Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   598 / 598
(#) proli007 válasza VIM hozzászólására (») Kedd, 22:40 /

Hello! Én mást olvasok ki abból, amit leírt, csak azért szólok..
Az F14 hiba,HMV-nél volt. Most a fűtés éri el a maximum 60 fok értéket, ami lehet gyenge szivattyú miatt is. (Nem ismerem persze a kazánt, lehet le kellene modulálnia, de nem teszi.)
(#) VIM válasza proli007 hozzászólására (») 8:57 /

Szervusz Gabi bácsi! Köszönöm, hogy szólsz, mert már azt is egyben látom ami külön van. Ennek a készüléknek kettő szivattyúja van és persze a HMV és a tartályos része a problémásabb. A fűtési szivattyú meg olyan helyzetben van beszerelve, hogy a kondenzátor ellenőrzéséhez sokat kell bontani, hogy hozzáférhető legyen a kapcsoló dobozban. Az F14 hibát (nem tudom miért de tévesen) hozzágondoltam a rövid idő alatti hőmérséklet eléréshez. Persze ez gradiens probléma ami a szivattyú hibájának tudható be.
(#) Csibi80 válasza VIM hozzászólására (») 17:09 /

Sziasztok!
Akkor ezt látom meg is beszéltétek...
Igen, így van, hála Isten a HMV körnek a problémája, egyúttal az F14-es hiba is eltűnt.
Ha jól értem, akkor a fent említett problémámra a megoldás a szivattyúnál keresendő, tehát ez a jelenség nem normális?
Alig akarja felfűteni a házat 23 fokra, persze ez sok mindentől függ, de ezektől tekintsünk el, mert a házzal egyébként minden rendben van.
Bosszant, hogy amit fentebb leírtam, rövid idő alatt eléri a 30 fokról a 60 fokot a kazán, aztán le is áll.
Szóval keringeti sokáig, sőt...
(#) Udvari Zsombor válasza Csibi80 hozzászólására (») 18:27 /

Nálunk csak 22°C-ra van állítva a fűtés, ennél nem kell több, nálam csak azért van ennél melegebb, mert egyrészt tetőtérben vagyok, másrészt a számítógépem és képcsöves cuccaim is termelnek némi hőt.
Következő: »»   598 / 598
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem