Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   198 / 576
(#) ilias hozzászólása Nov 14, 2013 /
 
nyitnia (fáradt vagyok )
(#) merciabc válasza ilias hozzászólására (») Nov 14, 2013 /
 
Szia! Sok SD-nél találkoztam már(és másnál is), hogy koszos lett a szelepgumi alatt. Ennél a tipusnál szétszedhetö a szelep,és tisztitható. Vagy tekerj bele egy általános biztonsági 2.5bar-os szelepet.
(#) merciabc válasza Mekk_Elek hozzászólására (») Nov 14, 2013 /
 
A hajlitott huzal stimmel, a flexibilis toldatánál szokott elérni.szakadásvizsgálóval pittyegd ki.
Ha Bp-i vagy,van panelem probálni.
(#) ilias válasza merciabc hozzászólására (») Nov 15, 2013 /
 
Szia!
nem kizárt, hogy koszos. szétszedem és megnézem.
köszi az ötletet.
(#) axax válasza merciabc hozzászólására (») Nov 15, 2013 /
 
Üdv. merciabc!
Még mindig Termomax Amica. Úgy néz ki, hogy a Lomex-ben lesz hozzá potméter (a gyári téli-nyári üzemmód váltó helyett). Ellenben most azt csinálja a kazán, hogy fűtéskor a nyomás felmegy 3 bar-ra és a biztonsági szelepnél szép lassan csepeg a víz. Nyilván teszi a dolgát. Megnéztem a kiegyenlítő tartályt (remélem jól mondom) és a levegő szelepen keresztül felnyomtam 1 bar-ra a nyomást. Ekkor az üzemi nyomás felkúszott 4 bar-ra. Ezután engedtem ki egy kis levegőt a kiegyenlítő tartályból és jött ki egy kis víz (koszos víz volt) is. Az üzemi nyomás visszament 3 bar alá és a csepegés is kevesebb lett, de nem szűnt meg teljesen. Emellett, ha leállítom a fűtést, akkor az üzemi nyomás lecsökken 1 bar alá és a kazán kikapcsol (villog az üzemjelző zöld LED), de ha rátöltök vizet, akkor 1 bar nyomásértéknél automatikusan bekapcsol és ismét fűt. Kérdésem, hogy a tágulási tartályból folyhat-e ki víz a levegőszelepen át? Ha nem, akkor a benne lévő membrán lyukas lehet? Mi ennek a javítási módja? Komplett tartály csere?
Köszönöm előre is!
(#) ilias válasza merciabc hozzászólására (») Nov 15, 2013 /
 
n*os, ez elég egybencuccnak* néz ki. f*ekete műanyag, piros tekerővel. v*an esetleg valami spéci módszer a roncsolásmentes szétszedéshez?

Mod:* Ez az írásmód itt nagyon nem divat!
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2013
(#) merciabc válasza axax hozzászólására (») Nov 15, 2013 /
 
Szia! Nem folyhat a levegöszelepen át viz belöle,lukas lehet a tágulási tartályod. Vagy szerzel gyári (használtat(uj már nincs!), vagy ledugozod a helyét, és beraksz a fütési rendszerbe egy általános 25literest. (ez olcsobb,és jobb is)
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2013
(#) merciabc válasza ilias hozzászólására (») Nov 15, 2013 /
 
Nincs benne semmi rendkivüli. Kibontod ahova bemegy a kábel(gyujtásvezérlö elektronika), és ott rámérsz. Ha kezedben van a panel, nézd meg nincs-e rajta valami elpukkanva.
(#) axax válasza merciabc hozzászólására (») Nov 15, 2013 /
 
Szia!
Nagyon köszönöm a gyors válszt! Ledugózni a helyét? Nem a helyére kell bekötni az általános 25 literest? Bocsánat, csak azért kérdezősködöm, mert nem értek hozzá? Nyilván nem Én csinálnám meg, hanem egy hozzá értő.
(#) merciabc válasza axax hozzászólására (») Nov 15, 2013 /
 
Oda is be lehet kötni, de rossz helyen van. Bp.-i vagy?
(#) apoca68 válasza karcsi hozzászólására (») Nov 15, 2013 /
 
Nagyon sokat szenvedtünk a SD c24-gyel. Semmiképp ne vedd meg, minden évben rá lehet költeni szépen! A hőcserélő miatt még a szemétbe is vágtam! Szóval semmiképp!!
(#) apoca68 hozzászólása Nov 15, 2013 /
 
Ránk férne egy kis segítség. Baxi kazánunk van, a fürdőszobába lett téve. A fürdő tele lett párával, szinte melegek lettek a falak, annyira párás lett az üvegtégla és a nagytükör, hogy sem kilátni, sem mi nem látszottunk a tükörben. Gyorsan elzártam a gázcsapot, de gázszagot nem éreztünk. Mi lehetett ez?
(#) ilias válasza merciabc hozzászólására (») Nov 15, 2013 /
 
Bocsi, lehet, hogy nem egyről beszélünk?

Erre a biztonsági szelepre gondoltam.
Ha jól nézegettem végig akkor ez a háromjáratú szeleptől jön.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2013
(#) toro válasza apoca68 hozzászólására (») Nov 15, 2013 /
 
KEZDŐDŐ SZÉNMONOXID!
Az okok:-nem húz a kémény-, koszos a kazánköri hőcserélő-, tele van "bakapihével" az égő!
(#) toro válasza apoca68 hozzászólására (») Nov 15, 2013 /
 
Ezek szerint a Baxival is nyertetek egy nagyot!
(#) axax válasza merciabc hozzászólására (») Nov 15, 2013 /
 
Szia!
Tulajdonképpen Bp.-i. Pontosabban Üröm, de az itt van a III. ker. csillaghegyi része mellett. Miért? Megcsinálnád? Nem venném rossz néven! Persze tudom, hogy Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen.
(#) merciabc válasza apoca68 hozzászólására (») Nov 15, 2013 /
 
Mikor lett üzembe helyezve a készülék?
(#) merciabc válasza ilias hozzászólására (») Nov 15, 2013 /
 
Sorry,elklikkeltem az alanyt. Ez az szerintem, de ezt tibb félével is szerelték. Sztem ezt is szét lehet tekerni a piros kupak alatti 6lap élnél. De a kivezetése 1/2collos, betekerhetsz egy általános bizt.szelepet.
(#) merciabc válasza axax hozzászólására (») Nov 15, 2013 /
 
Üröm nem probléma. Holnap du. érnék rá honom alá csapni a tágtartályt,ha kibirod addig.(?)
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2013
(#) merciabc válasza karcsi hozzászólására (») Nov 15, 2013 /
 
Most fog jönni egy Waillant kombi olcson(még a jó fajta), ha érdekel, jelezd!
(#) ilias válasza merciabc hozzászólására (») Nov 15, 2013 /
 
Semmi gond. Nekem ilyen van beépítve, sajna csak úgy néz ki, mintha szét lehetne tekerni.
Viszont nagyon jó ötlet a szelep "toldás". A gyári 7 rugó körül van. Rákeresek egy 1/2"-os belsőmenetesre.
(#) dworak hozzászólása Nov 16, 2013 /
 
Valaki tudna segíteni? Immergas EOLO STAR 24KW-hoz kellene használati meleg víz átfolyás érzékelő, mert nem ad meleg vizet. A szerelő megállapította a hibát, de minimum 50.000Ft-ot kér alkatrésszel kiszállással munkadíjjal együtt. Mivel komplett egységről van szó én is ki tudom cserélni csak kellene egy weboldal ahol lehet venni. Gyorsan kellene a segítség. Az is jó lenne ha valaki tud egy olyan szerelőt is aki nem ezen a munkán akarja megvenni az új villáját és üllőn megjavítja max 20-ból. Mindenkinek köszönöm!
András
(#) ilias válasza merciabc hozzászólására (») Nov 16, 2013 /
 
Nos, megnéztem és az a gond, hogy nem menetes a kivezetése, hanem csak "körbe gyűrűs" és az utolsó két gyűrű között van egy gumikarika. A 1/2" átmérő stimmel. A gyárit o-gyűrűsnek írja a net.
Hogy tudnék akkor ráaplikálni egy másik szelepet? Vagy így felejtő?
Köszi
(#) JZoli válasza dworak hozzászólására (») Nov 16, 2013 /
 
Néha előfordul, hogy drága áramláskapcsoló esetén egy külső áramláskapcsolót teszünk fel a melegvízágba és azt vezetékezzük be a eredeti kapcsoló helyére. Így akár töredéke is lehet a javítási költség.
(#) toro válasza JZoli hozzászólására (») Nov 16, 2013 /
 
A Beretta CIAO-é kiváló erre és 4-5 eFt.
(#) VIM válasza dworak hozzászólására (») Nov 16, 2013 /
 
Szia! Nem kell bedőlni mindenféle riogatásnak, keresni kell egy másik szerelőt. A másik dolog pedig az, hogy ILYEN típus való bele (ennek van feltöltő csap leágazása) és ez "reed relés" és ráadásul az esetleges rossz alkatrész lecserélhető a vízhálózat megbontása nélkül is. Azért az árért amit a szerelő mondott, panelt lehetne cserélni benne. Szerintem pedig lerakódás miatt nem működik az érzékelő, amit vízkőoldóval el lehet belőle távolítani. Ehhez ki kell szerelni a kazánból és megnézni a kis mágnest, hogy könnyen mozog-e a csőben kialakított helyén, mert ez működteti a tokban lévő reed csövet a gravitáció ellenében a vízáramlás hatására.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2013
(#) merciabc válasza ilias hozzászólására (») Nov 16, 2013 /
 
Szia!
Nagyon 1szerü.
Nézz be a kazán alá, és meglátod.
A kiömlö résznél 1/2" belsö menetnek kell lennie.
(#) zmazula hozzászólása Nov 16, 2013 /
 
Sziasztok!

Lenne egy problémám, Baxi fourtech 24kw a kazánunk. Kb fél éve szerelték fel a teljes fűtési rendszert + melegvizet is ez ad. Mostanra úgy jártunk, hogy a hőcserélőben 2 melegvízcsap esetén elkezd forrni a víz, hallható a hangja. A szerelő szétszedte, teljes szmötyit szedett ki, meg azt mondta, valamitől vízköves lett, és hogy nem kéne neki ennyire melegedni. Majd mindenre fogta, hogy alacsony a víznyomás, nem jó a zuhanybekötés, mert visszanyomja a hidegvíz a meleget, stb, amit nem nagyon tudok elképzelni. Melegvíz 45 fokra van állítva, most levette 90%-ról 65-re a teljesítményt, de még így is előjön a hang a hőcserélőből. Van tippetek, mitől lehet ez egy szinte új rendszerben? Köszi előre is. ÜDv
(#) VIM válasza zmazula hozzászólására (») Nov 16, 2013 /
 
Szia! A bejövő oldalon kellene szétnézni, hol van keresztmetszet probléma és miért. Ha sosem volt jó amióta felszerelték, akkor pedig a csőhálózat méretezésével vannak a bajok.
(#) zmazula hozzászólása Nov 16, 2013 /
 
Szia! Köszi a választ, de alapvetően én úgy gondolom, nincs gond a víznyomással. Majd megmérem, mennyi idő alatt mennyi víz folyik ki, nem tudom, mennyi a normális. De ha megnyitom a zuhanyt, az csapat rendesen, nem érzem, hogy nincs elég power benne.
Következő: »»   198 / 576
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem