Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   576 / 576
(#) Suba53 válasza VIM hozzászólására (») Pé, 0:24 /
 
Miért gondolod azt, hogy két eszköz elbeszél egymás mellett? Szerintem valamit félre értesz.
(#) Suba53 válasza proli007 hozzászólására (») Pé, 0:27 /
 
Úgy látom, hogy a vén csontoknak magas az új technika.
(#) Udvari Zsombor válasza Gafly hozzászólására (») Pé, 2:08 /
 
Nekünk a tetőtérben teljesen buta termosztát van, elemes, a környezeti hőmérsékletét ("room") írja ki és csak az állítható be rajta, hogy hány °C-nál kapcsolja le a fűtést, egy ☾ és egy ☀ beállítás lehet, melyek között egy kapcsolóval lehet váltani, feltételezem, hogy egyszerűen relével kapcsolja a kazánt. Elemet akkor kell cserélni, ha a kijelzőn megjelenik az ehhez tartozó felirat. A melegvíz magán a kazánon állítható, 40°C-ra van állítva, mert rövidek a csövek a csapokig (mosdókagyló és zuhany).
A földszinten egy olyan termosztát van, amivel szinte vezérelni lehet a (lenti) kazánt; beltéri hőfok, kültéri hőfok (tizedesjegy nélkül), kívánt hőfok (ennél kapcsoljon le a fűtés), esetleges hibakód megjelenítése, paraméterek állítása menüből. Tápellátás a hálózatról történik. A melegvíz 60°C-ra van állítva, mert bőven van távolság a csapokig (két fürdőszoba és egy konyha).
(#) Gafly válasza VIM hozzászólására (») Pé, 7:33 /
 
Idézet:
„Nekem szintén hasonló a felálás, talán csak a bus az eltérés nálam.”

Akkor neked még elemet sem kell cserélned, tök unalmas lehet az életed.
(#) patexati válasza Suba53 hozzászólására (») Pé, 7:48 /
 
Szia!Én nem vettem meg a gyári termosztátot a kazánhoz és így nem engedtem rá a netet a kazánra mivel én is régimódi vagyok mivel ha működik ne frissítgessen nekem semmit!Van egy Computherm E280 Wi-fi termosztát rákötve miről beállítható milyen meleg legyen és a padlóhőfok érzékelőjét is felhasználtam a vegyeskazán hőmérsékletét azon látom,illetve az tiltja első sorban a gázkazánt ha befűtök ...Nem szeretnék alaplapot cserélni sem szándékos sem véletlen hibás frissítés esetén mint például egyes Hp laptopok esetén csak alaplapcsere vagy manuálisan végzett bios frissítés megoldás egy hibás frissítés miatt..
(#) Georgee hozzászólása Pé, 8:38 /
 
Sziasztok,

Ma reggel a Vaillant turbós kombikazánom F.28-as hibakóddal és piros lámpával várt a reggeli kávé után. A hibakódot töröltem, és próbáltam meleg vizet engedni, de ismét F28-ra váltott. Lehet hallani hogy próbál gyújtani. Gáz van, legalábbis a konyhába a gáztűzhely ezt mutatja. Kérdésem, hogy a hibakód jelezheti a gázarmatúra meghibásodását is vagy arra van külön hibakód és inkább itt gyújtási hibára érdemes gyanakodni?
(#) Suba53 válasza patexati hozzászólására (») Pé, 10:01 /
 
Én sem vettem gyári termosztátot. Egy Carte D'or fagyis dobozban van egy kis tápegység a kazán mellett, ami egy jelkábelen táplálja a saját készítésű termosztátomat. Az ad jelet a tápegység panelon lévő relé vezérlőnek, és a relé kontaktusa van rákötve a kazán termosztát bemenetére. Elemcserével nem kell bajlódni. Ha meg elmegy az áram, a kazán se működik.
(#) Danecay válasza Danecay hozzászólására (») Pé, 14:58 /
 
Egy kis kiegészítés, amit most vettem észre, miszerint amennyiben a gázkazán fő/funkciókapcsolóját -ra állítom, abban az esetben is villog a zöld LED, ez nem tudom mennyire természetes.
(#) Danecay válasza Danecay hozzászólására (») Pé, 16:57 /
 
Update 2: Egy szerelővel történő telefonos egyeztetést követően, úgy néz ki, hogy a gázszelep szabályzótekercse(i) mentek tönkre, legalábbis a mérések alapján ez a helyzet. Szerencsére nem kell teljes egészében megvásárolni a SIGMA 845 típusú gázszelepet, meg lehet venni külön a duplatekercset is. Az sem olcsó, bontottan komplett szelepet lehet olcsóbban venni, de miután a szerelő elmondása szerint ezekkel a szelepekkel ez a tekercs szokta a gondot okozni, így inkább megvásárlom a tekercseket új állapotukban, mint bontottan vásároljak egy komplett szelepet, ráadásul a tekercs cseréje csak egy csavar, míg szelep cseréje a gázkör megbontásával járna. Persze a bontott szelepből is át lehetne tenni csak a tekercset, de jobb a (remélhetőleg) biztosra menni.
(#) VIM válasza Georgee hozzászólására (») 14:01 /
 
Szia! A láng kimaradása ill. annak detektálásának idő előtti elmaradása tiltással jár. A gyújtó és lángőr elektródák tisztításával lehetne leellenőrizni, hogy ezek valamelyike okozhatta e a problémát.
(#) VIM válasza Suba53 hozzászólására (») 15:03 /
 
Látod ez a baj, hogy nem vetted meg a kazánodhoz ezt. Ilyen a sufnituning. Veszek egy Ferrarit de jó lesz bele a Bakony gyertya is. A szuper wifis termosztát csak ki-be kapcsol, sosem lesz folyamatos a kommunikáció közöttük. Ha már kiadok érte egy akkora összeget (a kazánért) a hozzávaló vezérlő az aprópénz lesz hozzá, hogy olyan legyen amilyennek lennie kell.
A hozzászólás módosítva: 15:03
(#) Danecay válasza Danecay hozzászólására (») 21:14 /
 
Update 3: Alkatrész beszerezve, kicserélve, működik! Óriási RESPECT a szerelőnek aki telefonon segített és így én magam is meg tudtam oldani a problémát, a helyett, hogy arra játszott volna rá, hogy kijön és majd Ő megjavítja, kb. ugyanannyi idő alatt, miközben legombol mondjuk egy 20-assal! Természetesen a működőképes állapot után is ment neki a köszönet.

Legyen ez itt, hátha valakinek még jól jön
(#) Suba53 válasza VIM hozzászólására (») 21:20 /
 
Ezt a termosztátot használom 30 éve. Ez a harmadik kazán, amit vezérel.
Amikor a gázszerelőnek, aki a kazánt is javasolta és felszerelte, mondtam hogy van egy ilyen termosztátom, közölte hogy rendben, mert a kazánnak van ilyen vezérlő bemenete is, ami az ehhez hasonló kontaktusos termosztátok fogadására alkalmas. Majd ő kötötte be a megfelelő helyre. Úgy hogy semmi sufni tuning, és amúgy kifogástalanul működött egy évig.
Most is jól működik azt kivéve, hogy ritkán ráfűt, amikor csak szellőztetnie kellene.
A ViCare app sem jelez hibát, azt mondja, hogy kifogástalan. Úgy hogy semmi köze ahhoz, hogy nem egy Wi-Fi termosztát vezérli vezeték nélkül.
Következő: »»   576 / 576
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem