Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Köszi, de ezt én is megtaláltam, és ahogyan vargaf is írta, nem ezt keresem. Pont ez a bajom, hogy keresésre mindig ezt találom meg én is.
De rossz valamelyik része, vagy csak ismerkedni akarsz vele?
Egy barátomnak van, és a napokban adja ide, nézzem már meg, hogyan lehetne "szóra" bírni. Állítólag nem 230-al megy, hanem 25 volttal. Ezt akartam megnézni.
Ha van hálózati zsinórja, akkor 120 vagy 230V-os. De ha belepillantasz, akkor azonnal kiderül a táplálás mikéntje és még a feliratok is segítenek.
Hello!
Ennek ellenére mégiscsak megnézhetnéd az SU erősítő kapcsolási rajzát...bizonyára nem véletlenül linkelték, ugyanis a deck az erősítőből kapja a 2x12,6 V AC tápfeszültséget... A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2016
Helló
Segítség kellene. Tudna küldeni kpok csa-800 végfok kapcsolási rajzot.? Köszönöm a segítséget.
Sziasztok! Keresek olyan IC-t, vagy kapcsolást, ami minél kisebb méretben megépíthető, és a következőt tudja:
Egy Li-ion celláról hajtva előállít fix 5V-ot (2-400mA maximum), és beépített mélykisülés védelemmel rendelkezik. Pár IC-vel találkozni, ami megfelelne a célnak, de vagy nem kapható itthon, vagy irreálisan drága. A DW01 eléggé közismert védelem, ezt ki lehetne egészíteni egy boost converterrel, de ezt az IC-t sem találom itthon egyik boltban sem. Nem hiszem el, hogy ebben a világban még nem gyártanak kifejezetten erre a célra egy IC-t. Valószínűleg csak az én figyelmemet kerülte el. MC34063-at ismerem. Nem szerencsés választás jelenleg. Eleve nem védelemmel rendelkezik, csak körülbelül azon a feszültségen áll le a működésre. Erre mégsem szeretnék bízni egy akkut sem. Köszönöm előre is!
Sziasztok! Grundig R2000-2 rádiós erősítő kapcsolási rajzát keresem.Köszönöm a segítséget!
Szia!
Letöltés: Bővebben: Link. A letöltéshez kattints a "processing" helyén megjelenő "Get Manual"-ra.
Van a mobilokhoz használható 1 cellás power bank, abban szerintem minden úgy van, ahogyan leírtad.
Köszönöm!
Használd a "Válasz" gombot.
Sziasztok !
Valamelyik RT folyóiratban (vagy évkönyvben...) volt egy kis cikk NYÁK ellenőrzéséhez - zárlatok kereséséhez - készített kis kapcsolásról. Ha jól emlékszem milliohmok mérése volt az alapelv. Szóval ezt a kapcsolást keresném. Tudom, hogy ez nagyon kevés infó...de hátha valaki emlékszik rá, hogy mikor és hol jelent meg.
Itt van a téma képei közt, a 16. oldalon.
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2016
Én nem erre gondoltam...de ez se rossz, Köszi ! H jól emlékszem, az impulzus elven mért és egy komplett kis cikk volt.
Sziasztok!
Új vagyok ezen az oldalon, mindenkit barátsággal üdvözlök! Keresek olyan rajzot (rajzokat), amivel 12V-s aksi feszültség-állapotát tudom folyamatosan indikálni, figyelemmel kísérni. Három, vagy több LED alkalmazásával lenne ideáli... Előre is kösz! Üdv: Indilaca.
Szia!
Van egy ilyen komparátor-IC-s megoldás, remélem megfelel. Bővebben: Link.
Nagyon köszönöm, tökéletesen megfelel! Kösz a gyors és korrekt reagálást!
Sziasztok. Egy egyszerű kis panel rajzát keresem, alkatrész beazonosításra. Szerszámgépek mágnesasztalánál van. Az elektromágnessel paralel van kötve, és bekapcsoláskor megnöveli az áramfelvételt a tápról, és így behúz egy áramrelé. Ez egy triakos szabályzó, de nem tudom mitől gyújt be, és mitől kapcsol ki.
A mágnesasztalnak ugyebár egyenfeszültség kell, így a tirisztor, triac szerintem kizárható, mert egyen fesznél egyszer tudod begyújtani, aztán addíg vezet, míg meg nem szakítod az áramkört... Inkább valami kondenzátoros dologra tippelnék.
Idézet: „A mágnesasztalnak ugyebár egyenfeszültség kell, így a tirisztor, triac szerintem kizárható” A DC az jó, csak nem szűrt kell, így az áram nullátmeneténél ki tud kapcsolni ! Igaz. Akkor egy "fordított" lágyindító elképzelhető. Tehát a bekapcsoláskor teljes feszt ad, majd visszaveszi a megfelelő értékre, hogy ne nagyon melegedjen. Bár ilyesmit inkább nagyobb mágneskapcsolóknál láttam.
Igen egyenirányított egyenfeszről ment. Triak volt kimértem. Egy terhelő ellenállást kapcsolt. Volt még 2 dióda, meg két ellenállás. A triac vezérlése egy négyszögletes piros "valami" volt. Mint a régi orosz kondenzátorok. Felírat nélkül, mindkét irányba szakadást mértem. Diac-nak kellett volna lennie, de semmit nem mértem, és nem hasonlított semmire. A panelon minden jó volt, kivéve az ismeretlen piros négyzetet a Gate-n. Feszültségre kötve a panelt, nem vezetett. Induláskor 100 mA körül kellett volna söntölnie, majd kikapcsolni. de ez halott volt. Ezért érdeklődtem, hogy ismeri e valaki.
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2016
PWM szerintem megfelelő lenne.
Több megoldást is lehetne ajánlani, ha egyáltalán érteném, hogy mi célt szolgálhatott egy ilyen áramkör...
Miért lehet arra szükség, hogy bekapcsoláskor plusz 100mA-t tegyen terhelésként (bármilyen) tápegységre? Mert azt még megérteném, ha a bekapcsoláskor adna nagyobb áramot a mágnestekercsnek - bár itt nem távolról kell odarántani a munkadarabot - tehát ennek sincs értelme...
Helló. Ez egy kész gyári megoldás. Adott a mágnes asztal vele párhuzamosan ez a kis panel. 110V AC van egyenirányítva. Ha bekapcsolod a gépet, akkor gerjesztést kap a mágnes asztal, és a kis panel. Az egyenirányított feszültségen sorban van egy áram relé, amelyik csak akkor húz be, ha mind két "fogyasztó" működik. A relé később már meghúzva marad, (ha kikapcsolt a kis panel).
Ez az áramrelé jelzi a gépnek, hogy a mágnes asztal működik. Na ez a kis panel halt meg. Ezért volt ez a kérdés.
Szerintem ilyesmi lehetett, amit rajzoltam. A tirisztor lehet triac is - bár az áram csak egyirányú. Az anódköri 1k adja a 100mA-es terhelést a bekapcsoláskor. Az időt az elkó adja, de lehet, hogy a "piros kondi" is elég az áramrelé meghúzásához.
Egy próbát megér. |
Bejelentkezés
Hirdetés |