Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sziasztok!
Én nem építettem nagy dolgot. Még elég kezdő vagyok. Ez az első önálló munkám. Szóval elnyerte végleges alakját a már korábban bemutatott karácsonyi csengőm. Nem vagyok egy fantáziadús ember így ez lett belőle.
Az elektromos része első munkának kiváló!
De abba a dobozba tökfőzelék való! Ne húzd le magad azzal, hogy nem vagy kreatív! Biztos találsz valamit, amiben jobban mutat! További sok sikert!
Itt van az előzmény is.
Ha valakinek még is tetszik és kéri a kapcsolást akkor azt is közzé teszem. Egy kis hó spray -vel megtuningolva.
Ez is nagyon jó! Emlékeztet arra, amikor egy venti fordulatszabályzót csináltam 12VDC ventinek, és én is ilyen kajadobozt szabdaltam szét, hogy legyen mibe rakjam. Azok a szép idők!
Üdv Idézet: Biztos tudatlan lennék de ez publikus ? kapcsolási rajzot lehet látni róla .„Ez egy 2x550W/4ohm végfok, Apex tervei alapján,” Szép munka !
Köszönöm, és igen, publikus, csak linket azért nem írtam, mert nem tudom, hogy szabad-e vagy sem...mindegy ideírom, aztán vagy leveszik a fejem vagy nem.
Bővebben: Link Üdv
Őszintén? kicsit bele vagyok még bonyolódva, habár már nem 1 hete látogatom az oldalt
Szia blackdog!
Nagyon tetszik a munkád, a hó spray mutatós rajta, egész jó lett. Ha nagyon keresni szeretném a kákán a csomót, akkor csak annyi kifogásom lehetne, hogy a dobozt egy picit szebben is ki lehetett volna alul fúrni. De természetesen nem szerentém, szóval: szép lett!
Jogos az észrevétel. Dremmel fúróval csináltam mindent.
Kivéve én marha a betápkábel kivezetést pisztolyfúróval csináltam. Na azonnal tört a doboz. Dehát... Tanulópénz. :yes:
Megesik! Én a vékonyabb műanyagokat pontozó-lyukmetszőkkel csinálom, egy pár jól irányzott kalapácsütéssel gyönyörű szabályos lyukakat lehet nyerni.
És most már a harang ábra "leng" is? Vagy még mindig 1 irányban kolompol?
Leng is igen. Átalakítottam a vezérlést a 4022 -n.
Szia
Ez az erősítő nem az véletlenül ami a mellékelt pdf-ben van? Üdv.
Szia! Nagyon hasonló a meghajtó és a vég áramkör, de nem az, én úgy látom. Habár ezek is egymásról másolják, kicsit átalakítják, azután eladják sajátként.
Üdv
Szia
Épp egy ilyet javítok, az élesztéssel kapcsolatban kellene konzultálnom valakivel akinek több tapasztalata van benne. Elég sokba kerültek a tranyók, nem akarom elfüstölni őket. Lehet ,hogy inkább felteszem a kérdést az erősítős topikban. Üdv.
Hóspray-vel befújva egész máshogy fest az a doboz, nekem tetszik, gratula!
Egy az egyben ugyanilyen dobozban marok nyákot
Nekem személy szerint a nagyon vagány fekete toroid tetszik Szép munka a nyák, a front-back légáramlás is nagyon helyesen van megoldva, a kapcsolást elnézve nagyságrendekkel jobb így mint az ami eredetileg volt abban a dobozban. Az 1100W Bridge-hez biztosan kevés lesz az 1kVA-es trafó.
Szia! Köszi, a toroid szigetelése az én művem
A nyákot viszont marattam, így az nem az én érdemem. Nos, az eredeti 250/oldalnál kicsit többet tud, igen, viszont arra leszek kíváncsi, hogy olyan időtálló lesz-e mint ami benne volt. Az a régi reflex olyan volt, mint az orosz kalasnyikov, eláshattad, akkor is működött. No meg kb. javítani is ugyanúgy kellett - jól lezúztad, aztán működött. (Most sok elektro szaki a szívéhez kap, miközben levegőért kapkod) A trafót meg írtam, nagyobb lesz, csak még nem tudom honnan/hogyan, meg előbb ezt kellene eladnom. Üdv
Sziasztok!
A fórumot olvasgatva hosszú idő idő után én is kedvet kaptam a barkácsoláshoz. Elsősorban a PIC-es dolgokban szeretnék elmélyedni. Egyenlőre még csak próbapaneleken kísérletezgetem, később majd a NYÁK-ot is elkészítem a készülékekhez. "Bemelegítésnek" itt egy PIC-es futófény és egy óra 16F84-el, amiket két hete állítottam össze.
Bár nem órás a szakmám :no: , de a múlt hét végén készítettem még egy órát 16F628-al és LCD kijelzővel. Az első bekapcsoláskor a szegény LCD fordítva kapta a tápot , de mint látható szerencsére kibírta a megpróbáltatást
Hali!
Kezdésnek több mint jó! A programot is Te írtad?
Tetszik, bár személy szerint még PIC-ekkel nem foglalkoztam...viszont a labortápod még jobban tetszik!
Üdv
Az az igazság hogy nem vagyok már kezdő, végzettségem és a foglalkozásom is az elektronikával kapcsolatos, csak egy jó ideje a munkám miatt nem volt időm hobbizni.
A PIC-ek már régóta érdekelnek, a programokat sajnos nem én írtam, ott még nem tartok. Ez az amit még szeretnék valamilyen szinten elsajátítani
Fel sorolta amit csinált.
Ez lenne a "disco" fény
Sziasztok ma építettem egy patkányriasztót, mert el szaporodtak a kis mocskok, és a pincénkből összepocsékolják minden évben a zöldséget. Egy kicsit rossz lett a panel kimaratás, mert maradtak a panelen ilyen apró kis pöttyök, valószínűleg már le kellene cseréljem a vas kloridot, mert már sokat használtam. Na de beszéljenek a képek.
Hogy, milyen elven működik?
Itt a rajz és a le írás róla.
Ezt mi is tudjuk, "köszönjük Emese". De, "mit tud a diszkófény?" Persze, mit is tudna, világítani. Na de hogyan? Ja, kéken! De ez nekünk nem elég. Olvass a sorok között, s írj helyesebben.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |