Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   588 / 588
(#) VIM válasza speedbump hozzászólására (») Kedd, 12:58 /

Szia! Első gondolat az volt, hogy a HMV NTC de ha nem mondja az ember, hogy először mérni kellene (legalább annyit megtenni) akkor így szimultán a két NTC közül még most is arra gyanakodnék de van ugye a fűtési előremenőnek is egy ami klipszes rögzítésű. Azt is ki lehet mérni, hogy az értéke mit mutat. Az elégtelen áramlási viszonyok amit esetleg előidézhet a szivattyú vagy a háromutú szelep nyitott (részlegesen) helyzete a HMV állásban az is okozhat hőmérséklet ingadozást a HMV vételezésben. Ha a HMV használata közben a láng lemodulál az azt jelenti, hogy a szabályzásban résztvevő NTC-k a kívánt értéken vannak de ha az egyik NTC nem megfelelő értékű és amiatt modulál le a főégő (a "meleg víz" vétele közben folyamatban van de az úgy lesz meleg, hogy a hideg víz ellenáramoltatásba veszi le a hőcserélőben az oda szállított teljesítményről a beállítottnak megfelelő nagyságot) akkor az addig meleg víz átúszik a langyosba.
(#) speedbump válasza VIM hozzászólására (») Kedd, 13:48 /

Jogos.
R(új) = 11.6k szobahőmérsékleten
R(régi) = 9.3k ezt a kazánba beszerelve, sarukat lehúztam
R(x) = 9.7k szintén kazánban beszerelve, sarukat lehúztam

Az R(x) nem tudom mi, de ott van az is egy csövön gondoltam megmérem. (lásd kép)

A kazánházban érezhetően hűvösebb van, mint ahol az R(új)-at mértem.

NTCk.png

(#) VIM válasza speedbump hozzászólására (») Kedd, 17:33 /

Az R(x) az a kazán előremenő NTC-je de az akkor milyen csőhőmérsékletnél adta azt az értéket?
Következő: »»   588 / 588
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem