Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefon hiba
 
Témaindító: nagysusu, idő: Júl 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   29 / 92
(#) titi válasza gempula hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Az biztos nehéz menet lesz.
Esetleg még talán jó lenne egy másik ugyanilyen telóval próbát tenni, de nem hiszem, hogy típushiba lenne.
(#) mrrack válasza titi hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Ez már kicsit off:
a minap érkezett meg Kínából egy általam rendelt USB hub. Kipróbálom, csak tölteni lehet vele. Szétszedem, az egyetlen csavar, ami benne volt átfúrta a vezetéket, elszakítva a D+ D- vezetéket, csak a két szélső Vcc, Gnd maradt ép. A qualitis (már ha egyáltalán van náluk olyan) ezt is átengedte...
(#) titi válasza mrrack hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Rossz vége lesz ennek a "minden elektronikai gyár költözzön ki kínába" dolognak...
(#) pucuka válasza gempula hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Amit írtam, az messze nem elmélet, hanem kőkemény gyakorlat. Az, hogy a teló sokszor keres, az utalhat RF egység hibára, lehet kicsit érzéketlenebb is a kelleténél. Azzal hiába viszed vissza, bármely szervizbe, hogy zavarja más eszközöket, ezzel nem foglalkoznak. Inkább olyan problémával kellene előállni, hogy sok helyen nem tudsz telefonálni, meg a hívások megszakadnak, (ha van ilyen gond) hamar lemerül, stb. Addíg jelezd a problémát fáradhatatlanul, amíg garís a készülék, és még véletlenül se nyúlj bele, javítani úgyse tudod.
(#) gempula válasza pucuka hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Persze, eszem ágában sincs nekem szétszedni a telefont, hiszen nem értek hozzá.
A hívásokkal tulajdonképpen nincs gond, egyszer fordult elő olyan, hogy ötször próbáltak meg hívni, és nekik kb. 2 csörgés után foglaltat jelzett, míg nekem ki sem csöngött a telefon. Később egyben megkaptam az sms-t, hogy volt 5 nem fogadott hívásom. De ezt inkább csak valami hálózati hülyeségnek tudtam be, azóta nem történt ilyen. Olyan, hogy nem tudok telefonálni, meg megszakad a hívás, még nem volt. Az, hogy hamar lemerül az sajnos minden mai okostelónál megvan, este rádugom mindig a töltőre. És tulajdonképpen ezért is aggaszt a dolog, mert kénytelen vagyok bekapcsolva tartani a mobilt éjjelre, ami tölt, és reggel ébreszt, éppen ezért a fejem mellett van közvetlenül. Márpedig, ha ne adj isten túl erősen sugároz, vagy valami... inkább elkerülném, ha lehet.
Azért kényelmetlen az egész ráadásul, mert a rohadék szolgáltató még egy nyomorult cserekészüléket sem (!!) hajlandó biztosítani, a szerviz idejére, így hát magamnak kell megoldani, hogy addig használjak valamit. De azzal is nekem kell járkálni a T-mobile-ba, én telefonálgatok, az én időm megy, és még telefonom sincs. Igen ám, csak nem azért vette az ember a telefont, hogy aztán ne használhassa mert szervizben van.... Dehát ez van.
Muszáj lesz most már odacsapni az asztalra, meg fenyegetőzni esetleg a fogyvédelemmel, mert túl sok az, hogy egyrészt sz..nak a problémára, másrészt még cserekészüléket sem hajlandók biztosítani, ami nekik kötelező lenne.
(#) pucuka válasza gempula hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Ha rám hallgatsz, jobb a szőke nő taktika, mint az asztalracsapás. Vidd csak vissza, és a hiba okának olyasmit mondjál mint elébb írtam, és még azt is, hogy nem tudod miért van, de állandóan SMS -eket kapsz nem fogadott hívásokról pedig a teló a zsebedben van. Ezt a macerát egész addíg kell csinálnod, amíg meg nem javítják. Kicserélni nem fogják, az nem működik, csak az egész belét cserélik ki. Lehet nem adnak csere készüléket, (ugyan nem tudom miért, mert az ő érdekük is, hogy telefonálj) de csak így tudod kikényszeríteni, hogy végre valaki szakértő kezébe kerüljön.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2012
(#) gempula válasza pucuka hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Köszönöm a tanácsot, akkor előbb megpróbálom ezt a verziót. Amúgy elméletileg összefügghetne ez a két probléma egymással? Mármint, hogy a teló interferál mindennel, és hogy nem fogadott hívásaim lennének?
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2012
(#) pucuka válasza gempula hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Annyiban függ össze, hogy a vevő érzéketlensége miatt sokkal többet működik az adó, és akkor is nagy teljesítményen. Persze ettől még erre nem lenne szabad érzékenynek lennie más eszközöknek, de mivel érzékeny, jobban felfigyelsz rá.
(#) gempula válasza pucuka hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Okés, köszönöm a segítséget.
(#) set68i válasza gempula hozzászólására (») Szept 19, 2012 /
 
Nekem az a véleményem errôl az egészrôl, hogy a telefonod tökéletes, csak folyton adatkapcsolatban van. Ha mostanig nem volt okostelefonod, nem is találkoztál ilyen problémával, de ezek a mai smarttelók sajnos ha engedélyezve van nekik, akkor nagyon gyakran folytatnak adatkapcsolatot. Ugyanez volt az utóbbi telóimmal... Htc HD mini, Blackberry 9700, Sony Ericsson xperia x8, Alcatel OT-908. Megjegyzem, hogy az akkú is többet tart ha nincs adatforgalom. Nem azt mondom, hogy esetleg a telefonodnak nem lehet hibája, ha nem azt, hogy mielôtt az asztalra csapnál egy próbát azért megérne az adatforgalom kikapcsolása (amikor nem használod az internetet).
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2012
(#) pucuka válasza set68i hozzászólására (») Szept 19, 2012 /
 
Valóban, ez is lehet az adórész sűrűbb működésének oka. Pl. bekapcsolva maradt a főképernyő frissítése, és azon valamilyen agresszíven hálózati kapcsolatot kereső progi van.
Erre meg külön figyeljen oda, mert az adatforgalom nem ingyenes.
(#) gempula válasza set68i hozzászólására (») Szept 19, 2012 /
 
Szia! Ha az előző oldalon elolvasod a hozzászólásomat, akkor láthatod, hogy írtam, hogy kipróbáltam kikapcsolt adatkapcsolattal is.
Azt is írtam, hogy az előző telefonom egy Nokia 5800 volt, ami a kommunikációs specifikációkat tekintve hasonló (3G, WiFi stb).
A telefon semmiképp sem tökéletes, hiszen az első szerviz alkalmával már megállapították, hogy hibás és elvileg ki is javították a hibát, gyakorlatilag azonban nem.

Pucuka: Ez rendben van, hogy van adatforgalom, de az volt az előző telefon(jaim)on is, és mégsem tapasztaltam ilyen problémát. Továbbá, ha kikapcsoltam az adatforgalmat, akkor is csinálta a gerjedést. Csak akkor nem, ha kikapcsoltam a telefont, vagy repülő üzemmódba tettem (amikor mobilkapcsolat sincs).

De ezeket mind leírtam az első hsz-emben.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2012
(#) set68i válasza gempula hozzászólására (») Szept 20, 2012 /
 
Idézet:
„Ha az előző oldalon elolvasod a hozzászólásomat, akkor láthatod, hogy írtam, hogy kipróbáltam kikapcsolt adatkapcsolattal is.”

Elolvastam, másképp nem szóltam volna bele ebbe a beszélgetésbe.

Idézet:
„- a telefont ún. repülő üzemmódba tettem ahol nincsen mobil adatátvitel, mobilkapcsolat.”

Ezt olvastam, és ebbôl csak azt értettem, hogy kikapcsoltad a mobilhálózatot... amit én írtam, az adatkapcsolat, attól a telefon még mobilhálózaton belül marad.
Ha csak én értettem rosszúl, akkor bocsánat!
(#) gempula válasza set68i hozzászólására (») Szept 20, 2012 /
 
Repülő üzemmódban abszolút semmilyen kapcsolatot nem létesít a telefon, tehát sem mobilkapcsolat, sem adatkapcsolat se mobilhálózaton, se Wifi-n. És akkor nem volt egyedül interferencia, így szűrtem ki, hogy az antenna résszel lehet a baj.
(#) set68i válasza gempula hozzászólására (») Szept 20, 2012 /
 
Ezt értem, viszont kiváncsi lennék arra, amikor hálózaton marad a telefon, és közben ki van kapcsolva az adatforgalom. Tehát van jel a telefonon, tud fogadni sms-t vagy hívást, de nem enged semmiféle alkalmazást az internethez csatolódni. Ebben az esetben csak akkor lenne szabad berregést keltsen a rádióban, vagy a pc hangszórókban, ha sms érkezik, vagy hívás. Szerintem próbáld meg.
(#) gempula válasza set68i hozzászólására (») Szept 20, 2012 /
 
Igaz, ezt nem írtam, de ezt az eshetőséget is próbáltam. Ekkor volt az, hogy az adatforgalom fület kapcsoltam ki, ami azt jelenti az én telefonom esetében, hogy van hívás meg sms, de mobilinternet nincs. És ekkor is berregett, folyamatosan.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2012
(#) set68i válasza gempula hozzászólására (») Szept 21, 2012 /
 
Akkor csak azt tudom én is javasolni, hogy addig kell visszavinni, amíg csak tesznek valamit... te ha lehet kérjed a cserét, ne a javítást.
(#) gempula hozzászólása Szept 21, 2012 /
 
Jaja, be is adtam a telefont tegnapelőtt... kértem a nőt, hogy írja rá a bejelentő papírra, hogy ha van rá mód akkor cserét szeretnék. Azt mondta, hogy nem lát rá sok esélyt. De azért reménykedem...
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2012
(#) titi válasza gempula hozzászólására (») Szept 21, 2012 /
 
Ha sokat jársz a nyakukra, előbb utóbb csak megunják és cserélik...
(#) pucuka válasza gempula hozzászólására (») Szept 21, 2012 /
 
Csere csak 72 órán belül van, ennyi kötelező. De a javítás általában úgy történik, hogy a teljes belét cserélik. a házat, meg a külső dolgokat nem. (tudomásom szerint, legalábbis garanciában)
(#) mrrack hozzászólása Szept 26, 2012 /
 
Sziasztok!
UFS-HWK box. Létezik olyan funkció, hogy USB-n keresztül flash-elni. Az újabb Nokiákat (SL3???) nem lehet már F-buson ha jól tudom. Ehhez érdekelne az RJ-45 - micro USB kábel lábkiosztás.
Konkrétan C2-01, 5530 és 5230 telókkal küzdök.
Találtam többet is, de a boxon fel sem villannak az RX TX ledek, tehát nem igazán működnek.
(#) gempula válasza pucuka hozzászólására (») Okt 13, 2012 /
 
Nna, kb. 2 hete visszakaptam a telefont, azóta jól funkcionál egyelőre. Most állítólag főpanel csere volt. Ez valószínű is lehet, ugyanis még az IMEI számom is megváltozott, gondolom a panelcserének köszönhetően.

Mindenkinek köszönöm a segítséget!
(#) pucuka válasza gempula hozzászólására (») Okt 13, 2012 /
 
Így van, az ilyen esetekben ez a javítás módja, csak sajnos ez garancia után megfizethetetlen. Ezért nem is nagyon erőltetik, hacsak lehet kerülik
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2012
(#) titi válasza gempula hozzászólására (») Okt 13, 2012 /
 
Látom csak sikerült elérni a cserét...
(#) gempula válasza titi hozzászólására (») Okt 13, 2012 /
 
Hát, végülis csak főpanel csere, de őszintén szólva már az sem érdekelt volna ha szellemeket idéznek meg, csak javítsák már meg a telefont. Mindenesetre azért ebből is lehetne egy szép kis sztorit rittyenteni, hogy a 2. szervizbe vitelkor akkor mégis mi alapján állapították meg, hogy nem volt hibás a készülék, elvileg többféle tesztet is lefuttattak...

Na mindegy, az a fő, hogy megjavult. Csak az elcs.szett időt, idegeskedést, hosszú perces telefonálásokat az ügyfélszolgálattal nem fizeti meg senki.
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2012
(#) pucuka válasza gempula hozzászólására (») Okt 13, 2012 /
 
Tudod, az a baj, hogy az antennahibát nagyon nehéz megmérni. ráteszik egy automata mérőre, de ez csak az antenna után mér. Aki felületesen vizsgál, az nem is jön rá.
(#) zolika60 válasza pucuka hozzászólására (») Okt 13, 2012 /
 
Egy szerviznek illik felületesen vizsgálni? Ez persze költői kérdés volt.
(#) pucuka válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 13, 2012 /
 
Sajnos nem költői. Mostanság biztos hallod, hány embert küldenek el pl. a T től. Gondolhatod hogy a régieket küldik, és helyükre óccsóért újakat nulla tapasztalattal. Egy ilyen hibához meg aztán kell ám tudni is, nem biztos, hogy elég egy akárhogyan tréningelt akárki.
(#) ferenczy hozzászólása Okt 23, 2012 /
 
Üdv mindenkinek. Kellene egy kis segítség,bekapcsolom a nokia 1112 tefont és csak fehéren villog,szerintetek mi lehet a baja?(kuka)?
(#) mrrack válasza ferenczy hozzászólására (») Okt 24, 2012 /
 
Szia! Mi volt az előzménye ennek a villogásnak? Próbáld ki, hogy kiveszed az aksit egy 5percre, majd vissza, és bekapcsolod. Kikapcsolt állapotban töltőre dugva tölt, vagy nem hajlandó csinálni semmit?
Következő: »»   29 / 92
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem