Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kenwood KRF 5060D Segítsetek...

Témaindító: raczlaci, idő: Ápr 26, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) raczlaci hozzászólása Ápr 26, 2008 /

Sziasztok!

Vásároltam egy használt KRF 5060D 5x100-as erősítőt. Csak kijelző problémája volt eddig. Néha elhalványult de ha hozzáértem a tetejéhez működött rendesen.

Viszont a nagyobb hiba az hogy mikor összekötöttem egy Heco Victa 5.0-val több órás használat után ki-be kapcsol. Folyamatosan ki be, magátol. MIntha elmenne az áram egy pillanatra, pedig minden más működik rendesen. Késöbb megint működik óráki aztán ha olyan kedve van megint elkezdi. Félek tönkre megy ha sokáig erőltetem. Segítsetek pls mi lehet a gond?
Esetleg érzékeny az áramingadozásra, bár ennek más eszközön semmi jelét nem látom.....

Köszi, Laci
(#) Imi65 válasza raczlaci hozzászólására (») Ápr 26, 2008 /

Az a baj ezekkel, hogy egy komoly - és, persze minden gyártónál egyedi - vezérlőelektronikán keresztül kommunikál a külvilággal. Ez hajtja a kijelzőt, csattogtatja a jelfogókat, hangerőt szabályoz, üzemmódot vált. Ha ez megbomlik, elég nehéz vele mit kezdeni. Szervíz biztos meg tudja javítani, gondolom annyiért, vagy drágábban, mint ahogy vetted. Továbbadnám, de gyengébb fizikumúnak mint én.
(#) raczlaci válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 26, 2008 /

beszélj érthetőbben, nem értelek mi a gond?
(#) raczlaci válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 26, 2008 /

Igen, ez gondolom a kijelzőre vonazkozik, de mi a helyzet az állandó kikapcsolással?????
(#) El_Pinyo válasza raczlaci hozzászólására (») Ápr 26, 2008 /

Szia!
Előre bocsájtom, hogy nem vagyok túl nagy Hi-Fi szakértő, de megpróbálok segíteni. Arra gondoltam, hogy nem lehet-e az a probléma, hogy túlmelegedik az erősítő és a belső hővédelem letilt. Mekkora az erősítőhöz illeszthető minimális impedancia, ill. az említett hangfalaknak mekkora az impedanciája? Ha kisebb a terhelőimpedancia, mint az erősítőhöz illeszthető, akkor erősen melegedni fog a végfok, mert nagyobb áram folyhat a körben. A másik, hogy jól szellőző helyen van az erősítőd? A szellőzés hiánya is túlmelegedést okoz. A szűkös információkból ennyire futotta tőlem
Üdv.
(#) Imi65 válasza raczlaci hozzászólására (») Ápr 26, 2008 /

A kijelzőt ugyanaz a digitális (az előlapra szerelt) áramkör vezérli, mint az összes többi funkciót (ennek külön kis tápegysége van, amit csak a mechanikus (kézi) kapcsolóval kapcsolhatunk ki.). A készenléti kikapcsolás is ezen halad keresztül. Valóban, figyel(het)i a melegedést is, meg egy sor egyéb dolgot, mint pl. kimeneti DC, Stb. A ki-be kapcsolgatás valószínűleg hiba, mert általában nem szokás hibajelenségre visszakapcsolni elektronikát, tehát itt az (lenne) az elvárható minimum, hogy egy be impulzusra keljen csak életre, ne magától, egymás után többször is.
(#) aflmor válasza El_Pinyo hozzászólására (») Ápr 26, 2008 /

Idézet:
„Mekkora az erősítőhöz illeszthető minimális impedancia”

"Effective power output during SURROUND operation
FRONT (1 kHz, 0.7% T.H.D. at 8Ω one channel driven)
100 W + 100 W
CENTER (1 kHz, 0.7% T.H.D. at 8Ω one channel driven)
100 W
SURROUND (1 kHz, 0.7% T.H.D. at 8Ω one channel driven)
100 W + 100 W
SUBWOOFER (80 Hz, 0.7% T.H.D. at 8Ω one channel driven)" :yes:
(#) raczlaci válasza El_Pinyo hozzászólására (») Ápr 26, 2008 /

Az erősítőre 6Ω, hangfalra pedig 4-8Ω van írva de ez nekem nem mondt sokat sajnos nem értek hozzá......

(#) raczlaci válasza aflmor hozzászólására (») Ápr 26, 2008 /

Ma pl 8-10h ig működött 10kor elkezdett ki be kapcsolni. Vártam negyed órát és azóta egyfolytában működik. Nem melegedik sehol, kívülről......

Biztos nevettek most rajtam de egy kompressorral kifújtam belőle a port, bár elég tiszta volt......

Próbálgatom, hátha.......
(#) El_Pinyo válasza raczlaci hozzászólására (») Ápr 26, 2008 /

Akkor kicsi az esély arra, hogy a hővédelem okozza a leállítást, főleg mert ki-be kapcsol. Valahol a vezérlésben lehet a hiba.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem