Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Sok SD-nél találkoztam már(és másnál is), hogy koszos lett a szelepgumi alatt. Ennél a tipusnál szétszedhetö a szelep,és tisztitható. Vagy tekerj bele egy általános biztonsági 2.5bar-os szelepet.
A hajlitott huzal stimmel, a flexibilis toldatánál szokott elérni.szakadásvizsgálóval pittyegd ki.
Ha Bp-i vagy,van panelem probálni.
Szia!
nem kizárt, hogy koszos. szétszedem és megnézem. köszi az ötletet.
Üdv. merciabc!
Még mindig Termomax Amica. Úgy néz ki, hogy a Lomex-ben lesz hozzá potméter (a gyári téli-nyári üzemmód váltó helyett). Ellenben most azt csinálja a kazán, hogy fűtéskor a nyomás felmegy 3 bar-ra és a biztonsági szelepnél szép lassan csepeg a víz. Nyilván teszi a dolgát. Megnéztem a kiegyenlítő tartályt (remélem jól mondom) és a levegő szelepen keresztül felnyomtam 1 bar-ra a nyomást. Ekkor az üzemi nyomás felkúszott 4 bar-ra. Ezután engedtem ki egy kis levegőt a kiegyenlítő tartályból és jött ki egy kis víz (koszos víz volt) is. Az üzemi nyomás visszament 3 bar alá és a csepegés is kevesebb lett, de nem szűnt meg teljesen. Emellett, ha leállítom a fűtést, akkor az üzemi nyomás lecsökken 1 bar alá és a kazán kikapcsol (villog az üzemjelző zöld LED), de ha rátöltök vizet, akkor 1 bar nyomásértéknél automatikusan bekapcsol és ismét fűt. Kérdésem, hogy a tágulási tartályból folyhat-e ki víz a levegőszelepen át? Ha nem, akkor a benne lévő membrán lyukas lehet? Mi ennek a javítási módja? Komplett tartály csere? Köszönöm előre is!
n*os, ez elég egybencuccnak* néz ki. f*ekete műanyag, piros tekerővel. v*an esetleg valami spéci módszer a roncsolásmentes szétszedéshez?
Mod:* Ez az írásmód itt nagyon nem divat! A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2013
Szia! Nem folyhat a levegöszelepen át viz belöle,lukas lehet a tágulási tartályod. Vagy szerzel gyári (használtat(uj már nincs!), vagy ledugozod a helyét, és beraksz a fütési rendszerbe egy általános 25literest. (ez olcsobb,és jobb is)
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2013
Nincs benne semmi rendkivüli. Kibontod ahova bemegy a kábel(gyujtásvezérlö elektronika), és ott rámérsz. Ha kezedben van a panel, nézd meg nincs-e rajta valami elpukkanva.
Szia!
Nagyon köszönöm a gyors válszt! Ledugózni a helyét? Nem a helyére kell bekötni az általános 25 literest? Bocsánat, csak azért kérdezősködöm, mert nem értek hozzá? Nyilván nem Én csinálnám meg, hanem egy hozzá értő.
Oda is be lehet kötni, de rossz helyen van. Bp.-i vagy?
Nagyon sokat szenvedtünk a SD c24-gyel. Semmiképp ne vedd meg, minden évben rá lehet költeni szépen! A hőcserélő miatt még a szemétbe is vágtam! Szóval semmiképp!!
Ránk férne egy kis segítség. Baxi kazánunk van, a fürdőszobába lett téve. A fürdő tele lett párával, szinte melegek lettek a falak, annyira párás lett az üvegtégla és a nagytükör, hogy sem kilátni, sem mi nem látszottunk a tükörben. Gyorsan elzártam a gázcsapot, de gázszagot nem éreztünk. Mi lehetett ez?
Bocsi, lehet, hogy nem egyről beszélünk?
Erre a biztonsági szelepre gondoltam. Ha jól nézegettem végig akkor ez a háromjáratú szeleptől jön. A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2013
KEZDŐDŐ SZÉNMONOXID!
Az okok:-nem húz a kémény-, koszos a kazánköri hőcserélő-, tele van "bakapihével" az égő!
Ezek szerint a Baxival is nyertetek egy nagyot!
Szia!
Tulajdonképpen Bp.-i. Pontosabban Üröm, de az itt van a III. ker. csillaghegyi része mellett. Miért? Megcsinálnád? Nem venném rossz néven! Persze tudom, hogy Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen.
Mikor lett üzembe helyezve a készülék?
Sorry,elklikkeltem az alanyt. Ez az szerintem, de ezt tibb félével is szerelték. Sztem ezt is szét lehet tekerni a piros kupak alatti 6lap élnél. De a kivezetése 1/2collos, betekerhetsz egy általános bizt.szelepet.
Üröm nem probléma. Holnap du. érnék rá honom alá csapni a tágtartályt,ha kibirod addig.(?)
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2013
Most fog jönni egy Waillant kombi olcson(még a jó fajta), ha érdekel, jelezd!
Semmi gond. Nekem ilyen van beépítve, sajna csak úgy néz ki, mintha szét lehetne tekerni.
Viszont nagyon jó ötlet a szelep "toldás". A gyári 7 rugó körül van. Rákeresek egy 1/2"-os belsőmenetesre.
Valaki tudna segíteni? Immergas EOLO STAR 24KW-hoz kellene használati meleg víz átfolyás érzékelő, mert nem ad meleg vizet. A szerelő megállapította a hibát, de minimum 50.000Ft-ot kér alkatrésszel kiszállással munkadíjjal együtt. Mivel komplett egységről van szó én is ki tudom cserélni csak kellene egy weboldal ahol lehet venni. Gyorsan kellene a segítség. Az is jó lenne ha valaki tud egy olyan szerelőt is aki nem ezen a munkán akarja megvenni az új villáját és üllőn megjavítja max 20-ból. Mindenkinek köszönöm!
András
Nos, megnéztem és az a gond, hogy nem menetes a kivezetése, hanem csak "körbe gyűrűs" és az utolsó két gyűrű között van egy gumikarika. A 1/2" átmérő stimmel. A gyárit o-gyűrűsnek írja a net.
Hogy tudnék akkor ráaplikálni egy másik szelepet? Vagy így felejtő? Köszi
Néha előfordul, hogy drága áramláskapcsoló esetén egy külső áramláskapcsolót teszünk fel a melegvízágba és azt vezetékezzük be a eredeti kapcsoló helyére. Így akár töredéke is lehet a javítási költség.
Szia! Nem kell bedőlni mindenféle riogatásnak, keresni kell egy másik szerelőt. A másik dolog pedig az, hogy ILYEN típus való bele (ennek van feltöltő csap leágazása) és ez "reed relés" és ráadásul az esetleges rossz alkatrész lecserélhető a vízhálózat megbontása nélkül is. Azért az árért amit a szerelő mondott, panelt lehetne cserélni benne. Szerintem pedig lerakódás miatt nem működik az érzékelő, amit vízkőoldóval el lehet belőle távolítani. Ehhez ki kell szerelni a kazánból és megnézni a kis mágnest, hogy könnyen mozog-e a csőben kialakított helyén, mert ez működteti a tokban lévő reed csövet a gravitáció ellenében a vízáramlás hatására.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2013
Szia!
Nagyon 1szerü. Nézz be a kazán alá, és meglátod. A kiömlö résznél 1/2" belsö menetnek kell lennie.
Sziasztok!
Lenne egy problémám, Baxi fourtech 24kw a kazánunk. Kb fél éve szerelték fel a teljes fűtési rendszert + melegvizet is ez ad. Mostanra úgy jártunk, hogy a hőcserélőben 2 melegvízcsap esetén elkezd forrni a víz, hallható a hangja. A szerelő szétszedte, teljes szmötyit szedett ki, meg azt mondta, valamitől vízköves lett, és hogy nem kéne neki ennyire melegedni. Majd mindenre fogta, hogy alacsony a víznyomás, nem jó a zuhanybekötés, mert visszanyomja a hidegvíz a meleget, stb, amit nem nagyon tudok elképzelni. Melegvíz 45 fokra van állítva, most levette 90%-ról 65-re a teljesítményt, de még így is előjön a hang a hőcserélőből. Van tippetek, mitől lehet ez egy szinte új rendszerben? Köszi előre is. ÜDv
Szia! A bejövő oldalon kellene szétnézni, hol van keresztmetszet probléma és miért. Ha sosem volt jó amióta felszerelték, akkor pedig a csőhálózat méretezésével vannak a bajok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |