Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   577 / 577
(#) Gábor731 hozzászólása Szept 19, 2024 /
 
Sziasztok!
Egy Sanier Duval Ecosy F28 as gázkazánnal kapcsolatban szeretném a segítséget kérni. Jelenleg az a probléma hogy indulás után kb 5-6 másodperc múlva megáll és semmilyen hibakódot nem ír ki ,csak a nyomás jelző kezd villogni és a piros lámpa. A nyomás az 1,5 bar. Akár fűtésnél vagy a meleg víz készítésnél ugyan az a hiba. Normálisan indul ahogy kell, majd begyújt és utána kb 5-6 másodperre leáll hibakód nélkül. többször is megpróbáltam indítani ,de mindig ugyan az a probléma.
(#) Bill3 válasza VIM hozzászólására (») Szept 20, 2024 /
 
Szia!
A láng megszűnése után megy tovább a szivattyú. Mivel a láng csak 6 másodpercig ég az előremenő csak egy pillanatra melegszik fel. Ha hagyom akár 100-szor is újraindul és akkor már melegszik a radiátor is.De ez valószínű nem tesz jót az elektronikának. Az NTC 13.5kohm 20 foknál. A visszatérőben van iszapleválasztó szűrő.Szétszedtem de abban semmi kosz nem volt. leszereltem a hőcserélőt hátha abban van valami dugulás, de nincs. Viszont a hőcserélőn levő hőkorlátozó vezetéke rá volt olvadva a rézcsőre és a belső ér lehet, hogy le volt testelve. Összerakás után továbbra se működött. Ha lehúzom az NTC-ről vagy a hőkorlátozóról a vezetéket azonnal kiírja a hibát. Ma reggel tartósan kiírta a 20-as hibát és már nem működik semmi. Ha valaki tudja mit jelent kérem írja meg!. Az interneten nem találtam ilyen hibakódot. Ha vezérlő panelt kell cserélni akkor azt be kell tanítani a kazánhoz ? Mert az új panel többféle teljesítményű kazánhoz is jó. A kéziköny szerint ehhez mérni kell az égő nyomását de nekem nincs mbar-os nyomásmérőm. A szerelők akiket kérdeztem nem vállalták mert nem érnek rá vagy bosch-t nem vállaltak.
ZW18-2DHKE
(#) Vappali válasza Gafly hozzászólására (») Szept 20, 2024 /
 
Az megvan nekem a gépen, majd rákeresek. Köszi!
(#) heditom hozzászólása Szept 20, 2024 /
 
Sziasztok. Olyan problémával állok szemben, hogy adott egy Termomax Amica PAB 3v e tip. készülék, amely a következő hibajelenséget produlkálja (eddig soha ilyen probléma nem volt vele, ez a múlt héttől jött elő, amikor tavasz óta először járattam meg. A kazánhoz kapcsolódik egy Computherm Q7RF rádiós termosztát, amely teljesen jól működik, automatikusan és manuálisan is adja és elveszi a jelet, amire a kazán reagál is. Azonban az előremenő ág szivattyúja akkor is működésben marad téli üzemmód esetén, amikor akár egész nap nem kap jelet a kazán a termosztáttól, mivel elég meleg van (ha átkapcsolom nyárira, ez a jelenség megszűnik). Ilyenkor szép lassan fellangyosítja a radiátorokat, egész addig megy ez a folyamat, amíg a vízhőfok el nem éri a 40 fokot. Ilyenkor a szivattyú lekapcsol, majd a kazán felfűti a vizet 80 fokosra, majd a szivattyú újból bekapcsol és ezt a felfűtött vizet szépen újból benyomja a radiátorokba. Valakinek valami ötlete, hol kezdjem a hibakeresést? Visszacsapószelepet megkocogtattam, semmi. NTC érzékelőket megtaláltam, de szemrevételezésen kívül egyelőre nem tudom, mit kellene csinálnom velül, ha az a hiba. Valami miatt a termosztát jele tehát feülíródik, esetleg lehet ez kapcsolatban a fagyásgátló funkció hibás működésével?
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2024
(#) VIM válasza Bill3 hozzászólására (») Szept 20, 2024 /
 
Ez a hibakód szerintem a kijelző és a kazán vezérlőpanelja közötti kommunikációs hiba lehet. Nézd meg, hogy a csatlakozások rendben vannak e. A kijelzője az panelra szerelt vagy csatlakozós? A hibatörlésre nem reagál? Tápellátás szüneteltetése utáni újra csatlakozákor is a 20-as hibakód jelenik meg?
(#) VIM válasza heditom hozzászólására (») Szept 20, 2024 /
 
Szia! Ha a termosztát záró kontaktusát kiiktatod (kikötöd) akkor is megy a szivattyú?
(#) heditom válasza VIM hozzászólására (») Szept 20, 2024 /
 
Úgy érted, ha áramtalanítom a termosztát vevőegységét, ami a kazánba van bekötve? Igen. Megy. Nem hatja meg, így azt ki is zártam, hogy a termosztáttal lenne baj (nem biztos, hogy helyesen, de ez tűnt logikusnak)
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2024
(#) bendelaj hozzászólása Szo, 7:50 /
 
Sziasztok! Egy Baxi Duo-Tec kazánról van szó. Áram alá helyezéskor elindul a ventillátor teljes fordulaton, de ezen kívül semmi nem történik. A kijelzőn nem lehet látni semmit, háttérvilágítás sincs. A ventillátor 15 perc után sem áll le.Bekapcsoló gombra nem reagál. Vezérlő panel hiba? Ha valakinek van ötlete szivesen venném ha megosztaná velem. Előre is köszönöm.
(#) JZoli válasza heditom hozzászólására (») Szo, 13:02 /
 
Az áramtalanítás nem elég. Abban, ha jól emlékszem bistabil relé van, és az áramtalanítás hatására sem vált állapotot. Ahogy Vim kolléga írja ki kellene kötni a termosztát vezetékét a kazánból.
(#) heditom válasza JZoli hozzászólására (») Szo, 15:10 /
 
Ha lekötöm a termosztátot, majd téli üzemre kapcsolom, akkor sztem pont hogy baj lenne, ha nem indulna a szivattyú, hiszen termosztát hiányában manuálisan azt a jelet adom neki így, hogy "Fűts!". Egyébként lekötöttem és elindult a szivattyú.
(#) patexati válasza bendelaj hozzászólására (») Szo, 20:04 / 1
 
Valószínüleg vezérlőpanel hiba sajnos..Ha jártas vagy elektonikában csak akkor állj neki javítani..Van ki foglalkozik vezérőpanel javításával..
A hozzászólás módosítva: Szo, 20:09
(#) Bill3 válasza VIM hozzászólására (») Vas, 10:13 /
 
Szia !
A kijelző a panelra szerelt. A reset gombra nem reagál. De észrevettem, hogy ha kicsit erősebben nyomom meg a bekapcsoló gombot vagyis kicsit megfeszül a panel akkor eltűnik
a hibajelzés. Nem hiszem hogy a kijelző nem érintkezik jól, mert bekapcsoláskor mindig lefut
egy teszt és akkor mindig megjelenik az összes szimbólum és betű a kijelezőn és csak utána
jelenik meg a 20-as hiba. Próbáltam mozgatni a nagyobb alkatrészeket de arra nem reagált.
Valahol forrasztási hiba lehet de tele van miniatűr smd alkatrészekkel amit csak valami tűhegyű forrasztóval lehetne újra forrasztani, és akkor még nem oldódott meg az eredeti probléma, hogy kialszik a láng. Már korábban beszereztem egy új vezérlő panelt csak beszereljem-e úgy hogy nem derült ki mi volt az eredeti hiba és nem tudom betanítani az égőhöz ?
(#) VIM válasza Bill3 hozzászólására (») Vas, 21:14 /
 
A perifériák csatlakozásainál is lehet kontakt hiba de ha forrasztási hiba van valahol azt nagyítóval kell keresni, legalább 3-5 szörössel és hozzá megfelelő világítással. A tápfeszültséget lehetne még leellenőrizni, hogy az rendben van e. Az elektrolit kondenzátorokat is ki lehet cserélni főleg ha mellete van egy nagyobb teljesítményű ellenálás. Van aki erre van szakosodva és garanciát is vállal a javításra. Tedd be a csere panelt és ráérsz kutakodni a hibás panelen.
(#) Danecay válasza Danecay hozzászólására (») Hé, 9:33 /
 
Hogy további érdekes jelenséget is írjak, HMV üzemmódban van, hogy teljesen megmakacsolja magát a kazán és nem gyújt be, nem is szikráztat, ahogy korábban is írtam. Van, hogy csak úgy lehet kicsikarni melegvizet a kazánból, hogy átkapcsolom fűtés üzemmódba, odatekerem neki a termosztátot, aminek hatására már szerencsére begyújt, és visszavéve a fűtést, csinálja tovább a melegvizet. Aztán megint van, hogy egy ideig működik rendesen HMV üzemmódban is
(#) VIM válasza Danecay hozzászólására (») Hé, 20:45 /
 
Azt mondtad, hogy a panelek javítva voltak, vegyük azt, hogy azokkal nem lehet probléma. Az üzemállapot jelző zöld jelzésének villogása ha előfordul az mindenképpen gyújtástiltással jár amit a két biztonsági elem közül valamelyik okozhatja. Ezek a vízhiány nyomáskapcsolója és a ventilátor nyomáskapcsolója. Egyszerre csak egyet hidalj át (zárd rövidre a kontaktusait) és figyeld meg, hogy olyankor nem okoz e hibát a kédéses funkcióban. Ha az égőtér burkolatát rögzítő csavarokat meglazítod és a ventilátor nyomáskapcsoló lenne a bizonytalan akkor ilyen nyitott égőtérrel ez meg szokott szűnni. Bővebben: Link
(#) Danecay válasza VIM hozzászólására (») Sze, 18:12 /
 
"Az üzemállapot jelző zöld jelzésének villogása ha előfordul az mindenképpen gyújtástiltással jár"
Nem tudom, hogy nem értem e félre, de ez a zöld villogás, a kazán üzemképes működési állapotát jelzi, a kazán legelső beüzemelése óta. Most nem néztem meg a kézikönyvet, de szerintem az is ezt írja. A többit pedig majd megnézem természetesen! Köszi a tippeket!
Következő: »»   577 / 577
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem