Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Mikrofon erősítő.
Az egyéb alkatrészek csak a méret szemléltetése miatt másztak oda. A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2014
Klassz mint a többi műved, gratulálok. Hol az óra? Nem látom.
Csak aztán nehogy lehallgatási botrány részese legyél...
És a mikrofonba mondott időt jeleníti meg a ledben.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2014
Honnan tudod hogy vicsys lehallgat?? A sántít a légy a plafonon (az egyik lábára rá van szigszalagozva a mikrofon )
A legyet is Ő csinálta.
*nem rossz sőtt nagyon is szuper kinézetre is, és méretre is. gratulálok!!!!
Mod: És akkor ez helyesen: Nem rossz, sőt nagyon szuper kinézetre is, gratulálok! A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2014
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, nem is gondoltam volna, hogy ez a 20perc alatt összedobott 2 tranyás kis erősítő ilyen nagyon megmozgat titeket!
Jól is szól ?
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2014
Bizony jó lett. Nem kell a mikihez hajolni, könnyedén hanyatt dőlhetek a székemben és az automatikus erősítést is ki kellett kapcsolnom. A tápfesz 1,5V, amit a hangkártya szolgáltat. Egyébként Skory mester kapcsolása: Bővebben: Link
Miután megelégeltem, hogy guvad a szemem nyák fúrás közben, készítettem egy fúró állomást.
Az alapja egy bútorlapból méretre készült asztal, aminek az asztallapjára alulról felcsavaroztam egy fúró állvány. Az állvány egy mini drillt tart, amibe a 3,2-es befogószárú karbid fúrókat lehet befogatni. A fúrószár felett az asztallapban van egy 6mm átmérőjű furat, ezen keresztül tud a fúró alulról felfelé fúrni. A fúró felett kb. 30mm magasan van egy pozícionálható USB mikroszkóp, ami kivetíti a panel részletet és a furatot egy LCD kijelzőre. A kalibrálás úgy történik, hogy egy semleges területen (technológiai kereten) készítek egy furatot, majd az elkészült furatra rápozícionálom a mikroszkóp szálkeresztjét. A fúrás innen már egyszerű és gyors. Csak a szálkereszthez kell igazítani a nyáklemezen lévő forrszemek közepét és indulhat a fúrás. A mini drill 12V-os. A fordulatszám szabályozást egy kapcsoló üzemű táp feszültség szabályozó trimmerének potenciométerre cserélésével oldottam meg. Képek:
Nem gond az hogy a fúráskor keletkező üvegszálas por a fúróra esik vissza? Nem tud ez a por belemenni a gépbe? Én tennék oda a csigafúró mellé egy csövet amin egy porszívó elszívhatná a port.
Igen. Valami elszívás féle még elférne.
A feleségem a mini drill hangjától is világgá megy. A porszívó, esetleg órákon át, hát asszony űzőnek biztosan megfelel. Töröm a fejem egy jó megoldáson.
A minidrill hangjáról mindig a Maraton életre halálra című film egy részlete ugrik be, amikor a szadista fogorvos vallatni készül és a paciens fölé hajol: "Biztonságos?" - lehet, hogy a feleségednek is ez a rémképe
Hogyan rögzíted fúrás közben a nyákot? Hogyan mozgatod a fúrót?
Ez egy manufakturális megoldás.
Két kézzel pontosan a megfelelő pozícióba igazítom a nyák lemezt, majd jobb kézzel megtartom, bal kézzel pedig felhúzom a fúróállvány karját. Biztosan lehetne ezen sokat fejlesztgetni, például léptetőmotorral emelni a minidrillt, vagy vákuummal leszorítani a panelt, de nekem már ez a kialakítás is nagy segítség fúrásnál. A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2014
Erre gondoltam én is. Jó megoldás. Kicsit tovább kell fejleszteni és akkor tökéletes.
A szálkeresztet adja a mikroszkóp szoftvere? A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2014
Most nézegetek az ebéjen ilyen mikrókat. Mekkora nagyítással használod. Gondolom felesleges a 800 x-os.
Az enyém max. 200x-os nagyítást tud, de a fúráshoz kb. 40-50x-es beállítást használok.
A 800x-os nagyítást valószínűleg nem követi a felbontás.
Nagyon ötletes kis fúróállomás. Talán nem is kellene elszívás, csak egy fordított tölcsérszerűség a gépre, alá pedig egy forgácsgyűjtő zsák.
Szerintem elegendő, ha a fúrószárra ráhúzol egy papír, vagy műanyagtárcsát. A lepergő port a centrifugális erő szétterít. Ha sikerül ráhúznod egy megfelelő csövet is, akkor a por az alatta levő tartályba kerül.
Elkészült végre a második verziós kékledes órám. DCF-ről szinkronizál, RTC-ről ketyeg, méri a hőmérsékletet és automatikusan alkalmazkodik a környezeti megvilágításhoz. Nagyjából ennyi...
A video ide kattintva tekinthető meg (A nyákon van 1-2 hiba, de összeállítva nem látszik) |
Bejelentkezés
Hirdetés |