Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! A segítségeteket kérném a koövetkezőben: van egy MX-25301 es müszerem amit leejtettek. A probléma az hogy szétesett a funkciokapcsolója és nem tudom melyik érintkező hol volt . Ha valaki le tudná nekem az érntkezőket fényképeznia forgatógombon az nagy segítség lenne. A segítséget előre is köszönöm! Gábor
Nekem 25304-es van az szerintem nem egyezik
Sajna a 25304 nem egyezik olyanom is van. Csak a 25301 lenne a jo.
Üdv!
Nekem viszont 25304-es van a régebbi fajta amelyiken piros gombok vannak és oldalt az alsó részénél külön kondi-és induktivitás mérő van. úgy került hozzám darabokba és nem tudom melyik érintkezőt hova kell rakni a főpanel felőli résznél. Úgyhogy ha esetleg még aktuális a dolog így két év távlatából szívesen fogadnám a segítséget
Hali,
én is így jártam a napokban, kiestek az érintkezők. Neked sikerült azóta összerakni? Egy kép jól jönne segítségül, mert szeretem ezt a műszert. Köszönettel: Roland
Sziasztok!
Nekem egy Maxwell mx-25 303-am van de remélem itt is kapok segítséget. Az a problémám adódott, hogy ellen állás mérésnél 15ohm-al többet mér persze ez nem gond a kilós ellenállásoknál, de amikor a 33ohm-ot 50ohm-nak méri ez elég sok ha ilyen kicsiben mérnék. Ezt a problémét, hogy, smint lehet megjavítani? A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2012
Sziasztok!
Nekem egy Maxwell MX-25304 műszernek esett szét a programkapcsolója. Ha valaki tudna egy fotót felrakni a kapcsoló mindkét oldaláról azt nagyon megköszönném. Köszönettel: Sanyi
Erre az oldalra én is rábukkantam. Sajnos az ott szereplő műszer a 25304-nek egy régebbi változata. Nekem az újabb sárga gombos van. Azért köszi.
Nem lehet, hogy attól még ugyan az?
Sziasztok!
Van egy problémám, amiben remélem, tudtok segíteni. A következőről lenne szó: Adott egy Maxwell MX- 25304 típusú multiméter (A nyáklapon még ez is rajta van: 9808a++ V1.8) amelyet egyik családtagom sikeresen beleejtett a felmosó vödörbe (pechemre víz is volt benne). Amint ezt észrevetten rögtön szét is kaptam, de a nagy kapkodás közben, amikor a kapcsoló tárcsát szedtem szét egy kis érintkező leugrott a helyéről. Sajnos azóta sem jöttem rá hogy honnan hiányzik (pedig sokat gondolkodtam rajta). Ezért kérdezném azokat, akiknek hasonló eszközük van, hogy tudnának –e segíteni a problémámom? Neten sokat kutattam és találtam is erről a tárcsáról képeket, de sajnos vagy eltértek az én készülékemtől vagy pedig a tárcsa másik oldalát mutatták. Válaszotokat előre is köszönöm. Csatolok képeket a multiról.
Szia!
Az év elején szedtem szét a sajátom érintkezőtisztítás céljából, csatolom a mankónak szánt képeket. (Szerencsére nem volt szükségem rájuk.) A későbbi kereshetőség miatt jelzem, hogy ezek a képek egy sárga gombos Maxwell MX-25304 készülékről készültek.
Sziasztok
Háát én is eljutottam ide Kezembe került egy Mexwell MX-25 304 multiméter (Sajnos hibásan) valószínűleg rosszul mértek vele Szeretném megjavítani! A hiba (nem jó ) 1, bekapcsolom halkan sípol ............................ 2, minden mérésben túlcsordulást jelez Nem én vagyok aki először szétszedtem ezért a tárcsa érintkezőiről sem tudom hogy biztosan a helyén van mind Még egy kis infó Itt találtam képeket A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2015
A feltöltött képen látom hogy a tárcsa fordítva van
megfordítottam és annyi változott hogy a kijelzés marhaságokat mutat 12V dc helyett 3,99V a 10Ω helyett 1Ω 26KΩ helyett 9,22KΩ 20KΩ méréshatárnál 200KΩ méréshatárnál 14,8KΩ a 26KΩ ellenállás Kondit nem mér 20nF méréshatárnál 11,75 pár tized eltéréssel 200µF méréshatárban 115,6 20mH mérésnél 11,35 és 20H nál is 2mA ,002 20A es határnál 0,02A látható
Szia!
Hátha segít... Sajnos viszont más oka van, hogy én is szétszedtem. Nem működik a hőmérsékletmérése, csak az OL feliratot tudja mutatni. Az előéletéhez hozzátartozik, hogy túlfeszültséget kapott és emiatt összeégett 2 sáv a forgókapcsoló alatt. Ezt letisztítva rendbe is jött, de később kiderült hogy a hőmérő része sajnos nem. Van valakinek valami ötlete merre lehetne elindulni?
Bár már csak annyi gondom lenne hogy hőmérsékletet nem mér!
Kapcsolási rajzod van hozzá? A képekből azt látom hogy pontosan egyezik az enyémmel
Rajzom sajnos nekem sincs. Találtam többfélét is, de egyik sem egyezik teljesen. Csak az ICk-hez vannak adatlapok.
A kis panel és a forgókapcsoló felső része csak a tizedespontot és a kijelzett szimbólumokat kapcsolja, enélkül is működik (ha kell próbálgatni). A leírásod alapján én első körben rosszul összerakott forgókapcsolóra tippeltem volna, de gondolom ezt átnézted a képek alapján. Ha rossz pozícióban van egymáshoz képest a forgókapcsoló és tekerőgomb az is okoz furcsaságokat, de ez egyből kibukik a kijelzett szimbólumokon. Így mást nem nagyon tudok tanácsolni mint az alkatrészek átnézését. Le kellene szűrni hogy az UMF7108 jó-e. Meg tudnád nézni nekem az R58 kódját?
Sziasztok!
Van valakinek MX-25306-os műszere? Tisztításkor szétesett a forgókapcsoló és ha lenne, vagy készítene fotót az érintkezőkről annak nagyon örülnék. Előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |