Fórum témák
» Több friss téma |
Az anódot sikerült már kitekerned? A záródugó az hasonló lehet, mint az autónál az olajleeresztő csavarja. Az a zöldes tömítésnek látszó valami az lehet menetragasztó. Ha sikerül kivenni a visszacsavarásnál használhatsz teflonszalagot. Ha nincs olyan méretű imbuszkulcsod a belőle kiálló részre rá tudsz fogni vízpumpafogóval (a racsnis félével) vagy egy megfelelő szélességű gépi csavarhúzót benyomsz a hatszög átlójába és arra ráfogsz egy csavarkulccsal vagy a csavarhúzón erre kialakított részre.
A hozzászólás módosítva: 14:14
Anód folyamatban. Ott arra gondoltam, dremellel kimarni a tömítés szélét a csavar alól illetve a tartályt ecetes lavorban fejjel lefelé beállítva áztatni a csavart.
A hozzászólás módosítva: 14:15
Ha levetted a tartályt akkor már "szabadabb a vásár" mint a helyén de ott is meg lehetne csinálni de jól jöhet egy segítség minkét kezével. Azt majd elfelejtettem, hogy a citromsavas oldószer az jobb mint az ecetes mert azt lehet töményre csinálni az ecet pedig maximum 20%-os.
A hozzászólás módosítva: 14:21
A menetes részek (bármilyen) oldására azért említettem a csavarlazítót, mert az olyan viszkozitású, hogy a jól záró rozsdától összegyógyult menetes kötések közé is mélyen behatol és kenőanyagként is szolgál a mozgatásnál. Az új anód visszarakásánál inkább kócot használnék ha az a tömítő anyag nem felelne meg valami miatt. A meneteket kend meg egy kis szilikonzsírral ha nem használsz teflonszalagot.
Idézet: „mert rákerült egy szürke, fali műanyag gégecsőre hasonlító valami (mágnes lehet vízkóoldási céllal?)” Ó, nem. A mágnes rátét, a drót tekercs nagyfrekvenciával, mind népámítás. Ez túl egyszerű lenne. A használható, komoly vízlágyítók mindegyike egy elég nagy berendezés (pl BWT), amiben egy műgyanta granulátumot tartalmazó tartályon folyik át a víz. Van egy átfolyásmérő, ami a gyanta kapacitásától függően elindítja a regenerálást (éjjel, mert addig nincs víz). A berendezés sótablettával van felötlve, amiből tömény sólé lesz. Ezt nyomják át regenerálásnál. Persze a só tablettát időnként pótolni kell. Ez az üzemeltetés költsége. A telepítés (első beruházás) kb. 200 eFt + szerelés. De lehet, hogy a mai árfolyamon már drágább. A berendezést fagymentes helyre kell rakni, oda ahol bejön a víz a házba (pl. pince, mosó helyiség). Lehet kalkulálni, hogy megéri-e. Hosszú távon biztos. Mi az a sercegés egy 15 éves Ariston Egis típusú cirkó kazán keringető szivattyújában?Tegnap tisztítottam ki a melegítés visszatérő ágának külső illetve a kazán belsejében található szűrőjét. Mindkettő olyan szinten tele volt szennyeződéssel, hogy utólag azon csodálkozom, hogyan is tudott a meleg víz keresztül haladni. Ha már le volt engedve a víz, kiszereltem a kazán beépített automata légtelenítőjét is, azt is szétszedtem, Cillitben kiáztattam majd fogkefével kisuvickoltam. Miután feltöltöttem a rendszert vízzel, radiátorokat légtelenítettem, és megszűnt a rendszerben maradt levegő bugyborékoló hangja, feltűnt, hogy keringető szivattyúnál valami folyamatosan serceg, amiről nem tudom eldönteni, hogy levegő vagy esetleg vízkődarab. Melegítés közben többször megnyitottam a szivattyú légtelenítőjét is, kifolyik valamennyi víz, de a sercegés nem szűnik. Mi lehet az oka? Mit lehetne tenni? Tegnapig nem volt hallható.
Szia! Nem akarom temetni a kazánodat de ha olyan koszos a rendszerben a víz az nagy valószínűséggel már helyrehozhatatlan károkat okozott a bitermikus hőcserélőjében, mert beleég az a vasiszap amit a szivattyú behord oda. Ha nem használsz inhibítort a feltöltő vízben az oxidáció elkerülésére akkor az új feltöltéssel csak rontasz a helyzeten nélküle. A szivattyú is a hordaléktól adhat hangot vagy a hőcserélőben helyileg felforrt víz hangja hallatszik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |