Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   575 / 575
(#) szili83 válasza VIM hozzászólására (») Aug 5, 2024 /
 
A bitermikus hőcserélő miért időzített pukk?
Úgy tudom, ha tönkre menne cserélhető, de minden kapható a kazánhoz. Eddig mióta meg van a lakás, egy alaplap, és egy gáz mágnesszelepet kellett benne cserélni, de ezek sem olyan dolgok, amik minden nap tönkre mennek.
(#) Gombszem hozzászólása Aug 5, 2024 /
 
Tudja valaki, hogy milyen átmérőjű a kazánfedél zsinórtömítése a BAXI Prime HT 240 kazánnál?
Egyszer már leszedtem régebben, és a gyári tömítés már akkor is nehezen ment vissza egyben.
Jó lenne újra tisztítani, de addig nem akarom szétszedni, amíg nincs új tömítés. Gyári már nem kapható, azbeszt zsinór sincs már. Van 3 vagy 5 mm átmérőjű üvegszál fonat helyette. Melyiket vegyem meg?
(#) VIM válasza szili83 hozzászólására (») Aug 5, 2024 /
 
Ha ismered a bitemikus hőcserélő kialakítását és a vele szemben támasztott elvárásokat, akkor csak Te tudhatod, hogy a rendszered amibe be lett építve az összhangban van e a kazánnal. Ez alatt azt kell érteni, hogy a bitermikus hőcserélő nem szereti a koszos és magas karbonáttartalmú vizet, met azt bele fogja "égetni" a szűk járatokba ahonnan azt nem lehet maradék nélkül eltávolítani ezért a készülék többet fog fogyasztani ami így gazdaságtalan. Azt a hasonlatot azért használtam, mert bármikor rosszabbodhat a hatásfoka olyan mértékig, hogy hozzá kell nyúlni és a savazás csak átmeneti megoldásként jöhet szóba és minden évben egyszer ajánlatos is lesz megtenni HA már a savazásra kell sort keríteni, hogy javuljon a hatásfok. Minden esetre jobb kéznél tartani egy csere darabot és az lehet új is és ezt addig beszerezni amíg lehet kapni és baráti áron.
(#) VIM válasza Gombszem hozzászólására (») Aug 6, 2024 /
 
Szia! Ha rákeresel a készüléked nevével az alkatrész keresésre akkor találni fogsz olyan kereskedést ahol típusazonosító szám megadásával talán még fellelhető pár ezer forintért az amire szükséged van.
Következő: »»   575 / 575
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem