Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Maxwell MX-25301 funkciókapcsoló
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Gszel16 hozzászólása Feb 26, 2009 /

Sziasztok! A segítségeteket kérném a koövetkezőben: van egy MX-25301 es müszerem amit leejtettek. A probléma az hogy szétesett a funkciokapcsolója és nem tudom melyik érintkező hol volt . Ha valaki le tudná nekem az érntkezőket fényképeznia forgatógombon az nagy segítség lenne. A segítséget előre is köszönöm! Gábor
(#) djgombi válasza Gszel16 hozzászólására (») Feb 26, 2009 / 4

Nekem 25304-es van az szerintem nem egyezik
(#) Gszel16 válasza djgombi hozzászólására (») Feb 27, 2009 /

Sajna a 25304 nem egyezik olyanom is van. Csak a 25301 lenne a jo.
(#) joker89 hozzászólása Júl 24, 2011 /

Üdv!
Nekem viszont 25304-es van a régebbi fajta amelyiken piros gombok vannak és oldalt az alsó részénél külön kondi-és induktivitás mérő van. úgy került hozzám darabokba és nem tudom melyik érintkezőt hova kell rakni a főpanel felőli résznél. Úgyhogy ha esetleg még aktuális a dolog így két év távlatából szívesen fogadnám a segítséget
(#) bokody válasza Gszel16 hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

Hali,
én is így jártam a napokban, kiestek az érintkezők. Neked sikerült azóta összerakni?
Egy kép jól jönne segítségül, mert szeretem ezt a műszert.
Köszönettel: Roland
(#) store92 hozzászólása Okt 11, 2012 /

Sziasztok!

Nekem egy Maxwell mx-25 303-am van de remélem itt is kapok segítséget. Az a problémám adódott, hogy ellen állás mérésnél 15ohm-al többet mér persze ez nem gond a kilós ellenállásoknál, de amikor a 33ohm-ot 50ohm-nak méri ez elég sok ha ilyen kicsiben mérnék.
Ezt a problémét, hogy, smint lehet megjavítani?
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2012
(#) sanyikiraly hozzászólása Okt 19, 2013 / 1

Sziasztok!

Nekem egy Maxwell MX-25304 műszernek esett szét a programkapcsolója. Ha valaki tudna egy fotót felrakni a kapcsoló mindkét oldaláról azt nagyon megköszönném.

Köszönettel: Sanyi
(#) Gabó válasza sanyikiraly hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

(#) sanyikiraly hozzászólása Okt 20, 2013 /

Erre az oldalra én is rábukkantam. Sajnos az ott szereplő műszer a 25304-nek egy régebbi változata. Nekem az újabb sárga gombos van. Azért köszi.

mx25304n.jpg

(#) Gabó válasza sanyikiraly hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

Nem lehet, hogy attól még ugyan az?
(#) geko hozzászólása Aug 24, 2014 /

Sziasztok!

Van egy problémám, amiben remélem, tudtok segíteni. A következőről lenne szó: Adott egy Maxwell MX- 25304 típusú multiméter (A nyáklapon még ez is rajta van: 9808a++ V1.8) amelyet egyik családtagom sikeresen beleejtett a felmosó vödörbe (pechemre víz is volt benne). Amint ezt észrevetten rögtön szét is kaptam, de a nagy kapkodás közben, amikor a kapcsoló tárcsát szedtem szét egy kis érintkező leugrott a helyéről.
Sajnos azóta sem jöttem rá hogy honnan hiányzik (pedig sokat gondolkodtam rajta). Ezért kérdezném azokat, akiknek hasonló eszközük van, hogy tudnának –e segíteni a problémámom?
Neten sokat kutattam és találtam is erről a tárcsáról képeket, de sajnos vagy eltértek az én készülékemtől vagy pedig a tárcsa másik oldalát mutatták.
Válaszotokat előre is köszönöm. Csatolok képeket a multiról.
(#) rolie válasza geko hozzászólására (») Aug 24, 2014 / 2

Szia!
Az év elején szedtem szét a sajátom érintkezőtisztítás céljából, csatolom a mankónak szánt képeket. (Szerencsére nem volt szükségem rájuk.) A későbbi kereshetőség miatt jelzem, hogy ezek a képek egy sárga gombos Maxwell MX-25304 készülékről készültek.
(#) KKobra hozzászólása Dec 8, 2015 /

Sziasztok
Háát én is eljutottam ide
Kezembe került egy Mexwell MX-25 304 multiméter (Sajnos hibásan) valószínűleg rosszul mértek vele
Szeretném megjavítani!
A hiba (nem jó ) 1, bekapcsolom halkan sípol
............................ 2, minden mérésben túlcsordulást jelez
Nem én vagyok aki először szétszedtem ezért a tárcsa érintkezőiről sem tudom hogy biztosan a helyén van mind
Még egy kis infó Itt találtam képeket
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2015
(#) KKobra válasza KKobra hozzászólására (») Dec 8, 2015 /

A feltöltött képen látom hogy a tárcsa fordítva van
megfordítottam és annyi változott hogy a kijelzés marhaságokat mutat
12V dc helyett 3,99V
a 10Ω helyett 1Ω
26KΩ helyett 9,22KΩ 20KΩ méréshatárnál
200KΩ méréshatárnál 14,8KΩ a 26KΩ ellenállás
Kondit nem mér 20nF méréshatárnál 11,75 pár tized eltéréssel
200µF méréshatárban 115,6
20mH mérésnél 11,35 és 20H nál is
2mA ,002 20A es határnál 0,02A látható
(#) baloghvl válasza KKobra hozzászólására (») Dec 9, 2015 /

Szia!

Hátha segít...

Sajnos viszont más oka van, hogy én is szétszedtem. Nem működik a hőmérsékletmérése, csak az OL feliratot tudja mutatni. Az előéletéhez hozzátartozik, hogy túlfeszültséget kapott és emiatt összeégett 2 sáv a forgókapcsoló alatt. Ezt letisztítva rendbe is jött, de később kiderült hogy a hőmérő része sajnos nem. Van valakinek valami ötlete merre lehetne elindulni?
(#) KKobra válasza baloghvl hozzászólására (») Dec 13, 2015 /

Bár már csak annyi gondom lenne hogy hőmérsékletet nem mér!
Kapcsolási rajzod van hozzá? A képekből azt látom hogy pontosan egyezik az enyémmel
(#) baloghvl válasza KKobra hozzászólására (») Dec 13, 2015 /

Rajzom sajnos nekem sincs. Találtam többfélét is, de egyik sem egyezik teljesen. Csak az ICk-hez vannak adatlapok.

A kis panel és a forgókapcsoló felső része csak a tizedespontot és a kijelzett szimbólumokat kapcsolja, enélkül is működik (ha kell próbálgatni). A leírásod alapján én első körben rosszul összerakott forgókapcsolóra tippeltem volna, de gondolom ezt átnézted a képek alapján. Ha rossz pozícióban van egymáshoz képest a forgókapcsoló és tekerőgomb az is okoz furcsaságokat, de ez egyből kibukik a kijelzett szimbólumokon. Így mást nem nagyon tudok tanácsolni mint az alkatrészek átnézését. Le kellene szűrni hogy az UMF7108 jó-e.

Meg tudnád nézni nekem az R58 kódját?
(#) bajszi72 hozzászólása Aug 7, 2016 /

Sziasztok!

Van valakinek MX-25306-os műszere? Tisztításkor szétesett a forgókapcsoló és ha lenne, vagy készítene fotót az érintkezőkről annak nagyon örülnék.

Előre is köszönöm!
(#) wanted01 hozzászólása Márc 5, 2017 /

Valaki megmondaná kérem hogy a maxwell multikon mire jó a 'test' feliratú funkció?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem