Fórum témák
» Több friss téma |
Amatorkodes, meg legalabb bovulne a tudasom (az a keves ami van )
Es, pl. ejszaka, kameravaltas, a 12kamerabol 3 sokkal vilagosabb, es ilyenkor vegig kell leptetni a profilokat, amibol 3 valami irdatlan brutalis max. fenyerore van programozva, es nem allithato, fix. Ilyenkor kisuti a szemem, de komolyan. Tehat, ha megtalalom a scalerbol a ledmeghajtokra meno vezerloszalat, akkor van eselyem? Valamint, a ledmeghajtok aramkorlatosak, azaz van valami beepitett maximum, ahol hatarol? Hazavagni nem szeretnem, az en elgondolasom szerint megmerem, a max. fenyeron mennyit vesz fel a ledmeghajtas a bemeno 17V agon, arra beallitott aramkorlatos kulso taprol meghajtanam, es indulhatna a kiserletezes. Lehet a Te szemedben ez kokanykodas es ganyolas, en szemszogembol nezve kivancsisag, es szo jo ertelmeben vett amatorkodes. Manapsag, amikor mindenre az a megoldas, hogy tegyel fel uj szoftvert, romot, rakd ujra a Windowst, stb, kimomdottan udito elfoglaltsag forrasztopakat, es multimetert, valamint az eszemet is hasznalni. Bocs ha hosszu lett.
Ha rendesen megpuffereli, akkor nem kéne villognia, szerintem.
Sziasztok! Adott egy Asus al1906 monitor. Egy rossz cső hazavágta az inverter részt, ledesítve lett. A táp rész újra lett kondizva. Működik szépen, de készenléti módban nagyon halk, magasfrekvenciás, lüktető hangot ad. Kikapcsolt állapotban is megmarad ez a sípolás, csak folyamatosan csinálja. A segítségeteket kérném, hogyan lehet ezt megszüntetni. Köszönöm! Üdv!
Minden monitor ezt csinálja általában.
Megszüntetheted, ha kihúzod a konnektorból!
Szia
Egy ilyen esetem nekem is volt nemrég, az is működött, de a primer elko végét járta, ez okozta a rendellenes zúgást, nem tudom, hogy az újrakondizásba ez is benne volt-e? Üdv
Szia! A csőhiba előtt nem volt ilyen probléma vele, és a másik kettő monitorom nem csinálja.
Szia! Ezt a kondit nem cseréltem, "csak" az összes többit. Egy próbát megér. Köszönöm a tippet! Üdv!
Ez érdekes, mert nekem az összes monitorom ezt csinálja...
Akkor át kell nézzem őket! (Bocsi ha félrevezettelek! )
Arról a 17V-ról egy step up konverter megy, ami áramgenerátorként hajtja a ledeket, tehát az áramkör tápjának korlátozása nem megoldás. A fényerőszabályzás úgy van megoldva, hogy egy fet kapcsolgatja a földet a ledekre, ha nincs külön fet akkor a vezérlő IC-ben van. A scalerből érkező PWM jellel nem fogsz tduni mit kezdeni, tehát felejtsd el ezt az egészet, hülyeség.
Zsoltee azt nem lehet megpufferelni. A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2016
Nem kell, készenlétben burst módban megy a tápvezérlés az alacsony terhelés miatt, ez van öregkorukra. Legfeljebb gyantával ki lehetne önteni a trafót, de nekem ilyesmi még sosem hozott eredményt.
Köszönöm,
már csak egy kérdés, nagyságrendileg hová esik a pwm frekvencia?
Sziasztok!
Lehet nem ez a legjobb topic, de hátha valaki tud segíteni abban, hogy van egy Samsung LTN156AT01 LCD-m és egy MT561-B driverem, de sehogy se jutok dűlőre a lábkiosztásokkal. Esetleg valaki tud valamit ezeknek a paneloknak az LVDS lábkiosztásáról? vagy ez szabványos?
Pl. beirod a google keresobe, hogy ltn156at datasheet es ...voila..harmadik talalat
Bővebben: Link egyebkent nagyjabol szabvanyos 30-as csati
A monitor datasheetje megvan, a driver board-ét nem tudom!
A közepe-végefelé elvileg az lesz az. Bővebben: Link
A panel labkiosztasarol volt szo.
A masikra meg ra van irva, te is latod, azt linkelted be. Odd es Even O es E jelu az LVDS kiosztas. Ha csak 4 csatornas, akkor az elso (O) parok viszik az infot.
Na azokról az O és E betűkről nem tudtam, hogy mit jelentek. Akkor az O-kat összekötöm az RXIN-ekkel de melyik clock kell nekem ami a driveren az O3 alatt van vagy a második felülről? Illetve még annyi, hogy az LCD datasheetjeben azok a DDC lábak mik? Azokat is be kell kötni (ha igen hova)?
Na latod, ezt en sem tudom, mert nem kulonbozteti meg oket, de feltetelezem, hogy szinkronban vannak (meg az is lehet, hogy ossze is van kotve). Ha az egyikkel nem sikerul, probald a masikkal. A VCC labhoz kozelebbivel kezdenek...
A DDC labak a soros eepromhoz mennek, ha a vezerlon nincs, akkor nem kell bekotni, max nem tudja automatikusan a vezerlo, hogy a rakotott panel milyen uzemmodokat tud. FONTOS!! A kepen a vezerlo 5V-ra van jumperelve, a panelek tobbsege viszont mar 3.3-as, ezt MINDENKEPPEN ellenorizd le, mielott rakotod, mert kinyirhatod! A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2016
Köszi, működik, de kissé vibrál a kép függőleges irányban.
Milyen hosszu a vezetek? Meg van-e sodorva paronkent? Hany GND-t kotottel be?
Stabil a 3.3-as tapfesz? A ra tudsz merni a clockra? a OC3+- -on nincs orajel veletlenul?
Egy GND kivételével mind be van kötve kábel kb 15 cm amit adtak hozzá abba rendeztem át a sorrendet, igen össze van sodorva páronként. És nem jelentős a vibráció de szövegnél zavaró. Este ha tudom megnézem szkóppal. Egymáshoz képest nézzem vagy földhöz képest?
Na annak nem szabad zavart adnia.
Tokmindegy, csak a freki a lenyeg, hogy melyik ad jo orajelet. Probald a PC oldalon a kepernyo megjelenitesi modoknal eloszor a frekit, majd a felbontast csokkenteni/novelni. Ha szukseges, kenyszeritsd.
Elmúlt. Igazából érdekes módon, mert levettem a jumpert amivel elvileg a felbontást lehet kiválasztani. És így hogy semmire nincs rátéve a gépen megjelent minden lehetséges felbontás és ha ott kiválasztom azt amit az LCD tud akkor nincs semmi mozgás a képben
Köszönöm!
Rendben, köszönöm! Már rég jártam erre, csak most olvastam. Azokat tényleg nem néztem még át.... Ha megnéztem, megírom, hogy mi van. Üdv.
Sziasztok, Adott egy Samsung 2243SN típusú monitor amiben valami GS2 v-0-1 típusú táp van. A jelenség a következő egy pillanatra van kép majd lekapcsol a háttérfény, teszt csövekkel is megnéztem és kiderült a trafó egyik oldala nem kapcsolja fel a csöveket csak picit éppen láthatóan valami fény van a csövek végénél. Amennyiben a csöveket felcserélem akkor a probléma mrad ugyan azon az oldalon. A trafó szekunder oldalát mérve az egyik oldala 870 Ohm (ez az oldal világít) a másik 905 Ohm. Amivel eddig még nem találkoztam az volna, hogy a szekunder oldalon egy-egy kimenet össze van kötve egy 389K és egy 383K ellenállással. A trafóban lévő eltérés lehet a ludas vagy valahol máshol kellene keresni a hibát?
Az már nagyon nagy eltérés a trafóknál .
Cserére szorul.
Köszi a megerősítést, az inverterben TM-0815-ös trafó van de sajnos ilyet elérhető közelségben nem találtam de a HQ videonál volna TM-0915-ös és TM-0917-es trafó. Esetleg ezekkel helyettesíthetem azt ami benne volt?
Abban esetben csak , ha megegyezne a szekunder ohm mértéke , illetve a paraméterük a kettőnek , de ezt kétlem. De meg kell nézni az adatlapjukat , és kiderűl.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2016
Üdv mindenkinek!
Egy olyan problémával szembesültem,mint még eddig soha.Egy LG Flatron L1919S monitorról van szó.A felkapcsolást követően a képernyő azonnal fehér.Kis időre elsötétül,majd ismét kifehéredik és igy is marad amig el nem kapcsolom,függetlenül attól hogy számitógépre van-e kötve vagy sem. Volt már valakinek ilyen esete?
Sziasztok!
Egy Benq T502 monitorral küzdök. Nem ad semmi életjelet (led nem világít az előlapon, nem lehet bekapcsolni). A tápon a primer puffer kondinak az egyik lába el volt rohadva, azt cseréltem, illetve a mosfetet (P7NC70ZFP) cseréltem P7NK80ZFP-re, mert kormosodást véltem felfedezni rajta. A primer kondin 230V-ot mérek. Nem kellene ennek magasabb értéknek lennie. A trafó primer oldalán a mosfet előtti szakaszon két lábon mérem még a 230V-ot. A szekunder oldalon nem jelenik meg feszültség. Mit nézzek még meg? Lehet, hogy a graetz adta meg magát? Kérem a hozzáértőket, adjanak valami támpontot. Előre is köszönöm! Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |