Fórum témák
» Több friss téma |
Kíváncsi leszek majd, neked mi a módszered a leengedésre és az mennyi ideig tart. Jó munkát holnap!
Nálam a kupakos bemenet fala nem túl szép, mintha valami fekete lerakodás lenne rajta. (felteszem nincs ott semmi szűkítés vagy tömítés)
Csövet a csonkra, megnyitom azt a tekerhető bordázott a csavart, csapokat megnyitom, aztán elkezd lefolyni. Nem mértem, de szerintem 40-50 liter lejött, több vödörrel.
Megpróbálom a visszacsapó szelepet összerakni, hogy benne legyen az a fekete gyűrű. A szelep webshopos fotóit nézve látszik is hogy van benne valami. Legfeljebb veszek egy ilyet...is. VIM: legalább ez.
Csak a hidegvízbemenetet zárod le + fürdőcsaptelep nyitva, minden más úgy marad, ahogy üzem közben is van? Melyik csonkra? Mert ott kettő is van közel egymáshoz. Nekem kb. 40liter de órákig tartott
Na sikerült kivenni a zöld részt, alatta csak fekete kosz volt, lehet ahhoz volt ragadva. A hozzászólás módosítva: Kedd, 22:29
Rossz helyre teszed. Te a két kis csonkra gondolsz. A bal a fűtésé, a jobb a melegvízé. Arra a kis szelepsapka méretű csapocskára gondolsz.
Nem az, hanem a visszacsapó szelep háza. A csonkra teszel egy slagot, és a rajta lévő hollander szerű csavart kinyitod - az a leeresztő csap azt mútatom. Meg persze 1-2 csapot megnyitok. De ugye előtte elzárárom a vízet a kazántól. Csak ne tévesszen meg a csordogálás, mert ahogy jobban kap levegőt hirtelen meg-megindul. Most bevezettem a kádba, mert nem akarok mellette állni, cserélgetni a vödröt, van egy kis dolgom. Ha úgy gondolod lefolyt, akkor a visszacsapó szelep ház rézcsövét, amit Te is levettél a zöld bizbasz fotózása miatt, oldod, ott fog kapni jobban levegőt, és gyorsabban fog folyni, de akkor ot is jön ki egy kevés. Akkor a motor abban az állapotában ahogy fotóztam rendben van? Lehet a zöldben lévő, amit rossz helyre tettem, kis fekete kemény alátétet, lecserélem egy friss gumitömítésre. Megnézem majd zár-e az rendesen. A hozzászólás módosítva: Sze, 10:16
Oda tettem igen, ahova te is, amiben a visszacsapó szelep is van. Ott hiába volt nyitva, csak prüszkölt szakaszosan keveset. Attól balra egy kicsivel is van ugyanolyan leeresztőcsonk, ami ott megy cső ugyanolyan, abból jött csak. Az lehetett nálam a baj, hogy alul sorban minden szelepet elzártam, a fűtés be, fűtés ki. és a melegvíz kimenetet is. Amit mondasz két kis fekete szelepsapka formájú tekerőket nyitottam meg csak. Nyilván akkor a melegvíz kimenetet nem szabad elzárnom, mert akkor hiába van nyitva a fürdőben a melegvizes csaptelepnél...
Motor szerintem jó, de várd meg mit mond VIM.
Akkor nem tudom, én ott engedtem most is le.
Összeraktam, nem lett jobb - de legalább rosszabb sem. A visszacsapó szelepbe nem mertem gumi gyűrűt rakni, mert próbáltam, és a kis tányér ami zár kinyomta maga alól. Így az eredeti gyűrűvel raktam össze. De nem zárt teljesen. Lehet rászánom magam és rendelek egyet... Már vettem pár alkatrészt feleslegesen ... Igaz a csap volt a legdrágább, 22eFt. szállítással. Azt lehet fel is dobom a Jófogásra. Amúgy ezt a kis szelepet szépen össze lehet pattintani. De a kikeményedett fekete gyűrű az alján nem zárt teljesen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |