Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! A trafónak akkor is van pár ohm ellenállása, ha menetzárlatos. Hasonlítsd össze a 12 és a 24v tekercsek ellenállását.
Szia!
A szekunder oldali tekercsek ellenállása 0,4 ohm és 0,5 ohm A primer oldalon 1,1 ohm és 1,3 ohm. Üdv!
Nem ismerem a multimétered érzékenységét, mivel ezek elég kis menetszámok, ezek az értékek akár normálisak is lehetnek. Valószínű a mérővezetékeidet eleve 0.3-0.4 ohm-nak méri. Ezzel sokat nem haladtunk előre, de nem baj. Rövidzár mérés megvolt? GND -> tápvonalak?
A CV309B alaplaphoz szerintem ez való:
Bővebben: Link Próbáld meg a "normális" frissítést először, hátha. Menete: Másold fel a fájlt egy pendrive-ra. Húzd ki a TV-t az elosztóból. Dugd be a pendrive-ot. Helyezd áram alá a TV-t. Próbáld meg bekapcsolni, hátha elindítja a frissítést. Ha nem, akkor Eprom-ot le kell forrasztani, íróval PC-n megírni. Először mindenképpen mentsd le az eredeti tartalmát a chip-nek.
200 ohm a legkissebb méréshatár rajta.
Táp vonalakkal nem tudtam foglalkozni mert nem vagyok otthon. Valószínűleg ez hétfőre marad. Köszönöm!
Szia! Köszönöm, a jövőhéten megnézem, jelentkezni fogok.
Helló!
Sajnos a HORIZON 40HL737F tévével, nem jutottam sehova ITT, ugyanis egyik programozóm sem tudja ezeket a memory flash-eket fel programozni (U10 -W25Q16DVSIG, U12 -W25Q64FVSIG) és igy muszaly volt rendeljek egy ILYET Ha sikerült fel programozni a két IC-t, és működik is a tévé meg írom azonnal ide. A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2018
Szia!
Ezt küldte az ismerősöm. Azt mondta, elég nehéz volt feltúrnia, nem 100%, hogy jó lesz, de legalább még egy lehetőség. Ebben a zip-ben van 1-1 eprom mindkét TV-hez. Bővebben: Link Kb. 1 hónap után törlöm a gdrive-os linkeket. Kérésre szívesen felteszem újra.
Köszönöm!
Szia!
R60 4,7kohm teljesen szakadt volt. Cseréltem. A trafó szekunder oldalán mindkét tekercs mindkét oldala zárlatot mutat a gnd felé. Nézegetem a rajzot de egyenlőre semmi okosat nem találtam ki. A primer oldal furcsa. A bementetnél megvan az AC 230V A trafó lábain azonban már egyik oldalon 110v ac a másikon meg 40v ac. Testre szakadást mutat a primer oldal. Köszönöm!
Szia!
Ha megnézed a rajzot, láthatod, hogy a szekunder oldalon mindkét tekercs 1-1 lába közvetlenül testre megy. A tekercs pedig a mérésed szerint 0.5-0.6 ohm. A többit hagyom, hogy kitaláld Igaz, nem mondtam, de ha már kiforrasztottad a trafót, akkor kellett volna elvégezni a zárlatkeresést. Ellenállás szakadás (R60) általában valaminek a velejárója, meg kellene vizsgálni a hozzá kapcsolódó alkatrészeket is. Holnap átnézem én is még egyszer a rajzot, aztán ötletelek.
Igen igen. Értem a kritikát! Én is látom a gnd és a trafó közti kapcsolatot. Nem sikerült a fogalmazásom. Annyit még ki hámoztam, hogy a graetz híd egyik lábára szépen elmegy a 230vac vagy épp a nulla. A graetz másik lábára azonban nem. Ott valami turpisság van de nem jöttem rá. A graetz váltó feszültségű oldala.
Köszönöm!
Szia! Sikerről tudok beszámolni! A HD 40 - es programmal megy a CV308 - as panel. A másik 2 programmal már belehetett kapcsolni , de csak a háttér világított, ezzel minden van. Egyenlőre csak az az asztalomon van szétszedve, de működik! A másikat is megnézem majd, írok arról is.
Ez nagyon jó hír! Kíváncsian várom a másik mit mutat.
Helló! Sajnos ez a másik nem reagál semmire sem.Megírni nem tudom , nincs hozzá felszerelésem.
Ez patthelyzet. Nincs a közeledben ismerős, akinek lenne?
Hú, ezt és az előző hsz-t tegyük egy kicsit rendbe, mert nem teljesen tiszta, mit is szerettél volna közölni velem.
Kezdjük ott, hogy neked ez az egy oldal van meg a doksiból, amit belinkeltél, vagy az egész? Mert én letöltöttem az elektrotanyáról ennek a sasszinak a dokumentációját (VEM1.1E LA). Azért volt rá szükségem, mert a pdf-ben tudok keresni, a képen, amit adtál nem. Így tudtam meg, hogy az R60 az egy 4.7MOhm ellenállás, ami a két GND-t köti össze. Halvány gőzöm sincs, az hogy lehet szakadt. Ha eddig még nem találkoztál vele, itt jegyezném meg, hogy a tápegységek primer oldali GND-je NEM AZONOS a szekunder oldali GND-vel. Nem is szabad összekötni őket, ha jól tudom ez a nagy ellenállás és a kV tűrésű kondik potenciálkiegyenlítés céljából vannak ott. Majd kijavít, aki okosabb. A lényeg jelenleg, hogy amikor méréseket végzel, mindig az aktuális oldal GND-jéhez képest kell mérj. Különben hülyeségeket mutat a műszer, és rossz irányba indulunk el. Visszatérve a konkrét esetünkhöz. Kérlek ezeket mérd meg, írd le a méréseid, hogy kiszakaszoljuk a hibát. Multi AC feszültség állásba, mérőcsúcsok D1 és D2 katódjára: 230V-ot kell mérj. Multi DC fesz. állásba, fekete mérőcsúcs C14 (vagy C15) negatív lábára, piros csúcs ugyanennek a kondinak a pozitív lábára: írd le, mit mutat a műszer. Továbbá, a trafó lábain nem lehet AC feszültség, akkor már régen rossz!
Szia!
D1 D2 katódon 230v ac. C15 kondin 323V Köszönöm türelmedet!
Eddig OK. Az alkatrészeket visszaforrasztottad?
Utána mérhetünk tovább. U2 vezérlő IC 7-es és 8-as lába között kellene DC feszültséget mérned.
17,1v egyen feszültség elvileg.
Minden vissza van forrasztva. A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2018
Nem tudok róla! Ha volna valaki akinek postai úton ellehetne küldeni, de kell hozá a készülék is!Annak mi lehet az oka, hogy meg sem "szóllítja" a pendrive - ot? Nyilván a memória ic , de esetleg valami más szokott e lenni a gond? Ha kicserélem az ic - t, jó lehet?
Sziasztok!
Adott egy Sony KDL-32BX320 Tv. Azt mondták, hogy eleinte csak függőleges pár csík volt a képernyőn, utána kezdte, hogy nem mindig reagált a gombokra aztán már be se kapcsolt. Most hozzám került, bekapcsol, megy minden rajta, de még mindig ott vannak a villogó függőleges csíkok. Jobb oldalon 4 csík található, amely villog. https://i.ibb.co/pK9WGn6/IMG-20181128-192650.jpg https://i.ibb.co/jw2tTYw/IMG-20181128-192711.jpg A két képen látszik is. Inkább asztali gépek és laptopok szerelésével foglalkozom, ezért szeretnék segítséget kérni, hogy ez a 4 csík villogását mi okozhatja? Illetve hogyan javítható? Még egy olyan kérdés, hogy a következő képeken, ahol bekarikáztam területeket, ott fura búgó zajt hallani, ez normális? https://i.ibb.co/k47mTfN/IMG-20181128-191746.jpg https://i.ibb.co/7n1b9MH/IMG-20181128-191642.jpg Alsó képen nem tudom pontosan hol, de nagyjából a villogó csíkok mögött jön a hang. Felső képen bekarikázott résznél hallható búgást pedig talán leginkább az egyes laptopok processzorából jövő hanghoz tudnám hasonlítani. De csak így szétszedve hallani, ha össze van rakva a TV akkor szinte semmit nem hallani. Válaszokat előre is köszönöm!
Helló! A bekarikázott rész közelében az inverter található, annak lehet hangja. A csíkok t - con probléma, vagy részben levált coff kábel lehet.
Hali!
https://i.ibb.co/hKmyCBV/IMG-20181128-191746.jpg Laptopos tapasztalatokból kiindulva ezeken a részeken próbáltam megnyomogatni, mivel ott a csíkokon ez segített. Viszont itt nincs tőle változás. Elég egy chip/IC csere vagy az egész áramköri lapot cserélni kéne rajta? Illetve maga az LCD panelhiba kizárható? Választ előre is köszönöm!
Nem zárható ki teljesen az lcd hiba, de túlnyomó többségben t - con a gond. Valószínűleg elég egy ic - t cserélni, de melyiket? Ezt melegítéssel és hűtéssel szoktam megnézni, de nem mindig hoz eredményt. A teljes csere volna a jó, de ez a coff kábelek miatt nem egyszerű.
Közben találtam még +2 csíkot de azok csak világosabb képeknél jönnek elő.
Tetején lévő panelen 4 IC közül lehet valamelyik a rossz, jó helyen keresem? Ha nem derülne ki melyik a rossz, az is opció lehet hogy mindegyikből rendelek egyet, aliexpressen 20-80 cent körül mozognak, nem pénz érte, bár egy IC-t nem találtam meg a 4ből.
Igen jó helyen keresgélsz. Azok közül szokott hibás lenni egyik másik, a leg különbözőbb módokon.
Értem. Köszönöm a sok segítséget!
Remélem hasznos volt.
Sziasztok!
Megkérlek, hogy csak az írjon, aki érti a témát! Van egy 12 voltról működő SMART tv, a konyhában, ami egy- szolgáltatótól bérelt - boxból kapja a tv jelet SCART csatlakozón. A box jó, a szobai tv-n kipróbálva. A kép egy kicsi széle azonban, a konyhai tv-n jobb, és baloldalon ( ott venni jobban észre(Talán fent- lent is )) le van vágva. Például egy focimeccs- fent-baloldalon kiírt idejéből a perc levágódik, csak a másodperc látszódik. Vagy a forma 1 körszámából, 27/54 csak az 54 látható. Ez nem beállítási ( 4:3 vagy 16:9 stb) hiba. Ezt a régi tévéknél vízszintes eltérítésnek hívtuk. De az LCD tv nél hogyan lehet ezt korrigálni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |