Na. Odamész, ott áll előtted 1.5-2 méterre, te ruhástul ott nézel ki a fejedből, leveszi a szemüvegét úgy néz rád és mintha a könyvből olvasná, példa:
Ott az a baleseted miatt az a 3 csigolya így, meg így áll, feljebb van egy másik rendellenesség, valószínűleg megerőltetted egyszer, a tüdőd jobb oldalán van egy kisebb hegesedés, de régi, semmi baj már vele, az érszűkület a nyaki artériádnál anyai örökség, a jobb szemed a vezér szemed, túlműködik az epéd, ja és a prosztatád egy ujjnyival nagyobb.
A béltraktus így, meg így áll. Aztán elmondja, hogyan élj, miket egyél, miket ne és bemond egy évet, amennyi lehetőség még a szervezetedben adott.
Aztán hanyatt lefekszel egy lócára, a két kezét 10 cm-re elkezdi elhúzni a tested fölött és azt érzed, valaki ott benn gyengéden kikócolja a beleidet, valami végigbugyog a felszíni ereken, odarakja a a kezét két oldalt a fejedhez és nem a tenyere melegét érzed, hanem belül a csonton belül valami meleget, ami kifele sugároz...

Aztán sokkal jobban vagy és nem mered elmondani senkinek, pedig te és jópár ismerősöd, barátod ugyanezt az élményt éli meg.
No, ez az illető egyszer levezetett egy villámból valamennyit a testén keresztül, de visszahozták az életbe. Azóta ilyen.
Ami érdekes, saját magát nem "látja" teli van bajjal, ha van nála 10-20 páciens, volt, amikor őt elvitte a mentő, úgy kimerült.
Aztán egy kórházba szokott segíteni orvosoknak - akik fizetnek neki - ugyanis nagyon sok egyszerű ember tud például TV-t javítani, ha ráböknek egy alkatrészre előtte valaki(k) - azt cseréld ki.
És nem kezdi a másik szélén, esetleg időt veszíteni, vagy rongálni a készüléket.
Csodát nem tud tenni, ha nagy a baj, tumor, egyéb - megmondja, milyen orvoshoz menj.

Ez van, lehet tamáskodni...
(#) kadarist válasza Orbán József hozzászólására (») Okt 9, 2013
Mert mint tudjuk: minden a fejben dől el.
Következő: »»   25 / 79
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem