Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Üdv! Készült egy RF teljesítménymérő AD8307-tel és a Foxdelta féle szoftverrel. Kipróbáltam a "fóliabillentyűzetet" egy 10-es furatban ülnek a 0.5mm-es úttal rendelkező nyomógombok...működik épp, de kipróbálnék egy kapacitív megoldást is, s itt kérdeznélek Titeket: építettetek e már ilyet, ahol a "szenzor" egy szigetelő fólia mögött működik?
Nagyon szép, igényes! Belsejéről is van kép?
Szia!
Mert még nincs kész! Úgy írtam meg a szonda linearizálását végző rutint, hogy csak 30 és 200 fok közt működjön (egész egyszerűen azért, mert így könnyebb volt). Majd most jönnek az ilyen apróságok hogy ne 000-át mutasson hanem semmit vagy "---"-at, hogy 100 fok alatt oltsa ki a legnagyobb helyértékű digitet, hogy ékezetes betűket írjon ki, stb... A bonyolultabb része eddig volt, ezeket már nem lesz annyira nehéz kivitelezni. A gyakorlatban egyébként úgyis eléri pillanatok alatt a 30fok feletti hőmérsékletet a lamináló.
Üdv!
Nagyon szép lett az előlap. Egymáson úgy mutatnak mint egy gyári készülékcsalád két tagja. A kapacitív szenzornál nem zavarna be a fém előlap? Mekkora szintet mutat a bemenet lezárásakor? Tudtad valamihez kalibrálni? Már csak egy vobblerszkóp hiányzik
Sziasztok!
Végre elkészültem az Attila86 (ezúton is köszönet neki érte) féle labortápegységgel! Mivel ez az első komolyabb, befejezett munkám gondoltam megosztom Veletek, hogyan sikerült. Íme!
Még két kép...
Szép lett,le a kalappal.A LED-ek lábát azért levágtad,ugye?
István
Elég szép munka. Már csak a feliratozás hiányzik. Bár te biztosan tudod így is, hogy melyik kapcsoló vagy poti mire való. :yes:
-Köszi, Készülékcsalád? Annyi van belőlük, egymásra tenném őket, fel is borulna
-Az előlap nem fémből van, hanem réz nélküli nyáklemezből, igy bizonyára működne a kapacitív szenzor. De ez jó ötlet, mert a gombokat nyákból is ki lehete alakítani, úgy mint az egykori PRIMO számítógépnél. -A gép -52.8-at mutat, üresen is, lezárva is. Ám a dobozon belül ott az 50 Ohmos terhelés, és az 5-ös lábon lévő poti nem tudom hogyan áll. Nameg a 4-es lábon is van egy kis sönt, Ezekből sejtheted, hogy kalibrálva nincsen, egyelőre nem is tudom, ezzel kapcsolatban, még beszélünk. -Vobblerszkóp? lassacskán készülget..
Szépen van megépítve, graula ! A doboz is saját készítmény ?
Köszönöm szépen az elismeréseket!
- a ledek lábát nem vágtam még le - szeretném feliratozni a dobozt, csak még nem tudom hogyan - a doboz is saját készítés (1 mm-es alu lemezből hajtogatva...)
Sziasztok!
Végre elkészültem az Attila86 féle forrasztóállomás 2-vel! Ez az első komolyabb munkám és ugyan még kell bele egy trafó, meg előlapot is kell hozzá gyártanom, de gondoltam megosztom a nagyérdeművel. Attila86-nak pedig külön köszönet a nyáktervekért!
Hello!
Szép lett bár a doboz kifaragása kicsit gány lett , de amúgy jó .
Tudom, mivel nincs hozzá megfelelő eszközöm, de az előlap úgyis eltakarja majd. Akkor meg úgysem látja senki
Sziasztok
Minap kész lettem a "szkenneres,nyomtatós,Uv-s" nyák levilágítómmal. Egy Epson Stylus Photo Rx425-ös multifunkciós nyomtatóból indultam ki,aminek először a nyomtató,később a szkenner része is megadta magát. Jah és a PC sem ismerte fel Garancia meg nem volt rá,de ma kiderült,hogy nem is baj 2 db 8 W-os UV cső kapott benne helyet,2db 11W-os folytóval,amiért kicsit megnyirbáltan belül a műanyag idomokat,hogy ne akadályozzák az UV fény útját. Készítettem pár képet,köztük lesz az időzítő kapcsolási rajza is,amit kicsit átalakítottam,hogy alkalmas legyen a feladatra. A kapcsolás a jumperrel(képen) beállított idő letelte után meghúzza az 1-es relét,ami szakítja a 2-es relé öntartását,és így lekapcsol a beállított idő után(10 perc opciónál a kapcsolás CSAK. 10 másodpercet késik,az órás opciókat nem próbáltam) a 2-es relé,2-es és COM érintkezőire kapcsolt UV cső. ...és a képek
...még pár kép
Szép Estét
Igen,a "nyomtatóban" lévő panel-t is ezzel világítottam le 10 percig,de akkor még csak a csövek voltak benne,és direktbe dugtam be a konnektorba,illetve a stoppert figyelve 10 perc után húztam ki.
Ezt a feladatot a képen látható elektronika helyettesíti. Nem sok látszik a csatolt képen a levilágított panelból,de azért mégis valamennyi
Ez egy eléggé hosszúkás panel. Az érdekelne, hogy mennyire homogén a fénye így két csővel ilyen közelről. (Én 6-tal csináltam.)
Szia
Igazából nem értem így háromnegyed 12 felé,hogy hogy érted a "mennyire homogén a fénye így két csővel ilyen közelről" dolgot. A panelt ilyen hosszúkásra terveztem,viszont a nyák szélén nagyon sok a felesleg,mert helyet hagytam a rögzítő csavaroknak... (csak nem tudtam előre,hogy melyik oldalon lesznek) Az UV fényforrás megválasztásánál úgy voltunk vele,hogy "biztos elég lesz ez a két cső" A levilágítási időt pedig meghatároztam egy levilágítási teszttel(amire a "nyák készítés kérdések" topikban rálelhetsz),nem a hasamra ütöttem,mint a csöveknél,hogy "biztos elég a 10 perc"
Én nem a fényerőt keveselltem, hanem attól féltem, rossz lenne az elosztása. A két cső között vagy mellett hosszabb megvilágítási idő kell, mint közvetlen a cső fölött. Tehát egy A4-es nyák levilágításánál a szélek és a közép alul, a többi pedig túl lenne világítva.
A fényképen nem látszik a mélység, vagyis az, hogy a csövek igen távol vannak az üveglaptól. Én egy sima szkenner magasságára gondoltam.
Igen, csak az akksi nem volt benne még. Köszi
Hali én is építetten egy "szkenneres" levilágítót de amikor az okosok javaslatára bele tettem egy A4 sima papírt a nyák nyomat elmosódott volt amikor viszont ki vettem akkor meg szép kontúros igaz az enyémben egy kicsit brutálisabb csövek vannak (GERMICID)2db 20W
3 perc a levilágítási idő.
Akkor miért tudok ilyen panelt készíteni vele?
De ezt miért nem lehet ott folytatni? Nem véletlenül váltottam topikot!
Azt mondtam, "tudtommal". Vagy az ismereteim hibásak, vagy az nem germicid cső. De erről könnyen meggyőződhetünk, ha beírod a cső paramétereit, esetleg típusát. Ne a nyákot mutasd meg, hanem a cső feliratát! |
Bejelentkezés
Hirdetés |