|
Fórum » Kombikazán működési hiba
Az anódot sikerült már kitekerned? A záródugó az hasonló lehet, mint az autónál az olajleeresztő csavarja. Az a zöldes tömítésnek látszó valami az lehet menetragasztó. Ha sikerül kivenni a visszacsavarásnál használhatsz teflonszalagot. Ha nincs olyan méretű imbuszkulcsod a belőle kiálló részre rá tudsz fogni vízpumpafogóval (a racsnis félével) vagy egy megfelelő szélességű gépi csavarhúzót benyomsz a hatszög átlójába és arra ráfogsz egy csavarkulccsal vagy a csavarhúzón erre kialakított részre. A hozzászólás módosítva: 14:14
Anód folyamatban. Ott arra gondoltam, dremellel kimarni a tömítés szélét a csavar alól illetve a tartályt ecetes lavorban fejjel lefelé beállítva áztatni a csavart. A hozzászólás módosítva: 14:15
Ha levetted a tartályt akkor már "szabadabb a vásár" mint a helyén de ott is meg lehetne csinálni de jól jöhet egy segítség minkét kezével. Azt majd elfelejtettem, hogy a citromsavas oldószer az jobb mint az ecetes mert azt lehet töményre csinálni az ecet pedig maximum 20%-os. A hozzászólás módosítva: 14:21
A menetes részek (bármilyen) oldására azért említettem a csavarlazítót, mert az olyan viszkozitású, hogy a jól záró rozsdától összegyógyult menetes kötések közé is mélyen behatol és kenőanyagként is szolgál a mozgatásnál. Az új anód visszarakásánál inkább kócot használnék ha az a tömítő anyag nem felelne meg valami miatt. A meneteket kend meg egy kis szilikonzsírral ha nem használsz teflonszalagot.
|
|