Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   830 / 1685
(#) jdani válasza Stynson hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Nem értem miből jó, hasznos ez. Leméred a vezető anyag felületét, hogy valójában vezet-e? Vagy esetleg ha mondjuk lakk van rajta, akkor leméred, és megállapítod, hogy nem vezet?
(#) Stynson válasza jdani hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

a NYÁK lemez vezetősávjait lehet lemérni, ha pl gyanúsan túl közel 'sikerült' kettő egymástól
(#) roland0327 válasza Stynson hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Szerintem ötletes! Nem mindenki tud hibátlan nyákot készíteni otthon és bizony ha valahol túl közel látja egymáshoz a két vezetősávot akkor ezzel rátud mérni, hogy összeér-e
(#) jdani válasza Stynson hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Hát mondjuk arra jó, de én a sípolást szoktam ahsználni a multimon
(#) roland0327 válasza jdani hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Ugyan az, csak itt egy fény jelzi
(#) Pulyka válasza Flatlander hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

Az én pioneer lapos erősítőmben Bővebben: Link az ujjam átváltozna teljes egészében egy nagy vízhólyaggá, ha fél percig rajtahagynám a végfokon az ujjam..
Valamilyen STK típusú végfok van benne, de a lényeg, hogy ott is van ú alakú jó vastag alu profil, aminek a végében van egy venti, oldalt a végfok, és a tetején egy termisztor..
Lecsavartam a termisztort, és bekapcsolt erősítőnél odafűtöttem neki a pákával.. Elkezdett forogni a venti, mint az állat , és megjelent a kijelzőn az owerload felírat..
Szóval a te erősítődben lévő végfok lehet azért annyira meleg, és raktak rá kis hűtőbordát, mert olyan magas az üzemi hőfoka, mint az enyémnek.
(#) Pulyka hozzászólása Dec 2, 2011 /

Egyébként végeztem egy kis modernizálást az oly rég kedvelt 15W-os villogómon..
Még valamelyik 2000-1990 elötti kiadású HE-ben, vagy a rádiótechnikában találtam, annak idején , most csak az idejétmúlt lakkfilces nyákot másoltam le, és a megtalált beültetési rajzot..
Egy kollégám kérdezte, hogy van-e villogó kapcsolási rajzom, 24V-os, kapunyitó rendszerhez.
Ez a cikk szerint 12V-os, de tegnap gond nélkül vitte a 24V-os szofita izzót is 24V-ról.
Eleinte a kapcsolási rajzot kérte, de megcsináltam neki ezt, amugyis akartam róla egy board-ot a későbbi felhasználás miatt, meg aztán 1 hónapja vagyunk munkatársak, gondoltam megmutatom neki, hogy én is tudok egy s mást..
Bocsi a képekért, Karácsony környékén lesz új telóm, (nem a jézuska hozza ) azzal biztosan szebb képek fognak készülni.

Üdv.Tomi
(#) Pulyka válasza Pulyka hozzászólására (») Dec 2, 2011 /

..próba után kiderült, hogy a 3055-ös tranyót fordítva forrasztottam be, így elfért állítva a kék szűrőkondi, mert nem tetszett, hogy megfektettem..

Nah és, majd szerintem holnapután jelentkezem egy kész projecttel is, egy cekásznak készítek szabályzó elektronikát, és dobozolom be az. Várom már a végeredményt nagyon.
(#) dizi válasza Pulyka hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Látod mennyit számít 15 év gyakorlat. :yes:
(#) vicsys hozzászólása Dec 4, 2011 / 1

Sörkollektor vezérlő, dobozolva. Működés közben.
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Profi ! :kalap: A doboz miből, és hogyan van készítve?
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Köszi. A doboz: Bővebben: Link Az előlap nyomtatva van egy fényes kartonra.

Á, értem. Azért elég borsos ára van, én szerintem a műanyag dobozoknál fogok egy ideig maradni

Nem fogod elhinni, de ez is full műhanyag...

[OFF] Én azt hittem , hogy alu.

Mert olyan szépen megmunkáltam...!

[OFF]Te legalább értesz hozzá, én nekem meg van mit tanulni. :|
(#) nagy hoho válasza vicsys hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Remélem jövő tavasszal már az enyém is fog működni.
(#) zolee1209 válasza vicsys hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Ezt most csak Neked, mindenféle lógó nélkül :beka3: ~10 méterről is határozottan jól olvasható...

SAM_1614.JPG

(#) vicsys válasza zolee1209 hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Basszuskulacs! Murva jól néz ki!

Alul még van egy üres sorom, majd kitalálok oda valamit. Vagy csökkentem a karakterméretet, hogy jobban kihasználhassam a helyet.

Murva?
(#) Frankye válasza vicsys hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Vic rákattant (ismét?) az órára!
(#) Frankye válasza vicsys hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Ez tényleg profi lett! Gratula!
(#) zolee1209 válasza janikukac hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Durva akart az lenni, csak félreütötte... Nálam is olyan közel van a D meg az M, nem tudom ki tervezte ilyenre... :hehe:
(#) zenetom válasza zolee1209 hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Az "M"-hez közelebb van a "K"
(#) David.zsombor válasza zolee1209 hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Hát fölötte picit jobbra is van valami Gratulálok az órához.
(#) vicsys válasza zolee1209 hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Ha kisebbre veszed a karaktereket, alul futhatna egy dátum/hőmérsélet/akármi sor. :yes:
(#) janikukac válasza zolee1209 hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Nálam egy másik betű van ott...

Majd jövőhét végére kitalálom,mi legyen...
Azon dilemmázok, ha kisebbre veszem a karakter- magasságot, és meghagyom az arányokat, akkor oldalt is keletkezik üres hely. Oda lógót nem akarnék tenni csak azért, hogy ne legyen üres. Mindenesetre a futó kijelzés jó ötlet! Most héten valószínűleg úgy is lesz időm agyalni munka mellett.
Következő: »»   830 / 1685
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem