Fórum témák
» Több friss téma |
Ez épp az. Azért kérdem, azt írja, hogy 50 fokig használható.
Szia.
Én nem tenném fel vele. Ha sokat fogsz csinálni ilyet, akkor érdemes beruházni egy folyékony műanyag szettbe. Ez víztiszta, UV-ra szárad és nem hagy nyomot, mint a pillanatragasztó. Tudomásom szerint 300 fokig hőálló. Az utóbbi időben magam is kipróbáltam sok változatot, a pillanatragasztótól a kétkomponensűt át majdnem mindent, de eddig ez vált be a legjobban. Ilyen
Kedves Mindenki!
Szeretnék tanácsot vagy ötletet kérni ha van rá mód. Van egy Samsung Led tévém és elromlott. Leírnám a jelenséget hátha tud valaki valamit mondani róla. Ez egy smart tv. Párszor már csinálta azt, hogy amikor frissítette önmagát akkor a frissítés mindig 39%-nál befagyott és ki kellett kapcsolni, hogy működjön. Most viszont szintén befagyott a frissítés közben, az adás ment de nem reagált semmire és ki kellett húzni a konnektorból. Viszont azóta nem lehet bekapcsolni. Semmi led sem világít rajta. Köszönöm ha kapok valami infót!
Többrétű lehet a hiba .Mindenkor igaz az hogy frissítés közben nem ildomos megszakítani a folyamatot tehát nem szabad áramtalanítani a készüléket.Sokszor annak tűnik , hogy nincs semmi reakció .Viszont attól még , hogy nem látszik semmi változás attól a gép még dolgozhat a háttérben.Főleg , hogy írtad , hogy a műsor viszont a háttérben meg rendesen ment.Ezek szerint mégsem fagyott be , mert akkor egy kimerevedett állókép lett volna a háttér is , és nem egy folyamatos adás vétele.Nos lehet a hiba a meg szakítptt folyamat eredménye is, de lehet , hogy a tévé tápja adhatta meg magát.Ezt innen eldönteni nem tudjuk.Nem írtad , hogy a tévé frissítés , hogy kell érteni , tehát kábeles vétel esetén , vagy net , vagy wifi , tehát van egy pár opció.Ha esetleg wifis netes frissítés áll a háttérben , akkor , ha sikerül a beüzemelés , akkor ki kell kapcsolni a wifit , vagy a net hozzáférést meg kell szüntetni.Meg fog oldódni a probléma. Sokszor felesleges dolgokkal rakja tele magát a tévé , amire semmi szükség.Viszont egy két típus főleg a régebbiek már ezt nem nagyon tudnak tolerálni.Memória , vagy helyszükséglet stb.
Köszönöm a segítséget.
Szerintem elviszem szerelőhöz. Esetleg valaki valami hozzáértőt Győrben nem tud? Köszönöm
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni...van egy samsung UE40D5500 tvm az alábbi hibával...melyik alkatrész lehet a hibás, ill. érdemes rá költeni?
Szia!
Kijelző hiba. Sajnos nem tudsz vele mit kezdeni.
Sziasztok,
A Thomson 32LM051B6 TV-hez keresnék alaplapot vagy esetleg egy Sil9011-es IC-t A TV típusa: 32LM051B6 Alaplap típusa: 715T1616-1 IC típusa: Sil9011 Az IC sajnos zárlatos lett és ameddig a panelon volt nem volt hajlandó még rendesen bekapcsolni sem, az IC levétele után már rendesen elindul és látszólag minden funkció működik rajta de a HDMI csatlakozó is kellene majd amihez ez az IC kellene. Amennyiben van valakinek ilyen akár törött TV az érdekelne (tudom ebay-ről lehet rendelni de ha hamarabb megszerezhető lenne az jobb volna). Segítségeteket előre is köszönöm
Sziasztok!
Tápegység panelen valami tönkrement. Biztosíték kiolvadt. Mivel érdemes kezdeni a javítást? Vannak tipikus hibák? Egy kb. öt éves Samsung TV-ről van szó. Ez még nem smart. Köszönettel kérek információt!
A pontos típus megadva:
Idézet: „Egy kb. öt éves Samsung TV” Így aztán nem kell az embernek keresnie a kapcsolási rajzot sem, fénykép nélkül is ott van mindenki előtt a TV belső felépítése.
Igazad van, pontosítani fogok.
Helló! Van 2 db technika tv, mind kettőnek az a gondja, hogy nem lehet bekapcsolni. A készenlét világít, feszültségek rendben, hibát nem találok. Első körben frissítést kellene csinálni rajta de nem találok a típushoz megfelelőt, vagy nem tudom melyik kell hozzá?! Az egyik W32/56J-GB-HCU-EU, a másik M40/57J-GB-F-HCU-EU. Blaupunkt készülékek ezek tulajdonképen. Reszetelést nem tudok csinálni, mert tudomásom szerint csak menüből lehet megoldani.
Szia. Alaplap + kijelző kombinációra keress rá, valószínűleg az epromot kell újra írd. Rosszabb esetben processzor újragolyózás, de az a ritkább.
Sziasztok.
Philips tv készenlét világít. A sárga trafó cicereg és a 3A bizti is meg van repedve. Ha bekapcsolom akkor a cicergés ütemesen változik ahogy a standby led villog. Megjavítanám ha lehet. Hol is kezdjem? Köszönet a segítségért.
Ahhh, egy újabb vestel. Szép.
Húzd le a tápot a main-ről, nézd meg, van-e standby. Keresd ki a hozzá való service manualt, az megmondja melyik lábakat kell összekötni, hogy elindítsd a tápot önmagában. Ha elindult, ellenőrizd a feszültségeket, terheld le őket, nem-e esnek be. Ha minden oké, indítsd el a háttérvilágítást. Ha az is megy, akkor a mainon lesz a hiba. Ezt majd akkor kitárgyaljuk, ha az előző teszteken átfutottál. A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2018
Köszi!
Sziasztok! Samsung tv-n minden működik, de a kép szélén körbe egy csík található. A képtartalomtól függően változik az intenzitása. Nem nagyon zavaró, megpróbáltam lefotózni, látható a képeken. T-com panel csere volt. Mi lehet ez?
Helló!
Próbálj meg valami egyöntetű színt vagy tesztmintát fotózni, így nem teljesen kivehető. Azt sem zárnám ki első körben, hogy a fényterelő áll szarul a háttérvilágításnál, vagy a diffúzor lapok valamelyikén van kosz. Nekem egy Grundig TV-be mászott bele és halt meg egy pók, ami később a rajta áthaladó feszültség és áram miatt elkezdett lassan füstölni, így begőzölve alulról a lapok közé. Jó móka volt kitakarítani.
Szia! Mondtad, hogy alaplap és kijelző kombinációra keressek rá. Kerestem alaplap szerint, CV308H-D a száma, de mindent számot, betűt ami rá van írva megpróbáltam. Próbáltam kijelző szerint, LC320WXN (SC)(B1). Próbáltam kombinálni a kettőt, de nem találtam megfelelő szoftver hozzá. Találtam olyat, hogy LCD32-270roi, ami tán ugyan ez, de változatlan a helyzet!! Honnan a patvarból lehetne beszerezni?
Várj egy pillanatot, most ide-oda csapongsz. Az az előző téma volt.
Küldj egy képet a készülék(ek) hátuljáról, hogy kivehető legyen a sorozatszám és a gyártási szám. Ez alapján meg tudok kérdezni egy ismerőst, hátha.
A samsungra keresnem kell valami jelet, nyilán előveszem a régi jelgenerátort, a 2 technikát lefotózom, de csak holnap lesz időm, addig is köszönöm a segítő szándékod!
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2018
ilyen fekete sáv nálam is volt, a monitor menüjében keress olyat hogy overscan azt kell nullára állítani.
mondjuk nálam ez a beállítási opció a videokártya driverében volt elrejtve de ha rákeresel a monitor overscan kifejezésre kiad több megoldási lehetőséget.
Helló a 2 technika hátulja, a 32"-os és 40 " - os. A 32 - esen csak az van, de a negyvenesen van egy vonalkód is. A samsungra még nem került sor.
Ezt találtam hozzá.
Ha jól értelmezem akkor a CN2 csatlakozó 3. lábát kellene piszkálnom, hogy elinduljon. Bár elég zavaros nekem ez a rajz. Köszönöm!
Jól látod. A 9-es lábról le tudod venni az 5v standby feszültséget, ezt kösd vissza egy vezetékkel a 3-ra és 5-re. Ekkor el kellene indulnia a háttérvilágításnak. Ha jól látom, nincs külön feltétele a 12 és 24v meglétének, nézd meg, azok is rendben vannak-e.
Szerk.: az alaplapot húzd le, ezekhez a tesztekhez. A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2018
Sziasztok. Rossz helyre tettem a kérdésem, Bővebben: Link. Ha tudna valaki segíteni megkoszonném.
Kaptál már választ, tehát igen, lehet. A háttérvilágítás táplálását viszont meg kell oldani.
A smsungról még egy kép, ezen talán látszik a gond.
Sajna nem találtam a szervíz menüben sem ilyen opciót.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |