Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   598 / 598
(#) proli007 válasza VIM hozzászólására (») Kedd, 22:40 /

Hello! Én mást olvasok ki abból, amit leírt, csak azért szólok..
Az F14 hiba,HMV-nél volt. Most a fűtés éri el a maximum 60 fok értéket, ami lehet gyenge szivattyú miatt is. (Nem ismerem persze a kazánt, lehet le kellene modulálnia, de nem teszi.)
(#) VIM válasza proli007 hozzászólására (») Sze, 8:57 /

Szervusz Gabi bácsi! Köszönöm, hogy szólsz, mert már azt is egyben látom ami külön van. Ennek a készüléknek kettő szivattyúja van és persze a HMV és a tartályos része a problémásabb. A fűtési szivattyú meg olyan helyzetben van beszerelve, hogy a kondenzátor ellenőrzéséhez sokat kell bontani, hogy hozzáférhető legyen a kapcsoló dobozban. Az F14 hibát (nem tudom miért de tévesen) hozzágondoltam a rövid idő alatti hőmérséklet eléréshez. Persze ez gradiens probléma ami a szivattyú hibájának tudható be.
(#) Csibi80 válasza VIM hozzászólására (») Sze, 17:09 /

Sziasztok!
Akkor ezt látom meg is beszéltétek...
Igen, így van, hála Isten a HMV körnek a problémája, egyúttal az F14-es hiba is eltűnt.
Ha jól értem, akkor a fent említett problémámra a megoldás a szivattyúnál keresendő, tehát ez a jelenség nem normális?
Alig akarja felfűteni a házat 23 fokra, persze ez sok mindentől függ, de ezektől tekintsünk el, mert a házzal egyébként minden rendben van.
Bosszant, hogy amit fentebb leírtam, rövid idő alatt eléri a 30 fokról a 60 fokot a kazán, aztán le is áll.
Szóval keringeti sokáig, sőt...
(#) Udvari Zsombor válasza Csibi80 hozzászólására (») Sze, 18:27 /

Nálunk csak 22°C-ra van állítva a fűtés, ennél nem kell több, nálam csak azért van ennél melegebb, mert egyrészt tetőtérben vagyok, másrészt a számítógépem és képcsöves cuccaim is termelnek némi hőt.
(#) Billzzz válasza VIM hozzászólására (») Sze, 21:35 /

Kedves VIM és elektroncso!

Most jutottam ide, hogy megírjam. Sikerült szerezni másik hőcserélőt. Kicseréltem és azóta újra jó a kazán HMV-je is. Köszönöm! A régin volt egy fehér rész kb. középen, gondolom ott már szivárgott is. Szóval ideje volt a cserének.
(#) ocsisajt hozzászólása 1:32 /

Junkers euroline 24 kéményes cirko folyamatosan fűt

Sziasztok! Van egy Junkers Euroline 24 a kéményes kivitel talan ZW. Fura volt, hallom folyamatosan begyújt, majd megy egy darabig és újra.....
Megfigyeltem baromira felmegy a hőfok led a 90fokosig is. Ha kinyitom a hasznalati melegvíznél a konyhai csapot akkor lemegy kb 45-60 fokig, de azonnal elkezd melegíteni. A radiatorok teteje forró, alja langyos. A keringető szivattyú zúg ahogyan szokott, nagy csavar kicsavarva alatta kis vékony csavarhúzóval szepen nagyon finoman könnyedén forgatható a tengely.
Legutóbb kb 3-4 hónapja felújítottam a vezerlő panel kondenzátorait, 2 db is haldoklott. Azóta hibatlanul ment, bár kicsit tovabb hagyta a keringető szivattyút mint azelőtt, de lehet így volt jó. Viszont a keringető szivattyú a fém háza nagyon felforrósodik.
Tanácstalan vagyok.
Lekapcsolom, lehül és amint a főkapcsolót bekapcsolom, sárga led, majd egyből elindul a keringető szivattyú és elkezd begyújtani és nagy langon fűteni.
Mit nezzek, meg? Mi lehet a hiba?
A hozzászólás módosítva: 1:33
(#) ocsisajt válasza ocsisajt hozzászólására (») 2:22 /

Bocs, pontos típus Junkers Euroline ZW 23-1
(#) ocsisajt válasza ocsisajt hozzászólására (») 9:56 /

Nahh most nezegettem meg. On-off kapcsolót bekapcsolom, azonnal elindítja a keringető szivattyút. Tengelye forog nincs megállva. Ha kinyitom a melegviz csapot akkor gyönyörűen szabályozza a 60fokos led neha par másodpercre kivillan, de általaban a 45 fokos világít csak, meleg víz van a csapnál, a radiátorok fele nem viszi el a meleget a radiátorok hidegek.
Mindezt úgy csinalja, hogy a termosztát 15 fokra lecsűrve. Ha felnyomom bekapcsol a termosztát reléje és akkor figyelem az elzart vízcsapnal, nem ketyeg a valtószelep motorja.
Valtószelepet be tudom nyomni a motort levéve róla csavarhúzóval szépen. Nyilvan a visszanyomó rugó erejét kell csak éreznem.
Jól matekolok, hogy vagy a valtószelep motorja vagy az elektronika lehet a hiba oka?
A hozzászólás módosítva: 9:58
Következő: »»   598 / 598
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem