Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szia
Értelek. Tehát nem közvetlen közel az üveg másik oldalán vannak a csövek(mert az üveget meghagytam),hanem most néztem meg,hogy a cső,és az üveg között kb 9 centi van. Ez a távolság szerintem elég,hogy rendesen beterítse a fény a nyákot. Amugyis azt a fehér lapot(a képen látszik)azért tettem a csövek alá,hogy visszaverje a fényt az üveglap felé.
Sziasztok
Gondoltam megosztom veletek épülő Alkotó féle labortápom mostani állapotát. Még sok-sok minden hiányzik, de szépen lassan épülget És íme a képek
Ötletes, de az mennyire tesz jót a hűtésnek, hogy le van zárva a borda 2 vége?
Ha ilyen lesz a folytatás is, akkor nagyon szép lesz!
Külön tetszik a "szinteltolásos" ötlet!
szia
A borda két vége azért lett lezárva, mert az egyik venti befele tolja a levegőt a másik pedig szívja. Ez az egész a műszerdoboz hátuljához lessz erősítve, és így az egyik ventin be míg a másikon ki fog áramlani a levegő, így lehalább a doboz belsejében sem fűti feleslegesen az elektronikát
Én is hasonló hűtést tervezek a készülő tápomhoz!
Nagyon szépen néz ki! Precíz munka!
Szia! Szebb és precízebb mint egy gyári táp. Gratulálok! Várom a fejleményeket. Mivel nekem ez a táp már üzemel talán adhatok egy tanácsot. Növeld meg a hűtőfelületet úgy, hogy azt vastag alulapot ami lezárja a bordák végét cseréld le hosszabbra ami egészen az előlapig ér mindkét oldalt. Tovább növelheted a hűtés hatékonyságát ha ezeket a lapokat a lap vastagságánál kisebb átmérőjű fúróval sűrűn ki fúrod.
Nem tudom érthető-e teszek fel képeket amin látszik miről beszélek. Mert hűtésből sosem elég! És a burkolatot is perforáltra csináld.
Üdv mindenkinek!
Hát én megint csak 1 hangdobozt építettem,de 1 kicsit másképp! Ezt teljesen ingyen hoztam létre, a természetből nyertem az alapanyagot! ) Amúgy nem vagyok bolond, csak arra voltam kíváncsi, hogy múkodik e!? És múkodik!
Hmm, nem semmi! Nem mondod, hogy arrafelé hangszórók is esnek az égből, te jó isten!
Ne, hogy komolyan vedd! Idézet: „Amúgy nem vagyok bolond…” Persze, látjuk (Ezt jó értelemben mondom, nehogy megsértődj!) Szavakat se találok, nagyon eredeti Ezt én is kipróbálom 12"-os Videotonokkal, vajon meddig bírja a hódoboz?
Ügyes kis kütyü! Azon gondolkodtam mire tudnám használni. Sokszor jó lenne beépíteni a feleségekbe. Mikor megakar szólalni megnyomnánk a gombot és volna egy percünk. Az alatt vennénk a kabátot és elhúznánk otthonról.
Igen, hatalmas lehetőségek rejlenek az időzítődben.Csak Simpiné meg ne tudja! Horgászversenyekre nem járok, kerülöm a tumultust.
Köszönöm a dicséreteket!
Ígyekszem igényesen megcsinálni, ha már ekkora fába vágtam a fejszém Lesz benne még: 4 panelműszer, 1 hővédelem, hőmérsékletfüggő ventillátor szabályzás (mondjuk ez annyi, hogy alaphelyzetben 5V-on pörögnek a ventik, ha viszont eléri a borda a 40-45 fokot akkor 5V helyett 12V-ot kapnak a ventillátorok). Nyomógombbal kapcsolható kimenetek és mérővezetékek, egy lágyindító a toroidhoz, automata kimenet tiltás, ha esetleg túlmelegedne a borda, ez utóbbi a borda kihülése után automatán nem kapcsol vissza, csak gombbal lehet újra aktiválni a kimeneteket. Ja és még kap egy bizti panelt is, az összes szekunder leágazásra a trafóról. Röviden ennyi. Ahogy készülget, ígérem, közlöm a fejleményeket
Sziasztok.
Ebbe a mennyiségben 24 óra száradást le számítva 8 óra munkám van benne.
Húú. Nem tudom mi ez, de ennyit én már gyártattam volna. Nem biztos hogy megéri házilag.
De látszólag ilyen messziről elég igényes.
Hali fotózással készült ,egyszerű inverteres villanypásztor(60 db) meg néhány /patkány riasztó /áramkör.
Ja én is gyártatom...magammal
Ilyen mennyiséget csak akkor szabad otthon csinálni, ha csak egy óra van rá, hogy meg legyen. Ha volt 24 órád a P20 száradására, (gondolm, hogy ehhez kellett a 24 óra,) akkor miért nem rendelted meg? 24 óra múlva az is meg van. Árban pedig jóval olcsóbb!
Fotózással gondolom egyszerűbb is lehetett legyártani azt a 60db :eek2: nyákot,mivel fóliát csak egyszer kell nyomtatni,még a vasalásos technika esetén mindig új műnyomó lap kell.
...de az is lehet,hogy a műnyomó olcsóbb,mint a P20,vagy a gyári lakkozott panel
A vasalásos technika jó egy nyákra, egy prototípus legyártására, de amint több panel kell, ott már mindenképpen a fotó eljárást kell előnyben részesíteni. Ott a "vagy sikerül vagy nem", már nem éri meg.
Sziasztok
Ígértem, hogyha fejlemények lesznek, jelentkezem. Készűlnek a panelműszerek, amint meglesznek az alkatrészek azokat is beforrasztom
Szép lett, gratula!
Majd ha világítanak, akkor is tegyél fel képeket!
Szeva
Annyira nem vagyok odáig a műnyomós technikáért, mert sok vele a nyűg, ezért el is vetettem az ötletet azon kívűl itt a hobbin meg néztem a videót ahogyan az ember csinálta hát nem szép látvány egyenletlen szélek körül kapargatva..nekem ez nem hiányzik nekem mondhatni profi rajzolat kell már amennyire házilag profit lehet készíteni.
Nem értek egyet! Nézz be ide és úgy ítélj!
Azért csinálok ennyit házilag mert,1 Szeged környékén nem találtam rá okost ,2 meg én nem használok simmilyen tervező progit paintal tervezek és átlagban ezek a nyák készítő emberkék szokták kérdezni MILYEN PROGRAMMAL KÉSZÜLT? amikor mehalják ,hogy paintos idegbajt kapnak.
De a képen igazából ha meg nézitek 138 különálló panel látható
Nem az eljárással van a probléma hanem ,hogy a vezető sávok széle nem egyenletes.
a másik nekem tinta sugaras nyomtatóm van meg levilágítóm és ha át térnék erre a technikára akkor ezek mind a kukában végeznék.
Ki mit épített helyett, mi mit bontott Kicsit mint aki fajgyűlölő...
Mit vétett az a szegény AVR?
Én is tettem már tönkre PIC-et, de csak lábtörésekkel megúszta, mert nem volt se kalapács, se satu a közelben.
Fáj a szívem ilyen láttán...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |