Fórum témák
» Több friss téma |
Hello! Én mást olvasok ki abból, amit leírt, csak azért szólok..
Az F14 hiba,HMV-nél volt. Most a fűtés éri el a maximum 60 fok értéket, ami lehet gyenge szivattyú miatt is. (Nem ismerem persze a kazánt, lehet le kellene modulálnia, de nem teszi.)
Szervusz Gabi bácsi! Köszönöm, hogy szólsz, mert már azt is egyben látom ami külön van. Ennek a készüléknek kettő szivattyúja van és persze a HMV és a tartályos része a problémásabb. A fűtési szivattyú meg olyan helyzetben van beszerelve, hogy a kondenzátor ellenőrzéséhez sokat kell bontani, hogy hozzáférhető legyen a kapcsoló dobozban. Az F14 hibát (nem tudom miért de tévesen) hozzágondoltam a rövid idő alatti hőmérséklet eléréshez. Persze ez gradiens probléma ami a szivattyú hibájának tudható be.
Sziasztok!
Akkor ezt látom meg is beszéltétek... Igen, így van, hála Isten a HMV körnek a problémája, egyúttal az F14-es hiba is eltűnt. Ha jól értem, akkor a fent említett problémámra a megoldás a szivattyúnál keresendő, tehát ez a jelenség nem normális? Alig akarja felfűteni a házat 23 fokra, persze ez sok mindentől függ, de ezektől tekintsünk el, mert a házzal egyébként minden rendben van. Bosszant, hogy amit fentebb leírtam, rövid idő alatt eléri a 30 fokról a 60 fokot a kazán, aztán le is áll. Szóval keringeti sokáig, sőt...
Nálunk csak 22°C-ra van állítva a fűtés, ennél nem kell több, nálam csak azért van ennél melegebb, mert egyrészt tetőtérben vagyok, másrészt a számítógépem és képcsöves cuccaim is termelnek némi hőt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |