Fórum témák
» Több friss téma |
Jogos.
130 mg/l CaO , azaz 13 nk° , ami közepesen kemény. Az anód fogyás felteszem függ a tartályon átmenő vízmennyiségtől is, ennek mennyiségét nálunk inkább kevéssel átlag alattinak mondanám.
Felső rész ecetes ronggyal átdörzsölt felület: sötétkék.
Alsó rész még nincs letakarítva: fekete
Sziasztok. Ehhez a kazánhoz még mindig keresném az HMV NTC-jének cikkszámát, vagy beszerzési lehetőségét. Ha valakinek van infója kérem ne tartsa magában. Köszönöm.
Radiant Idea 24Jó reggelt!A nyomásmérő műszer néha nullát mutat, mivel csepeg a víz a cirkóból, viszont elindul a fűtés és melegvíz is nulla nyomásértéknél.! Azt kérdezném ez hogyan lehet, mivel máskor villogott az előlapon a jelzőfény, de most az sem !? a nyomásmérő műszer elromlott, vagy valami más egyéb alkatrész?
https://www.fokabt.hu/NTC-87004000140FO?srsltid=AfmBOoq1RBjlINbNoCk...fNbSvq Sajnos csak így tudom ....
Szia! A készülék jobb oldalán van a nyomáskapcsoló amire barna és kék vezetékek csatlakoznak. Ha tévedésből zárna az akkor fordulhat elő ha abba a membrános részbe kosz (vasiszapos víz) kerül és nem tud onnan kijönni, így az érintkező mindig zárt állapotot vesz fel. A nyomásmérő az Bourdon-csöves ami ha nullát mutat az szinte biztos, hogy jól mutatja az értéket, kicsi az esélye a meghibásodásának. A tágulási tartály nyomását majd ellenőrizni és ha szükséges korrigálni kellene és a nyomásőrt kitisztítani vagy cserélni.
Kedves 'VIM' Köszi szépen a válaszodat! Megcsinálom ,kitisztítom! Üdv
Nehogy más is úgy járjon, mint mi. Valamelyik része a tárolónak kívül sajnos nem rozsdamentes. Mivel tisztításkor kívül is vizes lett, legelsőnek le kellett volna venni a külső hungarocell borítást, mert azt is csúnyán megszínezte.
Gondolom ilyet esélytelen külön szerezni, esetleg más hőszigetelő anyagot lehetne rakni helyette, de nem tudom mi lenne a megfelelő. Az alsó zárdugót nem sikerült kicsavarnom, nem tudom mi lehetett a tervező elképzelése ezzel, talán fél évente kellett volna újkora óta ki-be csavarozni és megkenni, hogy be ne gyógyuljon és valamire használni is lehessen?
Gázszelep érzékelő hibaÜdvözletem!Van egy Saunier Duval Renova C/F 24 E kazánunk, ami szépen begyújt, de néhány másodperc után F1 hibára leáll, ami "nincs lángérzékelést" jelent a kézikönyv szerint. A gázszelep hallhatóan kattan, leold, mivel valószínűleg nem kapja a jelet. Megtisztogattuk a lángőr elektródát, majd mivel nem javult a helyzet, tettünk bele egy újat is, de még mindig produkálja a hibát. Van ötlete valakinek, hogy mi lehet az egyéb oka a jelenségnek? A gyújtásvezérlőben lehet a probléma? Szemre nem látunk rajta hibás, kiégett kondenzátort, vagy egyebet. Mérni nem mértük, mert az elektronikához nem értünk. A panel benne egy Honeywell S4565AM 1009. Előre is köszönöm a javaslatokat!
Szia! A hibakódok leírása szerint még ide tartozik hibaként ha nem megfelelő a huzat amit a ventilátornak kellene előállítani. A presszosztát (nyomáskapcsoló) csöve lehet koszos belülről vagy a ventilátor csapágyának kenetlensége okozhat elégtelen fordulatvesztést és a lapátok is koszosak lehetnek amik kihatnak a nyomáskapcsoló kapcsolására. Tehát a nyomáskapcsolót kell leellenőrizni, hogy az kapcsol e. Mivel bitermikus a hőcserélő az is előfordulhat, hogy túlmelegszik de nem említed, hogy F3 hibát jelezne a készülék.
Köszönöm. Ventilátor nincs a kéményben, vagy a hőcserélő felett, de akkor lehetséges, hogy a cső van elkoszolódva, vagy a nyomásérzékelő nem funkcionál. Más hibakódot eddig nem jelzett ki.
A készülék fázisérzékeny azaz a bekötési pontjaira megfelelően kell, hogy csatlakozzon az L és az N. Az előzőekben F is szerepelt a típusnál azért tértem ki a ventilátorra és annak nyomáskapcsolójára.
Ha úgy érzed meg tudod csinálni, már elég közel álltál a megoldáshoz. A Honeywell egységben kondenzátorral állítja elő a hálózatból a lángőrnek a feszültséget. Nagyobb, esetleg szürke műanyagházas, X2-es 100-220 nF-os kondenzátor, aminek rendesen elveszett a kapacitása. Ezt kellene cserélni. Mivel az egység árához, ~ 50.000 Ft, képest semmi, akár az összeset is.
A presszosztát érzésem szerint nem jó út, mert annak hibája előbb van a sorban, akkor már nem gyújt be. A hozzászólás módosítva: Szo, 7:50
Az a tartály nem rozsdamentes szerintem akárcsak a bojlerek többsége..Le kell rozsdamarózni és enyhén,vagy nem dagadó purhabbal szépen csíkokban egyenletesen egymás mellé,hogy hézag ne legyen fújni megfelelő vastagságban..Az oldalára jó lehet még parketta alá való olyan kékes színű habfólia mi 5mm vastag ez nem törik el ha ráhajtod több rétegben (nekem az van a spirálhőcserélöre tekerve).Jó lehet még parafa is kapni tekercsben,de eég drága..
A hozzászólás módosítva: Szo, 8:07
Elnézést kérek, nagy matricán volt a burkolat alatt a C/F. A készülék jellemzői között apró betűvel már csak a C van írva. A biztonság kedvéért megtisztogatunk minden érintkezőt
Nagyon köszönöm. Erre voltam kíváncsi. Meglátjuk, találtam szakembert is, aki panel javításával foglalkozik. Nyilván majdnem annyiért csinálja, mint egy fél panel ára.
Reméltem hamarabb lesz fűtésed, ha magad meg tudod csinálni.
Nem kaocsolt ki a cirkóA fali termosztátot (COMPUTHERM Q7RF) levettem, mert elemet kellett benne cserélni. Ilyenkor ott van a csupasz alaplap. Hallom, hogy tovább megy a cirkó (BAXI Prime HT 240). Odamentem, mert nem akartam elhinni hogy megy a fűtés. Csináltam egy resetet, A gáz lekapcsolt, de a ventilátor (és talán a szivattyú is) tovább ment percekig. Ez már nem az az eset, hogy az utánszellőztetés egy rövid ideig még megy.Kihúztam a konnektorból, majd vissza. Azóta rendben megy, eltelt egy nap. Ha egy jelfogó ragadt volna be, az úgy marad az áramszünetre is, gondolom. Mi lehetett ez?
Jelre kapcsol be, és jelre kapcsol ki is, tehát ha fűtésnél kiveszed az elemet, akkor abban az állapotban marad a vevő, hisz nem kap kikapcsolási jelet...
Nincs vevő, sem adó. Kéteres kábel van a cirkótól a termosztátig. A cirkó a zárt áramkörre indul, ezt csinálja a termosztát a legegyszerűbb módon.
Hello! Mi mindent elhiszünk, csak akkor azt áruld el, miért ez a típusa?
COMPUTHERM Q7RF Mert az RF rádiofrekit jelent.
Igazad van. Nem jó típust másoltam ide. El van mentve több fajta is. Sajnálom.
Akkor úgy meglepődtem, hogy nem figyeltem a típusra. Computherm Q3 van, a félgömbölyű. De a probléma érdekes.
Szia! Ezeknek a termosztátoknak a reléje rajta van az alaplapon és ha a relé érintkezője összeragad hiába veszed le a vezérlő áramkört az továbbra is zárt áramkört csinál a kazán vezérléséhez. Ezeket a ki-be kapcsolós termosztátokat általában a kazán 230 voltos részébe lehet beiktatni, hogy azt zárja vagy bontsa és induktív fogyasztót is kapcsol (mint pl. szivattyút az induláskor). A termosztát elektronika bizonytalan működésből adódóan a relé érintkezőin keletkező ívhúzástól azok zárva maradhatnak (összeégnek).
Ariston 24kW melegvíz hőmérséklet problémaSziasztok!Ariston Clas Evo Premium 24kW kondenzációs kazánunk van. A tágulási tartály hibája miatt a fűtés rendszeresen leállt a nyomásvesztés miatt. A tartály cseréje óta a használati melegvíz előállításakor a kazán a lángot ki-be kapcsolja,ami miatt a melegvíz hőmérséklete a hidegtől a forróig változik. A tartály egy bontott darab,de tartja a nyomást. A csere előtt nem volt gond a melegvíz hőmérsékletével. A kazán 10 éves,a hiba egyértelműen a tartály csere után jött elő. Köszönöm előre is a válaszokat. István
Akkor próbál meg rövidre zárni, hogy akkor előfordul e leállás.
Szia,
Megrendeltem, beszereletem, de sajnos nem oldotta meg a problémát. Ha már úgyis kivettem a régit akkor egymás mellett lefotóztam őket. A bal oldali a régi, a jobb oldali az új. Hogy ne kelljen visszakeresni a probléma leírását ezért ide bemásoltam. Bármi más ötletet is szivesen fogadok. Köszönöm. Idézet: „Junkers ZW vízhőmérséklet ingadozás A házunkban egy Bosch Junkers (ZW..?) gázkazán van felszerelve, ami pár napja azt a jelenséget produkálja, hogy zuhanyzás közben a víz hőfoka hullámzik. Alapvetően szépen jön a meleg víz aztán elkezd hűlni majd visszamelegszik. Nem mértem de kb percenként egyszer van hideg vizes szakasz és nagyjából 10mp-ig tart aztán visszamelegszik a víz. A hideg vizes szakaszban sem csaphideg víz jön hanem mondjuk úgy, hogy hűvös. A kazánon hibajelzés nincs.” |
Bejelentkezés
Hirdetés |